- 12 Ağustos 2010
- 2.379
- 2.164
- 333
Ahhh o merkezi sistemler bir de beni bulsa,şöyle evin içinde kısa kolluyla filan dolaşsam.Aylık 400 liralık doğal gaz yakıyorum,ısınıyormusun dersen “Hayır “bir de ekstra elektirkli ısıtıcı yakıyorumHer bebeği en iyi annesi tanır .hava şartlarına,bulundugumuz yerin sıcaklıgına göre giydircez artik bişeyler.
Başımdan geçen bir olay;
Oğlum 2 yaşlarında falan sabah cisini yapti ok.öğle oldu yok akşam oldu yok bidaha .deli olcam çocuğun tuvaleti gelmiyor.ciş geldi mi yokkk ...su veriyorum içiyor ciş yokkk.yalnızım o dönem yanımda kocam bile yok.trakya da yaşıyoruz.ev merkezi ısıtma gavur malı gibi yakıyorlardı :) ev duman atıyordu hep 30 derecelerde.akşam 8 -9 oldu şükür cisini yaptı.yaptı ama kum döktü (dahası ben öyle sanmışım) kafayı yicam çocuk hasta degil agrısı yok kumda neyin nesi?sonradan ögreniyorum çok sıcaktan ki öyle kalın da zaten giydirmem sıcagı sevmezdi oglum hala sevmez babası kılıklı .tıbbi adını hatırlamıyorum şimdi vucüt kristal atmış aşırı sıcaktan...ah bir çocuk büyüyorda nasıl büyüyor
Şimdi peki düzene girdi mi canım degerlerin nasıl?Ben hamileligimin basindan beri perinatoloji uzmani olan bir doktora gidiyorum. Troid ve tansiyon sorunum olmustu. Ayrica 2 kaybim oldugu icin tercih ettim. Cokta iyi yapmisim.
Dedigin gibi bir sorun olsun ya da olmasin muhakkak 1 defa bile olsa gidilmeli.
Ahhh o merkezi sistemler bir de beni bulsa,şöyle evin içinde kısa kolluyla filan dolaşsam.Aylık 400 liralık doğal gaz yakıyorum,ısınıyormusun dersen “Hayır “bir de ekstra elektirkli ısıtıcı yakıyorum
rapor verme yetkısı yok derken anlamadım bn devlette yaptrdım bana rapor verdı bı sayfa a4 neye bakıldı ne nasıl ölculdu hepsı yazıo.Ben 2 farklı araştırma hastanesinde 2 farklı perinatolojiye gidiyorum riskli durumum olduğu için (+1 bide özel hastane ) devlet bünyesindeki perinatolojiler ayrıntılı yapmıyorlar, rapor verme yetkisi yok arkadaşlar bilginiz olsun en azından benim gittiklerim o şekilde.bu hafta gittim daha sordum tek tek organlarına bakıyolar ama ayrıntılı adı altında olmuyor. Gidecek olanlar varsa bilginiz arkadaşlar hastane ile konuşun son dakika ortada kalmayın.ben salı gününe özel muayenede randevu aldim perinatoloji uzmanına güzel haberler alacağım inşallah...
1 haftada kocaman oldu : )Göbeğiniz çok var mı
Evet bız genel dıyoruz ama herkeısn yasadıgı ıl farklı ben en azından ıstanbul acısından soyledım:))Her bebeği en iyi annesi tanır .hava şartlarına,bulundugumuz yerin sıcaklıgına göre giydircez artik bişeyler.
Başımdan geçen bir olay;
Oğlum 2 yaşlarında falan sabah cisini yapti ok.öğle oldu yok akşam oldu yok bidaha .deli olcam çocuğun tuvaleti gelmiyor.ciş geldi mi yokkk ...su veriyorum içiyor ciş yokkk.yalnızım o dönem yanımda kocam bile yok.trakya da yaşıyoruz.ev merkezi ısıtma gavur malı gibi yakıyorlardı :) ev duman atıyordu hep 30 derecelerde.akşam 8 -9 oldu şükür cisini yaptı.yaptı ama kum döktü (dahası ben öyle sanmışım) kafayı yicam çocuk hasta degil agrısı yok kumda neyin nesi?sonradan ögreniyorum çok sıcaktan ki öyle kalın da zaten giydirmem sıcagı sevmezdi oglum hala sevmez babası kılıklı .tıbbi adını hatırlamıyorum şimdi vucüt kristal atmış aşırı sıcaktan...ah bir çocuk büyüyorda nasıl büyüyor
aslında benımde kesınde doktor bıdaha bakmak sartıyla dedıgı ıcn acelem yok nasılsa dedım :) sen al tabı alıncak cok sey var benım kıyafet bıberon emzık kanguru nevresım vs:))))
Evet ıyı yapmıssın ben mesela tulumları daha cok sevıyorm oyyy ılk 40boyleeee pek mınnaklarr yavrularrr ondan:)))
evet canım dogruu ınce alırsınız zaten ıncecık kıyafetler fazla almazsınız zaten sonra tulumlar bıseyleraama corapla eldıven alın tabı tırnagını kessende elını gozune sokuyorlar :))))))
Aman onuda nerden yukledım bakıyorım oyle felaket seyler yazıyorlar kı ınsanı karamsarlıga surukler aman kızlar cok okumayın... benım tecrubem oldugu hlde aaaa oylemı falan oluyorumBen happymom uygulamasından bakıyorum canım
Sabah yazmıştm hatta yine yazaym e bebekte şuan 250₺ lik kupon alıyorsun mağazada 350₺ olarak kulanıyorsun
Ayrıca 16 ocağa kdr tekstilde %50 indirm varmış
Yok ya cok sicakta sorun.benimde merkezi cayir cayir cami acsak uyusam korkuyorum hasta olurum acmasam sicak.gunduz arka odalardan aciyorum cam salona serin gelsin diye yoksa bunaliyorumAhhh o merkezi sistemler bir de beni bulsa,şöyle evin içinde kısa kolluyla filan dolaşsam.Aylık 400 liralık doğal gaz yakıyorum,ısınıyormusun dersen “Hayır “bir de ekstra elektirkli ısıtıcı yakıyorum
canım benim kızım da haziranda doğdu
bu kızım da haziranda geliyor
kıyafetlerin çoğu askılı body
bütün yazımız öyle çıktı
hatta temmuz, ağustosta evde sadece bezle bile duruyordu
ilk zaman hastane çıkışlarından birkaç tane yetiyor
sonra ben askılı tulum ve body kullandım hep :)
Bende 2008de dogum yaptim : )o zamanda simdi de kendi doktorum bakiyor.bu defa biraz inceleyelim gerek gorursem gonderirim dediBenimde ilk hamileliğimde radyoloğa yönlendirmişti Dr ,2008de
şimdiiki dr um ayrıntılı için hiçbiryere gitmene gerek yok ben bakıcam dedi , drdan doktora değişiyor heralde
Aman onuda nerden yukledım bakıyorım oyle felaket seyler yazıyorlar kı ınsanı karamsarlıga surukler aman kızlar cok okumayın... benım tecrubem oldugu hlde aaaa oylemı falan oluyorum
Bana da Solomom Baby tavsiye ettiler. Fiyatlarına baktığımda da ortopedik olarak en uygun fiyatlı yine oydu.hayalimdeki bu:).Canım benım ıkı arkdasımda cok onerdı hatta bıtanesı tum yaz tatılde kucagında gezdı o tam benlık dedımmm :) kesınlıkle alıcam markası solomombaby
Ben ilkinde almadım bebek arabası cok kullandım ama bunda alıcam lazım hem tatilde hem yazın gezerken cok ısıme yarıcak.. kızımda varya en ıyısı bırı kucagımda bırı arabada ya da elımdebıseyler yapıcaz :)))))
Evet yaa cok abartılı seyler yazılıyor mesela o kasılma olayı bende ordan gordum benım gıbı ınsanı bıle acabaa dıye telasa soktular... hemen burdann herkes yasıyor mu dıye sordum aman her gebelık farklı yaa kımseyı dınlememek lazım bosver Okumaaaa psıkoljn bozulur...Ya kuzum o kadar haklısın ki daha örneği yakın gün içinde öyle şeyler okudum ki gece rüyamda bebeğimi dusurdugumu gördüm..Nasıl agladim kalkıp kardeşim teselli etti beni
Daha yeni toparlandim vallahi..
evet o bebek acısından en ıyılerınden mıs onemlı olan o sonucta bebegın ayakları rahat olmalı... bende alısverıse cıkınca alırım daha elıme alıp bakmadımBana da Solomom Banu tavsiye ettiler. Fiyatlarına baktığımda da ortopedik olarak en uygun fiyatlı yine oydu.
Ben iki hastane de perinatolojiye gidiyorum.her kontrolümde tek tek organlarına bakıp ölçüm yapiyorlar hatta son kontrolümde çıktısınıda verdiler.ayrıntılımı siz yapın dedim bizim yapma yetkimiz yok rapor veremeyiz dediler kendi bünyelerindeki radyolojiye sevk ettiler.ben perinatolog istedim aynı hast.mezun birini tavsiye ettiler özel muayene ona gidecegim rapor verme yetkisi varmış.rapordan kasıt anladigım kadariyla Allah korusun kötü bişey çıkarsa yetkili bir evrak oluyor.radyolog baktıysa onlar zaten yetkili bu konu da.bilmem anlatabildin mi ?seni kim baktı canım hangi dr?rapor verme yetkısı yok derken anlamadım bn devlette yaptrdım bana rapor verdı bı sayfa a4 neye bakıldı ne nasıl ölculdu hepsı yazıo.
Aynısını okudum az önce instagramdan gerçekten takdir edilesi muhteşem bi olayİnanılmaz etkilendim ya nasıl mükemmel bir kadınsın sen
Annem 10lu hastane cikisi aldi.Oturdum aldım elime kalemi liste yaptım yavaş yavaş alayım diye her gittiğimde bir tane alırım en azından yer kaplamaz taşınana kadar kalır bir kenarda..
Mobilyaları nisan ayında yeni eve geçince alacağız..
Fakat neyi ne kadar alayım bilmiyorum..Kayinvalideme göre hiç almama gerek yok herkes zaten getirir diyor ama ben ilk kıyafetlerinin pamuklu ve sağlıklı olmasını istiyorum..Cildine temas edecek ne de olsa..
Birde yaz bebekleri olacak nasipse uzun kollu bodyler tulumlar almalimiyim incede olsa..
Sonradan mı ekledın sımdı gordum fotoyu cok seker yaaa :))))Bana da Solomom Baby tavsiye ettiler. Fiyatlarına baktığımda da ortopedik olarak en uygun fiyatlı yine oydu.hayalimdeki bu:).
böyle baktımAnnem 10lu hastane cikisi aldi.
Bende 2 tane 5li aldim
Bir tane isimli 10lu set yaptirdim taki yastigi terlik tac falan takim.
2 tane yorgan 2 tane yastik bir battaniye almis annem.
Bende 3 tane muslin aldim.
Esim her gördüğünde aldigindan 20 25 tane kisa kol uzun kol karisik body
Biberon
Emzik
Mustela yenidogan set
6 7 tulum
5 tane takim
Eldiven
Corap
Lohusa ic camasiri
Gogus pedi
Kuvet seti
Yenidogan islak mendil
10 lu iki paket agiz bezi
3 tane kapsonlu biri kalin ilk zamanlarda kontrolde falan giymesi icin
Indirimde gordum bir tane valiz valizlerim eskimisti zaten
Bebek bakim cantasi
1 takim nevresim
Kardesimde 1 tulum 2takim battaniye ic zibin sapka almis birde kadife takim almis kislik : ))allahtan 9ay o.dayi pek anlamiyor bebek seylerinden
Şimdilik bunlar var..
Bende yazanlardan fikir aliyorum.fikir olsun diye yazdim
Inan bolede fena annem gidip bisiler aliyor esimle kizim gidip aliyorlar ne nedir karmakarisik oldu.benim alma siram duzenim kayboldu amann iyi alin dedim en sonunda : )böyle baktımhepsını okuyamadım bıle bızım daha bır mendıl bıle yok
Hahah bende kı bu rahatlık bı rahatlık var ustumde sormaInan bolede fena annem gidip bisiler aliyor esimle kizim gidip aliyorlar ne nedir karmakarisik oldu.benim alma siram duzenim kayboldu amann iyi alin dedim en sonunda : )
E bebekte indirimden almislar iki farkli boy 10lu mendil yumusacik cok guzel oradan basla : )))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?