Yaptırdım canım allaha şükür herşey normal çıktı. 18-24 haftalar arası yapılıyor.Hoşbulduk canım çok şükür iyi ol aya çaliliyom bu aralar karın kasların sertleşiyor karnım ağrıyor ama idare etmeye çalişiyom henüz bir detaylı istemedi dr um ayrıntılı ultrason yaptın mı sen canım vede kaçıncı haftada yapılıyor acaba
Yok hiç acı hissetmedim,şimdi de üzerine ıslak tülbent koydum,hemşire öyle söylediGeçmiş olsun, benimde pazartesi gidip olmam lazım, acıdımı sonradan rahatsız olunuyor mu acaba
Benim eşimin ailesi de tek bir çift çorap bile alıp gelemediler.Şimdi gelmelerini bekliyorum,gelsinler annemlerinaldıklarını göstericem.Bir de kuzum “sana da kahve fincanı bile gelmemiş,bana da eşimin tarafından gelenlerin hiçbirisi birşey getirmedi.Çünkü kv kimseye birşey götürmemiş.Düğünde eğer kız tarafıysa takıyı bile takmamış.Bu zihniyette olan bir insanın oğluna da birşey gelmez.Benim tarafımdan çaycıma,küçük elektrik süpürgeme kadar geldi.Ve ben eşimin tarafını yemekli olarak ağırladım hep.Bundan sonra sadece çay yapıcam,artık o devir geçti.Bebek görmeye gelirken de birşey geleceğini sanmıyorumaynen öyle şoka girdik resmen..
ya öyle canım kaldıki bekar olsam bile sanane sen kimsin ?
canım bana da eşimin ailesi erken diyor bize alacak bişey bırakmadın diyorlar neredeyse 6 ay olcak neyi bekliyorsa
geçen dedimki evlenirkende herkes kahve fincanı alma hediye gelir dedi kmsede getirmedi ben o riski alamam doğana kadar her şeyi hazır olur zaten dedim ama anlyana...
ya canım ben de normalde çok fevriyimdir ama o semt çok düzgn bi semt değil işte binan insanlardan belli.. karııs diyor ki ee siz hamilesiniz madem nasıl çalışıyosunuz ? neden hamileler çalışamıyor mu dedim bilmem ki eee oğlan mı diyor kafa yapısı kıt yani
canım bana da eşimin ailesi erken diyor bize alacak bişey bırakmadın diyorlar neredeyse 6 ay olcak neyi bekliyorsa
geçen dedimki evlenirkende herkes kahve fincanı alma hediye gelir dedi kmsede getirmedi ben o riski alamam doğana kadar her şeyi hazır olur zaten dedim ama anlyana...
İnsan böyle görmeyince tuhaf oluyor demi. Bizde de bebek olunca yakınlar teyze dayı kuzen vs. Altın takarlar. Ama kayınvalidemlerin durumu gayet iyi olduğu halde ablasının gelini doğum yaptı 50 lira taktı sonuçta teyze insanlar artık yabancıya bile o kadar takmıyo ayıp olur diye benimde tuhafıma gidiyor. Bende hiç doğru düzgün bişey beklemiyorum açıkcası hatta keşke gelmeseler bişeyde getirmeseler kimseyi çekemem lohusa halimle.Benim eşimin ailesi de tek bir çift çorap bile alıp gelemediler.Şimdi gelmelerini bekliyorum,gelsinler annemlerinaldıklarını göstericem.Bir de kuzum “sana da kahve fincanı bile gelmemiş,bana da eşimin tarafından gelenlerin hiçbirisi birşey getirmedi.Çünkü kv kimseye birşey götürmemiş.Düğünde eğer kız tarafıysa takıyı bile takmamış.Bu zihniyette olan bir insanın oğluna da birşey gelmez.Benim tarafımdan çaycıma,küçük elektrik süpürgeme kadar geldi.Ve ben eşimin tarafını yemekli olarak ağırladım hep.Bundan sonra sadece çay yapıcam,artık o devir geçti.Bebek görmeye gelirken de birşey geleceğini sanmıyorum
Cevabın için çok teşekkür ederim yüreğime su serptin. Evet bende Allah korusun sonuç ne çıkarsa sonlandırmayı düşünmüyorum. Ki benim ikili testimin sonuçları da söylediğin rakamların çok üstünde. Anlayamadım hamileliği neden bu kadar zehir eder bu olasılıklar. İnşaallah sağlıklı sıhhatli kavuşuruz bebeklerimizeHiç kafana takma verdiği oran yüksek değil. Bunu bildirmek zorundalar. Benim ikili testim 1:50 risk çıktı. Yine de ne amniyosentez ne de fetal DNA yaptırmadım çünkü Allah korusun sonuç kötü çıkarsa aldırmayı düşünmüyorum. Fetal DNA İstanbul'da Ümraniye devlette yapılıyormuş. Bilgin olsun. İnşâAllah sağlıklıdır bebeklerimiz
Ne güzel bir yüreğiniz var çok teşekkür ederimCanım hiçbir bilgim yok ilk gebeliğim ve detaylıyı yaptırmadım ama anladığım kadarıyla ikili testin negatif çıkmış ama kan değerlerin , ense kalınlığı yada kombine riskin çok az normale göre yüksek çıkmış o yüzden öyle bir ifade eklemiş sonuna. Bence bebeğinin herşeyi çok normal çıkmış, detaylıda down sendromunu işaret edebilecek anomaliler çıkabiliyor, hiçbiri çıkmamış sende kendini hiç üzmene gerek yok ki riskin de binde bir çıkmış. Okuduklarımdan bunu anladım canım sen de üzülme boşyere bu rapor benim olsaydı ben çok mutlu olurdum şahsen
Amin çok teşekkür ederim. Evet dr um pek önemsemedi. Eğer öyle olursa sonlandıracak mıydın dedi hayır dedim bu risk her ihtimalde var ondan kafama takma dedi. İnşaallah sağlıkla gelirler sağlıkla büyütürüz bebeklerimizi. Allah’a emanetlerÇok bilgim yok bu riskler konusunda ama risk oranı bana çok düşük geldi kaldı ki doktorun da önemsiz görmüş çok dikkate almamış anladığım kadarıyla o yüzden takma kafana ve bebişi üzme derim hepimizin bebişleri Allah'a emanet hepsi sağlıklı dogacaklar Allah'ım izniyle
Benim eşimin ailesi de tek bir çift çorap bile alıp gelemediler.Şimdi gelmelerini bekliyorum,gelsinler annemlerinaldıklarını göstericem.Bir de kuzum “sana da kahve fincanı bile gelmemiş,bana da eşimin tarafından gelenlerin hiçbirisi birşey getirmedi.Çünkü kv kimseye birşey götürmemiş.Düğünde eğer kız tarafıysa takıyı bile takmamış.Bu zihniyette olan bir insanın oğluna da birşey gelmez.Benim tarafımdan çaycıma,küçük elektrik süpürgeme kadar geldi.Ve ben eşimin tarafını yemekli olarak ağırladım hep.Bundan sonra sadece çay yapıcam,artık o devir geçti.Bebek görmeye gelirken de birşey geleceğini sanmıyorum
Hii hiç böyle bir şey için boşanılır mııı Allah korusun ama ilerde ne hastalıklarınız çıkabilir birbirinizin hep yanında olcaksınız bu bebek de size ilaç olcak inş :)Amin İnşâAllah hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrumuza
Yeni evliyken bendeki problem görünmediği için hep eşime yüklendi doktorlar o zamanda onun psikolojisi bozuldu ben ona destek olmuştum. Sonra bende çıktı problem eşimdeki problem değilmiş bile. Bende boşanmayı teklif ettim çok ağladım çok üzüldüm ama eşim destek oldu sağolsunZor zamanlardı evladımı kucağıma almadan geçmeyecek gibi
ya insan çok garipsiyor ama alışacağz galiba.. valla nasip olsn ben de erkke annesi olcam hiç böyle yapmıcam yaa cidden.. biraz düşünce tek beklentimiz..Canım zaten bu tipler o tipler olmuş oluyor devamı niteliğinde adeta..Düğün zamanında bana sen kiracısın çok para verme diye en dandik beyaz eşyaları aldırdılar o zaman dedik hadi tamam 3 senelik evliyiz bütün beyaz eşyaları değiştirdik hepsi bozuldu ve yorumları ya işte kaliteli almak lazım dediler komik ya
Tamam inş unutmazsam sorayım bi ama kan değerlerime baktırdım şükür bir sorun yok ama ihmal etmemek lazımBende de geçen hafta vardı bu durum yani yattığımda kalp atış sesini duyuyordum küt küt doktor anemi kaynaklıdır ve gebelikte normal kabul edilir demir ilacı ve magnezyum başladık ondan mı bilmem bu hafta yok ama bu desteklere rağmen devam ederse kardiyoloji ye yonlendiririm demişti aklında olsun istersen danış doktoruna bahsettiğin böyle bişey de tabi
Freckless ben öğretmenim.
10. Haftadan itibaren nöbetten muaf oldum. Doktorum fazla ayakta durmasi ve nöbet tutması sakıncalıdır deyip rapor verdi. Şükür nöbet sıkıntım yok. Doktora durumu anlatırsanız verir. Hatta benim doktorum dur detaylı yazayım da yormasınlar seni demişti.
Tamam canım ben yine 1 şubatı bekliyim 21+5 olcam ama HayırlısıTetanoz aşısı sınırlı geliyor,21.haftasında vurdursun dedi kuzum
benimkiler de eşime demişler bebek için ne alacaksanız victory sana soylesın sen de bize soyle alalım dıye ne kadar komikBenim eşimin ailesi de tek bir çift çorap bile alıp gelemediler.Şimdi gelmelerini bekliyorum,gelsinler annemlerinaldıklarını göstericem.Bir de kuzum “sana da kahve fincanı bile gelmemiş,bana da eşimin tarafından gelenlerin hiçbirisi birşey getirmedi.Çünkü kv kimseye birşey götürmemiş.Düğünde eğer kız tarafıysa takıyı bile takmamış.Bu zihniyette olan bir insanın oğluna da birşey gelmez.Benim tarafımdan çaycıma,küçük elektrik süpürgeme kadar geldi.Ve ben eşimin tarafını yemekli olarak ağırladım hep.Bundan sonra sadece çay yapıcam,artık o devir geçti.Bebek görmeye gelirken de birşey geleceğini sanmıyorum
Benim kv dem 8 ayda al dediDaha erken diyenler benim başımda da var özellikle kayınvalidemler sürekli çok şey alma zaten geliyor diyor..
Defalarca söyledi bende bebeğime güvendiğim yerlerden aldığım kumaşının dokusunu bildiğim şeyleri giydireceğimi söyledim..
Nasıl erken olabilir ki her şeyi topluca alacak kadar zengin değiliz vallahi ülkeninde hali belli yavaş yavaş artık eriteceğiz ihtiyaçları..
Ben çok olmamakla birlikte bir miktar kıyafetler aldım.
Ek olarak havlu ve müslin bezde aldım..
Şubat ayında ebebek mağazasına gidip Oto koltuğunu ve arabasını alacağız..
Bebek mağazaları çok burada olmadı başka yerlere gider oralarda da bakarız..
Evet oluyorArkadaşlar alışveriş yaptığınızda daha erken diye yorum yapan oluyo mu ya benim çok moralim bozuluyo
Bu kadar çok şey yaşadıktan sonra tüm samiyetimle söylüyorum “sevmesinler “benimkiler de eşime demişler bebek için ne alacaksanız victory sana soylesın sen de bize soyle alalım dıye ne kadar komik
Biz bilmeyiz demiş kv ve görümcem
ikisi de 2 couık buyutmus benım ılk hamılelıgım
insan hıc olmadı bır ıkı tulum alır, yelek alır, battanıye alır, corap alır
eşim de bana kızıyor soylemıyorsun dıye
benı arayıp soran mı var ayrıca sormak mı gerekır ya ne komık birsey
ben de konusu olunca hepsini annem aldı dıyeceğim cunku herseyı annemle yarı yarıya aldık
annemın maası bıle yok ev hanımı, kv dem emekli.
yenı evlı ıken annem esıme pıjama atlet falan cok alırdı
kv dem ben de alacagım ama bedenını bılmıoyorum derdi eşim için
kendi oğlunun bedenini bilmiyor
Görümcem de zaten hayırlı olsun dıye benı aramadı bile
hem de bebeğim tüp bebek ve 5 yıl sonra oldu
5 bucuk aya gireceğim gecen benı aramıs telım kapalıydı gece esıme yazıyor watsaptan
victory i cok merak ettim aradım teli kapalı dıye, e madem bana yaz acınca gorurum eşime neden reklam yapıyorsun ?
hayırlı olsun dıye bıle aramamıs
hamılelıgı yarılamısım sımdı ne paylasacaım ki onunla
aramasın birdaha dedim eşime
sinir oluyorum hepsine ama bebek dogsun emınım herkesten cok onlar sevecek (yersen!!!!)
Hadi 8. Ayda doğum oldu napcan ya hiç birşey yok elde düşünceye bak ya ne olursa olsun şimdiden yavaştan almakta fayda varBenim kv dem 8 ayda al dedi
8. ayda soracak bana ne alacaksın diye ben de herseyını aldım dıyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?