Aaaa. Ne guzel sevindim sizin adiniza :) bende hala tik yok. Bugun 16+3teyim
Aşı yerim agriyor.annemi arayip gel kahvalti hazirla kolum kiprasmiyor diyede abarttım ohh mis gibi bahanemde oldu yine nazlanmaya
Ben de bi iki haftadır bi pıtırtılar oluyo gibiydi ama yok ya gazdır bağırsak hareketidir diye ciddiye almadım hiç. Ama iki gündür çok netleşti damar atar gibi bu kadarı gaz olamaz diyorum. En net sırt üstü yatarken oluyor. Sabah uyanınca yataktan hemen çıkma azcık bekle bakalım belki hissedersin :)Cok guzel ya. Darisi en kisa zamanda bana insallah. Dun boyle sanki icimde bi pitirdi hissettim ama bebekten mi baska biseyden mi bilemedim. Bende 16+3 teyim sabirsizlikla bekliyorum
Ben 19 un içindeyim yeni hissetmeye başladım ilk gebeliğim benimde :)Gunaydin kizlar, ilk gebeligi olupta bebegin haraketlerini hisseden var mi? Kac haftada hissettiniz?
Surada kismetse kalmis 3 5 ay dibine kadar kullanalim naz niyaz islerini
Eşim sabaha karşı uyur ve haliyle su an uyuyor bende yeni uyandım . Bende onu kaldırmayı deniyorum kalksın da kahvaltı hazırlasın diyearada nazlanmak iyidir
yürüyüş temponu nasıl ayarlıyosun peki?
Daha minikler annesi ondan büyüy7nce daha güzel tekmeler atacaklarmıs haber veriyor bence :)) ben bile hissediyorum ama hissettiğim şeylerden emin olamoyorum aslında hossediliyorda tecrubesiz olanlar benim gibj anlamıyoruz birśey :)Ben hep bebek mi gaz mi belirsiz kipirislar hissediyordum.dun gece elimi karnima biraz bastirdim yatarken birden pat diye vurdu cok tatliydi.ilk defa netti bu kadar.ama simdi yine bi pit pit oldu gecti ne oldugu belirsiz
Ah o buyudukce olab tekmeler kaburgalarim ayriliyor sanirken bir yanda da ohh tekmeledi sevinci : )inanilmaz bir duygu.Daha minikler annesi ondan büyüy7nce daha güzel tekmeler atacaklarmıs haber veriyor bence :)) ben bile hissediyorum ama hissettiğim şeylerden emin olamoyorum aslında hossediliyorda tecrubesiz olanlar benim gibj anlamıyoruz birśey :)
Demeknistedigim bu canım ben herkesi yargılasam sezeryanı yapanlardan baslarom dokorlar başı götüriyor zaten kaldıramıycak olanlar sorunlu hamilelik yasayanlar var tıp bunun icin var bu istemek ayrıcalık maharet yada bir üstinlük gibi anlatanlar varya nekadar sinir bozucu birde parasıyla değilmi istedigimi yapacak diyenide duyunca delleniyorum coyk oyuncağı degil bu sağlıklı dogum olsunda rabbim ne nasib etmişse o olsun beni yanlış anlamanıza da üzildüm ayrıca bugine kadar kimseyi k8racak birsey demedim alınmanızı gerektirecek birsey yok ama toplumumuz bi garip herkes aynı değil kisiler ortamlar hep farklı çdvrem.kendini üstün görenlerle dolu seseryanı önerenlerle dolu ben üstünlük taslanamsından nefret ederim kusira bakmayın yinedeSezaryani isteyenlerde var.ben kizimda hamile kaldigim an sezaryan olacak dedim .doktorum vajinal doguma uygun olursa ileriki aylarda neden olmasin dedigi halde asla diyordum.ve evet çatim dardi kizim kiloluydu vs asagi inmedi.cok şükür sezaryan oldum.
Kisiden kisiye degisir bu istekler herkesin belli sebebi vardir.kimseyide pek yargilamamak lazim.
Dün sol tarafımd abirsey hissettim ama ne oldugunu anlamadım sanki kitlendim kaldım gazdı herhalde ama hala aynı yerimde ağrı var inan lavaboya gidemedim iki büklüm kaldım eşimde yoktu korkfum evde tek olmak o durumlarda hic iyi olmuyorAh o buyudukce olab tekmeler kaburgalarim ayriliyor sanirken bir yanda da ohh tekmeledi sevinci : )inanilmaz bir duygu.
Ilk gebeligi olanlarda 20
Haftada net sekilde hissedecektir
Yok o konuda iyi değilSurada kismetse kalmis 3 5 ay dibine kadar kullanalim naz niyaz islerinitabi kalksin misler gibi hazirlasin mutfagi batirmasin arkadan is cikarmasin benimki gibi ama
evet benım oyle oluyor bende sasırıyorum :)))) elıme gelıyor dısardan belkı fark edılmez okadar ıncelemedım ama resmen bı tarafı kabartıyoryaa o kadar belli kabarıyor muu bende baya hareketlerini hissediyorum elime de pıt pıt değiyor ama henüz öyle nerde olduğunu hissetmiyorum ultrasonda yan çıkıyor hep ama bu bebişler şu an baş aşağı mı duruyorlar
Tamam bende onu söyluyorum mecburı sezeryan olan bırı olarak ıkının bana sıkıntı verecegını dıkıslerım daha cok agrı yapacagını duymak canımı sıktı belkıde... ama tabı bu normal ıcınde gecerlı dıkıs atılanlar ıcın sıkıntılar olabılıyor. Yanı demek ıstedıgım daha bunlar ıcın erken ve ıkı dogumunda olumlu olumsuz yonlerı var kesın ve net konusmak yanlıs olur.Canım zounlu olanlar icin yazmadım birebir gördüğüm kisiler var cok rahatt8 iyiki sezeryan istemisim doğum sancısı cekmekten korkuyorum demişti yoksa zorunlu olanlara lafım yok mesela ikizimde sezeryan oldu ama doktorun keyfine hafta sonu giriyor kim bilir hangi doktora dekngelocen belkide kötü birsey olacak demesiyle öyle korkutmus sezeryan istemek zorunda kalmıs var benim kuzenin eşi 3 sezeryan geçirdi dikiş yerlerim artık normal zamanda acıyor diyordu yıpranma sebebi de sirekli aynı yerde kesik olduğundan mecbur kalınırsa bende sezeryan olucam ama en son isteğim bu sezeryan olan herkese lafım yok zaten biraz fazla hassassın canım herseyi üzerine alınma
Ilk doğumu devlette yaptım iyi ebelere denk geldim çok şükür doktor sadece dikise geldi tabi ilk önce açılma olup olmadığına baktı doğumdan sonra geldiZaten doğumu yaptıran kim ebeler doktorlar sadece son anda geliyolar özelde de devlettede aynı. Ebenin iyi olması çok daha önemli aslında. Doğum yapan herkese soruyorum genelde ebem çok iyiydi veya ebem ilgisizdi diyolar hiç doktordan bahseden yok.
Konusu gecmisken..Sadece seyi farkettim aglamaya bir baslayinca durmuyorum bende oyle cikiyor acisi bide zaten kavgaciydim iyice kavgaci oldum duygusallik dışinda her duygum cikti masallah :)) eşler de napsin gülüp geciyorlar
Öyle olsa canım bende devlette istiyorum ama nasip baya bi kötü yorum var enfeksiyon kapan ebelerin kötü davranışı insan korkuyorIlk doğumu devlette yaptım iyi ebelere denk geldim çok şükür doktor sadece dikise geldi tabi ilk önce açılma olup olmadığına baktı doğumdan sonra geldi
Katılıyorum sezeryanı ben ıstemedım cok odaklanmıstım normal doguma yıkıldım suan dusununce cok sacma ve gereksız gelıyor ınan... onun saglıklı dogması yeter! Ben korkmuyordum ama korkan kısıye de nıye korkuyorsun denmez kıSezaryani isteyenlerde var.ben kizimda hamile kaldigim an sezaryan olacak dedim .doktorum vajinal doguma uygun olursa ileriki aylarda neden olmasin dedigi halde asla diyordum.ve evet çatim dardi kizim kiloluydu vs asagi inmedi.cok şükür sezaryan oldum.
Kisiden kisiye degisir bu istekler herkesin belli sebebi vardir.kimseyide pek yargilamamak lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?