2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
benım de bebeğim tüp bebek
ben de cok sınır oluyorum bu durumlara

gecenlerde komsuda idik
hamıle oldugumu ogrendıler
tüp bebek değil mi dediler
yooo dedim.

bazı kişiler hamıle oldugumu anlıyor iş hayatında
tüp bebek mi yaptırdın diyorlar:)
hayır diyorum
yani evet desem ne olacak onlara ne .

en kötüsü de ne biliyor musun
tüp bebek doktorumda muayene için beklıyorduk transferden once
bir kadın geldı yanında iki cocukla biri 3, biri 5 yasında olsun
doktorumu zıyarete gelmısler
kadın bız hıc sormadan bır kere gozgoze gelmemız ıle bıze cocuklarını gosterdı, bu tüp diğeri normal dedi cocuk duydu
yani annesi bunu yaparsa bilemıyorum artık
o kucucuk cocuklar tüp bebeğin ne oldugunu nereden bilsin, kendilerini sorgulayacaklar ben anormal miyim , ben değişik miyim vs vs diye

Kolların bacakların çekilmesi huzursuz bacak sendromu oluyor. Benim arada olurdu, hamilelikle nerdeyse her akşam olmaya başladı. Ayakları soğuk suya tutmak, yürümek iyi geliyor ama maalesef tamamen geçiren bi çözüm yok..

Kızlar merhaba, kafamı çok karıştıran bir konu var. 20.haftadayım.Süt tüketiminizi soracaktım. Günlük süt mü tüketiyorsunuz yoksa çiğ sütü kaynatıyormusunuz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız. Teşekkürler.

Ah keşkee olsaa.. Sadece doktor rapor verirse oluyor. Nöbet tutamaz diye. Riskli bir gebelik dönemi geçiriyorsan ya da doktorun öyle gösterirse oluyor canım
Ben 32. Haftada da hemen ayrılcam Doğum iznine canım hiç dönem sonu aman işler falan demicem çünkü maalesef okul idarem ve öğrencilerim hak etmiyor özveriyi . :/ acaba dedim nöbet için de erken olur mu doktorla bi konuşayım sağol canım

Yaşadıklarinin bir çoğu kan değerlerinle ilgili canım.
Benim de düşük (demir,b12,d vitamini)her uyuduğumda uyuşuk ellerle kalkıyorum.
Uyurken hareketsizlikten kan dolaşımı yavaşladığı için karıncalanma oluyor.ağız kokusu da mide aç kalınca asit seviyesi yükselince artar. Bir kaç ay sonra geçecek merak etme ve kafaya takma annesi : )

Yok tatlım bunu biliyorum, benim istediğimde bu. Benim merak ettiğim bi tarafı çıkıyor ya, anne yanı yaptığım zaman o tarafı gün içerisinde kolaylıkla takıp çıkartabilir miyim?

Toxoplazmadan annemin 9 aylıkken karnında ölmüş bebeği, kalıcı hastalık yaptığını bilmiyordum ama annem kedinin köpeğin yanından geçmez. Kedi, köpek kılı tüyü deselerde daha ziyada sucuk salam sosis gibi çiğ etten oluştuğunu sanıyorum ben, bilmiyorum tabii arkadaşımızın nasıl gelişti.

Yok tatlım bunu biliyorum, benim istediğimde bu. Benim merak ettiğim bi tarafı çıkıyor ya, anne yanı yaptığım zaman o tarafı gün içerisinde kolaylıkla takıp çıkartabilir miyim?
Çok emin değilim ama arkadaşımın beşiği de bu modelse eğer onun korkuluğu sadece en alt kademedeyken çıkıyor üst kademede takılı olması gerekiyormuş mecburen anne yanı gibi olmuyor yani

Ben hiç içmiyorum.
Adeta küstüm süte.
Onun yerine yoğurt ve peynir tüketiyorum. Ambalajli sütlere güvenmiyorum.
Açık sütte her daim bulunmuyor.

Ama Hamilelik öyle bir psikoloji ki ne yiyip içebiliyorsan o şekilde besleniyorsun.
Zorlayamiyorsun malesef

Ah keşkee olsaa.. Sadece doktor rapor verirse oluyor. Nöbet tutamaz diye. Riskli bir gebelik dönemi geçiriyorsan ya da doktorun öyle gösterirse oluyor canım
Freckless canım benim de bir arkadaşım gebeliği riskli olmamasına rağmen drundan rica etmiş dru da gebeliği risklidir nöbet tutamaz diye bir belge vermiş ve birdaha nöbet tutmamış. Bir doktorunla konuş istersen

Günaydınlar ya ne sürdürsem göğüs kaşıntıma iyi gelmiyor denemediğim yağ kalmadı. Bebek yağı,zeytin yağı,badem yağı,kakao yağı,nemlendirici kremler kaşınınca kaşımıyorun ama göğüslerimi acıp bakıyorum kaşınan kısımlar hafif kızarmış bi iki defa dayanamayıp kaşıdım az bişi bi baktım kan toplamış bu çatlak için özel kremler varya onları kullanıp kaşıntısı olan varmı acaba sürdüklerim mi işe yaramıyor

Günaydın mide rahatsızlıgı yaşadıgım dönemde ağız kokusu sorunu bendede oluyordu ve 6 ayda bi düzenli diştaşı temizletiyordum zaman geçince onlar da koku yapabiliyor, kusma olayıı cok yaşamışsın agızda ister istemez asit kaldıgı için her kusmadan sonra dişini de fırçalayamadıgını varsayarak mutlaka dişte taş veya çürük oluşumuna başlamştr bence koku için bi dişçiye gitmen gerekir canım.

Benimde midem boş kalınca bulanıyor ve geğirmeler artıyor 1-2 saatte bi bişey yemeye özen gösteriyorum oyuzden aç kalmak da yaramıyor bize :)

Zor dönem geçirmişsin bundan sonra beslenmene cok dha özen göstermeye çalış ki eksiklerin tamamlansın ilaç vitamin destegi alıyorsundur diye düşünüyorum..

Teşekkürler canımmm bahçe çok zorluyor çünkü :/

Tarif ettiğin aynı ben . 1 şubatta doktora gidince sormam lazım bunu da. Ama ben hissediyorum bebeğimi de acaba neden ola ki

Canım sen yeniden hamileymişsin. Allahım sağlıkla hayırlı bir evlat versin inşallah. Birde hayırlısıysa gönlüne göre olsun umarım erkek istiyordun
Hayirlisiyla insallah evet canim adet olmayi beklerken yeniden hamile oldugumu anladim ama gec cunku ustune gördüm ben adetteyim.sandım ama yerlesme kanamasi diyorlar kahverengi 2 gun.surdu az.az 1 kerelikte pembe kanama.oldum

Canım işte senin gibi annelerin cennet ya. Koyamam sana o süreçler seni nasıl güçsüzleştirmeye girmiştir. Çok şükür şimdi karnında minnak bir kalp,sen ve babası için atıyor :) inş en sağlıklı zamanda da kuzunla buluşursun sana hayırlı bir evlat olur. Yalnız eşin de anlayışlı imiş bunu bil. Problem olduğunu duyunca bunu başına kakan,bırakan çok insan var.

Ayy yerim ben bebeği demek o zorluyor yine annesi. Aman oysa problem yok :)

Ben hamile kalmadan yıllar önce süt olayını bitirmiştim zaten. Bizim doktorlarımız tıptaki gelişmeleri 20 yıl geriden takip ettiği için hala süt tavsiye ediyorlar ama nadir sayıda dünyayı takip eden, kendini geliştiren dr var ki hiçbiri sütü tavsiye etmiyor. Cerrahpaşa Tıp Fak. Pediatri alanındaki bir Profesörün NTV'de açıklaması vardı "Çocuklarınıza anne sütü dışında asla süt içirmeyin, siz de içmeyin" diye mesela.
İnstagramdan takip ettiğim ve tıptaki bütün gelişmeleri 1. elden takip eden Dr.Ayşegül Çoruhlu da "asla süt tüketmeyin" diyor.

Bunun bir sürü sebebi var; pastörize süt dünyanın en allerjenik gıdalarından biri mesela, dünyada pastörize süt tüketiminin artmasıyla çocuk alerjileri de katlandı. Yine pastörize sütün içindeki kalsiyumu vücudun kullanabilmesi için kemiklerden fosfor çalınıyor, yani ironik bir şekilde kemik erimesi sebebi. Yakın zamanda pastörize sütün diyabetle ilişkisi tespit edildi. Çiğ sütü kaynatınca da biyoyararlılığı çok azalıyor.

Sütün fermente hali olan yoğurt, kefir, bazı peynir çeşitlerini tüketiyorum ben. Hem probiyotik hem sağlıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…