Aaa ben var saniyordum ondan sasirdim sanırım senin benimle aynimiydi canim haftan ondemiydi ? Hafifliyor ama geciyor diyemem canim ben hala arada cok kotu oluyorum mesela birde naz saniyolarya bu durumumuzu sasiriyorum gercektenBen hiç takvim yapmadım canım :) açıklarım bi ara
Afiyet olsun valla ne yesek kar doktorun verdiği decavit ve kan ilacı duruyor öylece içme dedi halimi görünce. Tabi ki ilk günlere göre iyiyim işte ilacın etkisi geçince mahvoluyorum. Hiç geçmeyecek gibi geliyor
Canım ikili testim kötü gelince biz hiçkimseye söylemedik çünkü etraftaki insanlar nasıl bi test olduğunu bilmiyor kurcaladıkça kurcalıyor kızkardeşlerimle paylaştım sağolsun onlarda destek olup moral verdiler. Mesela kv söylesem artık felaket tellalı olduğu için kendisi iyice kötüyü çağırır diye söylemedim Rabbim korusun yavrularımızı sağlıkla bağışlasın bizeAh canım öyle doğru söylüyorsun ki, ama ben galiba bunu beceremiyorum. Yani kulaklarımı tıkamayı. Benim için 3lü test bir kriter değil. Ama etrafım öyle bakmıyor. Ben sonuca üzülmedim ki, eşimin mobilyasını şimdi almayalım ne olur ne olmaz dediğine üzüldüm, bebeğin öyle doğarsa hayat boyu eziyet çekersin demelerine üzüldüm, bebeğini aldırıp bize tatile gelirsin kafan dağılır demelerine üzüldüm. Ben tıkayamıyorum kulaklarımı, olmuyor yapamıyorum. Eşim de destek değil.
Aman bebeğim iyi olsun da diyorum sadece. Ve bundan sonra olumsuz hiçbir şeyi etrafıma söylemiyorum.
benim doktorun başına gelmiş bize anlattı. kadının testi kötü çıkmış, başka hiçbirşey yaptırmam demiş. sonra 25. haftada eşiyle doktorun yanına gelmişler. Bebek rahatsız, siz bize neden söylemediniz, bu bebeği alın demişler. Eşi doktorla kavga etmiş. Sınır 24 haftaymış, ama doktor işte yine 24 hafta göstermiş 25 haftalık bebeği de öyle almışlar. o yüzden ben de imzaladım o yazıyı. hatta kendi el yazımla yazdırdı. Onlar da haklı tabi o konuda.3lü testin güvenilirliği düşük ayrıca bu tezlerin hepsi ihtimallerden bahsediyor ve amniyosentez 300 de 1 düşük riski var doktorum bana da fetal dna önerdi yaptırmadık çünkü çıkan sonuç bize bir karar verdirmeyecek geçen gittiğimde yine dedi ya fetal dna ya da amniyosentez öneriyoruz diye amniyosentez zaten yaptırmam dedim çok net sonra benden imzalı bir yazı aldılar fetal dna ya da amniyosentez önerildi yaptırmak istemiyorum diye orda anladım doktorlar bu testleri ileride dava konusu olmasın diye öneriyorlar. Kendilerince de çok haklılar. Benim doktorum prof. Önerdi ama mutlaka yaptır falan demedi. Devlette gittiğim başka bir doktorum var o da detaylıca anlattı biz önermek zorundayız sonra bir sürü dava açılıyor diye siz bunun sonucunda bir karar vermeyecekseniz yaptırmanıza da gerek yok dedi. Hem bu testlerden sonuç ne çıkarsa çıksın bebeğin sağlıklı doğma ihtimali de var ki çok örneği var çevremizde bence en güzeli dua etmek kalbini temiz tutmak. Rabbim hepimizin evlatlarını korusun sağlık sıhhat versin.
Yok canım hiç yapmadım takvimi benim tüp bebek ya tüp bebek topiklerinde görünsün istemiyorum bazı hassas arkadaşlar oluyor ne kadar heves etsemde yapamadım.Aaa ben var saniyordum ondan sasirdim sanırım senin benimle aynimiydi canim haftan ondemiydi ? Hafifliyor ama geciyor diyemem canim ben hala arada cok kotu oluyorum mesela birde naz saniyolarya bu durumumuzu sasiriyorum gercekten
Down sendromlu bebeklerin aileleri hayatları boyunca eziyet falan çekmiyor yalniz normal cocuktan tek farki 1 kromozom fazla olmasi herseyi de yapabiliyorlar. Onlari farklilastiran farkli goren insanoglu sadece evet bi uzvu eksik olur yada birkac hayatini kendi idame ettiremeyecek durumda olur ozaman aldirmak dusunulebilir. Boýle konusanlara da prim verme esin bile olsa ver cevabini sustur yada ciddiye alma insanlar konusur hemde hic bilmedigi halde bilmis gibi konusur. Ya oturup saatlerce laf anlatacaksin ya da sizene deyip gececeksin bebeginde sagliklidir Allahin izniyle kucagina aldiginda bunlarin hepsi unutulmuş olacakAh canım öyle doğru söylüyorsun ki, ama ben galiba bunu beceremiyorum. Yani kulaklarımı tıkamayı. Benim için 3lü test bir kriter değil. Ama etrafım öyle bakmıyor. Ben sonuca üzülmedim ki, eşimin mobilyasını şimdi almayalım ne olur ne olmaz dediğine üzüldüm, bebeğin öyle doğarsa hayat boyu eziyet çekersin demelerine üzüldüm, bebeğini aldırıp bize tatile gelirsin kafan dağılır demelerine üzüldüm. Ben tıkayamıyorum kulaklarımı, olmuyor yapamıyorum. Eşim de destek değil.
Aman bebeğim iyi olsun da diyorum sadece. Ve bundan sonra olumsuz hiçbir şeyi etrafıma söylemiyorum.
Bende sinüzit olur ara ara. Yüzün tek tarafında ağrı diyince o geldi aklıma direk. Ağrı dayanılmazsa doktora gidin mutlaka antibiyotikle kurutuyolar ordaki iltihabıBilmiyorum ki kafamın sadece sağ tarafında var. Solda herhangi birşey yok.
aaa evet doktor benden harmoni test istedi nifty ile aynı dün not düştü testi yaptırmak istemiyor hasta diye.3lü testin güvenilirliği düşük ayrıca bu tezlerin hepsi ihtimallerden bahsediyor ve amniyosentez 300 de 1 düşük riski var doktorum bana da fetal dna önerdi yaptırmadık çünkü çıkan sonuç bize bir karar verdirmeyecek geçen gittiğimde yine dedi ya fetal dna ya da amniyosentez öneriyoruz diye amniyosentez zaten yaptırmam dedim çok net sonra benden imzalı bir yazı aldılar fetal dna ya da amniyosentez önerildi yaptırmak istemiyorum diye orda anladım doktorlar bu testleri ileride dava konusu olmasın diye öneriyorlar. Kendilerince de çok haklılar. Benim doktorum prof. Önerdi ama mutlaka yaptır falan demedi. Devlette gittiğim başka bir doktorum var o da detaylıca anlattı biz önermek zorundayız sonra bir sürü dava açılıyor diye siz bunun sonucunda bir karar vermeyecekseniz yaptırmanıza da gerek yok dedi. Hem bu testlerden sonuç ne çıkarsa çıksın bebeğin sağlıklı doğma ihtimali de var ki çok örneği var çevremizde bence en güzeli dua etmek kalbini temiz tutmak. Rabbim hepimizin evlatlarını korusun sağlık sıhhat versin.
çok iyi yapmışsın gerçekten. Aynen etraftaki insanlar bunun ne olduğunu bilmiyor. Ve sonradan şöyle bir laf dolaşıyor senelerce.. "falancanın çocuğuna özürlü dediler ama sağlam doğdu" eşim bile kuzeni için aynı cümleyi kurdu. işin kötüsü benim eşim de anlamıyor. Bi ben anlıyorum bebeğimin dilinden ama olsun, annesi yeter onaCanım ikili testim kötü gelince biz hiçkimseye söylemedik çünkü etraftaki insanlar nasıl bi test olduğunu bilmiyor kurcaladıkça kurcalıyor kızkardeşlerimle paylaştım sağolsun onlarda destek olup moral verdiler. Mesela kv söylesem artık felaket tellalı olduğu için kendisi iyice kötüyü çağırır diye söylemedim Rabbim korusun yavrularımızı sağlıkla bağışlasın bize
Evet canım konu çok uzuyor böyle. Eşinizede Rabbim İnşâAllah merhamet verir sonucunuz da güzel çıkar. Ama nifty sonucuna göre almıyorlarmış amniyosentez gerekli diyorlar. Bence hiç bişey yokta işte doktorlar mecbur yapmak zorunda kalıyorlar. Dava konuları vs. Çokta haklılar bence çünkü o kadar çok insan çeşidi var ki.çok iyi yapmışsın gerçekten. Aynen etraftaki insanlar bunun ne olduğunu bilmiyor. Ve sonradan şöyle bir laf dolaşıyor senelerce.. "falancanın çocuğuna özürlü dediler ama sağlam doğdu" eşim bile kuzeni için aynı cümleyi kurdu. işin kötüsü benim eşim de anlamıyor. Bi ben anlıyorum bebeğimin dilinden ama olsun, annesi yeter ona
*özürlü lafını kullanmam normalde ama aynen bu şekilde konuşulduğu için yazmak istedim.
Canım listeye eklediğim cinsiyetlere bakarsan orda erkekler daha fazla buraya önüne gelen işaretliyor heralde :)Kizlar erkekleri gecmis
Nasi olur herkes erkek diyodu
%99.98 miş doğruluk oranı. amniyosentez %100 'müş amaEvet canım konu çok uzuyor böyle. Eşinizede Rabbim İnşâAllah merhamet verir sonucunuz da güzel çıkar. Ama nifty sonucuna göre almıyorlarmış amniyosentez gerekli diyorlar. Bence hiç bişey yokta işte doktorlar mecbur yapmak zorunda kalıyorlar. Dava konuları vs. Çokta haklılar bence çünkü o kadar çok insan çeşidi var ki.
Evet doguma kadar sürebilen de varmis mesela benimki boyle kalacak gibi duruyor. Cogu zaman iyi olsamda hic tam manasiyla gecmedi. Buna da sükür ama ben bicok seyi kendim yapiyorum suan yemekle alakali sadece pişiremiyorum o kadar cunku bir damla kokusu gelen hicbirseyi agzima suremiyorum. Senin de 15 haftalik oldu dimi ? Bu arada onlar saglikli olsun saglikla gelsinde ben herseye raziyim gercektenYok canım hiç yapmadım takvimi benim tüp bebek ya tüp bebek topiklerinde görünsün istemiyorum bazı hassas arkadaşlar oluyor ne kadar heves etsemde yapamadım.
Bu naz yapıyorsun diyenlere hastayım zaten :) ben hiç bi iş yapamıyorum abartmıyorum gerçekten yaşayan anlar beni sadece. banyomu zor yapıyorum hemen girip çıkıyorum yüzüme kaşıma gözüme bakamıyorumşu saat oldu bişey yiyemedim eşim zavallım kendine bişeyler hazırlamış yiyor galiba :) sonrada bana bişeyler hazırlamaya başlar :) böyle böyle zaman bi şekilde geçiyor. Kendime çamaşır falan alayım dedim 50 metre ötede ama cesaretim yok yürümeye bazı kişiler diyor ki Doğuma kadar sürebilir böyle bu günleri çok hayal ettim herşeye razıyım yeter ki Rabbim yavruma can versin sağlıkla doğsun İnşâAllah
Ben de aynısından korkuyorum, oysa ilk hamileliği öğrendiğimde eşime büyük konuşmuyum ama muhtemelen son hamilelik serüvenim tadını çıkara çıkara yaşayacağım, ilkinde yapmadım bunda bol bol naz da yapacağım sakın sesini çıkarma demiştimBizim balayı dönemimiz olmayacak galiba biri bitiyor biri başlıyor umarim tamamen iyi hissettigimiz zamanlarda gelir
aynen canım indirimden dolayı kalmamıştı pek model bende karıştırırken buldum arada bitane iyi oldu h&m var bide maviye bakabilirsinGülü güle giy canim.
Bende dun birseyler alayim diye baktim. Secenek azdi. Defacto ve lcw dan baska nerelerde hamile kiyafeti var?
Her girdigim magazaya sordum. Hicbirinde yoktu.
Evet onları farklılaştıran biziz. Onlara acımak bile yaptığımız en kötü şeylerden biri.Down sendromlu bebeklerin aileleri hayatları boyunca eziyet falan çekmiyor yalniz normal cocuktan tek farki 1 kromozom fazla olmasi herseyi de yapabiliyorlar. Onlari farklilastiran farkli goren insanoglu sadece evet bi uzvu eksik olur yada birkac hayatini kendi idame ettiremeyecek durumda olur ozaman aldirmak dusunulebilir. Boýle konusanlara da prim verme esin bile olsa ver cevabini sustur yada ciddiye alma insanlar konusur hemde hic bilmedigi halde bilmis gibi konusur. Ya oturup saatlerce laf anlatacaksin ya da sizene deyip gececeksin bebeginde sagliklidir Allahin izniyle kucagina aldiginda bunlarin hepsi unutulmuş olacak
canım ben de göremedim yaKızlar ya bide benim ultrason görüntülerine el atınturuncu ile işaretlediğim şey kordon diğer görüntüde işaretlediğim şey ya pipi yada kordon doktorda çözemedi. Siz ne düşünüyosunuz. İki resiminde işaretlenmemiş hallerinide atacağım doktor ilk erkek daha sonra kız dedi sonrada sil at hepsini kafandan dedi meraktan ölüyorum en azından tahmin istiyorum:)
Bi tahmindemi yok :)canım ben de göremedim ya
Canim ben sezeryan olmustum zaten bir sure onlukle yatiim. Sonra gecelik giydim. Gelen giden onunla gordu. Zaten ilk gun egilip kalkamiyorsun. Hastaneden cikarkende pijamayla ciktim cunku dikis yerim agridigi icin birsey giyemedim. Eve gelip dus aldiktan sonrada rahat birseyler giydim misafirlerin yaninda. Normal dogum olursa ilk gun gecelik sonra normal kiyafete gecebilirsin.LOHUSA GECELİĞİ&PİJAMASI
kızlar ya biz doğumdan sonra ne giycez hastanede? Şimdi diyelim doğum yaptık. Tamam doğum esnasında mavi önlüğü giydik. Doğum bitti, odamıza aldılar. Biz orda aldığımız lohusa takımlarını mı giyicez? Bi de sonra hastaneden çıkış var, gecelikle çıkılmaz, elbise mi giycez ardından..
bizim doğumlar hazirana geldiği için gecelik almak istyorum. Ama insanların yanında da giyeceksem ona göre bişi alayım diyorum kafam karıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?