- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 45
benım de bebeğim tüp bebekZor canım hemde çok zor.
En çokta çevre faktörü etkiliyor sorular sorular sorular....
Kaç yıllık evlisin ? Bak senden sonra evlenenler ikinciyi doğurdu daha neler neler... ailem dışında kimse bilmiyor tüp bebek olduğunu. Geçen gün bi yaşlı teyze kaç tane koydurdun diyo neyi teyze tip bebek değil dedim aaaaa biz tüp sandık diyor. İnsanların tüp bebek tedavisini öcü gibi görmelerinden hoşlanmıyorum. Ve çocuk Doğunca aynen şöyle bi tepki aaa baksana biliyo musun bu da tüp bebek hahaaaa :/ o çocuk büyüyüncede bunlara maruz kalacak. O kadar cahil insan çok ki ne yazık ki sadece güvendiğim insanlara anlatıyorum sürecimi yabancı olarak iki komşum biliyor bide bi kaç arkadaş.
Kolların bacakların çekilmesi huzursuz bacak sendromu oluyor. Benim arada olurdu, hamilelikle nerdeyse her akşam olmaya başladı. Ayakları soğuk suya tutmak, yürümek iyi geliyor ama maalesef tamamen geçiren bi çözüm yok..merhaba arkadaşlar. bir konuda sizden yardım ve destek almak istediğim için buraya yazmak istedim. çevrenizde benim yaşadığım durum gibi benzer şeyler yaşayanlarınız varsa şayet yorum bırakırsanız çok mutlu olurum. öncelikle herkese günaydın. anneliğimizin adım adım ilerlediği şu günlerin sonuna sağ sağlim ulaşmayı , sağlıklı bir şekilde yavrularımıza kavuşmayı Allah hepimize nasip etsin.
hemen özet geçerek bahsetmek istiyorum. hamileliğim yaklaşık 17. haftasına kadar çok zorlandım. her yediğimi kusarken ve sonrasında mide ağrılarım eşliğinde safra kusmaları yerini aldı ve bu sürede 7 kilo zayıflamıştım. 18. haftadan sonra güne kusmadan başlamıştım ve artık günde 5-6 kez kusmalarımın yerini 1-2 kusma almıştı. daha iyiydim. sağlık ocağında kan değerlerim ölçüldüğünde kan değerim, şekerim , proteinim vs düşük çıktı. zaten şimdi manada sağlıklı beslenememiştim. değerleri normal buldum. çünkü pek birşey yiyememiitim. tetanoz aşımı yaptırdıktan sonra bazen geceleri KOLLARIMIN VE BACAKLARIMIN KANI ÇEKLİYOR GİBİ HİSSEDİYORUM.Sanki can gidiyor gibi oluyor. eşimi uyandırıp kollarımı sıktırmasını söylüyorum ve bu histen dolayı uyuyamıyorum. Aranızda böyle birşey yaşayan var mı ?
Bir de ağız temizliğime dikkat etmeme rağmen çok sık ağız kokusu oluşmaya başladı. Eşim midenden gelen bir iltihap kokusu diyor. Yemek yedikten sonra çok halsizleşiyorum ama yediklerim ağzıma geliyor gibi oluyor , bi müddet sonra geçiyor . gün içinde de sıcak yemek yemediğim , midemi bi müddet boş bıraktığım zaman midemde değişik şeyler oluyor. çok afedersiniz geğirmeler artıyor , zaten şekerim yada tansiyonum düşüyor elim ayağım titriyor.
yorumum biraz uzun oldu ama umarım okuyan yada benzer durum yaşayanlar vardır da bi istişare etme şansı yakalarım. sevgiyle kalın
Ben 32. Haftada da hemen ayrılcam Doğum iznine canım hiç dönem sonu aman işler falan demicem çünkü maalesef okul idarem ve öğrencilerim hak etmiyor özveriyi . :/ acaba dedim nöbet için de erken olur mu doktorla bi konuşayım sağol canımAh keşkee olsaa.. Sadece doktor rapor verirse oluyor. Nöbet tutamaz diye. Riskli bir gebelik dönemi geçiriyorsan ya da doktorun öyle gösterirse oluyor canım
Yaşadıklarinin bir çoğu kan değerlerinle ilgili canım.merhaba arkadaşlar. bir konuda sizden yardım ve destek almak istediğim için buraya yazmak istedim. çevrenizde benim yaşadığım durum gibi benzer şeyler yaşayanlarınız varsa şayet yorum bırakırsanız çok mutlu olurum. öncelikle herkese günaydın. anneliğimizin adım adım ilerlediği şu günlerin sonuna sağ sağlim ulaşmayı , sağlıklı bir şekilde yavrularımıza kavuşmayı Allah hepimize nasip etsin.
hemen özet geçerek bahsetmek istiyorum. hamileliğim yaklaşık 17. haftasına kadar çok zorlandım. her yediğimi kusarken ve sonrasında mide ağrılarım eşliğinde safra kusmaları yerini aldı ve bu sürede 7 kilo zayıflamıştım. 18. haftadan sonra güne kusmadan başlamıştım ve artık günde 5-6 kez kusmalarımın yerini 1-2 kusma almıştı. daha iyiydim. sağlık ocağında kan değerlerim ölçüldüğünde kan değerim, şekerim , proteinim vs düşük çıktı. zaten şimdi manada sağlıklı beslenememiştim. değerleri normal buldum. çünkü pek birşey yiyememiitim. tetanoz aşımı yaptırdıktan sonra bazen geceleri KOLLARIMIN VE BACAKLARIMIN KANI ÇEKLİYOR GİBİ HİSSEDİYORUM.Sanki can gidiyor gibi oluyor. eşimi uyandırıp kollarımı sıktırmasını söylüyorum ve bu histen dolayı uyuyamıyorum. Aranızda böyle birşey yaşayan var mı ?
Bir de ağız temizliğime dikkat etmeme rağmen çok sık ağız kokusu oluşmaya başladı. Eşim midenden gelen bir iltihap kokusu diyor. Yemek yedikten sonra çok halsizleşiyorum ama yediklerim ağzıma geliyor gibi oluyor , bi müddet sonra geçiyor . gün içinde de sıcak yemek yemediğim , midemi bi müddet boş bıraktığım zaman midemde değişik şeyler oluyor. çok afedersiniz geğirmeler artıyor , zaten şekerim yada tansiyonum düşüyor elim ayağım titriyor.
yorumum biraz uzun oldu ama umarım okuyan yada benzer durum yaşayanlar vardır da bi istişare etme şansı yakalarım. sevgiyle kalın
Kuzenimde var ayni benim dusuncemdeydi 3 yasinda kizi bu sene oda yapacak hala yatiyor.
Bir kucugune bakmis olabilir misin sen.
Buyuyen karyolali oda takimini kizimin dogumunda almistim malesef hic kullanisli gelmedi bana yatirmadimda en alt kademe bile kalkip dusecegi noktada oluyor.
ben krese başladığında odasini ilgisini ceken seylere gore yapacagim icin bu yetecek 3 4 yasina kadar .
Bu sekile getirince bide ikeada mini yan kollardan takinca hos duruyor.
Allah saglik versinde kac tane yatak eskitecekler : ))Eki Görüntüle 2228453
Canım ya gece gece aklıma ne geldi. Senin toxoplazmaya bağışıklığın yoktuya acaba diyorum kediciklerden enfenksiyon falan mı kaptın. Şimdi baktımda toxoplazmaya bağışıklığı olmayan hamilelerin kedi yoluyla enfenksiyon kaparlarsa bebekler ani ölüm veya kalıcı hastalıklar meydana gelirmiş. @YesimV
Çok emin değilim ama arkadaşımın beşiği de bu modelse eğer onun korkuluğu sadece en alt kademedeyken çıkıyor üst kademede takılı olması gerekiyormuş mecburen anne yanı gibi olmuyor yaniYok tatlım bunu biliyorum, benim istediğimde bu. Benim merak ettiğim bi tarafı çıkıyor ya, anne yanı yaptığım zaman o tarafı gün içerisinde kolaylıkla takıp çıkartabilir miyim?
Ben hiç içmiyorum.Kızlar merhaba, kafamı çok karıştıran bir konu var. 20.haftadayım.Süt tüketiminizi soracaktım. Günlük süt mü tüketiyorsunuz yoksa çiğ sütü kaynatıyormusunuz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız. Teşekkürler.
Ah keşkee olsaa.. Sadece doktor rapor verirse oluyor. Nöbet tutamaz diye. Riskli bir gebelik dönemi geçiriyorsan ya da doktorun öyle gösterirse oluyor canım
merhaba arkadaşlar. bir konuda sizden yardım ve destek almak istediğim için buraya yazmak istedim. çevrenizde benim yaşadığım durum gibi benzer şeyler yaşayanlarınız varsa şayet yorum bırakırsanız çok mutlu olurum. öncelikle herkese günaydın. anneliğimizin adım adım ilerlediği şu günlerin sonuna sağ sağlim ulaşmayı , sağlıklı bir şekilde yavrularımıza kavuşmayı Allah hepimize nasip etsin.
Teşekkürler canımmm bahçe çok zorluyor çünkü :/Freckless canım benim de bir arkadaşım gebeliği riskli olmamasına rağmen drundan rica etmiş dru da gebeliği risklidir nöbet tutamaz diye bir belge vermiş ve birdaha nöbet tutmamış. Bir doktorunla konuş istersen
Tarif ettiğin aynı ben . 1 şubatta doktora gidince sormam lazım bunu da. Ama ben hissediyorum bebeğimi de acaba neden ola kiAynısı bende de oluyor bir süredir böyle bi anda yüreğim kalkıyormuş gibi için boşalıyormuş gibi önceleri kalbim hızlanıyormuş gibi geldi ama sanırım kalpten değil ben suna yoruyorum hala hareketlerini hissetmiyorum herhalde bebeğin hareket ettiği zamanlarda oluyor diye düşünmeye başladım tabi benim tahminim
Hayirlisiyla insallah evet canim adet olmayi beklerken yeniden hamile oldugumu anladim ama gec cunku ustune gördüm ben adetteyim.sandım ama yerlesme kanamasi diyorlar kahverengi 2 gun.surdu az.az 1 kerelikte pembe kanama.oldumCanım sen yeniden hamileymişsin. Allahım sağlıkla hayırlı bir evlat versin inşallah. Birde hayırlısıysa gönlüne göre olsun umarım erkek istiyordun
Canım işte senin gibi annelerin cennet ya. Koyamam sana o süreçler seni nasıl güçsüzleştirmeye girmiştir. Çok şükür şimdi karnında minnak bir kalp,sen ve babası için atıyor :) inş en sağlıklı zamanda da kuzunla buluşursun sana hayırlı bir evlat olur. Yalnız eşin de anlayışlı imiş bunu bil. Problem olduğunu duyunca bunu başına kakan,bırakan çok insan var.Yok canım başım patlamaz merak etme :)
Sadece sabır ve güç gerektiren bi durum. Maddi manevi hemde. Eşinin desteği çok önemli ki problem bendeydi en çok ben yıprandım fiziksel olarak erkekler çokta yorulmuyor. Eğer benim sürecimi merak ediyorsan 7 yıllık evliliğimde 4 kez yumurta takibi bir aşılama ve 4 tüp bebek tedavisi. 3. Tüp bebek denememde ilk pozitif test sonucumu almıştım 8. Haftada kalbi durmuştu 11. Haftada rutin kontrolde farkedildi geçtiğimiz Haziran ayında. Dondurulmuş embriyolarım vardı tekrar denedik çok şükür nasip etti Rabbim. İnşâAllah sağlıkla kucağımıza da alırız.
İlk 4 sene sebepsiz denildi. 4. Sene bitince tüplerimde problem olduğu ortaya çıktı ve miyomlarım vardı iki kez ağır ameliyat oldum. Hamdolsun yine de Rabbim çaresiz dert vermesin
Fikri bile heycanlandırıyor amaSaglikli ve hayirli evlat olsunlar da kac tane olsa ben bakarim kuzum dedigin gibi Rabbim sabrini da verir
Normalse iyi barinya biraz rahatladım. Önemsemedim başta da dedim acaba sorun mu oluyor. Görümcem hamileyken çok ekg çektirdim ama bişey çıkmadı demiştiBende oluyordu bir ara doktorum normal demisti
Ayy yerim ben bebeği demek o zorluyor yine annesi. Aman oysa problem yok :)% 90 genetikle ilgili değil demişti genetik doktoru aonuçlar gelmiş canım bakalım ne çıkacak göreceğiz yarın. Allah isteyen herkesin kucağını hayırlısıyla doldursun inşallah. Yok canım Kıbrısta bir ücret ödemeyeceğim ondan orası dedik hemde tatili çıkarırız aradan dedi ama tab Allah mecbur bırakmasın ama bizimki sadece bir düşünce.
Canım bir ara okumuştum genelikte böyle hafif çarpıntılar olabilir diye kalbin bebişine kan yetiştiriyor
Evet canım normal kontrolde çıktı ama özeldeki doktorum farketti 6 gün önce devlette 3 lü taramam vardı doğru dürüst bakmamıştı bile
Allahım aağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım bukadar uğraşıyı zor zmanı yavrunu gülüşüyle unutman dileğiyle
Vay vicdansızlar
Canım Kıbrıs dememin sebebi zaten orada öyle birşey düşünürsek ücret ödemeyecek olmamız aksi taktirde Allahım mecbur etmesin ama doğal yolla kalıyorum bu kadar yüksek meblalara doğal yolla kalmayı yeğlerim
Amin canım inşallah
AMİn canım inşallah hayırlı neyse o olsun
Ben hamile kalmadan yıllar önce süt olayını bitirmiştim zaten. Bizim doktorlarımız tıptaki gelişmeleri 20 yıl geriden takip ettiği için hala süt tavsiye ediyorlar ama nadir sayıda dünyayı takip eden, kendini geliştiren dr var ki hiçbiri sütü tavsiye etmiyor. Cerrahpaşa Tıp Fak. Pediatri alanındaki bir Profesörün NTV'de açıklaması vardı "Çocuklarınıza anne sütü dışında asla süt içirmeyin, siz de içmeyin" diye mesela.Kızlar merhaba, kafamı çok karıştıran bir konu var. 20.haftadayım.Süt tüketiminizi soracaktım. Günlük süt mü tüketiyorsunuz yoksa çiğ sütü kaynatıyormusunuz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız. Teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?