- 1 Mayıs 2018
- 377
- 363
- 53
Okul idaren sorun çıkarmadı o zaman ne güzel ben de halledebilirim umarım zaten 4 hafta önce olacak 24 yerine 19-20 gibi düşecek işte :/
Ah ne şanslısın benim müdürüme ölüyorum desen elini uzatıp yardımcı olmaz .bir de bizim okulun yaş ortalaması çok yüksek böyle birisi nöbetten düşünce falan 25 yılını tamamlayıp nöbet tutmayanlardan biri sırasıyla nöbete dönüyor olay çıkıyor okulda :) herkes birbirinin görev yılını takip ediyor :) Tabi ki deneyeceğim bi şansımı umarım en azından 4 hafta kurtarabilirim . Çok teşekkür ederim :))Benim müdürüm bayan. Beni en çok o destekledi. Git al nöbet tutma yoruluyorsun diye.
Ama ne olursa olsun sen raporu götürünce idare ne diyebilecek. Hamilesin sonuçta. Al bence.
ya insan çok garipsiyor ama alışacağz galiba.. valla nasip olsn ben de erkke annesi olcam hiç böyle yapmıcam yaa cidden.. biraz düşünce tek beklentimiz..
Benim kv dem 8 ayda al dedi
8. ayda soracak bana ne alacaksın diye ben de herseyını aldım dıyeceğim
Ben de tüm samimiyetimle söylüyorum seveceklerBu kadar çok şey yaşadıktan sonra tüm samiyetimle söylüyorum “sevmesinler “
AhahahahMaşallah 8 ay çok erken bence bebek 1 yaşına bir gelsinde
Canim bu sonuclarin down sendromuyla ilgisi yok. Trisonomi 21 riski biraz yuksek cikmis. O da 21. Dna da sorun olabilir demek baska bir sendrom ama ihtimal testi bu ciddiye alinacak birsey degil. Bence baska doktora gidip tekrar olcum yaptir cok farkeder. Bu testten bahsetme etkilenmesin doktor birde onun gorusunu al. Canini sıkma hemen..Herkese Merhaba,
Uzun zamandır uzaktan okuyarak sizleri takip ediyorum. Allah herkesin bebeğini vakti saatinde sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.
21 haftalık gebeyim. 3.hamileliğim 2. Çocuğum olacak inşaallah. Dün detaylı ultrason için perinatalog a gittim. Biraz canım sıkıldı ve sizlerden de belki bilgisi olan vardır diye yazıyorum. Dünden beri ağlamaktan helak oldum çünkü.
Bebeğin tüm muayeneleri normal gelişimi vs. Dr ilk bebeğin kafası haftasına göre 5 gün küçük dedi. Ailede var mı genetik olabilir dedi. Raporu yazmak için müsade istedi tekrar geldiğimizde ise bebeğin kafasında bir problem yok tekrar baktım dedi.
Raporun en altına bu yorumu yazmış tekrar.
Fetal kalp taraması normal
Genetik sonogram normal
Ayrıntılı fetal anamoli taraması normal
Maternal ve fetal doppler usg normal
Genetik sonogrom sonrası kombine komposit trisomi 21 riski 1/1016 bulundu. Kesin tanısı için anneye amniyosentez veya fetal DNA hakkında bilgi verildi.
Yazdı ve anlattı. Buarada ikili tarama testimde de risklerim düşüktü. Dr ikili tarama testimin çok çok iyi olmadığından böyle bir oran çıktığını söyledi.
Yani sizce bebeğim down sendromu olma ihtimali yüksek mi? Sizce ne yapmalı? Şu durumda zaten amniyosentez yapmam riski çok yüksek fetal DNA yıda bilmiyorum. 4 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı gerek yok ama kafaya tekrar bakarız dedi.
Yaa ne kadar güzel bir doğum hikayesi maşallah size. Darısı başımızs. Epidural aldığınız için pişman olmadınız demi bel ağrısı vs çektinizmi sonrasında? Bende epidural normal düşünüyorum ama daha sonra bel ağrısı çekmekten korkuyorum :/Bir de dogum kismindan bahsedeyim, benim oglan 37. haftanin sonlarina dogru geldi. Yurtdisindayiz, annemle babam gelecek, esimle havaalanina gidecegiz o gun. Sabah kalktik sancim var biraz, girdim ilik dus aldim, sanci gecmiyor ve siklasiyor, esime ben sizi evde beklerim, annemleri sen gidip alirsin artik diyiyorum. Bu arada esim hadi doktoru arayalim diyiyor ben yok bugun pazar daha erken aramayalim diyiyorum, ne alakaysa. Sonra ariyoruz hastaneyi, tamam size simdi donecekler diyiyorlar, telefonu kapatinca benim su geldi, sok oldum zaten yerde yataga dayanmis oturur pozisyondaydim, bir aglar bir guler gibi oluyorum, ne yapacagiz falan diyiyorum esime, ayaga kalkayim mi kalkmayayim mi:) neyse hastaneyi tekrar aradik ve hemen gelin dediler. Bir gun sonra normal kontrolum vardi ve o gun bize doldurmak icin verdikleri formlari verecektik, herseyi yazmistik, iste epidural istiyorum, cocuk dogunca hemen yikanmasin, kucagima verin falan filan ama isim kismi bostu hala karar veremedigimizden. Evden cikarken artik esim tamam artik su ismi yaziyorum dedi ve yazdi. Yolda giderken diyiyorum ki ben orda bagiramam, dur sanci geldikce biraz bagirayim icimde kalmasin.
Hastaneye 9 gibi gidiyoruz, 2 gibi oglum doguyor. Arasira acikligi kontrol ediyorlar falan, sancilar siklasinca beni baska bir odaya aldilar, jakuzi gibi bir kuvetin icine koydular, su gercekten iyi geldi ama yetmedi, dedim dayanamiyacagim siz bana epidural verin. Arada diyorum ki tuvalete gitmem lazim, yok o hissettigin bebek diyiyorlar. Epidurali alinca ben bir rahatladim, sadece adet agrisi kadar sanci hissediyorum, Turkiyedeki kardesimle konusuyorum beklerken falan. Annemler de birkac saate inecekler, esime dedim annemler dil bilmez naparlar koca sehirde, sen git ben dogururum dedim, arkadasimi aradik o geldi. Allahtan dogum yakindi, bebek dogdu esim gobegini kesti, esim de arkadasim da agladi ama ben cok donuktum, esime iyi mi saglikli mi dedigimi hatirliyorum ilk. Sonra hemen uzerime koydular, gozlerini oyle bir acmisti ki, bana oyle bakiyordu ki, ben yeni doganlarin gozleri kapali olur zannediyordum.
Sonra esim yarim saat daha kaldi yanimizda ve annemleri almaya gitti, git gel 8 saat sonra yanima geldiler, esime giderken soyleme dogum yaptigimi al buraya gel dedim. Hastaneye gelince esim Zeynep`e ilac almam lazim demis, annemler de esimi takip etmisler, odaya bir giriyorlar bebek kucagimda, herkes baya agladi o anda.
Biz 3 sene istemedik bilerek ona bile bir sürü laf eden oldu yok olmuyor bunlarin yok kisirlar bilmem ne diye bazi insanlarin dilinin kemigi yok gercekten agzinin payini vermeden susmuyorlar gercektenAh kuzum alıştım artık. Kursa gidiyordum mesela kaç yıllık evlisin diye soruyorlardı Yen'i evliyim diyordum :) yakın bi arkadaşım vardı benden yaşça büyük bi abla o benden daha çok sinir oluyordu çocuk varmı diye sorunca aman napcanız daha yeni evli o diyordu :)
Kesinlikle katiliyorum paşa gibi yetistiriyor anneler sonra eşleri ugŕasiyor benimde oglum olacak nasipse boyle yetistirmeyi dusunmuyorum herseyi yapsin esine her konuda yardimci nazik bir beyefendi olur insallahNasipse bende erkek annesi olacağım kesinlikle şuna inanıyorum ki erkek evlat yetiştirirken çok özenli olunmalı..
Ayyy masallah kolay olmus sizin ki ya umarim bende oyle saatlerce agri çekmem diyorum sadece:))Bir de dogum kismindan bahsedeyim, benim oglan 37. haftanin sonlarina dogru geldi. Yurtdisindayiz, annemle babam gelecek, esimle havaalanina gidecegiz o gun. Sabah kalktik sancim var biraz, girdim ilik dus aldim, sanci gecmiyor ve siklasiyor, esime ben sizi evde beklerim, annemleri sen gidip alirsin artik diyiyorum. Bu arada esim hadi doktoru arayalim diyiyor ben yok bugun pazar daha erken aramayalim diyiyorum, ne alakaysa. Sonra ariyoruz hastaneyi, tamam size simdi donecekler diyiyorlar, telefonu kapatinca benim su geldi, sok oldum zaten yerde yataga dayanmis oturur pozisyondaydim, bir aglar bir guler gibi oluyorum, ne yapacagiz falan diyiyorum esime, ayaga kalkayim mi kalkmayayim mi:) neyse hastaneyi tekrar aradik ve hemen gelin dediler. Bir gun sonra normal kontrolum vardi ve o gun bize doldurmak icin verdikleri formlari verecektik, herseyi yazmistik, iste epidural istiyorum, cocuk dogunca hemen yikanmasin, kucagima verin falan filan ama isim kismi bostu hala karar veremedigimizden. Evden cikarken artik esim tamam artik su ismi yaziyorum dedi ve yazdi. Yolda giderken diyiyorum ki ben orda bagiramam, dur sanci geldikce biraz bagirayim icimde kalmasin.
Hastaneye 9 gibi gidiyoruz, 2 gibi oglum doguyor. Arasira acikligi kontrol ediyorlar falan, sancilar siklasinca beni baska bir odaya aldilar, jakuzi gibi bir kuvetin icine koydular, su gercekten iyi geldi ama yetmedi, dedim dayanamiyacagim siz bana epidural verin. Arada diyorum ki tuvalete gitmem lazim, yok o hissettigin bebek diyiyorlar. Epidurali alinca ben bir rahatladim, sadece adet agrisi kadar sanci hissediyorum, Turkiyedeki kardesimle konusuyorum beklerken falan. Annemler de birkac saate inecekler, esime dedim annemler dil bilmez naparlar koca sehirde, sen git ben dogururum dedim, arkadasimi aradik o geldi. Allahtan dogum yakindi, bebek dogdu esim gobegini kesti, esim de arkadasim da agladi ama ben cok donuktum, esime iyi mi saglikli mi dedigimi hatirliyorum ilk. Sonra hemen uzerime koydular, gozlerini oyle bir acmisti ki, bana oyle bakiyordu ki, ben yeni doganlarin gozleri kapali olur zannediyordum.
Sonra esim yarim saat daha kaldi yanimizda ve annemleri almaya gitti, git gel 8 saat sonra yanima geldiler, esime giderken soyleme dogum yaptigimi al buraya gel dedim. Hastaneye gelince esim Zeynep`e ilac almam lazim demis, annemler de esimi takip etmisler, odaya bir giriyorlar bebek kucagimda, herkes baya agladi o anda.
Yaa ne kadar güzel bir doğum hikayesi maşallah size. Darısı başımızs. Epidural aldığınız için pişman olmadınız demi bel ağrısı vs çektinizmi sonrasında? Bende epidural normal düşünüyorum ama daha sonra bel ağrısı çekmekten korkuyorum :/
Bir de dogum kismindan bahsedeyim, benim oglan 37. haftanin sonlarina dogru geldi. Yurtdisindayiz, annemle babam gelecek, esimle havaalanina gidecegiz o gun. Sabah kalktik sancim var biraz, girdim ilik dus aldim, sanci gecmiyor ve siklasiyor, esime ben sizi evde beklerim, annemleri sen gidip alirsin artik diyiyorum. Bu arada esim hadi doktoru arayalim diyiyor ben yok bugun pazar daha erken aramayalim diyiyorum, ne alakaysa. Sonra ariyoruz hastaneyi, tamam size simdi donecekler diyiyorlar, telefonu kapatinca benim su geldi, sok oldum zaten yerde yataga dayanmis oturur pozisyondaydim, bir aglar bir guler gibi oluyorum, ne yapacagiz falan diyiyorum esime, ayaga kalkayim mi kalkmayayim mi:) neyse hastaneyi tekrar aradik ve hemen gelin dediler. Bir gun sonra normal kontrolum vardi ve o gun bize doldurmak icin verdikleri formlari verecektik, herseyi yazmistik, iste epidural istiyorum, cocuk dogunca hemen yikanmasin, kucagima verin falan filan ama isim kismi bostu hala karar veremedigimizden. Evden cikarken artik esim tamam artik su ismi yaziyorum dedi ve yazdi. Yolda giderken diyiyorum ki ben orda bagiramam, dur sanci geldikce biraz bagirayim icimde kalmasin.
Şaka bir yana biz de az değiliz artık, internetten bakıyorum,22-26.hafta arası gebeliğin 6.ayı olarak geçiyormuş.Hadi 8. Ayda doğum oldu napcan ya hiç birşey yok elde düşünceye bak ya ne olursa olsun şimdiden yavaştan almakta fayda var
Evet canım hiç işe yaramayanda oluyor benim bi tanıdığımda bu şekilde doğum yaptı hiç işe yaramadığını daha çok onu yorduğunu söyledi. Ama geç kalınırsa epidurali yapmıyolar en fazla 6 cm açıklık varken yapıyolar. Mesela ablam hastaneye gittiğinde 8 cm açıklığı varmış doktor ablama ah kızım niye evde bu kadar bekledin ben sana epidural yapıcaktım hiç böyle bağırmıcaktın dedi. Ya aslında epidural olmadan daha kısa ve hissederek doğuruyosun ama ben çok korkuyorum kasarım kendimi baya yani bacağımı falan rahatlıkla açamam diye düşünüyorum ama hissetmezsem hiç o zaman problem yaratmam. Alttan muane yaptırırken bile doktoru terleten biriyimYok bende dogumdan sonra herhangi bir etkisi olmadi, ehil eller tarafindan yapilirsa hicbir sorun cikmiyor, tabi yanlis yonlendirmek istemem doktorunuzla da konusun. Turkiyedeki kadinlar epiduralden korkuyor cunku kotu ornekler gormusler/duymuslar heralde, ben doktoruma sordugumda gulmustu bana. Su da var epiduralin ise yaramadigini butun sanciyi hissettigini soyleyen arkadasim da oldu.
Dogumdan sonra bebekle bizi diger odaya alacaklardi, ben yururum iyi hissediyorum dedim, daha yarim saat olmus dogurali, tabi yine de koluma birileri girdi. Benim icin epiduralin tek olumsuz yani ikinma hissimi biraz kaybettirmesi oldu, epidural almasaydim belki biraz daha kisa surede doguracaktim, epiduralle sanki biraz uzadi gibi. Ikinci dogumumu hersey yolunda giderse epiduralsiz denemek istiyorum ama cok zorlanirsam epidural isteyecegim yine.
Sizlerin dogumu insallah benimkinden de daha guzel daha kolay gecer, saglicakla bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz.
Çok şükür canım o zamanYaptırdım canım allaha şükür herşey normal çıktı. 18-24 haftalar arası yapılıyor.
Aslında en baştan uyardı beni doktorum yaptırma boşuna dedi ama yaptırdım sonra pişmanda oldum. İnşâAllah sağlıkla gelsin kuzularCevabın için çok teşekkür ederim yüreğime su serptin. Evet bende Allah korusun sonuç ne çıkarsa sonlandırmayı düşünmüyorum. Ki benim ikili testimin sonuçları da söylediğin rakamların çok üstünde. Anlayamadım hamileliği neden bu kadar zehir eder bu olasılıklar. İnşaallah sağlıklı sıhhatli kavuşuruz bebeklerimize
Ah canım Rabbim kimseye o psikolojiyi yaşatmasın yaşamadan anlaşılmıyor maalesefHii hiç böyle bir şey için boşanılır mııı Allah korusun ama ilerde ne hastalıklarınız çıkabilir birbirinizin hep yanında olcaksınız bu bebek de size ilaç olcak inş :)
Benim bi tanıdığım neredeyse 10 yıllık evli yaşıda 35 falan hâlâ istemiyoruz diyorlar ona bile ben sormadım başkaları hep soranlar :) Rabbim nasip etsin İnşâAllah isteyen herkese o kişilerde rahatlasın :))Biz 3 sene istemedik bilerek ona bile bir sürü laf eden oldu yok olmuyor bunlarin yok kisirlar bilmem ne diye bazi insanlarin dilinin kemigi yok gercekten agzinin payini vermeden susmuyorlar gercekten
Onlar rahatlamaz huy olmuş onlarda sormadan rahat etmezler 1. Yi dogur yeni kucagina al ikinciyi sorarlar hemen hamileyken soran bile var 2.ci ne zaman diye diyorum bunu cikartayim hemen onuda yapicam yeterki siz rahat edin :))Aslında en baştan uyardı beni doktorum yaptırma boşuna dedi ama yaptırdım sonra pişmanda oldum. İnşâAllah sağlıkla gelsin kuzular
Ah canım Rabbim kimseye o psikolojiyi yaşatmasın yaşamadan anlaşılmıyor maalesef
Benim bi tanıdığım neredeyse 10 yıllık evli yaşıda 35 falan hâlâ istemiyoruz diyorlar ona bile ben sormadım başkaları hep soranlar :) Rabbim nasip etsin İnşâAllah isteyen herkese o kişilerde rahatlasın :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?