- 12 Ağustos 2010
- 2.379
- 2.164
- 333
İkiliden sonra 3’lü tarama var,onu yaptırdım şimdi sırada 4’lü tarama ve ayrıntılı ultrasyon varbelki bnm de bundan sonra öyle olur ikiliden sonra dörtlü yaptırdınız mı peki
Selam tatlım ?Ayrıntılıyı nerde yaptıracaksın?Ben de ayda bir gidiyorum ama 10 gün içinde ücretsiz olduğu için doktorum tekrar çağırabiliyor mesela 3 lü test yaptık geçen hafta istersen ara istersen gel bebeğini görürsün dedi :) ben tabi hemen atladımayrıntılıyı başla bi yerde yaptıracağm o yüzden doktorun arasını biraz açacağm bu sefer
3 hafta normal bence yaBi
Bizim doktorumuz 3 haftada bir gel diyor muayene ücreti 175 tl eşim çok sık diye ayda bir gidelim diyor artık
benımkı kontrole cagırmıyorBen de ayda bir gidiyorum ama 10 gün içinde ücretsiz olduğu için doktorum tekrar çağırabiliyor mesela 3 lü test yaptık geçen hafta istersen ara istersen gel bebeğini görürsün dedi :) ben tabi hemen atladımayrıntılıyı başla bi yerde yaptıracağm o yüzden doktorun arasını biraz açacağm bu sefer
Yediklerine dikkat et protein ağırlıklı beslen aklına takılan birşey olursa whatsapptan yaz diyor. Birde bizim doktor kilo takıntılı geçen hafta 700 gram fazla almışım dikkat etmelisin dediçok soru soruyorum ama
doktorlarınız muayenede size önerilerde bulunuyor mu siz sormadan
beslenme düzeni hakkında ya da yapıp yapmamanız gereken seyler hk da mesela
Basınsağolsun canim allah geri kalanlari bağışlasin senin için çok üzüldüm oğlun için dik durmaya çalış ki oda fazla etkilenmesin sabır diliyorum canimDün benim doğum günümdü ve babamı dün kaybettik.
Büyük bir yıkım oldu benim için , hala kendime gelmiş değilim. Allah sevdiklerimizi bizlere bağışlasın. Onların acısıyla sınamasın kimseyi.
Bu akşam memlekete gideceğim cenaze için , kasılmalarım ve ağrılarım var duanızı esirgemeyin bizdenşu an beni ayakta tutan , güç veren hem bebeğim , hem kizim.
Allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın.
BENIMKI DE kilo takıntılıYediklerine dikkat et protein ağırlıklı beslen aklına takılan birşey olursa whatsapptan yaz diyor. Birde bizim doktor kilo takıntılı geçen hafta 700 gram fazla almışım dikkat etmelisin dedi
Eksta önerilerde bulunmuyor.
acile git bende evde 2 gün iyileşmeyi denedim ateşim çıktı bu sefer acile gittim iğneyle serum yedimÇok kötüyüm yaa sıtma tuttu yarım saat kitlendim titredim kasıldım karnıma ağrılar girdi korktum bişey olacak diye evdeki petekler yermedi ısınmama elektrikli soba açtım onda bile ısınamadım ağladım korkumdan . Yayaktan kalkınca tekrar başlıo gece 10 defa wc ye kalkıyorum napıcam nasıl geçer duşa girsem daha kötü olurmuyum bilemedim ya bi akıl verin
senin dr kimdi canımTatil bekliyorum ben de yarın için :)
Ben heykelden dikkaldırım tarafına geldim az önce baya artmış Nilüfer tarafı da başlamış dikkatli gel arkadaşım
Hııı anladım, sağlıkla mutlulukla gelsinikiz değil canım oğlum vardı birde kızım geliyor :)️
sağlık ocağından geliyorum.
Bilindiği üzere ilk doz tetenoz aşısını yaptırdım. Doğum esnasındaki aletlerden bulaşabiliyormuş. 1 ay sonra 2. doz ve 6 ay sonra 3. doz yapılacak. Toplamda 5 dozmuş, istersen 2. gebeliğinde devam edebilirsin kalanlara, onu o zaman konuşuruz dedi. tetenoz aşısı ağrı yapabilirmiş kolumda. Eğer çok ağrı yaparsa buz aküsü koyabilirsin, dayanamayacak gibi olursan ağrı kesici alabilirsin dedi. Ağrı kesici isimlerini de verdi ama tam emin olmadığım için yazmıycam. Tabi ki ağrı kesiciyi tavsiye etmem, dayanabildiğin kadar dayan dedi. Aşıyı yaptıralı 2 saat geçti, şimdilik hiç bir ağrı yok. Zamanla ne gösterir bilemem.
sabah aç karnına gelmemi istemişti, 2 tüp kan aldılar, kan değerlerime bakılacak.
Daha önce d vitamini vermemişlerdi, Tera-D3 denilen bir damla verdi. Sağlık ocağında ücretsiz temin edildi. Günde 3 damla, aç tok farketmez onu kullanıcam.
Veee sonrasında bebeğimin kalp atışlarını dinledik. Bizim aletlerimiz 20. haftadan önce duyulmaz, duyamazsak telaş yapma dedi. Ben daha önce forumlarda okuduğum için duyulamayacağını biliyordum, ama bilmeyen birine bunu baştan söylemesi güzel. 5 yıldız verdik kızımla ebemize... Biz bugün 19. haftaya yeni girdik 18+1'iz, kalp atışlarını duyduk ama. tık tık tık tık.. çok güzel atıyor dedi ve kızım da ilk kez ebesiyle tanışmış oldu.
gecem çok kötü geçti baş ağrısı vücut ağrısı üşüme sabah kalktım çok şükür daha iyiyim gece yatymadan ılıktan birazdaha sıcak duşa girdim aprı kesici krem sürdüm yattım şimdi zencefil ıhlamur limon elma karışımı çay yaptım onu içiyorum halsizlik ve haiff baş ağrım kaldı şuan inş onuda atlatırım inşacile git bende evde 2 gün iyileşmeyi denedim ateşim çıktı bu sefer acile gittim iğneyle serum yedim
Ben gittiğimde hemşire tek doz senin için yeterli dedi sizin beş doz ,sağlık ocaklarına göre farklılık mı gösteriyor acaba neden böylesağlık ocağından geliyorum.
Bilindiği üzere ilk doz tetenoz aşısını yaptırdım. Doğum esnasındaki aletlerden bulaşabiliyormuş. 1 ay sonra 2. doz ve 6 ay sonra 3. doz yapılacak. Toplamda 5 dozmuş, istersen 2. gebeliğinde devam edebilirsin kalanlara, onu o zaman konuşuruz dedi. tetenoz aşısı ağrı yapabilirmiş kolumda. Eğer çok ağrı yaparsa buz aküsü koyabilirsin, dayanamayacak gibi olursan ağrı kesici alabilirsin dedi. Ağrı kesici isimlerini de verdi ama tam emin olmadığım için yazmıycam. Tabi ki ağrı kesiciyi tavsiye etmem, dayanabildiğin kadar dayan dedi. Aşıyı yaptıralı 2 saat geçti, şimdilik hiç bir ağrı yok. Zamanla ne gösterir bilemem.
sabah aç karnına gelmemi istemişti, 2 tüp kan aldılar, kan değerlerime bakılacak.
Daha önce d vitamini vermemişlerdi, Tera-D3 denilen bir damla verdi. Sağlık ocağında ücretsiz temin edildi. Günde 3 damla, aç tok farketmez onu kullanıcam.
Veee sonrasında bebeğimin kalp atışlarını dinledik. Bizim aletlerimiz 20. haftadan önce duyulmaz, duyamazsak telaş yapma dedi. Ben daha önce forumlarda okuduğum için duyulamayacağını biliyordum, ama bilmeyen birine bunu baştan söylemesi güzel. 5 yıldız verdik kızımla ebemize... Biz bugün 19. haftaya yeni girdik 18+1'iz, kalp atışlarını duyduk ama. tık tık tık tık.. çok güzel atıyor dedi ve kızım da ilk kez ebesiyle tanışmış oldu.
Bende öyle çok yemiyorum fırçayı yedim valla :))BENIMKI DE kilo takıntılı
ben tüp bebek ıle hamıle kaldım
tedavıde bana birsürü iğne vitamın ve jel verdıler zaten onlarla bır 5-6 kılo hamıle kalmadan aldım
sonrasında da 4 kılo aldım
yani 10 kılo almıs oluyorum
doktor cok yeme dıyor
zaten cok yemıyorum
benım dr onerıde hıc bulunmuyor sanırım senınkı de biraz öyle:)
Bana veriyor canım gidince balık Yemen lazım vs önerilerde bulunuyor ,ben hep ayda bir çağırdı gittim bu sefer ayrıntılıya gidicem onada bir buçuk ay sonraya randevu verdi kendi yapıyormuş ayrıntılıyıçok soru soruyorum ama
doktorlarınız muayenede size önerilerde bulunuyor mu siz sormadan
beslenme düzeni hakkında ya da yapıp yapmamanız gereken seyler hk da mesela
Gözünüz aydın çok sevindim rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin :)))kızlar dualarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum
Perinatolog gördü bizi
evet bir durum mevcutmuş , adı amniyotik yaprakmış
amniyotik bant değilmiş , ikisi çok benzediği için ayrıntılı olarak bakılması gerekliymiş uzman tarafından
şöyle izah etti;
bir balon düşün dedi , dışarıdan parmağını batırdığını düşün şimdi dedi nasıl bir girinti oluşur dedi ,
senin amniyotik kesende de bu oluşmuş katlanmış dedi ama yaprak şeklinde olduğu içiin bebege zarar vermezmiş,
o kadar sevindik ve rahatladık ki
elhamdülillah
birde ahmet gülün muayene ücreti 600 lira olmuş birisi sormuştu
normal bir ayrıntılı muayene için 600 lira çok olabilir , daha uygunu varsa oraya da gidebilirsiniz derim
bende 5 doz vuruulmuştum ilk gebeliğimde bu yüzden şimdi aşı olmam gerekmeyecekBen gittiğimde hemşire tek doz senin için yeterli dedi sizin beş doz ,sağlık ocaklarına göre farklılık mı gösteriyor acaba neden böyle
amin bizde çok ama çok sevindikGözünüz aydın çok sevindim rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?