2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
bebeğin kilosuyla aynı mı oluyrmuş suyu falan :) ben ilk başta iştahsızlıktan 2 kilo vermiştim onu aldım sadece onu da 2 ay olacak nerdeyse hiç kilo almadım yarım kilo falan yani :|
Maşallah süpersin :) evet happy momda öyle yazıyordu bi ara suyu ve plesantası aynı oluyor diye.

Bende aynen böyle yapıyorum. Güzelce yıkıyorum süzüyorum fırın tepsisine alıyorum zeytinyağ sarımsak tuzlu sos yapıp her yerine sürüyorum elimle yanınada patates soğan doğrayıp koyuyorum onlarıda yağlıyorum 25 dk falan pişiriyorum yanınada bol salata. Ama bu şekilde biraz zor yiyodum yerken sanırım psikolojikmen midem bulanıyo ama şöyle yapıcam artık aynı bu şekilde pişircem taze ekmeğin arasına koyucam içinede domates marul koyup ekmek arası gibi yiyicem sanırım vitamini kaçmaz öyle :)

Tamam canım aklımda bulunsun :) belki hamsi omega3 bakımından çok zengin değildir ondan mı öyle dediki hiç bilgim yok bu konuda.
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, Omega-3 kaynağı olarak, hamsi, sardalya, uskumru ve palamut gibi kendi balıklarımız yerine hala Norveç’ten ithal edilen ve genellikle çiftlikte üretilen somonun tüketilmesini eleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Gök kendi denizlerimizden bolca çıkan sardalya, palamut, uskumru ve hamsinin Omega-3 oranının somondan daha fazla olduğunu belirterek “Norveç, somonu markalaştırdı, biz Omega-3 oranı çok yüksek olan hamsiyi bir marka değer haline getirip pazarlayamadık.

Maşallah süpersin :) evet happy momda öyle yazıyordu bi ara suyu ve plesantası aynı oluyor diye.
ay süpermiyim değilmiyim bilmiyorum valla bir yandan endişeleniyorum gerçi doktor benim kilomu falan hiç ölçmüyor sanırım ben son 3 ayımda almaya başlıcam :)

Allah allah ilk defa büyük balık öneren de duydum
Palamut yiyebilirsin ama mevsimi geçti şimdi dondurucuda olur
Sardalya uskumru yiyebilirsin
Benim doktor büyük balik yeme dedi civa mevzusundan dolayi âma doktoru oneren yiyebilir belki belli bir noktaya kadar zarari olmuyordur ? Bana hamsi istavrit somon vs onermisti

Canim benim bas olcumu hep geriden geliyor mesela ama benim doktor hicbir zaman sikinti var vs demefi gayet iyi dedi. Kafasi kücük olabilir boyle seyler genetik dedi. Tabi 3 4 gun fark oluyordu brnim genelde daha fazlasi icin durum aynimidir bilmem birde benim gibi kasigina yada gobegine aniden sanci giren varmi cok siddetli ama hemen gecen bir agri ? Yarin randevum var acile gidilecek bir durummudur ?

Benim çok fazla büyümedi ama eskisi gibi de değil tabi.
Önceden 80 kullanıyordum şimdi 85 kullanıyorum Ama kaşıntı beni deli ediyor
Benim de öyleydi canim burda arkadaslara sormustum catlamadan once kasinirmis cok ben hem aktardan aldigim catlak icin yagi hemde bio oili butun vucuduma pehlivan gibi suruyorum ondan beridir hic kasinmiyor cok rahatim nemlendirmen gerekiyor

Yok hayir, illaki gobek cevresinde olacak diye birsey yok, sagda ya da solda da olur, ben de sizin gibi hissediyorum, bu benim ikinci hamileligim kendimce bu hareketlerin bebekten geldigine eminim.

Çok şaşırdım şuan en çok somonda omega3 var sanıyordum

O catlayacagı ıcın olabılır canım dıkkatlı ol kremlerını aksatma ve ucunu kasıma tabı.... benım agrım cok başka koltuk altıma kadar agrıyo cok sızlıyor bı kaç gundur var... annemde bısey mı koktu dıyor emzırırken basıma gelmıstı ama bılemıyorum.. olmadı geçmezse gıdıcem...

Yok bence canım normaldir yarın doktoruna söylersin. Benimde az önce noldu biliyomusun uzanıyodum karnımın ortası acımaya başladı alla alla noluyoki dedim elimle bi elledim semsertti karnım normalde parmağımla ittiririm ama ittiremedim bile inanılmaz sertti ödüm koptu ama geçti hemen sanırım bişeyini dayadı oraya sonra geri çekti anlamadım bende.

Allah Allah seninki napti acaba icerde annesi :)) benim bugün cok agrilarim var ya gaz agrisimi normal rahim buyudugu icin olan agrilarmi yoksa baska biseymi bilemedim sanki bicak sapliyorlar gibi :))

Allah Allah seninki napti acaba icerde annesi :)) benim bugün cok agrilarim var ya gaz agrisimi normal rahim buyudugu icin olan agrilarmi yoksa baska biseymi bilemedim sanki bicak sapliyorlar gibi :))
Belki kasılmada olabilir maden suyu içsene eğer kasılma varsa geçiriyor bi ara doktor bana kasılman çok maden suyu iç gel dedi içtim 10 dk sonra gittim baktı geçmiş kasılman dedi. Bence iç eğer geçerse bilki kasılmadır.

Ayyy evde yok valla aldirayim olmazsa kasilma nasil oluyorki ? Nasil hissediyorsun ?

Selamlar.Ben 17 haftalık ikizlerime hamileyim.3 hafta öncesine kadar doktor kaç haftalık olduklarını söylüyordu ama son muayenede söylemedi.Sadece yardımcılarına 17/17/18 diye not ettirdi.Bu sayılar ne oluyor acaba bilgisi olan var mı?Bir de sağ tarafta hiç kıpırtı olmazken sol tarafımda göbeğimin daha üstünde sertleşme ve hareketlilik oluyor acaba ikiz oldukları için bu kadar yukarda hareket hissediyor olabilir miyim?

Ayyy evde yok valla aldirayim olmazsa kasilma nasil oluyorki ? Nasil hissediyorsun ?
Ben sadece yürürken hissediyorum eğer hissettiğim oysa. Kasıklarıma sancı giriyor ve ağırlık binmiş gibi oluyor. Yada mesela kasıklarımı biri çekiyormuş gibi oluyor. Bi keresinde avmde yürüyorum aynı şey oldu eşime dedi oturalım bi cafede oturduk maden suyu söyledim içtim yarım saat falan oturduk kalktık ağrı falan yoktu. A101de beypazarı sodası satılıyor o kadar güzel ki üstündeki vitamin ve mineralleri oku şaşarsın. Eve koliyle alıyoruz her zaman :) ben normalde de hamile olmadan önce alışmıştım çok içiyodum zaten şimdide günde bi tane içiyorum en az.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…