- 15 Eylül 2012
- 8.430
- 6.896
- 398
Aynen canım :) bu böyle uzayıp gidiyor. Hele bunları bi sağ Salim doğuralım İnşâAllah gerisine Allah kerim:)Onlar rahatlamaz huy olmuş onlarda sormadan rahat etmezler 1. Yi dogur yeni kucagina al ikinciyi sorarlar hemen hamileyken soran bile var 2.ci ne zaman diye diyorum bunu cikartayim hemen onuda yapicam yeterki siz rahat edin :))
Insallah canim benim saglikla gelsin bütün bebisler :))Aynen canım :) bu böyle uzayıp gidiyor. Hele bunları bi sağ Salim doğuralım İnşâAllah gerisine Allah kerim:)
Sizin kız değil miydi hatta çok çok kız istiyodunuz sanki öyle hatırladımya insan çok garipsiyor ama alışacağz galiba.. valla nasip olsn ben de erkke annesi olcam hiç böyle yapmıcam yaa cidden.. biraz düşünce tek beklentimiz..
Kesinlikle öyle şimdiden eşime diyorum eşim çok hırslı akademisyen. Asla oğlumu doktor mühendis avukat olması için zorlamam iyi insan olsun merhametli insanları küçük görmeyen kusurlarıyla dalga geçmeyen ahlaklı dürüst olsunlar inşallah toplumun en çok ihtiyacı olan şeyler bunlarNasipse bende erkek annesi olacağım kesinlikle şuna inanıyorum ki erkek evlat yetiştirirken çok özenli olunmalı..
İnş canım evet evde bulunsun dediğin gibi yatmadan sürücemEvde bulunsun bence.
Oz
Cam kavanoz olursa yağına ulaşman daha pratik olur ve ayrıca sağlıklı.
Evde bulunması iyidir
Şimdi kullanmasanda doğumdan sonra emzirirken lazım olacak.
Göğüs uçların için.
Umarım işine yarar
Balonlar patladı miİnş canım evet evde bulunsun dediğin gibi yatmadan sürücem
Ama o zaman gelirler sürekli sevmeyeBu kadar çok şey yaşadıktan sonra tüm samiyetimle söylüyorum “sevmesinler “
Daha hiç bişi almadım cinsiyetini öğrendiğim ilk iş alışveriş yapmak ki kimseyi dinleme kim ne karışır sahsen bana denseydi lafı yapıştırırdım kimsenin bebeğim ve bebeğimle ilgili olan hiçbirşeyle konuşmaya hakkı yok benim için erken değil de geç sinir oluyorum böyle insanlara
Tüp bebegin normalden farki neki bu kadar sorulsun ve yahut dalga konusu olsun anlamiyorum. Bebek bebektir bu kadar oyle konusanlara da agzinin payini verin bir zahmet cahil diyerek bunlari terslemeyerek daha cok konusmalarina zemin hazirliyoruz bence :// ayy ne kızdım ya
Rahatsız oluyorsan söyleme bencede kimseye benim ablam ve eşim çok esprilidir doktor bize tüp bebek deyince hemen başlamışlardı geyik muhabbetine ateşle yaklaşmayın falan diye :) piknik tüp diyolardı gülüyorduk ama onların bu tavrı süreci doğallaştırmıştı benim için daha iyi oldu ama yabancı insanların acımasız yorumlarına ben de çok sinirleniyorumAğzının payını versen nolcak ki cahille münakaşaya girmem. Sadece tüp normal ne farkeder ki diyorum. Senelerdir maruz kaldığım bi konu
Yok canım ben kaldıramıyorum espri falan nedense sadece bu konuda normalde espri kaldıran bi insanım ama. Bu konu çok yordu bizi. O yüzden insanların tii ye alması üzüyor beni açıkçasıRahatsız oluyorsan söyleme bencede kimseye benim ablam ve eşim çok esprilidir doktor bize tüp bebek deyince hemen başlamışlardı geyik muhabbetine ateşle yaklaşmayın falan diye :) piknik tüp diyolardı gülüyorduk ama onların bu tavrı süreci doğallaştırmıştı benim için daha iyi oldu ama yabancı insanların acımasız yorumlarına ben de çok sinirleniyorum
Gerçekten çok zor süreç insan inanılmaz hassas oluyor bu konuda benzer süreçlerden geçmişiz senin bir de 7 yıl sürmüş ben 2 yılda bile nasıl yıprandım senin durumunu tahmin edebiliyorum ama çok şükür RABBİM nasip etti bak çok şükür hepsi geçti unutuyor insan o zamanları yeni bir heyecan telaş o kadar güzel ki bunları yaşamak tadını çıkaralım bence insanları çoktan boşverdim benYok canım ben kaldıramıyorum espri falan nedense sadece bu konuda normalde espri kaldıran bi insanım ama. Bu konu çok yordu bizi. O yüzden insanların tii ye alması üzüyor beni açıkçası
Ben de sırt üstü yatınca oluyo. Daha önce okumuştum, kalp daha çok çalıştığı için,çarpıntı,nefesin yetmemesi filan normalmiş. Ama yine de doktorunla paylaş tabiki.Ne güzel kimsede olmuyor galiba. Nedir sorunum acaba daha çok merak ettim
Kötü olan ne ben anlayamadım doktorlar amniyosentez ya da fetal dna yi anlatıp önermek zorunda takma bence kafanaHerkese Merhaba,
Uzun zamandır uzaktan okuyarak sizleri takip ediyorum. Allah herkesin bebeğini vakti saatinde sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.
21 haftalık gebeyim. 3.hamileliğim 2. Çocuğum olacak inşaallah. Dün detaylı ultrason için perinatalog a gittim. Biraz canım sıkıldı ve sizlerden de belki bilgisi olan vardır diye yazıyorum. Dünden beri ağlamaktan helak oldum çünkü.
Bebeğin tüm muayeneleri normal gelişimi vs. Dr ilk bebeğin kafası haftasına göre 5 gün küçük dedi. Ailede var mı genetik olabilir dedi. Raporu yazmak için müsade istedi tekrar geldiğimizde ise bebeğin kafasında bir problem yok tekrar baktım dedi.
Raporun en altına bu yorumu yazmış tekrar.
Fetal kalp taraması normal
Genetik sonogram normal
Ayrıntılı fetal anamoli taraması normal
Maternal ve fetal doppler usg normal
Genetik sonogrom sonrası kombine komposit trisomi 21 riski 1/1016 bulundu. Kesin tanısı için anneye amniyosentez veya fetal DNA hakkında bilgi verildi.
Yazdı ve anlattı. Buarada ikili tarama testimde de risklerim düşüktü. Dr ikili tarama testimin çok çok iyi olmadığından böyle bir oran çıktığını söyledi.
Yani sizce bebeğim down sendromu olma ihtimali yüksek mi? Sizce ne yapmalı? Şu durumda zaten amniyosentez yapmam riski çok yüksek fetal DNA yıda bilmiyorum. 4 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı gerek yok ama kafaya tekrar bakarız dedi.
Nezaman erkek demisti cnm doktor da sonra kız dedi benimde yüzde yüz erkek demisti sonra baska doktoe kız dedi ayrintiliyi bekliorumKızlarbugün benim cinsiyet yine degisti kız dedilerbu seferki doktor bacak arasini gosterdi bos bak dedi
Tabi canım günler geçiyor ben 32 geldim mi çantamı hazırlayıp koyacağım ne olur ne olmaz ben oğlum 40 dolmadan geldi 2 hafta falan erken doğduŞaka bir yana biz de az değiliz artık, internetten bakıyorum,22-26.hafta arası gebeliğin 6.ayı olarak geçiyormuş.
Rabbim inşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı basip etsin. Benim bi arkadaşım 9ay ağladı nerdeyse downlu bebeği olacağı söylendiği için. Ama çok şükür sapasağlam doğdu. Başka bi tanıdığın da doğduktan birkaç ay sonra anlaşıldı downlu olduğu... Kaderde ne varsa onu yaşayacağız. Dua et bol bol. Olumlu düşün, kendini ve bebeğini üzme imş.Herkese Merhaba,
Uzun zamandır uzaktan okuyarak sizleri takip ediyorum. Allah herkesin bebeğini vakti saatinde sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.
21 haftalık gebeyim. 3.hamileliğim 2. Çocuğum olacak inşaallah. Dün detaylı ultrason için perinatalog a gittim. Biraz canım sıkıldı ve sizlerden de belki bilgisi olan vardır diye yazıyorum. Dünden beri ağlamaktan helak oldum çünkü.
Bebeğin tüm muayeneleri normal gelişimi vs. Dr ilk bebeğin kafası haftasına göre 5 gün küçük dedi. Ailede var mı genetik olabilir dedi. Raporu yazmak için müsade istedi tekrar geldiğimizde ise bebeğin kafasında bir problem yok tekrar baktım dedi.
Raporun en altına bu yorumu yazmış tekrar.
Fetal kalp taraması normal
Genetik sonogram normal
Ayrıntılı fetal anamoli taraması normal
Maternal ve fetal doppler usg normal
Genetik sonogrom sonrası kombine komposit trisomi 21 riski 1/1016 bulundu. Kesin tanısı için anneye amniyosentez veya fetal DNA hakkında bilgi verildi.
Yazdı ve anlattı. Buarada ikili tarama testimde de risklerim düşüktü. Dr ikili tarama testimin çok çok iyi olmadığından böyle bir oran çıktığını söyledi.
Yani sizce bebeğim down sendromu olma ihtimali yüksek mi? Sizce ne yapmalı? Şu durumda zaten amniyosentez yapmam riski çok yüksek fetal DNA yıda bilmiyorum. 4 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı gerek yok ama kafaya tekrar bakarız dedi.
Aynen canım binlerce kez şükürler olsun evet unutuyoruz doğduğunda miladımız olacak İnşâAllah:)Gerçekten çok zor süreç insan inanılmaz hassas oluyor bu konuda benzer süreçlerden geçmişiz senin bir de 7 yıl sürmüş ben 2 yılda bile nasıl yıprandım senin durumunu tahmin edebiliyorum ama çok şükür RABBİM nasip etti bak çok şükür hepsi geçti unutuyor insan o zamanları yeni bir heyecan telaş o kadar güzel ki bunları yaşamak tadını çıkaralım bence insanları çoktan boşverdim ben
Bide bazi insanlar oglu olunca başı göğe eriyor saniuor benim bir tanidigim 3 kizi oldu son sezeryandi 4. Sezeryani cok.sukur oglu oldu diye cok sevinmiştim hatta bende o zaman 3. Kizima hamileydim aradan 1.5 yil gecti ben 4. Kızıma hamileydim ve oda benle doktota geldi cinsiyeti icin girmiştik telefonumu ona verdim ve ultrason icin uzandim doktor kiz dedigi anda beni videoya almis bakalim ben aglicakmiyim o 3. Kizinda doktor kiz dediginde bayilmisti üzüntüden bende ayni olacak sanmis ve benim 8. Ayimda bana dediki benim oglum var senin icin gidiyor sen öluyorsun dedi bana böyle bir dusuncede var ben o.zaman cok üzüldüm ve bu bebegimin erkek olmasi icin.o.kadar dua ediyorumki biliyorum kiz.olsa neler konusulacak evlat benim.evet ama.cok.zor inanin lutfen sizde dua edin banaKesinlikle katiliyorum paşa gibi yetistiriyor anneler sonra eşleri ugŕasiyor benimde oglum olacak nasipse boyle yetistirmeyi dusunmuyorum herseyi yapsin esine her konuda yardimci nazik bir beyefendi olur insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?