Kızlar bu arada ben 1 haftadır her gün koca bardak portakal suyu içiyodum kendim sıkıp. Araştırdım ve bebeğe baya kilo aldırdığını okudum ama içilmesi tavsiye edilmiyomuş çünkü şekere yol açıyormuş bebeğe kilo aldırdığı için. Bi hafta içtim bıraktım ama belkide bebiş ondan kilo aldı bu kadar
Canım yaşadıklarına üzüldüm ama olumsuz düşünmemen çok güzel zaten birşey olsaydı 2li çıkarsı esne kalınlığı yada burun kemiği kısmında bir belirti verirdi. Zamanın geçmediyse bence ilk başta git 4lü testi yaptır ve hatta detaylıyıda yaptır ondan sonra yeni test için düşünün. Ailen uzaktaysa be durumdan habersiz olduklarından torunlarının cinsiyetini merak ediyorlardır. Eşine gelince erkekler malum daha babalık nedir bilmiyorlar ama biz rahme düştüğü andan itibaren anne oluyoruz onlar anca doğunca oluyor.3'lü testte sorun
Kızlar bunaldım biraz yazmam lazım. 2'li testimi yaptırmıştım biliyorsunuz. Sorun yok demişti doktorum. 1 ay sonra 3'lü test yaptırmamı istedi. Bugün sonuçları almaya gittik. Kağıdı görür görmez şok oldum. Down sendromu riski 1/44 çıkmış. Doktorun yanına girdik. Bunun sadece bir tarama testi olduğunu ancak bu durumun netleştirilmesi gerektiğini söyledi. Amniyosentez ya da nifty testi yaptırmalıydım. Amniyosentez riskliydi, zordu. Nifty testi %100 sonuç veriyor ve sadece kandan bakılıyordu. Bize nifty'yi önerdi. Gelgelelim bu işin bir maliyeti vardı ve 2750 TL vermemiz gerekiyordu.
Doktorun yanından çıktık. Kafamda acaba değer mi o kadar paraya diyordum. Az buz değil 2750 verecektim ve sonuç temiz çıkacaktı. Eğer bir sorun olsaydı ense kalınlığından, ikili testten çıkmaz mıydı? Sanki herkes 2'li 3'lü test mi yaptırıyordu? Amniyosentez mi yaptırsam, ama bebeğin düşük riski var derler onun için de.. Risk alamıyorum, korkuyorum falan derken eşime sordum. Ne yapıcaz?
Mecburuz yaptırıcaz dedi, riske atamayız. Eşim net konuşunca tamam dedim. Arabaya bindik. Planımız, doktordan sonra mobilya bakmaktı. 31 Aralık indirimin son günü olduğu için bugün almalıydık. Eşim istemedi. Ne olacağı belli değilmiş. Eğer bir problem varsa zaten çocuğu aldırırmışız. Şuan mobilya almak için erkenmiş. Öyle söyleyince bozuldum. Bebeğim iyi, ben biliyorum, 4 aydır karnımda taşıyorum ben onu. 4 aydır beraber ağlıyor beraber gülüyoruz. O sevmiyor diye tatlı bile yemiyorum, salata yiyorum bol bol. Ne yiyeceğime beraber karar veriyoruz biz.
Bu esnada annem ve kardeşlerim benden haber bekliyordu. test sonucu değil, cinsiyeti merak ediyorlardı. Aslında cinsiyeti öğrendik ama ben balon patlatıp onlara sürpriz bir video yapmak istediğimden söylememiştim. Bir yandan da sadece cinsiyete odaklanmalarına bozuluyordum. mesaj yazdım. "3'lü testte sorun çıktı, başka bir test yapılacak..."
Zaten canım burnumdaydı, birşey anlatacak halde değildim, annemin aramasını açmadım. Eve geldiğimde bütün midemdekileri çıkardım. Stresten belki de, kıyamam bebişime onun da canı sıkıldı tabi. Duydu tüm konuştuklarımızı, anne ben iyiyim demek istedi ama sesini duyuramadı. İlk 3 ayda kanama yaşadığımda arkasından midem bulanırdı, bu bebeğimin "anne ben iyiyim, bak mideni bile bulandırıyorum" sesiydi. Şimdi de iyiyim demek istedi aslında, sen babama bakma dedi. Ben anlıyorum seni annecim merak etme, bu belirsizlikte geçecek.
Eşim gitti şimdi yatmaya. sanki suçlu benmişim gibi. Annem aradı, 2. kez aradığı için açmak zorunda kaldım, belki de hemen laf yetiştiriyor diye düşündü ona bozuldu. Zaten canımız burnumuzda, aslında konuşasım yok ama merak ediyor onlarda. Cinsiyet lafı bir süreliğine rafa kalktı.
Biraz zaman geçsin ben de iyi olucam, ama şimdi canım acayip sıkkın. Eşime daha çok kızgınım, bu kadar karaları bağladığı için, mobilyasını almama izin vermediği için... Aileme kızgınım, cinsiyete bu kadar taktıkları için.
Neyse hakkımızda hayırlısı olsun.
Tamamıdır muhtemelen. Doktor yavaş yavaş tamamen boyunu ölçmeye baslayacagiz baş-popo yerine demişti geçen haftalarda. Belli bir haftadan sonra tamamen boyları ölçülüyormuş, o bu haftalar demek ki.Canım hiç bilmiyorum valla 20 cm dedi ama nasıl hesapladı hiç bilmiyorum.
Neden icilmiyor ki.ben hergun iciyorum icmezsem portakal hergun yiyorum mutlakaHergün degil de hafta 2 gün 3 gün içilebilir belki canım.. Bende içiyorum hatta portakal havuç greyfurt karışık yapıyorum.
Benim esimde aynilarini söylemişti .eger bir kizimiz olmasa belki bir ihtimal ama butun zamani alakayi gunu 24 saattenn30 cikarip o bebege vermemiz gerekecek demisti.bende o zaman daha farkli bakmıştımCanım yaşadıklarına üzüldüm ama olumsuz düşünmemen çok güzel zaten birşey olsaydı 2li çıkarsı esne kalınlığı yada burun kemiği kısmında bir belirti verirdi. Zamanın geçmediyse bence ilk başta git 4lü testi yaptır ve hatta detaylıyıda yaptır ondan sonra yeni test için düşünün. Ailen uzaktaysa be durumdan habersiz olduklarından torunlarının cinsiyetini merak ediyorlardır. Eşine gelince erkekler malum daha babalık nedir bilmiyorlar ama biz rahme düştüğü andan itibaren anne oluyoruz onlar anca doğunca oluyor.
Benim eşimde testler hakkında konuşuyorduk git mutlaka yaptır eğer varsa bir durum bu dünyaya diğer insanlara bağımlı bir çocuk dünyaya getirmem istemem tamam hiç birşeyin garantisi yok sağlıklı doğum sonrada hasta olabilir Allahın taktiri ama bu artık bile bile bağımlı kendine bakamayacak muhtaç bir biryer getireceksin bu bizden ziyade ona haksızlık bir hayatı olamayacak diye konuşmuştu. Bizler aslında tamamen duygusal düşünüyoruz Allah biliyor ya aldıramam gibi geliyor ama bir yandanda mantıklı düşününce hak vermiyor değilim.
benimde ikilim temiz çıktı şimdi 3lü mü 4 lümü ne yaptılarsa onun sonucunu bekliyoruz Allahım hepimiz için hayırlısını versin inşallah. Şunuda söyleyim şuanda sen ne hissediyorsan bebişinde onu hissediyor şimdi onun için güçlü olma zamanı herşey gönlünce olsun canım
Neden icilmiyor ki.ben hergun iciyorum icmezsem portakal hergun yiyorum mutlaka
Ne kadar emrivaki işler ya. Halbuki özellikle perinatoloji bolumundekilerin bakması tercih ediliyormuş ayrıntılı ultrasonda. Bazı özel hastanelerdeki doktorlarin bu yanı çok kötü.Nacizane bir şey önersem yapar mısın?
Bir nifty değil tahminime göre fetal dna testidir o bahsettiği.sen testi iste ve benim doktor tanıdığim var siz testin ismini söyleyin laboratuara ben.giderim deyin.
Ben sırf bu tavır yüzünden fetal dna yaptırmadım.
Doktor laboratuarin kartını verip yönlendirdi. Emri vaki olduğu için ticari olduğunu düşündüm.
Insanlarim.kafasına soru işareti sokup sonrada psikolojileri alt üst ediyorlar.
Şimdi de detaylı için hastanede yapmam için ısrar etti. Illa bizim hastane yapsın diğer yerlerde radyologlar yapıyor falan. Sanki bu hastane gökten zembille inmiş. Insanin kafasına soru işaretini sok sonra otur musteri bekle.
Ben tamamen ticari görüyorum bu ısrarlari.
Illa yaptırcaksaniz.laboratuari kendiniz seçin ve yılbaşından önce kan verirsen zamdan etkilenmezsin. O test 1950 tl ye bile duymuştum. Genelde yurt dışına gönderiyorlar kanı.
Bir çok laboratuar aynı işlemi yapıyor ve ankarada ki sadece Türkiyede oluyor sanırım.
ya neden oluo acaba solda bısey yok sag taraf yanım karnım sertleşiyo dayanılmıcak gıbı deıl ama ılk olunca tuhaf geldıBenimde karnımda sertleşme oluyor. Göbeğimin sağ tarafında.
ya kız susluon bıcır bıcır oluo ya bnde severm ama zaten ılk cocuk kızı erkegı olmaz yeter kı saglıklı hayırlı olsunlar. ama herkes bısey soluo ıste sankı sıparısle gelıoBiz 3 kız kardeşiz kardeşimin de 3 kızı var :) 7 yaşındaki yeğenim bile teyze ben erkek istiyordum evde hep kız var ya dediAma Rabbim biliyor gönlümden geçen gizli gizli hep kızdı
Anladim : )ay benim yedigim cikolatalar yaninda portakalin sekeri nedir kiKilo aldırdığı için direk şeker olduğu için.
Gebelik şekeri tehlikesi olabilir benim gibi..
Hahah aynen canım benimde normalde hiç yemezdim tatlı ile aram yoktur ama şimdi bulduğumda affetmiyorumAnladim : )ay benim yedigim cikolatalar yaninda portakalin sekeri nedir ki
Regl donemleri bir tane belki.arada sutlu tatli binde bir falandiHahah aynen canım benimde normalde hiç yemezdim tatlı ile aram yoktur ama şimdi bulduğumda affetmiyorum
Benim ilk gebeliğim canım tecrübem yok. Yani bebek mi toplanıyor başka birşey mi bilemiyorumya neden oluo acaba solda bısey yok sag taraf yanım karnım sertleşiyo dayanılmıcak gıbı deıl ama ılk olunca tuhaf geldı
Rahim genişlemesi de olabilif canım benimde yatarken solda oluyot ağrı yatamıyorum sola bugüne kadar hep sola yatan ben yatamıyorum sağa ytıyorumBenim ilk gebeliğim canım tecrübem yok. Yani bebek mi toplanıyor başka birşey mi bilemiyorum
Canim hizli gidiyorum ben o sebepten yoksa 55 çok degil :) ama bu hizla gidersem 20. Haftaya +10 kiloyla girerim düsün dikkat etmem lazim :)55 çok değil kız sende iyisin bence :))
Kuzum içini ferah tut inan bir çok kişinin su an bu durum da bende dahil. Ve bugün öğrendim ki çevremde su an benimle aynı zamanda kalan 2 kişinin daha test sonuçları riskli çıkmış . Dün biri amniyosentez yaptırmış ve temiz haberini almış . Tek doktora bağlı kalmayın , durumun durumum var mı bilmiyorum git yine yaptır canım testi .3'lü testte sorun
Kızlar bunaldım biraz yazmam lazım. 2'li testimi yaptırmıştım biliyorsunuz. Sorun yok demişti doktorum. 1 ay sonra 3'lü test yaptırmamı istedi. Bugün sonuçları almaya gittik. Kağıdı görür görmez şok oldum. Down sendromu riski 1/44 çıkmış. Doktorun yanına girdik. Bunun sadece bir tarama testi olduğunu ancak bu durumun netleştirilmesi gerektiğini söyledi. Amniyosentez ya da nifty testi yaptırmalıydım. Amniyosentez riskliydi, zordu. Nifty testi %100 sonuç veriyor ve sadece kandan bakılıyordu. Bize nifty'yi önerdi. Gelgelelim bu işin bir maliyeti vardı ve 2750 TL vermemiz gerekiyordu.
Doktorun yanından çıktık. Kafamda acaba değer mi o kadar paraya diyordum. Az buz değil 2750 verecektim ve sonuç temiz çıkacaktı. Eğer bir sorun olsaydı ense kalınlığından, ikili testten çıkmaz mıydı? Sanki herkes 2'li 3'lü test mi yaptırıyordu? Amniyosentez mi yaptırsam, ama bebeğin düşük riski var derler onun için de.. Risk alamıyorum, korkuyorum falan derken eşime sordum. Ne yapıcaz?
Mecburuz yaptırıcaz dedi, riske atamayız. Eşim net konuşunca tamam dedim. Arabaya bindik. Planımız, doktordan sonra mobilya bakmaktı. 31 Aralık indirimin son günü olduğu için bugün almalıydık. Eşim istemedi. Ne olacağı belli değilmiş. Eğer bir problem varsa zaten çocuğu aldırırmışız. Şuan mobilya almak için erkenmiş. Öyle söyleyince bozuldum. Bebeğim iyi, ben biliyorum, 4 aydır karnımda taşıyorum ben onu. 4 aydır beraber ağlıyor beraber gülüyoruz. O sevmiyor diye tatlı bile yemiyorum, salata yiyorum bol bol. Ne yiyeceğime beraber karar veriyoruz biz.
Bu esnada annem ve kardeşlerim benden haber bekliyordu. test sonucu değil, cinsiyeti merak ediyorlardı. Aslında cinsiyeti öğrendik ama ben balon patlatıp onlara sürpriz bir video yapmak istediğimden söylememiştim. Bir yandan da sadece cinsiyete odaklanmalarına bozuluyordum. mesaj yazdım. "3'lü testte sorun çıktı, başka bir test yapılacak..."
Zaten canım burnumdaydı, birşey anlatacak halde değildim, annemin aramasını açmadım. Eve geldiğimde bütün midemdekileri çıkardım. Stresten belki de, kıyamam bebişime onun da canı sıkıldı tabi. Duydu tüm konuştuklarımızı, anne ben iyiyim demek istedi ama sesini duyuramadı. İlk 3 ayda kanama yaşadığımda arkasından midem bulanırdı, bu bebeğimin "anne ben iyiyim, bak mideni bile bulandırıyorum" sesiydi. Şimdi de iyiyim demek istedi aslında, sen babama bakma dedi. Ben anlıyorum seni annecim merak etme, bu belirsizlikte geçecek.
Eşim gitti şimdi yatmaya. sanki suçlu benmişim gibi. Annem aradı, 2. kez aradığı için açmak zorunda kaldım, belki de hemen laf yetiştiriyor diye düşündü ona bozuldu. Zaten canımız burnumuzda, aslında konuşasım yok ama merak ediyor onlarda. Cinsiyet lafı bir süreliğine rafa kalktı.
Biraz zaman geçsin ben de iyi olucam, ama şimdi canım acayip sıkkın. Eşime daha çok kızgınım, bu kadar karaları bağladığı için, mobilyasını almama izin vermediği için... Aileme kızgınım, cinsiyete bu kadar taktıkları için.
Neyse hakkımızda hayırlısı olsun.
Olur oyle arada bosver gercek prensi bulmak icin arada kurbaga opmek gerekebilir hepimiz yapiyoruz o hatalari cok sükür suan mutlusun ve en onemlisi de o :))Ben de 23-26 yaşları arasında evliydim,çocuk yapmaya layık gormedim şahsı, biraktim gitti.Çok şükür, şimdilik en azından kıymet bilir bir baba adayı ile evlenip çoluğa çocuğa karisiyorum. Biz kadınlar zaten evlenirken baba adayı seçiyoruz biraz da.Bazen yanlısı secebiliyoruz, o ayrı .
Valla ben kendimi kötü saniyordum midem hala kötü de baya hafifledi diyebilirim. Senin icinde dua edicem insallah bian once toparlarsin azalir bu durumlar canimCanım Allah razı olsunYok gücüm gerçekten Pazar günü eşime dedim ki biraz beni dışarı çıkarır mısın çıktık en yakın markete girdik bişeyler aldık eşim kasada bekliyor bense bayılmak üzereyim ayakta duramadım bişeyler yediğim halde eve zor getirdi adamcağız koluma girerek
Bugün gittim benim paşam 14 haftalik olmus :)) boyuda 8 cm olmus zipir velet :) senin 1 hafta önde galiba benden :)Olacağın önüne geçmek imkansız biraz da öyle düşünüyorum kendimi öyle rahatlatıyorum sonra bi bakmışım kafama takacak bi konu bulmuşum :)biraz hareketlensin bebiş daha rahat olur belki canım kaç haftasın sen
Oyyyyy maşallahSabit durmadigi icin net alamadi doktor cozunurlugu dustu kipir kipirdi hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?