Canım öyle birşeyki bir konuşmaya başlıyor aslında başlamıyor sana başlattırıyor ne olduyu sorduruyor hareketleriyle cümle bittiğinde karşıdakini öyle bir geriyorki onun bütün dertleri senin derdin oluyor herkes ona karşıdır onun hep bir derdi vardır bazen diyorum ona sen mutsuzluktan besleniyorsun diye mutlu olmayı öğren diye belki bunu genele yay bırcuna vurmak anlamsızdır sadece onun için geçerlidir ama tek tanıdığım yay annem
Bi an kayınvalidemi gördüm sanki,tıpkı anlattığın gibi eve usta çağırır usta istediği gibi yapmaz ustalar hep kötüdür,hep en iyi kendi bilir,hep kötü şeyler onu bulur.bi görümcemi de aynı kendi gibi yaptı olaysız,problemsiz günü yok.aynı dönem jenerasyonları aynı oluyor herhalde :)))
Gebelik Ultrason Ölçümleri
LMP: Son Adet Tarihi
EDD: Beklenen Doğum Tarihi
GS: Gebelik Kesesi
CRL: Baş- Popo Mesafesi
BPD: Kafa Çapı
HC: Kafa Çevresi
FL: Uyluk Kemiği Uzunluğu
AC: Karın Çevresi
EFW: Tahmini Bebek Ağırlığı
*Anne karnındaki bebeğin uyluk kemiği uzunluğu 7 ile çarpınca bize bebeğin tahmini boyunu veriyor. * Ultrasonografide uyluk kemiği; FL ( Femur Length) olarak yazıyor. Örneğin: FL=32mm x 7 ... Bebeğinizin boyu: 224 mm veya 22.4 cm olarak hesaplanır.
Kızlar ultrasonda “range” ifadesi ne demek?
212 gram yazıyor yanında bebeğin kilosumu acaba ? Birde FL bölümünde 20.2 mm yazıyor. Boyunu sormayı unuttum doktora :)
Bi an kayınvalidemi gördüm sanki,tıpkı anlattığın gibi eve usta çağırır usta istediği gibi yapmaz ustalar hep kötüdür,hep en iyi kendi bilir,hep kötü şeyler onu bulur.bi görümcemi de aynı kendi gibi yaptı olaysız,problemsiz günü yok.aynı dönem jenerasyonları aynı oluyor herhalde :)))
Canım hayırlı olsun topiğin ilk isimli bebeği :)) Biraz tuhaf mı oldu ama öyle daha bizimkiler belli değil kız olsaydı çoktan belliydi Alya olucaktı ama erkeğe asla karar veremiyoruz BBYV
Canım hayırlı olsun topiğin ilk isimli bebeği :)) Biraz tuhaf mı oldu ama öyle daha bizimkiler belli değil kız olsaydı çoktan belliydi Alya olucaktı ama erkeğe asla karar veremiyoruz BBYV
Saol canım benim bizde çok kararsız kaldık omu bumu derken bugün karar verdim eşime söyledim anlaştık. Çok kararsız kalıyor insan haklısın inşallah içinize sinen ortak bir noktada buluşursunuz canım
kızlar maalesef pek iyi haberlerim yok
bugün muayenemiz vardı
bebeğimde bir sorun yok ama amniyotik bant gördü doktorum kesede
daha önce yoktu hep ayrıntılı incelerdi
eğer o bant kızımın koluna , parmagına ,ayağına yada başka yerine dolanırsa maalesef gelişimi durabilirmiş o bölgenin.
çünkü kan akışını engelliyormuş
kordona dolanırsa ölümcül olabiliyormuş .
şu an kızım dolanmamış ama riskli gebelik takibine aldı
istanbula yönlendirdi beni Ahmet gül bey e ayrıntılı olarak inceleyecek bantı
eğer alınmasına karar verilirse lazerle operasyon olacakmışım...
bir yanım korkuyor bir yanım üzülüyor...
göremiyorum her an bebeği ya dolanırsa diye düşünmeden edemiyorum..
Rabbim yardımımız olsun
dualarınızı eksik etmeyin ne olur.
Buarada doktorum artık hareketlerini hissedebilirsin ama net olarak 24 de hissedersin eşinde o zamanlar hisseder şuan daha bebek çok güçsüz dedi ben daha çok net bi hareket hissetmedim açıkçası
Senin de hissetmemen beni biraz rahatlattı canım günlerimiz yakın ben de daha hissetmiyorum benim de doktorum seninki gibi dedi ama burda arkadaşlar yazıyor ne güzel hissetmiş bı çoğu masallah ben de kaygılanıyordum ara ara
Saol canım benim bizde çok kararsız kaldık omu bumu derken bugün karar verdim eşime söyledim anlaştık. Çok kararsız kalıyor insan haklısın inşallah içinize sinen ortak bir noktada buluşursunuz canım
Senin de hissetmemen beni biraz rahatlattı canım günlerimiz yakın ben de daha hissetmiyorum benim de doktorum seninki gibi dedi ama burda arkadaşlar yazıyor ne güzel hissetmiş bı çoğu masallah ben de kaygılanıyordum ara ara
Ben birdefa pıt pıt birşey yaşadım ama bebekmi emin değilim doktora sordum ben hissetmiyorum ne zaman başlar diye haftaya kesin hissedeceksin dedi canım hayırlısı ile inşallah
Ben birdefa pıt pıt birşey yaşadım ama bebekmi emin değilim doktora sordum ben hissetmiyorum ne zaman başlar diye haftaya kesin hissedeceksin dedi canım hayırlısı ile inşallah