2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Kızlar hareketi kaçınca haftada ve nasıl hissettiniz ? Benim arada bi pıt pıt ediyor böyle kelebek çırpınır gibi ama tam ne olduğunu anlamıyorum

serenity testi olarak geçiyormuş ben şimdi lab kağıtlarına baktım. fetal dna'dan farklı mı acaba
sanmam
fetal dna ya nifty testi de deniliyor
belki bu da baska bır adıdır
sonucta hepsi kromozomlarda anomali var mı ona bakıyor
benim fetal dna sonucumda da cinsiyet xx yazıyordu ama benım uyuz doktoruma sordum cinsiyet yazmaz testte dedi ve erkeğe benziyor ama 22. haftayı bekleyelım dedı
burda bırkac arkadasım bu testlerde cinsiyet belli oluyor da dedi.
dpktoruma daha da sinirlendim şimdi

Kızlar hareketi kaçınca haftada ve nasıl hissettiniz ? Benim arada bi pıt pıt ediyor böyle kelebek çırpınır gibi ama tam ne olduğunu anlamıyorum
17 De hissetmen zor sanki
ben 20 deyim sadece bu hafta karnımın içinde baloncuklar var gibi birseyler oluyor
sanki gaz var gibi havacıklar var gibi tam anlatabıldım mı bılemedım :)

Hanımlar bana sorarsanız gümüş kapak alın derim.

Birincisi gümüşün yara iyileştirici etkisi. Doğumdan önce kullanmaya başlayarak yara oluşmasını da engellersek sadece bir kapak takarak hiçbir krem losyon kullanmadan sağlıkla emzirebiliriz.

İlk 40 ı içinde meme ucu neredeyse kopacak hale gelmiş bir anne gördüğümde çok şaşırmıştım dişi olmayan bebek nasıl bu hale getiriyor diye. Eczaneye geldiğinde zaten bütün kremleri kullanmış çare bulamamış durumdaydı. Eğer lansinoh gibi kremlerle çare bulunmazsa antibiyotikli tedavi edici ürünlere geçilmesi gerekiyor ve sık sık emzirirken bu kremleri göğüs ucunuza sürüp her emzirmeden önce temizlemek istemeyeceksiniz. Tabi ne kadar silsek de yara bölgesi hassas olduğundan, antibiyotikli merhem bebeğime geçiyor mu endişesi olacak.

Çevremde konuştuğum ve gözlemlediğim gümüş kapak alan anneler, aktif yara durumunda bile 1-2 günde yaranın iyileştiğini ifade etti. Bu kişiden kişiye değişebilecek bir durum ama ben en hızlı en iyi etkinin bu ürünlerle sağlanabileceğini düşünüyorum.

Ben kendim için araştırdığımda bu sonuca vardım. Henüz almadım ama size de almayı tavsiye ederim. Markası önemli değil. 2. El ürünlerde pazarlık yapılması beklendiğinden fiyat biraz yüksek oluyor kanısındayım pazarlık yapın hemen vazgeçmeyin :)

Degıl mı canm ? Bende oyle dusunuyorum yenıdogan bebek mumkun degıl kısa kol gıyemez hemen... bende mayıs sonu ya fazla almam aldıklarımı cok ınce alırım zaten sonra gelsın yazlıklar :))
Evet imkansiz yani nerede kisa kol giyecek.
Dedigim.gibi ben temmuzda uzun kol giydirdim ki ic badi falanda giyiyordu.
Simdi bile uyaninca bir yelek falan takilmasi gerekecek uzun kolun uzerine bile

Aynen benimde şimdiki dr um öyle söyledi, çok da memnunum bu durumdan gerçekten bi anormallik olursa ( inş olmasın hiçkimsenin) bu işin uzmanına gideriz
Amin ins
Enn azindan bilecegiz bir durum olsa doktorumuz yonlendirir diye.
Benim doktorum gerekli tum bakilacaklara bakiyorum diyor ki zaten tek tek anlatiyor.

Allah onlari basindan eksik etmesin canim benim en buýuk destekcim yaklasik 10 senedir esim tanistigimizdan beri yani uzun kollu alayim ben ozaman isime yarayacak belli ki 15 gun giydiririm sonra giydirmem olmazsa :))
Mutlaka giydirirsin emin ol.
Oh ne guzel bak esinin destek olmasi : )

Evet imkansiz yani nerede kisa kol giyecek.
Dedigim.gibi ben temmuzda uzun kol giydirdim ki ic badi falanda giyiyordu.
Simdi bile uyaninca bir yelek falan takilmasi gerekecek uzun kolun uzerine bile
Evet canım bende ondan yazdım istanbulda hazıran aksamları bıle hafıf serınlık oluyor mesela aksam bıle gıyılenbılır... temmuz ortaları agustos cok sıcak olur... bebısler hemen burun kollar usuyor :)) ama tabı hep evde camlar kapalı olcaksa cocuklar bunalır :)) ben cok gezdıgım ıcın her turlu ıhtımallerı dusunuyorum :)))
Neyse bız oyle yaparız napalım :))

Yine sen bebek arabasini almissin ben alsam evde koyacak yerde yok gerci mayis gibi falan alirim sanirim arabayi :)) canta gelince yazarim almak istersen sende alirsin canim
Ben de kutusunda tutuyorum canım çocuk odası olacak oda öyle boş bekliyor şuan gelen ve gelecek eşyaları. Orası depo olacak birkaç ay daha belli ki :)))

Sen siparis verdinmi geldimi canim ? Acaba alsammi bu ay bilemedim :))
Ben ayrıntılıya giricem haftaya, olumlu çıkarsa alicam inşallah. Bir sıkıntı yok şimdilik ama insan yine de korkuyor. Dun gece trafik kazası geçirdik. Bebek iyi çok şükür ama arkadan sert bir darbe aldık. O biraz kaybetme korkusu verdi bana. Bebek daha büyük olsaydı darbe alırdı dedi doktor.Korktum.

Ben de kutusunda tutuyorum canım çocuk odası olacak oda öyle boş bekliyor şuan gelen ve gelecek eşyaları. Orası depo olacak birkaç ay daha belli ki :)))
Biz odayi tasininca yapacagiz o yuzden oyle bos bir odamiz yok suan :)) yoksa bende buyukleri alirdim sanirim :))

Ayyy Allah korumus canim aman dikkat ( ben de ayrintiliyi bekliyordum aslinda ama yetistiremicekmisim gibi geliyor bana cik agirlasirsam yapamam ben cünkü ne alabilirsem alsam kardir kafasindayim ondan suan size cok cok gecmis olsun Rabbim birdaha yasatmasin insallah canim

Aynen dedigin gibi aksamlari serin geceler serin ki gece uyanıp duracaklar : )ee tabi alip bir deniz kenari bir yere gitsek yine uzun kol lazim.ince montumsu bisiler bile aldim.penye yelekler falan.
Mecbur ole yapacagiz : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…