sağlık ocağından geliyorum.
Bilindiği üzere ilk doz tetenoz aşısını yaptırdım. Doğum esnasındaki aletlerden bulaşabiliyormuş. 1 ay sonra 2. doz ve 6 ay sonra 3. doz yapılacak. Toplamda 5 dozmuş, istersen 2. gebeliğinde devam edebilirsin kalanlara, onu o zaman konuşuruz dedi. tetenoz aşısı ağrı yapabilirmiş kolumda. Eğer çok ağrı yaparsa buz aküsü koyabilirsin, dayanamayacak gibi olursan ağrı kesici alabilirsin dedi. Ağrı kesici isimlerini de verdi ama tam emin olmadığım için yazmıycam. Tabi ki ağrı kesiciyi tavsiye etmem, dayanabildiğin kadar dayan dedi. Aşıyı yaptıralı 2 saat geçti, şimdilik hiç bir ağrı yok. Zamanla ne gösterir bilemem.
sabah aç karnına gelmemi istemişti, 2 tüp kan aldılar, kan değerlerime bakılacak.
Daha önce d vitamini vermemişlerdi, Tera-D3 denilen bir damla verdi. Sağlık ocağında ücretsiz temin edildi. Günde 3 damla, aç tok farketmez onu kullanıcam.
Veee sonrasında bebeğimin kalp atışlarını dinledik. Bizim aletlerimiz 20. haftadan önce duyulmaz, duyamazsak telaş yapma dedi. Ben daha önce forumlarda okuduğum için duyulamayacağını biliyordum, ama bilmeyen birine bunu baştan söylemesi güzel. 5 yıldız verdik kızımla ebemize... Biz bugün 19. haftaya yeni girdik 18+1'iz, kalp atışlarını duyduk ama. tık tık tık tık.. çok güzel atıyor dedi ve kızım da ilk kez ebesiyle tanışmış oldu.