Ya sımdı herkesın fıkrı farklı ama bence cok gereksız kı ben acının dıbıne kadar yasadım ama ılk aylar ıcın okadar pahalı bıseye gerek var mı bılemedım... meme uç kısmınız cıkıksa hatta daha az hasarla atlatırsınız.. bu acıyı hiç yasamayan bıle varKızlar iyi akşamlar. Silverette gümüş kapakları duyan oldu mu bilmiyorum ama göğüs yaralarına birebir geliyormuş. Bazı kişilerin emzirdikçe göğüsleri kanıyormuş yara olduğu için silveretteyi 2-3 gün dahi taktıkları zaman hemen iyileştiriyomuş çünkü gümüşün iyileştirme özelliği varmış. Ama fiyatı baya yüksek 300 tl. Bende ikinci el almayı düşünüyorum çünkü kendi kendini temizleme özelliği var Silverettenin hijyen kaygısı yok o yüzden. Ama letgoya falan baktım orda bile 240 tl ikinci eli neden bu kadar yüksek anlamış değilim :/
bnde devlette perınatolojıye gıttım orda oldu 35 dk surdu bana bebegın 3 boyutlu resmlerınden verdı renklıye cevrdı ultrasonu bebegı oyle gosterdı resmını verdı bırde a4 kagıdında ayrıntılı ultrason dıye bı sayfa nelere bakıldı neler normal neler kac cm plasenta amnyon sıvısı hersey bulgusu ve sonuc yazılı kagıt verdı rapordan kasıt bu bence. cunku normal randevuda sadece ultrasn kagıdı uzernde yazılı hafta ayak gobek bas olcmlerının oldugu kucuk kagıt verıılıo o kadar.Ben iki hastane de perinatolojiye gidiyorum.her kontrolümde tek tek organlarına bakıp ölçüm yapiyorlar hatta son kontrolümde çıktısınıda verdiler.ayrıntılımı siz yapın dedim bizim yapma yetkimiz yok rapor veremeyiz dediler kendi bünyelerindeki radyolojiye sevk ettiler.ben perinatolog istedim aynı hast.mezun birini tavsiye ettiler özel muayene ona gidecegim rapor verme yetkisi varmış.rapordan kasıt anladigım kadariyla Allah korusun kötü bişey çıkarsa yetkili bir evrak oluyor.radyolog baktıysa onlar zaten yetkili bu konu da.bilmem anlatabildin mi ?seni kim baktı canım hangi dr?
Yaşamayanda var evet ama yaşayanlar çok beter olduğunu söylüyor korkuyorum açıkcası. Kayınvalidemin göğüsleri kanarmış hep emzirirken böyle bişey yaşamaktansa almak daha mantıklı diye düşünüyorum :/ ama tabi ikinci el 150 tlye falan bulabilsem alcamda şimdiye kadar 200e gördüm en düşük.Ya sımdı herkesın fıkrı farklı ama bence cok gereksız kı ben acının dıbıne kadar yasadım ama ılk aylar ıcın okadar pahalı bıseye gerek var mı bılemedım... meme uç kısmınız cıkıksa hatta daha az hasarla atlatırsınız.. bu acıyı hiç yasamayan bıle var
Aslında o en cok meme ucu yoksa oluyor cocugu tutus pozısyonundan vs kaynaklanıyor. Ben bızzat aglaya aglaya emzırdım hatta kanadı da çözüm buldum geçtı yanı.. cok basıtmıs gıbı anlattım gel bana sor :)))Yaşamayanda var evet ama yaşayanlar çok beter olduğunu söylüyor korkuyorum açıkcası. Kayınvalidemin göğüsleri kanarmış hep emzirirken böyle bişey yaşamaktansa almak daha mantıklı diye düşünüyorum :/ ama tabi ikinci el 150 tlye falan bulabilsem alcamda şimdiye kadar 200e gördüm en düşük.
İnşallah canım sende inşallah bidaha yaşamassın gerçekten zormuş baya. Keşke satan insanlarda biraz daha uyguna satsa. Aslında 300 tlye alıp sıfır bi şekilde kullanıp 200e sattıkları zaman onlara 100 tlye gelmiş oluyor biz ikinci eline 200 tl vermiş oluyoruz ama onları düşünmüyolar :/Aslında o en cok meme ucu yoksa oluyor cocugu tutus pozısyonundan vs kaynaklanıyor. Ben bızzat aglaya aglaya emzırdım hatta kanadı da çözüm buldum geçtı yanı.. cok basıtmıs gıbı anlattım gel bana sor :)))
ben bu sefer son haftalar kremı meme ucuma surmeye baslıcam kızımda yapmamıştım...
sen bılırsın tabı ınsallah bulursun canım
Kızlar iştah artan var mı? Gece krızlere gıren? Ya da çok kg alan? Bızım hazıran annelerı çok kontrollu sanırımmm :) Masallah
Happymom annelerı bayaaa almış merak ettım...
ben 19+1 sadece 500 gramdayım kızımda bu haftalarda 3 kg almıştım ınsallah kendı kendıme nazar degdırmem
Kızlar iştah artan var mı? Gece krızlere gıren? Ya da çok kg alan? Bızım hazıran annelerı çok kontrollu sanırımmm :) Masallah
ben 19+1 sadece 500 gramdayım kızımda bu haftalarda 3 kg almıştım ınsallah kendı kendıme nazar degdırmem
Aynen canım bazen öyle şeyler okuyormki ağzım açık kalıyor .. Allahtan biraz rahat yapım varda .. dediğine kesinlikle katılıyorumAman onuda nerden yukledım bakıyorım oyle felaket seyler yazıyorlar kı ınsanı karamsarlıga surukler aman kızlar cok okumayın... benım tecrubem oldugu hlde aaaa oylemı falan oluyorum
Canım bi de silvermom mu neydi türk markası daha uygunmuş bi de ona bak istersenKızlar iyi akşamlar. Silverette gümüş kapakları duyan oldu mu bilmiyorum ama göğüs yaralarına birebir geliyormuş. Bazı kişilerin emzirdikçe göğüsleri kanıyormuş yara olduğu için silveretteyi 2-3 gün dahi taktıkları zaman hemen iyileştiriyomuş çünkü gümüşün iyileştirme özelliği varmış. Ama fiyatı baya yüksek 300 tl. Bende ikinci el almayı düşünüyorum çünkü kendi kendini temizleme özelliği var Silverettenin hijyen kaygısı yok o yüzden. Ama letgoya falan baktım orda bile 240 tl ikinci eli neden bu kadar yüksek anlamış değilim :/
Ben 4 kg aldım canım doktorum çok değil ama biraz dikat et dedi:)Kızlar iştah artan var mı? Gece krızlere gıren? Ya da çok kg alan? Bızım hazıran annelerı çok kontrollu sanırımmm :) Masallah
Bence gece yemelerını 6 ay ve sonrasına saklasaydınBen
Hunharca yemek yiyorum gece gündüz fark etmiyor...49 kiloydum 53 oldum gidişat kötü
Oda 200 tlymiş sanırım canım.Aynen canım bazen öyle şeyler okuyormki ağzım açık kalıyor .. Allahtan biraz rahat yapım varda .. dediğine kesinlikle katılıyorum
Canım bi de silvermom mu neydi türk markası daha uygunmuş bi de ona bak istersen
Ben 4 kg aldım canım doktorum çok değil ama biraz dikat et dedi:)
Benim de öyle :))1 haftada kocaman oldu : )
Nereye gideceksin canim ayrintili icin ?Şimdi peki düzene girdi mi canım degerlerin nasıl?
O evimiz kömür kaloriferdi 6-8 sene önce 350-400 yakacak aidati veriyorduk.içim yanıyordu
Ankara soğuk memleket canım ya dogalgazla zor ısınma orlarda.bak izmirde şimdi 300 veriyoruz tshirtle geziyolar ben uzun kollu :) izmire gelin canım hem yaz hem kış ısının memleketim diye demiyorum insanlarıda çok sıcaktır
Insallah sende kuzunda bi an once atlatirsiniz canim ben yeni atlattim vallahi cok zor insani surunduruyor resmen://İyi geceler kızlar kaç gündür yokum çok kötü grip oldum öksürük hapşırma burun akıntısı ne ararsan var.. Ama beni en çok zorlayan öksürük. Yazık zavallı yavrum onada bulaştı gece gündüz öksürüyoruz
Benim haziran sonu simdi hic uzun kollu almayayimmi acaba ? CanimEvet bız genel dıyoruz ama herkeısn yasadıgı ıl farklı ben en azından ıstanbul acısından soyledım:))
Ayy hadı yaaa yazık yavrummmm... bende dogum yaptım esım koştur ısıtıcı aldı eve yakıyor(merkezı kapanıyor ozamanlar) yanı mayıstayım dusun ay dıyorm fenalık gecrcem askm kapaaat kaptıyorum o dıyor bebek usurneyse ben dedıgımı yaptım açtırmadım kızımı kışta dahıl hıc oyle asırı kalın gıydırmedım hala oyle ınce ustlerle gezer evde cok sıkılır hemen terler hıc hoslanmaz...
mayıs geçtı kırkı cıktı cok ıyı hatırlıyorm ben thsrt taytlara baslamıstım :)) sonra 3aylıkken tatıle gıttık ozaman cıbıl gezdırıyordum ama tabı aksamları yıne ustune ınce hırkalar kapsnlar gıydırılıyor.. ay annelık her ayrıntıyı dusunuyoruz... :)) zaten hazıran sonu doguranlar cok zor ılk gunler harıcı gıydıremezler yanar cocuklar amaan... zaten herkes bebegı dogunca anlıyacaklar.. oyuzden bızden en ıyı tavsıye fazla kıyafet almayın demek olsun :))
Aaaa bende de var hic kotu birseye denk gelmedim ama cogu basliga bakmiyorum.bile yalan soyleyemem :))Aman onuda nerden yukledım bakıyorım oyle felaket seyler yazıyorlar kı ınsanı karamsarlıga surukler aman kızlar cok okumayın... benım tecrubem oldugu hlde aaaa oylemı falan oluyorum
Benim annem bana hayirli olsun bile demedi soyle annelere hayranim gercekten ben nerden baalayacagimi kestieemiyorum alisverise bide uzun kol kisa kol muhabbeti varki kafami yoran hic anlatamam :))Annem 10lu hastane cikisi aldi.
Bende 2 tane 5li aldim
Bir tane isimli 10lu set yaptirdim taki yastigi terlik tac falan takim.
2 tane yorgan 2 tane yastik bir battaniye almis annem.
Bende 3 tane muslin aldim.
Esim her gördüğünde aldigindan 20 25 tane kisa kol uzun kol karisik body
Biberon
Emzik
Mustela yenidogan set
6 7 tulum
5 tane takim
Eldiven
Corap
Lohusa ic camasiri
Gogus pedi
Kuvet seti
Yenidogan islak mendil
10 lu iki paket agiz bezi
3 tane kapsonlu biri kalin ilk zamanlarda kontrolde falan giymesi icin
Indirimde gordum bir tane valiz valizlerim eskimisti zaten
Bebek bakim cantasi
1 takim nevresim
Kardesimde 1 tulum 2takim battaniye ic zibin sapka almis birde kadife takim almis kislik : ))allahtan 9ay o.dayi pek anlamiyor bebek seylerinden
Şimdilik bunlar var..
Bende yazanlardan fikir aliyorum.fikir olsun diye yazdim
Fiyatlar nasil ? Boba 400ün üstunde cok pajali bunlar nasil ?Evet sonradan ekledim:). Çok şirin şeyleri var, bir de bunun fillisi var, hem kıza , hem erkeğe olur. Arkadan ikinciyi de yaparsak, cinsiyet degisirse:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?