Aynen öyle canım neymişte alışmış oğulları zamanında hep kolunu bacağını kırmış ondan artık alışmış böyle şeylere.Keske benim kv de gelmese :)
Benim annemde oyledir. Simdi hastayim. Annem olsa yataktan cikarmaz, yemegimi de elleriyle yedirirdi.
Kv 10 gundur bizde. 1 corba yapmadi. Sonrada sen hamilesin hakkini helal et diyor.
Senin kv cok değisikmis gercekten. Bu ne rahatlik boyle pes valla. Sanki bir tanidiga gecmis olsun ziyaretine gidecek gibi
Canım herşeyde vardır bir hayır sakın üzme kendini eşine sağsağlim gidipgelmeyi sanada sağsağlim doğum yapmayı evladınızı dünyaya getirmeyi nasip etsin Allah şubatta gidecek diyorsun hem hazirana 4 ay var gelir Allahın izniyle şimdiden onun sttesine girme ne kendini ne eşini nede bebişi üzmeHayat insana neler yaşatıyo kızlar bir iki saat önce doğuma giricek ebelere ayarladım derken eşim görevden geldi şubattan sonra münbiçe göreve gitme durumum var kaç ay süreceği belli değil senide babanlar almaya gelirler memlekette doğum yaparsın dedi biliyorum şubatta giderse hazirana gelmez doğumum da yanımda olamaz. Tup Bebek tedavim surecinde bu mücadeleyi birlikte verdik eşimle ben yoruldum dediğimde o pes etmedi ayağa kaldırdı beni . Simdi onsuz doğum yapmak ilki eşimsiz yaşamak nasıl olur bilmiyorumhep diyodum oğlumuz doğar doğmaz ilk sen alcaksın kucağına tamam mı diye. InşAllah hayal olmaz bunlar
Canım işte bazı doktorlar ne diyelimİkili testimde sorun olmadığını ancak üçlü testimin sıkıntılı geldiğini paylaşmıştım.Dün sonuçlarımı alıp devlet hastanesine gittim. Bu yeni gelen doktorumuzu seviyorum gerçekten. Fikrini almak istedim. Sonuçlarıma baktı ve ikili testimde sorun olmadığını söyledi. İkili testinde sorun yaşamayanlara biz üçlü test yapmayız dedi. Doktorumun yaşını sordu, e yaşı vardı haliyle, o yüzden yaptırmış dedi.senin doktor eskilerde kalmış dedi. Ayrıca ikili testin güvenilirliği üçlü testten daha yüksektir. Senin ki biri kuyuya taş atmış misali bir durum dedi. İstersem amniyosentez veya fetal dna yaptırabilirmişim.
Neyse içim rahatladı bi nebze olsun. Sonra kendi hastaneme gidip fetal dna için kan verdim. Kuyuya atılan taşı çıkarmaya çalışıyorum anlayacağınız. Pişman mıyım peki bu testleri yaptırdığıma? Hayır.. Karalar bağlayıp oturuyor muyum? Hayır.. Ayrıntılı usg, şeker testi.. Bundan sonra da elimden gelen tüm testleri yaptırıcam.
İçimde az da olsa bir endişe var elbet, ama "hayırlısı bakalım" deyip geçiştiriyorum.
İkili testimde sorun olmadığını ancak üçlü testimin sıkıntılı geldiğini paylaşmıştım.Dün sonuçlarımı alıp devlet hastanesine gittim. Bu yeni gelen doktorumuzu seviyorum gerçekten. Fikrini almak istedim. Sonuçlarıma baktı ve ikili testimde sorun olmadığını söyledi. İkili testinde sorun yaşamayanlara biz üçlü test yapmayız dedi. Doktorumun yaşını sordu, e yaşı vardı haliyle, o yüzden yaptırmış dedi.senin doktor eskilerde kalmış dedi. Ayrıca ikili testin güvenilirliği üçlü testten daha yüksektir. Senin ki biri kuyuya taş atmış misali bir durum dedi. İstersem amniyosentez veya fetal dna yaptırabilirmişim.
Neyse içim rahatladı bi nebze olsun. Sonra kendi hastaneme gidip fetal dna için kan verdim. Kuyuya atılan taşı çıkarmaya çalışıyorum anlayacağınız. Pişman mıyım peki bu testleri yaptırdığıma? Hayır.. Karalar bağlayıp oturuyor muyum? Hayır.. Ayrıntılı usg, şeker testi.. Bundan sonra da elimden gelen tüm testleri yaptırıcam.
İçimde az da olsa bir endişe var elbet, ama "hayırlısı bakalım" deyip geçiştiriyorum.
Gunaydin kizlar, ilk gebeligi olupta bebegin haraketlerini hisseden var mi? Kac haftada hissettiniz?
Çok teşekkür ederimKiminde bulanti kiminde yanma yapmisti canim ayni senin gibi doktorlari degistirmisti ilaclarini o sebepten diye hatirliyorum. Limon midenin dostuymus ben onu anladim hamilelikte nane limonda genel olarak benim mide sikıntılarıma cok iyi geliyor en bastan beri evet kaynatiyorum bu arada canim
Geç olsun güç olmasın
Baya geç oldu ama ılık süte biraz şeker koyup içebilirsin hem mide ağrısına hem mide yanmasına birebir . Tecrübeli annelerden tavsiye alınıp test edilip onaylandı
Ben iki gündür yatarken baya baya hissetmeye başladım :) 17+5 bugün. uyanınca pıt pıt vuruyo baya. Bir de akşam yemekten sonra uzanırsam hissediyorum. Gün içinde hareket halindeyken hissedemiyorum henüz.Gunaydin kizlar, ilk gebeligi olupta bebegin haraketlerini hisseden var mi? Kac haftada hissettiniz?
Geç olsun güç olmasın
Çok teşekkür ederim bilgi için : )
Evet bulantim yok çok şükür ama iştahım da yok. Çok az yiyorum gün içinde . Sanırım ondan dolayı kilo almadım.56yim bende suan yada 55 ama o 5 aylik göbeksen niye kilo alamiyorsun bdigim kadariyla bulantinda yoktu ?
Amin canımInşAllah canım herşey gönlünce olsun sağlıcakla evladını kucağına al
Canım zounlu olanlar icin yazmadım birebir gördüğüm kisiler var cok rahatt8 iyiki sezeryan istemisim doğum sancısı cekmekten korkuyorum demişti yoksa zorunlu olanlara lafım yok mesela ikizimde sezeryan oldu ama doktorun keyfine hafta sonu giriyor kim bilir hangi doktora dekngelocen belkide kötü birsey olacak demesiyle öyle korkutmus sezeryan istemek zorunda kalmıs var benim kuzenin eşi 3 sezeryan geçirdi dikiş yerlerim artık normal zamanda acıyor diyordu yıpranma sebebi de sirekli aynı yerde kesik olduğundan mecbur kalınırsa bende sezeryan olucam ama en son isteğim bu sezeryan olan herkese lafım yok zaten biraz fazla hassassın canım herseyi üzerine alınmaİlk doğumun mu olacak? Keyfı sezeryan isteyen cok cok azdır dıye dusunuyorum isteyenlerde aşırı korktugu ıcın olabılır mı? Bunun ıcın kımı yargılayabikiriz kı?
Yazın bıraz sert geldı mecburı hemde kızımın tehlıkeye gırdıgı zamanda sezryan olmak zorunda kaldım yoksa kakasını yıyecektı! Ama ne demıssın ıkıncı ucuncu dogumlrda yıpranacakmısız bu öylemıymıs tedirgın oldum şimdi
Bende ıkıncı gunu ayaklandım ama agrıya agrıya aglaya aglaya kalktım boyle seyler yazmadım yazmakta ıstemezdım ama kım ıster kı sezeryan hıc basıt bısey degıl.
Bazen öyle seyler oluyor kı sezeryan olmazsa ya anne ya bebegın hayatı tehlıkeye gırebılıyor oyuzden bilemeyiz! İyi ki sezeryan var yoksa tehlıke durumlarda eskıden yasanan o kötü durumlar yaşanabilirmiş.
İnsallah hepınız kolay normal dogum olursunuz...
Benden ilk tecrubesı olanlara tavsıye anne olacak olmanın ilk sartı ASLA VE ASLA BÜYÜK KONUSMAMAK VE ASLAAAA YAPMAM DEMEMEK!
Ablam 2. Çocukta almıştı. Kullanamadı. Yetişmiyor dedi ve bıraktı. Yanı bence de en sağlıklısı normal anam babam usulü ama ben çalışıyorum. Yetiştirip altından kalkabileceğimi hiç sanmıyorum. Eşimden yardim istesem yardim eder ama eminim 2 ay sonra bıkar. Is yine tamamen bana kalirBaktım şimdi canım saol,valla eğer hazır bez kullanacaksınız bütün bezler petrol ve petrol yan ürünleri ile yapılıyor diyoryıkanabilir bebek bezi satan sayfalarda varmış ,ama onlarla uğraşabilir miyim bilemiyorum.bakınca da annelerimiz elinde yıkamış şimdi makineler var,miniklerimizi bu kimyasalllara maruz bırakmak ne kadar mantıklı kararsız kaldım
GünaydınHareketlerini hissetmek değil de benim sağ alt karnımda şişlik oluşuyo pıt pıt vuruyo karnıma onu hissediyorum 15+3 teyim
Ben iki gündür yatarken baya baya hissetmeye başladım :) 17+5 bugün. uyanınca pıt pıt vuruyo baya. Bir de akşam yemekten sonra uzanırsam hissediyorum. Gün içinde hareket halindeyken hissedemiyorum henüz.
Ilık su içince gaza da iyi geliyor :) ben bi ara sudan tiksinmiştim de neyseki şuan aşırı olmasa da içebiliyorımya oda aklıma geldi evde makinem var zaten olmadı onu götürürüm çok zorlanırsam dedim ama inşallah kendim yapabilirim valla helal olsun sen nasıl yaptın ya anneme soruyorum aynayla baka baka yapıyordum diyor da görmeden yapmak ta zor iş ya
aynen canım valla iki gün az içtim suyu çok vc ye gidiyorum diye başladı yanmalar aman kış günü de içilmiyor su valla bıktım şu idrar yollarından amma illet bir şeymş ya
Ben galiba artık hissediyorum. Içimde bir şey sürekli değiyor. 15+3 deyim.Gunaydin kizlar, ilk gebeligi olupta bebegin haraketlerini hisseden var mi? Kac haftada hissettiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?