2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Amin canım İnşâAllah sağlıkla nasip olur kucağımızda görmek

günlük süt önermıyorlar
ben pastorize edilmiş kutu süt tuketıyorum

Arkadaşlar alışveriş yaptığınızda daha erken diye yorum yapan oluyo mu ya benim çok moralim bozuluyo
Ben kalp atışını duyduğumda eltim hala birşeyler almaya başlamadın mı ne kadar heyecansızsın demişti en yakın arkadaşım da aldıklarımın fotosunu attığımda bu ne acele böyle demişti bozma moralini canım herkafadan birses çıkıyor. Bence erkenden almak mantıklı. Daha yeni erken doğum tehlikesi atlatmış kişi (ben) söylüyor bunu bir de

Arkadaşlar alışveriş yaptığınızda daha erken diye yorum yapan oluyo mu ya benim çok moralim bozuluyo
Kayınvalidem canım. Bi tane zıbın dahi alsak niye erkenden alıyosunuz, çok kıyafet almayın hızlı büyüyolar, son ayda alınır herşey acele etmeyin bla bla bla. Sinir oluyorum bebek arabası indirime girmişti bi ara 3. Ayımdaydım eşimin zoruyla söyleye söyleye aldırdık onlar alıcaktı zaten her gördüğüne biz tersten başladık en son alıncak şeyi ilk baş aldık deyip duruyor.

Herkese Merhaba,
Uzun zamandır uzaktan okuyarak sizleri takip ediyorum. Allah herkesin bebeğini vakti saatinde sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.
21 haftalık gebeyim. 3.hamileliğim 2. Çocuğum olacak inşaallah. Dün detaylı ultrason için perinatalog a gittim. Biraz canım sıkıldı ve sizlerden de belki bilgisi olan vardır diye yazıyorum. Dünden beri ağlamaktan helak oldum çünkü.
Bebeğin tüm muayeneleri normal gelişimi vs. Dr ilk bebeğin kafası haftasına göre 5 gün küçük dedi. Ailede var mı genetik olabilir dedi. Raporu yazmak için müsade istedi tekrar geldiğimizde ise bebeğin kafasında bir problem yok tekrar baktım dedi.
Raporun en altına bu yorumu yazmış tekrar.
Fetal kalp taraması normal
Genetik sonogram normal
Ayrıntılı fetal anamoli taraması normal
Maternal ve fetal doppler usg normal
Genetik sonogrom sonrası kombine komposit trisomi 21 riski 1/1016 bulundu. Kesin tanısı için anneye amniyosentez veya fetal DNA hakkında bilgi verildi.
Yazdı ve anlattı. Buarada ikili tarama testimde de risklerim düşüktü. Dr ikili tarama testimin çok çok iyi olmadığından böyle bir oran çıktığını söyledi.
Yani sizce bebeğim down sendromu olma ihtimali yüksek mi? Sizce ne yapmalı? Şu durumda zaten amniyosentez yapmam riski çok yüksek fetal DNA yıda bilmiyorum. 4 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı gerek yok ama kafaya tekrar bakarız dedi.

Bu tüp bebek süreci yaşamadan anlaşılmıyor Rabbim kimseye yaşatmasın.
Kadında ne cahilmiş dediğin gibi o çocuk ne anlasın tüp bebek nedir. sosyal medyada denk geldim tüp bebeği alay konusu yapmışlar okula başlayınca çocukla dalga geçmeler falan. Çok acı gerçekten nasıl zorlu yollardan geçiyoruz koymuyoda bu insanların acımasızca davranmaları mahvediyor. Çok şükür o insanları hayatımdan eledim ama yine varlar. Çok çocuk doğurmayı kendinde meziyet gören insanlar var.

Amin İnşâAllah hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrumuza
Yeni evliyken bendeki problem görünmediği için hep eşime yüklendi doktorlar o zamanda onun psikolojisi bozuldu ben ona destek olmuştum. Sonra bende çıktı problem eşimdeki problem değilmiş bile. Bende boşanmayı teklif ettim çok ağladım çok üzüldüm ama eşim destek oldu sağolsun Zor zamanlardı evladımı kucağıma almadan geçmeyecek gibi

Hiç kafana takma verdiği oran yüksek değil. Bunu bildirmek zorundalar. Benim ikili testim 1:50 risk çıktı. Yine de ne amniyosentez ne de fetal DNA yaptırmadım çünkü Allah korusun sonuç kötü çıkarsa aldırmayı düşünmüyorum. Fetal DNA İstanbul'da Ümraniye devlette yapılıyormuş. Bilgin olsun. İnşâAllah sağlıklıdır bebeklerimiz

Canım hiçbir bilgim yok ilk gebeliğim ve detaylıyı yaptırmadım ama anladığım kadarıyla ikili testin negatif çıkmış ama kan değerlerin , ense kalınlığı yada kombine riskin çok az normale göre yüksek çıkmış o yüzden öyle bir ifade eklemiş sonuna. Bence bebeğinin herşeyi çok normal çıkmış, detaylıda down sendromunu işaret edebilecek anomaliler çıkabiliyor, hiçbiri çıkmamış sende kendini hiç üzmene gerek yok ki riskin de binde bir çıkmış. Okuduklarımdan bunu anladım canım sen de üzülme boşyere bu rapor benim olsaydı ben çok mutlu olurdum şahsen

Olmaz mı bişey alcam diye ödü kopuyo sanki herkesin çok sinirim bozuldu söyledim valla ben de ben alıcam istediğimi dedim.
Yani kalkıp da büyük şeyler değil zaten almak istediklerim ufak tefek kıyafetler vs. Ama böyle insanın aklına kötü ihtimalleri sokmaya çalışmalarına hiç gerek yok bence bu dönemde.
Herşeyi son ana bırakıp alelaceleye getiremem kimse kusura bakmasın sen de gönlünden geçeni al kimseyi de umursama

Hic fikrim yok yarin sorarim ama kurulumlari cok kolay oluyor biz ne aldıysak hep kendimiz yaptik.bunuda kendimiz kurariz muhtemelen.
Bende hem zam gelmeden hem agirlasmadan hemde biraz havalanmasi icin simdiden alacagim
Ben hic beceremem esime de o konuda pek guvenemiyorum acikcasj :)) boyle dedigimi duysa beni piçaklar :)) imkan varsa al erkenden biz evi komple boyucaz ondan sonra alalim dedik canim

Yok artık başlayalım bence yavaştan. son zamana kalırsa çok masraf olacak hastane bez gerekirse mama bunlar hep masraf. Ufaktan bişeyler alayım diyorum bende ilk olarak ikili çıtçıtlı badi aldım birde mama önlüğü:)ablamda battaniye ve badi almış:) beşik dolap bunlsr için havalar biraz ısınsın temizlik zamanı almam lazım ev küçük çünkü bazı eşyalarımdan feragat etmem gerekecek o yüzden onlar en son İnşâAllah. Birde bulantımın geçmesini bekliyorum alışverişe çıkmak için eşim diyo böyle giderse herşeyi internetten alcaz. Bende internetten almayı sevmiyorum önce görmem lazım yakından gerekirse öyle internetten alırım.

Cok sinir bozucu ama ben dayanamazdim sanirim hic canını sıkma sen onlarin yaptigi terbiyesizlik
Ah kuzum alıştım artık. Kursa gidiyordum mesela kaç yıllık evlisin diye soruyorlardı Yen'i evliyim diyordum :) yakın bi arkadaşım vardı benden yaşça büyük bi abla o benden daha çok sinir oluyordu çocuk varmı diye sorunca aman napcanız daha yeni evli o diyordu :)

kızlar nasılsınız ? dün çok saçma bişey yaşadım
arkadaşımla beraber metroyu beklerken koltuklarda oturuyorduk bi adam geldi başımıza dikldi kalkmamızı bekliyordu yani, bende amca biz hamileyiz kalkamayz dedim buarada arkadaşımda hamile.
ee aldırın o zaman dedi .. biz böyle o an şok olduk bi arkadaşım anlamadım fln dedi aldırın yani dedi
dedim ne diyosunuz siz ? neden evli misiniz ki dedi artık orda adam bizi ne olarak gördüyse kaç yaşındasınızki vs dedi dedim kalk gidelim arkadaşıma. sonra karısı geldi eee oğlan mı ? diye sordu bi de
Allahım ya ne cahil insanlar var dedim.

Bu çok tartışma konusu herkesin tercihi farklı yada doktorların yorumu da farklı ama ben çiğ süt alıp kaynatıyorum yani annem kaynatıyor hazırlıyor sağolsun

Tarif ettiğin aynı ben . 1 şubatta doktora gidince sormam lazım bunu da. Ama ben hissediyorum bebeğimi de acaba neden ola ki
Bende de geçen hafta vardı bu durum yani yattığımda kalp atış sesini duyuyordum küt küt doktor anemi kaynaklıdır ve gebelikte normal kabul edilir demir ilacı ve magnezyum başladık ondan mı bilmem bu hafta yok ama bu desteklere rağmen devam ederse kardiyoloji ye yonlendiririm demişti aklında olsun istersen danış doktoruna bahsettiğin böyle bişey de tabi

bana da bazen diyolarda hiç sallamıyorum valla boşver kmseyi takma kafana herkesin mantğı bütçesi farklı. ben parça parça alma taraftarıyım mesela tek seferde bir sürü borca girmek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…