Ilk gidecegin yeri iyi bir yer sec canim bir kere eltim oyle mikrop kapmisti aman diyim hamilesin birde birde arada agri giriyor demissin o bana da oluyor bazen bebek sol tarafta benim bazen sag tarafima boyle agri giriyor geciyor 7 8 oluyor birde boyle batma gibi oluyor ben doktoruma sordum magnorm verdi. Rahim genisliyor ondan olabilir yada hafif kasilmalar olabiliyor demisti endise edilecek birsey yok demisti ama sen yine de bir danis belki sanada magnezyum verir yada baska birsey canimBu tarafta da hic bir yer bilmiyorum bir agdaya karsiya gitmeyede usenirim.bulacagim artik mecbur bir yerler
Amin canim. Onlar iyi olsun ben dayanirim. Ben adacayini cok severim ama doktorum adacayini kesinkez yasakladi bana birde yesilcay ve maydanozu bunlar ödem söktürücü ozellikle adacayi eski caglarda bayanlara dusuk yaptirmak icin kullanilirmis onun yerine tuzlu su ile yapmayi deniyorum ama henuz basaramadim cünkü su bile gecerken yakiyorCanım bogaz enfeksiyonun varmı ada çayı ile gargara çok iyi geliyor bende faranjit var onada iyi geliyor aslında enfeksiyonada iyi geliyorda kasılma yapabilir dikkat etmek lazım az miktarda deneme yapabilirsin ama azıcık olsun inşaAllah birşeyin kalmaz ateşlenmezsin ya bu halde hastalık kelomesini bile sevmiyorum rabbim korusun minnakları
Aslında aynı binadayız ama hiç evime gelmez çokta görüşmeyiz ama sevgisiz biri benim annemde tam tersine başım ağrıyo desem ameliyat olcakmışım gibi davranır aşırı evhamlı. Annemede kızıyorum bizi böyle büyütmeside iyi bişey değil beklentimiz yüksek oluyo. Ama kayınvalidemde hiç önem vermeyince insanın tuhafına gidiyo. Bi gün kaynım kaza yapmış eşimi aradı napıyonuz diye eşimde evdeyiz oturuyoz dedi hıı kardeşin kaza yapmışta hastanedeymiş bi gidelim diyo benim annem olsa feryat figan aramıştıKendi cocuklarini da sevmemis o zaman. Ne tuhaf biri valla Allah kolaylik versin.
Cok mecbur kalip ilac kullanacak duruma gelirsen viskin bebeler icin olani varmis onu alıp topuklarina surebilirsin demisti. Ama cok tavsiye etmedi canim benim doktor.Canim bende vicks kullanacaktim ama hamileler icin doktora danisin diyor. Bilgin var mi canim?
Zaten doğumu yaptıran kim ebeler doktorlar sadece son anda geliyolar özelde de devlettede aynı. Ebenin iyi olması çok daha önemli aslında. Doğum yapan herkese soruyorum genelde ebem çok iyiydi veya ebem ilgisizdi diyolar hiç doktordan bahseden yok.Buranın devlet hastanesinin ebelerinde sorun var canım doktorlarında değilde benimde çekindiğim nokta ebeler
Yutmayınca birsey olmaz canım içmiycen ki sonuçta gargar ayap ve tükür genezse dene mkdeye inmedikçe fazla bi etki etmezAmin canim. Onlar iyi olsun ben dayanirim. Ben adacayini cok severim ama doktorum adacayini kesinkez yasakladi bana birde yesilcay ve maydanozu bunlar ödem söktürücü ozellikle adacayi eski caglarda bayanlara dusuk yaptirmak icin kullanilirmis onun yerine tuzlu su ile yapmayi deniyorum ama henuz basaramadim cünkü su bile gecerken yakiyor
Tabi tabi bende oyleyim haftalar ilerledikce azalir diyorlar ama benim hala ayni gece kalkmak cok zor ama ya :)) tabi bol bol su iç sen acigi kapamak gerekGece bile kalkıyorum kaç kere ya :) normal de mi
Suan zaten hicbirsey yapamiyorum belki onumuzdeki gunlerde deneyebilirim canim cok aciyor cünküYutmayınca birsey olmaz canım içmiycen ki sonuçta gargar ayap ve tükür genezse dene mkdeye inmedikçe fazla bi etki etmez
Canım yeni moda sezeryan çıkmış parayı veup brn sezeryan tercih ettim diyorlar daha üçüncü gün ayakland8m falan tamam iyi hoşta ikinci ve üçincü doğumlarda dahada y8pranacak mecbur kalmadıkça sezeryan olmamak lazım zira neden normal doğum diyorlar bebeklerin bağış8klığı icin doğum esnasında annenın çıkış anonda enfeksiyon olmasın diye rabbim öyle bir ni.et nasib etmiş ki kimsenin aklı ermiyor işte bir saat bildiğin o madde kaplı doğuyorlar temizleyene kadar oksijenle temasta en az bir saat sonra kendiliginden kayboluyor bunu kimse tahmin bile edemez ki rabbimin hikmetinden sual olunmazmısZaten doğumu yaptıran kim ebeler doktorlar sadece son anda geliyolar özelde de devlettede aynı. Ebenin iyi olması çok daha önemli aslında. Doğum yapan herkese soruyorum genelde ebem çok iyiydi veya ebem ilgisizdi diyolar hiç doktordan bahseden yok.
İnşaAllah geçer canım en azından bogaz ağrın olmasa ne icebilirsjn birsey nede yiyebilirsin Allah kolaylık versinSuan zaten hicbirsey yapamiyorum belki onumuzdeki gunlerde deneyebilirim canim cok aciyor cünkü
Lr nin aleo verali kremi var benim bacagimda kilo verdigimde olan catlaklari gorunmez yapti diyebilirim. Normalde sürekli alirim bittikce yenilerim ama hamilelikte ne olur ne olmaz diye ara verdim. Aleo vera mucizevi birşey bu arada hamilelikten sonra alip deneyebilirsin ben 5. Aydan itibaren etkisini gormeye baslamistim. Dogum yapan bir arkadasim da dogum catlaklarina cok iyi geldigini soylemisti. Ayrica kararan yerleri de beyazlatiyorKızlar çatlaklarla başım belada bu benim 3.gebeliğim ilk olarak ikiz gebelik yaşamıştım 6ay taşıdım onları çatır çatır çatladı heryerim sonra oğluma hamile kaldım mevcut çatlaklarla yetin di oğlum yada ufak defek Oldu da fark etmedim
Ama şimdi belimden sırt kısmıma ilerliyor belimde çatlaklardan kemer oluşacak herhalde
Cildim kuru ve etim oldukça sıkı sanırım bu sebepten bukadar çatlıyorum göz göre göre çatlıyorum
O kıyafetlerden dolayı oluyor aralarına doluyor pamukları valla benim öyle tatlı kaşınmıştı ki tahriş oldu anında bepantol sürünce hemen geçti neydi o bilmiyorumKızlar birde bazen uçlarında pamukçuk gibi beyazımsı şeyler oluyor sağ gögsümün ucundada ufacık bir deri kalkmıştı kopardım Allahtan acımadı bepantol işe yararsa sürerim ozaman canım saol
aynen canım valla bende özellikle mutfağa giriyorum tam bir şey yapıcam bi tuvaletim geliyo oramı buramı tuta tuta vc ye koşuyorum ben bide genelde çoğu suyu akşam içiyorum ondan sanırım gece çok kalkıyorumO kaçma olayı bendede var günde yaklaşık 4 lt su içiyorum ayağa kalkar kalkmaz ilk tuvalete gidiyorum sonra be yapacaksam yapıyorum ama gece hiç kalmam belki bunca aydır beş defa falan kalkmışımdır. Rahim büyüyüp idrar kesesine baskı yapıyormuş canım
Gel karsiya benim kuafore gidelim beraber ben cok memnunum :))Yok lendim beceremem ki.mecbur gidecegim jilet zor olmaya basladi bile
İnş öğrenirsin ozamanCanım öğrenemeyeler den biri de benimmalesef 8 ocakta randevum var inşallah o zaman öğrenirim.
Canım hayırlı olsun sağlıkla gelsin paşa:)
Canım kv patavatsız lik etmiş cevabını ver ama çok kaale alma yaşlıdır de geç bem öyle yapıyorum . Kendini de eşini de çok doldurma annesidir gene kalbi kırılmasın.
Bu kv delerin bi orta yolu bulani yok mu acaba :)) ya hiç bir şey almazlar yada seninki gibi olur
. Çok mu zor kızım hangisini begeniyorsan onu al demek
Bende yok bu halbuki gobegimde var yani olmasi mi gerekiyormus ki CanimGobeginde dik bir çizgi oluşan var mı ?
Canım tanıdığın bir kuaföre gidip kendine bi konserve ağda alıp çubuğunu da kendin alıcanı söyle tabi tanıdığın güvendiğin biryer olması gerek benimde mesleğim güzellik ve saç bakım hizmetleri kuaförde çalıiırken bi kça müşterimiz vardı böyle ağdasını kendi getiren ben bile yapamıyprum kendime artık çekerken çok kasılıo karnım ilk hamileliğimde 9 ay boyunca kensim yaptım ağda nasıl yapmışım hayretöyle valla canım yani tamam görüntüyü bebeğe benzetememiş olabilir ama gene de öyle bir şey söylenmemesi lazım patavstsızlık etmiş sen heves gübre göstermişsin böyleleri doğumdan sonra neler der kim bilir off
valla ben acısını geçtim de baş edemiyorum(
malesef cildim çok hassas kıl köklerimde bir o kadar sağlam alırken kanıyor bide kuaföre de hijyen açısından güvenmiyorum ya çalıştığım için aynı ağdayı aynı ağda çubuğunu kaç kişiye sürüyorlar bide utanıyorum malum çok çıkıyor e akıntımız falan da oluyor haliylebugün yaptım ama zar zor yani şekilden şekile giriyormm bide bebek sıkışacak diye iyice gerildim
valla ben komple ağda yapıyorum ama ne azalma ne bir şey olduğu gibi çıkıyor normalde de çok hızlı çıkardı zaten şimdide öyle acısını falan geçtim artık bıkkıntı geldi valla
Dogum esnasinda bana bunu derse hem ona kallavi bir küfür ederim hemde o hastanede onu rezil ederim. Oyle birinin bana ne yardimi dokunabilir ki ciksin diye bagiririm yeminle bu ne bicim ismis ya ben tek korkum dikisler olabilir sanirim umarim gerek kalmaz kolaycacik bitiverirKızlar doğum anında neyden korkuyosunuz ben dikiş kesi sancı hiç biri umurumda değil cook kolay geçmesini beklemiyorum ilkim sonuçta illaki zorlanacağım şeyler olucak benim en çok korktuğum merhametsiz ebe ve hemşirelere denk gelmek bugün bi arkadaş anlattı bi tanıdığının doğumuna girmiş şancı geldikçe yazık kadın napsın bağırmış tabi ebe de onu oraya koyarken iyiydi çıkartırken mi zor demişbunu Allahtan doğum yapan kişi değil de bana anlatan arkadaşım duymuş kız bir an önce kurtulsun diye idare etmiş durumu. Duyunca şok oldum bende inan bu durum başıma gelse yapabileceklerimı hayal edemiyorum Allah korusun. Bu yüzden Allah hepimizi merhamet sahibi ebe ve doktorlarla karsilastirsin
Ben sancıdan korkuyorum ilkte sancım çok olmuştu gerçi son ana kadar evde bekledim onunda etkisi war bildiğim haftanede bildiğim doktor ve ebelerle yapacağım için içim rahat ama anlattığın o çalışanlara Allah ım vicdan versin inş kimse karşılaşmaz böyle pisliklereKızlar doğum anında neyden korkuyosunuz ben dikiş kesi sancı hiç biri umurumda değil cook kolay geçmesini beklemiyorum ilkim sonuçta illaki zorlanacağım şeyler olucak benim en çok korktuğum merhametsiz ebe ve hemşirelere denk gelmek bugün bi arkadaş anlattı bi tanıdığının doğumuna girmiş şancı geldikçe yazık kadın napsın bağırmış tabi ebe de onu oraya koyarken iyiydi çıkartırken mi zor demişbunu Allahtan doğum yapan kişi değil de bana anlatan arkadaşım duymuş kız bir an önce kurtulsun diye idare etmiş durumu. Duyunca şok oldum bende inan bu durum başıma gelse yapabileceklerimı hayal edemiyorum Allah korusun. Bu yüzden Allah hepimizi merhamet sahibi ebe ve doktorlarla karsilastirsin
Çoğu gebede olur, ilerleyen haftalarda oluşacaktır :)Bende yok bu halbuki gobegimde var yani olmasi mi gerekiyormus ki Canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?