Ihlamur zencefil elma limon karışımı çay yaptım onu içtim günde 2 bardak bol bol portalak yedim karabiberli çorbalar içtim bide bol bol yattım dinlendim canım inş sende hemen atlatırsın 4 günde mahvoldum hastalıktan daha uzun sürseydi kendimi hastanede bulurdum sanırım okadar ağır geçirdim.Hasta birini hissedersen “ arkana bakmadan hemen kaç “çok değişik bir grip canım ,Allah korusun ve mutlaka vitaminini kullan
Aynen canım ben lafımı söylemesem,daha çok tepeme çıkar,o yüzden kimse kusura bakmasın,susamam yani.Sen gribini nasıl geçirdin ?
Canım benim Ya “yaşamayan bilmez “derler Ya ,seni çok çok iyi anlıyorum.Bir de biz çok kinlendik birbirimize ,ondan dolayı da olabilir.Belki annem yapsa batmayacak,ama o yaptığı için bana zor geliyor.Yani şöyle söyleyim sana ,ben de 2007 yılından beri çalışıyorum,hep kendi paramı kendim kazandım.Evlenince de işim evime 2.5 saatlik mesafede olduğu için çıkmak zorunda kaldım.Olayın içine bir de para,pul muhabbeti girdiği zaman olaylar başka bir hal alıyor.Düğünümde takılan altınlarım ve paralarımın hepsini elimizden aldılar.Masraf yaptık diye .Eee benim ailem masraf yapmadı mı ?Yatak odasıydı,beyaz eşyalarıydı,halısıydı benim babam aldı.Bir de üstüne eşime kredi çektirdiler.Bunlar uyanık geçindikleri için zaten ben görüşmek istemiyorumGünaydın kuzum öncelikle geçmiş olsun ünşallah biran önce toparlarsınız. Anne ve kv konusuna gelince sana şöyle birşey anlatayım. Bak kuzum benüm annemle babam zamanında durumları iyiymiş babamın dükkanı sanayide dükkanı varmış hala daha araba doktoru derler ona sonra kumar içki derken iflas etmiş dide vurmuşuz abim 6 ben 5 yaşındaydım. Sonra birdaha toplamamışlar sonra annem çalışmaya başlamış sağolsun animide benide okuttu babamdan bir destek geldi diyemem. Neyse böyle yıllar geçti ama annem babamdan nefret eder gibi davranır hep birgün sevgi dolu bir hareketini görmedim boşanmadıda sonra ben üniv bitirdim istanbula yerleştim çalışmaya başladığım anda elim para tutunca ilk onları ananemlerin eski kerpiç evlerinden çıkardım 2007 den beri kiralarını öderim evlerini baştan aşağı halısından avizesine kadar günde günde dizdim sıfır yaptım üstüne birde alık extra para veririm.Ben evlenirken bile bana takacakları bir bileziği ben aldım öyle diyim. Geleyim asıl konuya yılbaşında kayınvalidelerim bizi ve annemle babamıda davet etti. Annemlere dedim geliyormusunuz annem herzamankü lafı para yok dedim ben alırım biletinizi gelmez istiyorsanız söylemeniz yeterli. Neyse geldiler bu arada yılbaşında kv ve kp ilk defa görüyorlar hamile halimde torunları olacak diye çok mutlulardı ve beşik aldılar. Dedim ben annemle babamda mahçup olmasın benimkilerde bebekarabası almak istiyor . Biz alıp annemler almış gibi söyleyecektik. Sağolsun eşim bu konuda hep yanımdadır. Neyse üstüne bebğimde sorun olduğunu öğrendik annemi aradım anne böyle böyle dedim bana ilk dediği yaa doğmamış çocuğa don biçilirse böyle olur işte hemen gittiler beşik aldılar işte bak ne oldu. 2 gün önce aradım doğalgaz elektrik parası gelmiş dsdim anne hesabına yatırıyorum yarın yatırırsın bana dediki hep benim parammı gidecek:s tuttum kendimi annem ben onu eviniz hızurlu olsun diye gönderiyorum git yatır dedim. Asla benim param diyemem. Neyse bende kafa gidik yatırmayı unıttum kimdide hastaneye gideceğimizi biliyor dün amniyosentez için sıra bekliyorum annem aradı para yatırmamışsın dedi dedik 3 dk sonra bak unutuum dedim orada hesabına geçtim hemen bana telefonda tamam dedi kapattı. Me bir kızım ne yaptınız ne oldu ne nasılsın hiç birşey. Kv aradı ağlıyordu kızım Allah sana sağlık versin üzme sakın kendini yeniden yaparaınız diyordu. Ki hergün aradı nasılsın kızım diye. Şimdi ben kendi anneme demediğim gibi kv me annem derim. Demem oki anne veya kv ilk önce insan olmaları lazım hayatınızdan çıkaramıyorsunuz ama mesafe koymak lazım. Ben kendi öz annem olduğu için o mesafeyi koymayı başaramıyorum malesef ama çok şükürki eşin yanında onun desteği yanında o yzden boşver takma kafaya diyeceğim canım senden kötü durumda olanları gör diye yazdım biraz uzun oldu ama ya sabır de geç
günaydın canım öncelikle çok geçmiş olsun , malesef ne kdr dikkat etsekte o ortamlara bir şekilde giriyoruz, çalışıyorum mesela mutlaka çevremde birileri hasta grip vs oluyor.. ateşine çok çok dikkat et sende..Günaydın kızlar ;
Sizlerden ricam Haziran ayına kadar mümkünse kalabalık bir ortama girmeyin.Ben pazar günü arkadaşımın mevlüdüne gittim,keşke gitmeseydim,keşke daha sonra hediyelerini verseydim.Neyse grip olan birisi de çıkmış gelmiş.Hastalığın mazereti olabilir,orda 2 tane küçük Bebek,hamile insanlar var.Neyse doğal olarak tabiki o ortamdaki herkese de bulaştı.Ve şimdi salgın olan Gripten.Pazartesi gününden beri ayağa kalkamıyorum.Ateşim 38,5,doktor Parol,öksürük şurubu,burun damlası,vitamin verdi.Halsizlik,Eklem ağrısı,öksürük,burun akıntısı belirtileri.Sadece meyve ile besleniyorum,hiçbir şey yiyemiyorum.Annemle ,kızkardeşim de hasta,onlarda yardımcı olamıyorlar.Tabii bu kadar hastalığın içerisinde kv,kp kişisi elini kolunu sallaya sallaya bize kahve içmeye geliyor.Zar zor kahvaltı hazırladık eşimle ben.Kahvaltı masasını salona taşısaydın bizde alırdık diyo.”Oldu dedim bir de bu halde senin için kahvaltı sofrasını salona taşıycam,eşim de yiyeceksen gel burda ye “dedi,sonra da “çekti,gitti “.Kızlar eşimizin annesi,babası ,tamam Saygı duyalım ama ben 2,5 sene içerisinde hiçbir yardımlarını görmedim.Evimi su bastığında bile her seferinde benim annem geldi,ertesi gün bitti mi diye kontrole geldi.Anne ile kaynana arasındaki farkı anlatmaya çalıştım size.Annem hasta haliyle hala bana çorba yapıp gönderiyor,kv daha yeme içme peşinde.Eğer gerçekten size yardımcı olan kvleriniz varsa kıymetlerini bilin,dört elle sarılın.Bana şu anda ameliyatlı olan eşim bakıyor,o da iyiki raporlu.Siz de çok,çok dikkat edin
Günaydın canım ben bugün daha iyiyim gribim geçti gibi sen nasılsın ?
valla bende bekliycem diyorum da doktor pipi olsa illa görürdük şimdiye kadar dedi :)aynen canım ben gene de detaylıyı mı beklesem diyorum ama
Allah bütün hamileleri ve çocukları korusun çok amin :) sen de bol bol meyve ye bitki çayı iç ve en önemlisi dinlen olur muHasta birini hissedersen “ arkana bakmadan hemen kaç “çok değişik bir grip canım ,Allah korusun ve mutlaka vitaminini kullan
Aynen canım ben lafımı söylemesem,daha çok tepeme çıkar,o yüzden kimse kusura bakmasın,susamam yani.Sen gribini nasıl geçirdin ?
Ya maşallah canım ne güzel maşallah maşallahAyy kahvaltıdan sonra biraz kenara çekildim benm kız çoştu allahımmmm maşallah sana güzelim benim nasılda oynuyor
Saolasın canım aynen walla 2 kat zorlu geçiyor.günaydın canım öncelikle çok geçmiş olsun , malesef ne kdr dikkat etsekte o ortamlara bir şekilde giriyoruz, çalışıyorum mesela mutlaka çevremde birileri hasta grip vs oluyor.. ateşine çok çok dikkat et sende..
kv konusuna gelince işte böyle böyle soğutuyorlar kendilerini sonra niye bizi kendi ailesi gibi görmüyor neden uzak diyorlar .. ilerde bzmde çocuklarımız olacak inşallah biz böyle insanlar olmayız ne diyimki.
ben iyiym canım çok şükür sana da çok geçmiş olsun malesef hamilelkte daha zor oluyr
ben de hala hissedemiyorum canım takma hiç doktorum 24 e kdr hissedemeyebilirsin dedi.Ya maşallah canım ne güzel maşallah maşallahbenim bebeğim niye bu kadar hareket etmiyor artık takmaya başladım kafaya ((
Ay canım ya bı senle ben kaldık sanırım hissetmeyen :))) evet doktorum da öyle diyor da ben geçen hafta falan tam anlayamasam da bı hareketlilik hissediyordum karnımda dünden beri o da yok bugün bı de midem bulanıyor hepsi ustuste gelince kaygılandım işte :/ben de hala hissedemiyorum canım takma hiç doktorum 24 e kdr hissedemeyebilirsin dedi.
inşallah canım hisederiz en kısa zamanda. ben de sürekli kendimi dinliyorm bi kıpırtılar oluyor ama bebek hareketimi tam emin olamıyorum malesef. neyse net hissedecğimiz günlerde gelecek en azındanAy canım ya bı senle ben kaldık sanırım hissetmeyen :))) evet doktorum da öyle diyor da ben geçen hafta falan tam anlayamasam da bı hareketlilik hissediyordum karnımda dünden beri o da yok bugün bı de midem bulanıyor hepsi ustuste gelince kaygılandım işte :/
İnşallah yakın zamanda hissedelim biz de bebislerimizi
inşallah canım hisederiz en kısa zamanda. ben de sürekli kendimi dinliyorm bi kıpırtılar oluyor ama bebek hareketimi tam emin olamıyorum malesef. neyse net hissedecğimiz günlerde gelecek en azından
İnşallah canım inşallah sağlıklı olsunlar da geç hissederiz napalım
Ben de daha hiçbi hareketini hissedemeyenlerdenim ve tek olmamak gayret veriyor 24. haftada ccok gecmis daha 5 hafta varben de hala hissedemiyorum canım takma hiç doktorum 24 e kdr hissedemeyebilirsin dedi.
Evet öyleydi sizin bebegjnizde saglikla dogar insallahYa evet böyle hikayeler duymak o kadar iyi geliyor mi :) belki de Allah bana bu şekilde tevekkülü ve sabrı öğretiyor. İnş ben de bebeğimin sağlıklı olduğunu düşünüyorum. İnş tez zamanda kaybolur. Arkadaşının da sadece bağırsak parlaklığıydı değil mi başka bulgu yoktu
Aynen canım En yakın zamanda test yapıp gitmeliyimHamilelik tiroidi yukseltir canim 2.5 altinda olmasi gerekiyor. Doktorun bu konuda cok bilgili degil sanirim endokrin yada dahiliyeye git vakit kaybetmeden. Gelisim geriligine sebep olur. En azindan dusuk doz ilaca baslaman gerek.
Ben annemle ve babamla ikisiyle de görüşmüyorum seni dibe çeken insanlara karşı herzaman mesafe koymayı bileceksin. Bu arada kınayacaklar için söleyeyim. Beni dedem ve babannem büyüttü bu yuzden oda seni 9ay tasimista vs laflariyla gelmesin kimse herkes yasadiğını bilir sonuçta bu arada benim de kv aram gayet iyidir. Hamileligim boyunca cok destegini gordum hakkını yiyemem. Rabbim hepimizi iyilerle karsilastirsinGünaydın kuzum öncelikle geçmiş olsun ünşallah biran önce toparlarsınız. Anne ve kv konusuna gelince sana şöyle birşey anlatayım. Bak kuzum benüm annemle babam zamanında durumları iyiymiş babamın dükkanı sanayide dükkanı varmış hala daha araba doktoru derler ona sonra kumar içki derken iflas etmiş dide vurmuşuz abim 6 ben 5 yaşındaydım. Sonra birdaha toplamamışlar sonra annem çalışmaya başlamış sağolsun animide benide okuttu babamdan bir destek geldi diyemem. Neyse böyle yıllar geçti ama annem babamdan nefret eder gibi davranır hep birgün sevgi dolu bir hareketini görmedim boşanmadıda sonra ben üniv bitirdim istanbula yerleştim çalışmaya başladığım anda elim para tutunca ilk onları ananemlerin eski kerpiç evlerinden çıkardım 2007 den beri kiralarını öderim evlerini baştan aşağı halısından avizesine kadar günde günde dizdim sıfır yaptım üstüne birde alık extra para veririm.Ben evlenirken bile bana takacakları bir bileziği ben aldım öyle diyim. Geleyim asıl konuya yılbaşında kayınvalidelerim bizi ve annemle babamıda davet etti. Annemlere dedim geliyormusunuz annem herzamankü lafı para yok dedim ben alırım biletinizi gelmez istiyorsanız söylemeniz yeterli. Neyse geldiler bu arada yılbaşında kv ve kp ilk defa görüyorlar hamile halimde torunları olacak diye çok mutlulardı ve beşik aldılar. Dedim ben annemle babamda mahçup olmasın benimkilerde bebekarabası almak istiyor . Biz alıp annemler almış gibi söyleyecektik. Sağolsun eşim bu konuda hep yanımdadır. Neyse üstüne bebğimde sorun olduğunu öğrendik annemi aradım anne böyle böyle dedim bana ilk dediği yaa doğmamış çocuğa don biçilirse böyle olur işte hemen gittiler beşik aldılar işte bak ne oldu. 2 gün önce aradım doğalgaz elektrik parası gelmiş dsdim anne hesabına yatırıyorum yarın yatırırsın bana dediki hep benim parammı gidecek:s tuttum kendimi annem ben onu eviniz hızurlu olsun diye gönderiyorum git yatır dedim. Asla benim param diyemem. Neyse bende kafa gidik yatırmayı unıttum kimdide hastaneye gideceğimizi biliyor dün amniyosentez için sıra bekliyorum annem aradı para yatırmamışsın dedi dedik 3 dk sonra bak unutuum dedim orada hesabına geçtim hemen bana telefonda tamam dedi kapattı. Me bir kızım ne yaptınız ne oldu ne nasılsın hiç birşey. Kv aradı ağlıyordu kızım Allah sana sağlık versin üzme sakın kendini yeniden yaparaınız diyordu. Ki hergün aradı nasılsın kızım diye. Şimdi ben kendi anneme demediğim gibi kv me annem derim. Demem oki anne veya kv ilk önce insan olmaları lazım hayatınızdan çıkaramıyorsunuz ama mesafe koymak lazım. Ben kendi öz annem olduğu için o mesafeyi koymayı başaramıyorum malesef ama çok şükürki eşin yanında onun desteği yanında o yzden boşver takma kafaya diyeceğim canım senden kötü durumda olanları gör diye yazdım biraz uzun oldu ama ya sabır de geç
Maşallah canım allah bozmasın her anme baba başarılı olamıyor malesef. Boş verelim bunuları sen nasıl oldun canım tansiyonun nasıl oldu hastanedemisin hala?Ben annemle ve babamla ikisiyle de görüşmüyorum seni dibe çeken insanlara karşı herzaman mesafe koymayı bileceksin. Bu arada kınayacaklar için söleyeyim. Beni dedem ve babannem büyüttü bu yuzden oda seni 9ay tasimista vs laflariyla gelmesin kimse herkes yasadiğını bilir sonuçta bu arada benim de kv aram gayet iyidir. Hamileligim boyunca cok destegini gordum hakkını yiyemem. Rabbim hepimizi iyilerle karsilastirsin
ever ya gerçekten göremeyenler nasıl göremiyor anlamıyorum ya kaç kere sordum doktora zaten kesin mi diye kesin dedi zaten başından beri gösteriyordu bizimki saklama durumu falan yoktuvalla bende bekliycem diyorum da doktor pipi olsa illa görürdük şimdiye kadar dedi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?