- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 45
özlemek değil de merak ediyorum bir sıkıntı var mı diyeİnsan özlüyor görmeyince bebegini. Bazı gelişmiş ülkelerde en fazla 3-4 kez gidildiğini okudum gebelik boyunca:). Bir de bizimki gibi ultrasonla bakmiyorlar, dinliyorlar bebeği.
Maelesef ben Ünv hastanesine gidiyorum Ya ne telefonla randevu alabiliyorum ne de internetten .Mhrs sisteminde bile gözükmüyor.Geçen ay gittiğim zaman bu ayın randevusunu alıyorum.Şimdi Ankara’nın ayazı da meşhurdur zaten her yer buza çekti,ben bu havalarda nasıl dışarı çıkacağım kara kara onu düşünüyorumtelefon ıle alamıyor musun randevuyu
senın de uzunmus süren
o zaman benım de 5 hafta normal sayılır:)
Hacettepe Hastanesinde Perinatolog İlkay Hanım’dan alacağım canım.Dışarıdan gelen hastalardan 810 lira alınıyormuş,kendi hastalarına da 100 liraAyrıntılı randevun nereden alacaksın fistik?
İkinci gebelik daha erken ama seninki anca 20. Haftalarda olur dediDoktoruna selamlardaha erken haftalarda belkı ama 17 haftadayken basladı 18deyım artı hamılelık yasamıs ınsanım barız bebek işte... doktorlar ıhtımal tarıhı soyluyor senın karnında kı bebegi senden iyi ne bılsın. He tabı seyırme gıbı falansa bılemem ben barız normal hareketlerden bahsedıyorum.
Fark müthişmiş:). Ama perinatoglar işin uzmanı. Onu bulman iyi olmuş.Hacettepe Hastanesinde Perinatolog İlkay Hanım’dan alacağım canım.Dışarıdan gelen hastalardan 810 lira alınıyormuş,kendi hastalarına da 100 lira
hım anladım canım evet zor öyleMaelesef ben Ünv hastanesine gidiyorum Ya ne telefonla randevu alabiliyorum ne de internetten .Mhrs sisteminde bile gözükmüyor.Geçen ay gittiğim zaman bu ayın randevusunu alıyorum.Şimdi Ankara’nın ayazı da meşhurdur zaten her yer buza çekti,ben bu havalarda nasıl dışarı çıkacağım kara kara onu düşünüyorum
Benim doktorum da 16. haftada gördü 21. haftaya da ayrıntılıya çağırdı. Özel muayenehaneye gittiğim için ayrıntılıya Hastaneye yönlendirecek. Bir de şunu dedi: Ayrıntılı için ideal zaman 22. haftaymış en net o zaman gözüküyormuş. Bazı doktorlar 20. haftada falan çağırıyormuş ama "En iyi 22'de gözükür" dedi doktor. Sizin dr.unuz gayet iyi bir zamanda çağırmış bence.kızlar günaydın ,
birşey sormak istiyorum
doktor kontrolleriniz kaç haftada bir oluyor?
benim doktorum beni en son 16. haftada gördü sonrasında 21. hafta ayrıntılı için çağırdı
5 haftalık bir ara var uzun değil mi?
tamam canım tesekkur ederımBenim doktorum da 16. haftada gördü 21. haftaya da ayrıntılıya çağırdı. Özel muayenehaneye gittiğim için ayrıntılıya Hastaneye yönlendirecek. Bir de şunu dedi: Ayrıntılı için ideal zaman 22. haftaymış en net o zaman gözüküyormuş. Bazı doktorlar 20. haftada falan çağırıyormuş ama "En iyi 22'de gözükür" dedi doktor. Sizin dr.unuz gayet iyi bir zamanda çağırmış bence.
Denize yakın mısınız? Denize yakın oldukça da baya soğuk olur. Kalorifer yaptırma imkanınız varsa yaptırın derim seneye bebişle zor olur. Birde sıcak su olayı var demi. Benim evim küçücük zaten en düşük ayarda yakıyorum normalde gece de tamamen kapatıyorum çok sıcak oluyor bu gece çok terlemiştim kombinin kapalı olmasına rağmen. Gündüz tekrar açıyorum. Hem daha tasarruflu oluyor hemde bunalmıyoruz :) Rabbimin verdiği nimetlere şükürler olsun Rabbim bu soğukta imkanı olmayanların sokakta yaşayanların da yardımcısı olsun.Ne güzel yaa :)) valla burda şöyle düşün oturma odamda var klima sadece biz yatak odasında yatıyoruz kafamızı battaniyenin altından çıkardığımız an yanaklarımız buz kesiyo. Güneş yoksa sular kar suyu gibi. Bide antalya ayy çok sıcak derler ama hiç alakası yok kar yağmadığı için dağdaki karın ayazı nasıl geliyor varya insanın içine işliyor velhasıl kelam antalyanın yazıda çekilmez kışıda. Haa değermi valla nolursa olsun bu şehre değer bence
ben bu zaman kadar 2 haftada bir gittim hep 5 hafta çok uzunkızlar günaydın ,
birşey sormak istiyorum
benim doktorum beni en son 16. haftada gördü sonrasında 21. hafta ayrıntılı için çağırdı
Ben de 11.haftaya kadar iki haftada bir gittim ancak ikili tarama testinden sonra 4 haftada bir çağırmaya başladıben bu zaman kadar 2 haftada bir gittim hep 5 hafta çok uzun
16 ya kadar ben de 2 haftada bır gittimben bu zaman kadar 2 haftada bir gittim hep 5 hafta çok uzun
belki bnm de bundan sonra öyle olur ikiliden sonra dörtlü yaptırdınız mı pekiBen de 11.haftaya kadar iki haftada bir gittim ancak ikili tarama testinden sonra 4 haftada bir çağırmaya başladı
Bizim doktorumuz 3 haftada bir gel diyor muayene ücreti 175 tl eşim çok sık diye ayda bir gidelim diyor artıkkızlar günaydın ,
birşey sormak istiyorum
ben 2-3 kez gittiğimde o ay içerisinde bir kere ücret alıyor doktorumBi
Bizim doktorumuz 3 haftada bir gel diyor muayene ücreti 175 tl eşim çok sık diye ayda bir gidelim diyor artık
Muayene süresi 10 günmüş 10 u geçince ücret alıyorlar özel hastaneler hastaları müşteri olarak görüyorben 2-3 kez gittiğimde o ay içerisinde bir kere ücret alıyor doktorum
Ben de ayda bir gidiyorum ama 10 gün içinde ücretsiz olduğu için doktorum tekrar çağırabiliyor mesela 3 lü test yaptık geçen hafta istersen ara istersen gel bebeğini görürsün dedi :) ben tabi hemen atladımkızlar günaydın ,
birşey sormak istiyorum
Süper canım ben de öğleden sonra gideceğim aşı içinsağlık ocağından geliyorum.
Bilindiği üzere ilk doz tetenoz aşısını yaptırdım. Doğum esnasındaki aletlerden bulaşabiliyormuş. 1 ay sonra 2. doz ve 6 ay sonra 3. doz yapılacak. Toplamda 5 dozmuş, istersen 2. gebeliğinde devam edebilirsin kalanlara, onu o zaman konuşuruz dedi. tetenoz aşısı ağrı yapabilirmiş kolumda. Eğer çok ağrı yaparsa buz aküsü koyabilirsin, dayanamayacak gibi olursan ağrı kesici alabilirsin dedi. Ağrı kesici isimlerini de verdi ama tam emin olmadığım için yazmıycam. Tabi ki ağrı kesiciyi tavsiye etmem, dayanabildiğin kadar dayan dedi. Aşıyı yaptıralı 2 saat geçti, şimdilik hiç bir ağrı yok. Zamanla ne gösterir bilemem.
sabah aç karnına gelmemi istemişti, 2 tüp kan aldılar, kan değerlerime bakılacak.
Daha önce d vitamini vermemişlerdi, Tera-D3 denilen bir damla verdi. Sağlık ocağında ücretsiz temin edildi. Günde 3 damla, aç tok farketmez onu kullanıcam.
Veee sonrasında bebeğimin kalp atışlarını dinledik. Bizim aletlerimiz 20. haftadan önce duyulmaz, duyamazsak telaş yapma dedi. Ben daha önce forumlarda okuduğum için duyulamayacağını biliyordum, ama bilmeyen birine bunu baştan söylemesi güzel. 5 yıldız verdik kızımla ebemize... Biz bugün 19. haftaya yeni girdik 18+1'iz, kalp atışlarını duyduk ama. tık tık tık tık.. çok güzel atıyor dedi ve kızım da ilk kez ebesiyle tanışmış oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?