- 15 Eylül 2012
- 8.430
- 6.896
- 398
Amin canım İnşâAllah sağlıkla nasip olur kucağımızda görmek% 90 genetikle ilgili değil demişti genetik doktoru aonuçlar gelmiş canım bakalım ne çıkacak göreceğiz yarın. Allah isteyen herkesin kucağını hayırlısıyla doldursun inşallah. Yok canım Kıbrısta bir ücret ödemeyeceğim ondan orası dedik hemde tatili çıkarırız aradan dedi ama tab Allah mecbur bırakmasın ama bizimki sadece bir düşünce.
Canım bir ara okumuştum genelikte böyle hafif çarpıntılar olabilir diye kalbin bebişine kan yetiştiriyor
Evet canım normal kontrolde çıktı ama özeldeki doktorum farketti 6 gün önce devlette 3 lü taramam vardı doğru dürüst bakmamıştı bile
Allahım aağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım bukadar uğraşıyı zor zmanı yavrunu gülüşüyle unutman dileğiyle
Vay vicdansızlar
Canım Kıbrıs dememin sebebi zaten orada öyle birşey düşünürsek ücret ödemeyecek olmamız aksi taktirde Allahım mecbur etmesin ama doğal yolla kalıyorum bu kadar yüksek meblalara doğal yolla kalmayı yeğlerim
Amin canım inşallah
AMİn canım inşallah hayırlı neyse o olsun
günlük süt önermıyorlarKızlar merhaba, kafamı çok karıştıran bir konu var. 20.haftadayım.Süt tüketiminizi soracaktım. Günlük süt mü tüketiyorsunuz yoksa çiğ sütü kaynatıyormusunuz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız. Teşekkürler.
Ben kalp atışını duyduğumda eltim hala birşeyler almaya başlamadın mı ne kadar heyecansızsın demiştiArkadaşlar alışveriş yaptığınızda daha erken diye yorum yapan oluyo mu ya benim çok moralim bozuluyo
Kayınvalidem canım. Bi tane zıbın dahi alsak niye erkenden alıyosunuz, çok kıyafet almayın hızlı büyüyolar, son ayda alınır herşey acele etmeyin bla bla bla. Sinir oluyorum bebek arabası indirime girmişti bi ara 3. Ayımdaydım eşimin zoruyla söyleye söyleye aldırdık onlar alıcaktı zaten her gördüğüne biz tersten başladık en son alıncak şeyi ilk baş aldık deyip duruyor.Arkadaşlar alışveriş yaptığınızda daha erken diye yorum yapan oluyo mu ya benim çok moralim bozuluyo
Bu tüp bebek süreci yaşamadan anlaşılmıyor Rabbim kimseye yaşatmasın.benım de bebeğim tüp bebek
ben de cok sınır oluyorum bu durumlara
gecenlerde komsuda idik
hamıle oldugumu ogrendıler
tüp bebek değil mi dediler
yooo dedim.
bazı kişiler hamıle oldugumu anlıyor iş hayatında
tüp bebek mi yaptırdın diyorlar:)
hayır diyorum
yani evet desem ne olacak onlara ne .
en kötüsü de ne biliyor musun
tüp bebek doktorumda muayene için beklıyorduk transferden once
bir kadın geldı yanında iki cocukla biri 3, biri 5 yasında olsun
doktorumu zıyarete gelmısler
kadın bız hıc sormadan bır kere gozgoze gelmemız ıle bıze cocuklarını gosterdı, bu tüp diğeri normal dedi cocuk duydu
yani annesi bunu yaparsa bilemıyorum artık
o kucucuk cocuklar tüp bebeğin ne oldugunu nereden bilsin, kendilerini sorgulayacaklar ben anormal miyim , ben değişik miyim vs vs diye
Amin İnşâAllah hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrumuzaCanım işte senin gibi annelerin cennet ya. Koyamam sana o süreçler seni nasıl güçsüzleştirmeye girmiştir. Çok şükür şimdi karnında minnak bir kalp,sen ve babası için atıyor :) inş en sağlıklı zamanda da kuzunla buluşursun sana hayırlı bir evlat olur. Yalnız eşin de anlayışlı imiş bunu bil. Problem olduğunu duyunca bunu başına kakan,bırakan çok insan var.
Hiç kafana takma verdiği oran yüksek değil. Bunu bildirmek zorundalar. Benim ikili testim 1:50 risk çıktı. Yine de ne amniyosentez ne de fetal DNA yaptırmadım çünkü Allah korusun sonuç kötü çıkarsa aldırmayı düşünmüyorum. Fetal DNA İstanbul'da Ümraniye devlette yapılıyormuş. Bilgin olsun. İnşâAllah sağlıklıdır bebeklerimizHerkese Merhaba,
Uzun zamandır uzaktan okuyarak sizleri takip ediyorum. Allah herkesin bebeğini vakti saatinde sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.
21 haftalık gebeyim. 3.hamileliğim 2. Çocuğum olacak inşaallah. Dün detaylı ultrason için perinatalog a gittim. Biraz canım sıkıldı ve sizlerden de belki bilgisi olan vardır diye yazıyorum. Dünden beri ağlamaktan helak oldum çünkü.
Bebeğin tüm muayeneleri normal gelişimi vs. Dr ilk bebeğin kafası haftasına göre 5 gün küçük dedi. Ailede var mı genetik olabilir dedi. Raporu yazmak için müsade istedi tekrar geldiğimizde ise bebeğin kafasında bir problem yok tekrar baktım dedi.
Raporun en altına bu yorumu yazmış tekrar.
Fetal kalp taraması normal
Genetik sonogram normal
Ayrıntılı fetal anamoli taraması normal
Maternal ve fetal doppler usg normal
Genetik sonogrom sonrası kombine komposit trisomi 21 riski 1/1016 bulundu. Kesin tanısı için anneye amniyosentez veya fetal DNA hakkında bilgi verildi.
Yazdı ve anlattı. Buarada ikili tarama testimde de risklerim düşüktü. Dr ikili tarama testimin çok çok iyi olmadığından böyle bir oran çıktığını söyledi.
Yani sizce bebeğim down sendromu olma ihtimali yüksek mi? Sizce ne yapmalı? Şu durumda zaten amniyosentez yapmam riski çok yüksek fetal DNA yıda bilmiyorum. 4 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı gerek yok ama kafaya tekrar bakarız dedi.
Canım hiçbir bilgim yok ilk gebeliğim ve detaylıyı yaptırmadım ama anladığım kadarıyla ikili testin negatif çıkmış ama kan değerlerin , ense kalınlığı yada kombine riskin çok az normale göre yüksek çıkmış o yüzden öyle bir ifade eklemiş sonuna. Bence bebeğinin herşeyi çok normal çıkmış, detaylıda down sendromunu işaret edebilecek anomaliler çıkabiliyor, hiçbiri çıkmamış sende kendini hiç üzmene gerek yok ki riskin de binde bir çıkmış. Okuduklarımdan bunu anladım canım sen de üzülme boşyere bu rapor benim olsaydı ben çok mutlu olurdum şahsenHerkese Merhaba,
Uzun zamandır uzaktan okuyarak sizleri takip ediyorum. Allah herkesin bebeğini vakti saatinde sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.
21 haftalık gebeyim. 3.hamileliğim 2. Çocuğum olacak inşaallah. Dün detaylı ultrason için perinatalog a gittim. Biraz canım sıkıldı ve sizlerden de belki bilgisi olan vardır diye yazıyorum. Dünden beri ağlamaktan helak oldum çünkü.
Bebeğin tüm muayeneleri normal gelişimi vs. Dr ilk bebeğin kafası haftasına göre 5 gün küçük dedi. Ailede var mı genetik olabilir dedi. Raporu yazmak için müsade istedi tekrar geldiğimizde ise bebeğin kafasında bir problem yok tekrar baktım dedi.
Raporun en altına bu yorumu yazmış tekrar.
Fetal kalp taraması normal
Genetik sonogram normal
Ayrıntılı fetal anamoli taraması normal
Maternal ve fetal doppler usg normal
Genetik sonogrom sonrası kombine komposit trisomi 21 riski 1/1016 bulundu. Kesin tanısı için anneye amniyosentez veya fetal DNA hakkında bilgi verildi.
Yazdı ve anlattı. Buarada ikili tarama testimde de risklerim düşüktü. Dr ikili tarama testimin çok çok iyi olmadığından böyle bir oran çıktığını söyledi.
Yani sizce bebeğim down sendromu olma ihtimali yüksek mi? Sizce ne yapmalı? Şu durumda zaten amniyosentez yapmam riski çok yüksek fetal DNA yıda bilmiyorum. 4 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı gerek yok ama kafaya tekrar bakarız dedi.
Olmaz mı bişey alcam diye ödü kopuyo sanki herkesin çok sinirim bozuldu söyledim valla ben de ben alıcam istediğimi dedim.Arkadaşlar alışveriş yaptığınızda daha erken diye yorum yapan oluyo mu ya benim çok moralim bozuluyo
Cok sinir bozucu ama ben dayanamazdim sanirim hic canını sıkma sen onlarin yaptigi terbiyesizlikAğzının payını versen nolcak ki cahille münakaşaya girmem. Sadece tüp normal ne farkeder ki diyorum. Senelerdir maruz kaldığım bi konu
Ben hic beceremem esime de o konuda pek guvenemiyorum acikcasj :)) boyle dedigimi duysa beni piçaklar :)) imkan varsa al erkenden biz evi komple boyucaz ondan sonra alalim dedik canimHic fikrim yok yarin sorarim ama kurulumlari cok kolay oluyor biz ne aldıysak hep kendimiz yaptik.bunuda kendimiz kurariz muhtemelen.
Bende hem zam gelmeden hem agirlasmadan hemde biraz havalanmasi icin simdiden alacagim
Yok artık başlayalım bence yavaştan. son zamana kalırsa çok masraf olacak hastane bez gerekirse mama bunlar hep masraf. Ufaktan bişeyler alayım diyorum bende ilk olarak ikili çıtçıtlı badi aldım birde mama önlüğü:)ablamda battaniye ve badi almış:) beşik dolap bunlsr için havalar biraz ısınsın temizlik zamanı almam lazım ev küçük çünkü bazı eşyalarımdan feragat etmem gerekecek o yüzden onlar en son İnşâAllah. Birde bulantımın geçmesini bekliyorum alışverişe çıkmak içinArkadaşlar alışveriş yaptığınızda daha erken diye yorum yapan oluyo mu ya benim çok moralim bozuluyo
Ah kuzum alıştım artık. Kursa gidiyordum mesela kaç yıllık evlisin diye soruyorlardı Yen'i evliyim diyordum :) yakın bi arkadaşım vardı benden yaşça büyük bi abla o benden daha çok sinir oluyordu çocuk varmı diye sorunca aman napcanız daha yeni evli o diyordu :)Cok sinir bozucu ama ben dayanamazdim sanirim hic canını sıkma sen onlarin yaptigi terbiyesizlik
Hoşgeldin canım sen nasılsın iyisindir inşallah :) detaylıya girdin mi?Selam kızlar ben geldim çok şükür telofon ve paketle ilgili sorunlar vardı giremiyodum bir türlü halloldu ve geldim herkesi çok merak ettim ve özledim
Allah yardımcımız olsunAynen öyleymiş ben de su miktarını artırmaya çalışıyorum o yüzden
Bu çok tartışma konusu herkesin tercihi farklı yada doktorların yorumu da farklı ama ben çiğ süt alıp kaynatıyorum yani annem kaynatıyor hazırlıyor sağolsunKızlar merhaba, kafamı çok karıştıran bir konu var. 20.haftadayım.Süt tüketiminizi soracaktım. Günlük süt mü tüketiyorsunuz yoksa çiğ sütü kaynatıyormusunuz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız. Teşekkürler.
Bende de geçen hafta vardı bu durum yani yattığımda kalp atış sesini duyuyordum küt küt doktor anemi kaynaklıdır ve gebelikte normal kabul edilir demir ilacı ve magnezyum başladık ondan mı bilmem bu hafta yok ama bu desteklere rağmen devam ederse kardiyoloji ye yonlendiririm demişti aklında olsun istersen danış doktoruna bahsettiğin böyle bişey de tabiTarif ettiğin aynı ben . 1 şubatta doktora gidince sormam lazım bunu da. Ama ben hissediyorum bebeğimi de acaba neden ola ki
bana da bazen diyolarda hiç sallamıyorum valla boşver kmseyi takma kafana herkesin mantğı bütçesi farklı. ben parça parça alma taraftarıyım mesela tek seferde bir sürü borca girmek istemiyorumArkadaşlar alışveriş yaptığınızda daha erken diye yorum yapan oluyo mu ya benim çok moralim bozuluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?