Hala böyle diyen var mı ya 19 haftalık olmuşsunuz :))))Arkadaşlar alışveriş yaptığınızda daha erken diye yorum yapan oluyo mu ya benim çok moralim bozuluyo
kızlar nasılsınız ? dün çok saçma bişey yaşadım
arkadaşımla beraber metroyu beklerken koltuklarda oturuyorduk bi adam geldi başımıza dikldi kalkmamızı bekliyordu yani, bende amca biz hamileyiz kalkamayz dedim buarada arkadaşımda hamile.
ee aldırın o zaman dedi .. biz böyle o an şok olduk bi arkadaşım anlamadım fln dedi aldırın yani dedi
dedim ne diyosunuz siz ? neden evli misiniz ki dedi artık orda adam bizi ne olarak gördüyse kaç yaşındasınızki vs dedi dedim kalk gidelim arkadaşıma. sonra karısı geldi eee oğlan mı ? diye sordu bi de
Allahım ya ne cahil insanlar var dedim.
Çok bilgim yok bu riskler konusunda ama risk oranı bana çok düşük geldi kaldı ki doktorun da önemsiz görmüş çok dikkate almamış anladığım kadarıyla o yüzden takma kafana ve bebişi üzme derim hepimizin bebişleri Allah'a emanet hepsi sağlıklı dogacaklar Allah'ım izniyleHerkese Merhaba,
Uzun zamandır uzaktan okuyarak sizleri takip ediyorum. Allah herkesin bebeğini vakti saatinde sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.
21 haftalık gebeyim. 3.hamileliğim 2. Çocuğum olacak inşaallah. Dün detaylı ultrason için perinatalog a gittim. Biraz canım sıkıldı ve sizlerden de belki bilgisi olan vardır diye yazıyorum. Dünden beri ağlamaktan helak oldum çünkü.
Bebeğin tüm muayeneleri normal gelişimi vs. Dr ilk bebeğin kafası haftasına göre 5 gün küçük dedi. Ailede var mı genetik olabilir dedi. Raporu yazmak için müsade istedi tekrar geldiğimizde ise bebeğin kafasında bir problem yok tekrar baktım dedi.
Raporun en altına bu yorumu yazmış tekrar.
Fetal kalp taraması normal
Genetik sonogram normal
Ayrıntılı fetal anamoli taraması normal
Maternal ve fetal doppler usg normal
Genetik sonogrom sonrası kombine komposit trisomi 21 riski 1/1016 bulundu. Kesin tanısı için anneye amniyosentez veya fetal DNA hakkında bilgi verildi.
Yazdı ve anlattı. Buarada ikili tarama testimde de risklerim düşüktü. Dr ikili tarama testimin çok çok iyi olmadığından böyle bir oran çıktığını söyledi.
Yani sizce bebeğim down sendromu olma ihtimali yüksek mi? Sizce ne yapmalı? Şu durumda zaten amniyosentez yapmam riski çok yüksek fetal DNA yıda bilmiyorum. 4 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı gerek yok ama kafaya tekrar bakarız dedi.
Amin canımAllah yardımcımız olsun
O ne yaaa şokta okudum resmen o nasıl bı hadsizlik terbiyesizlik öyle evli olup olmadığın ona mı kalmış kaldı ki aldırın demek ne haddine gerçekten insanları anlamak güç....kızlar nasılsınız ? dün çok saçma bişey yaşadım
arkadaşımla beraber metroyu beklerken koltuklarda oturuyorduk bi adam geldi başımıza dikldi kalkmamızı bekliyordu yani, bende amca biz hamileyiz kalkamayz dedim buarada arkadaşımda hamile.
ee aldırın o zaman dedi .. biz böyle o an şok olduk bi arkadaşım anlamadım fln dedi aldırın yani dedi
dedim ne diyosunuz siz ? neden evli misiniz ki dedi artık orda adam bizi ne olarak gördüyse kaç yaşındasınızki vs dedi dedim kalk gidelim arkadaşıma. sonra karısı geldi eee oğlan mı ? diye sordu bi de
Allahım ya ne cahil insanlar var dedim.
Hoşbulduk canım çok şükür iyi ol aya çaliliyom bu aralar karın kasların sertleşiyor karnım ağrıyor ama idare etmeye çalişiyom henüz bir detaylı istemedi dr um ayrıntılı ultrason yaptın mı sen canım vede kaçıncı haftada yapılıyor acabaHoşgeldin canım sen nasılsın iyisindir inşallah :) detaylıya girdin mi?
Ben olsam orda o halimle ağız burun girmiştim yaşlı maşlı dinlemem yani şakayla karışık bile laf edilse kaldramam hayattaYok artık insanlar kafayı yemiş resmen
Ağzının payını versen nolcak ki cahille münakaşaya girmem. Sadece tüp normal ne farkeder ki diyorum. Senelerdir maruz kaldığım bi konu
Tetanoz aşısı sınırlı geliyor,21.haftasında vurdursun dedi kuzumPeki bakalım inş bir sıkıntı ağrı sızı olmaz :) sormayı unutma kacıncı haftaya gecerli e mi :)
Ben günlük süt bulabilirsem içiyorum bulamadığım günlerde kutu süt alıyorum sıkıntılı mı acabagünlük süt önermıyorlar
ben pastorize edilmiş kutu süt tuketıyorum
İnşâAllah canım ya hele bi gelsin sağlıklaÜzme kendini herkesin kendi vicdanı sağ salim bebeğini kucağina alda milletin lafları onlarda kalsın
bilmiyorum kiBen günlük süt bulabilirsem içiyorum bulamadığım günlerde kutu süt alıyorum sıkıntılı mı acaba
aynen öyle şoka girdik resmen..Yok artık insanlar kafayı yemiş resmen
ya öyle canım kaldıki bekar olsam bile sanane sen kimsin ?Amin canım
O ne yaaa şokta okudum resmen o nasıl bı hadsizlik terbiyesizlik öyle evli olup olmadığın ona mı kalmış kaldı ki aldırın demek ne haddine gerçekten insanları anlamak güç....
canım bana da eşimin ailesi erken diyor bize alacak bişey bırakmadın diyorlar neredeyse 6 ay olcak neyi bekliyorsaDaha erken diyenler benim başımda da var özellikle kayınvalidemler sürekli çok şey alma zaten geliyor diyor..
Defalarca söyledi bende bebeğime güvendiğim yerlerden aldığım kumaşının dokusunu bildiğim şeyleri giydireceğimi söyledim..
Nasıl erken olabilir ki her şeyi topluca alacak kadar zengin değiliz vallahi ülkeninde hali belli yavaş yavaş artık eriteceğiz ihtiyaçları..
Ben çok olmamakla birlikte bir miktar kıyafetler aldım.
Ek olarak havlu ve müslin bezde aldım..
Şubat ayında ebebek mağazasına gidip Oto koltuğunu ve arabasını alacağız..
Bebek mağazaları çok burada olmadı başka yerlere gider oralarda da bakarız..
Ben olsam orda o halimle ağız burun girmiştim yaşlı maşlı dinlemem yani şakayla karışık bile laf edilse kaldramam hayatta
Yiyebildigimiz ve alerji yapmayan herseyi cildimize sürebiliriz.bana da emzirirken oluşan yaraya çok iyi geliyor diye biri demişti tahin üstünde biriken yağ için faydası var demek :):)
aynen öyle şoka girdik resmen..
ya öyle canım kaldıki bekar olsam bile sanane sen kimsin ?
canım bana da eşimin ailesi erken diyor bize alacak bişey bırakmadın diyorlar neredeyse 6 ay olcak neyi bekliyorsa
geçen dedimki evlenirkende herkes kahve fincanı alma hediye gelir dedi kmsede getirmedi ben o riski alamam doğana kadar her şeyi hazır olur zaten dedim ama anlyana...
ya canım ben de normalde çok fevriyimdir ama o semt çok düzgn bi semt değil işte binan insanlardan belli.. karııs diyor ki ee siz hamilesiniz madem nasıl çalışıyosunuz ? neden hamileler çalışamıyor mu dedim bilmem ki eee oğlan mı diyor kafa yapısı kıt yani[/QUOTE değişik insanlar işte Allah akıl fikir versin bende hamileyken eşimle vapurdaudık yemek yiyoduk kadın bana kalk ben oturucm dedi hamileyim dedim banane bende yaşlıyım demişti :) :) bende banane demiştim hahhahaha çok enteresan insanlara sahibiz maalesef
Eskiler hep organiklerle beslenip sağlıklı kalmışlar ve büyüklerim bana en sağlıkkısı onlar diolar ve bende günlük sütün daha iyi olduğunu düşünüyorum tabi bulabilinirse çok iyibilmiyorum ki
hep uht li sütleri için derler ya
onlar da işte pastorize edilmiş sütler oluyor
Geçmiş olsun, benimde pazartesi gidip olmam lazım, acıdımı sonradan rahatsız olunuyor mu acabaKızlar aşımızı vurulduk geldik,bebeğimizin kalp atışını da dinledik.Bu arada Bebek alışverişi yapacak arkadaşlar zıbınlarını mutlaka yandan çıt çıtlı alın,çok büyük kolaylık oluyor
Evde bulunsun bence.uçları değil ama göğüslerimin dış yanları ve üstleri kaşınıo işe yararsa deneyeyim akşam aldırayım eşime
uçları değil ama göğüslerimin dış yanları ve üstleri kaşınıo işe yararsa deneyeyim akşam aldırayım eşime
Cam kavanoz olursa yağına ulaşman daha pratik olur ve ayrıca sağlıklı.uçları değil ama göğüslerimin dış yanları ve üstleri kaşınıo işe yararsa deneyeyim akşam aldırayım eşime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?