- 15 Eylül 2012
- 8.430
- 6.896
- 398
Yerim senin kızlarını ben MâşâAllah subhanAllah görmeden sevdim kızlarını Rabbim bağışlasın hayırlı sağlıklı evlat olsunlar vatana millete hayırlı olsunlar. İnşâAllah Rabbim bi tane de erkek evlat nasip eder canım daha çok gençsin şimdiden çok yıpranmışsın. Rabbim benden isteyin hayırlısını vereyim diyor hayırlısı ile erkek nasip etsin İnşâAllah de :) kızların en büyüğü 6 yaşındaydı yanlış hatırlamıyorsam öbürleri kaç yaşında?Ilk kizima hamileyken 5 aylikti ben biliyordum kız bebek oldugunu doktor 4. Ayda soylemisti ben kontrolde sira beklerken tansiyonum dustu bayildim ben eve gelince bir.dedikodu zeynep kizi olacağını duyunca bayildi diye ve bu benim ilk bebegimdi dusunsene kiskancliga Benim 2. Kizima ben hamileyken o kadat dua ettimki Allah once ona sonra bana bana erkek versin diye hatta o erkek bebek sahibi olunca o kadar sevindimki ilk onun oldu diye ama o sozu yüzünden 1 yila yakındır konusmuyorum onla kim.konuşur herkesin evladı kendine tatlidir ben bazen onum.ogluma bakınca iyiki kizim oldu diyorum cunku o kadar simartmislarki ablalarini dövüyor hep ağlıyor annesine tukuruyor benim kizlarim masallah o.kadar akilliki şükürler olsun
Ben de benim gibi dizilere saran var mı merak ediordum.Netflixde hangi dizileri izledin canım ve beğendin mi? tabula rasayı bitirdim şimdi de sense8 izliyorum tabula rasayı tavsiye ederim izlemediysenBen de çok ağır Grip oldum,doktorum kesinlikle kalabalık ortamlara girme dediği için ben de evden dışarı çıkmıyorum.Bir tek markete gidip geliyorum.Netflix ‘de 2 tane yabancı dizi bitirdim,şimdi de yerli filmleri izliyorum.Yoksa vakit geçmiyor
1.6 2. 5Yerim senin kızlarını ben MâşâAllah subhanAllah görmeden sevdim kızlarını Rabbim bağışlasın hayırlı sağlıklı evlat olsunlar vatana millete hayırlı olsunlar. İnşâAllah Rabbim bi tane de erkek evlat nasip eder canım daha çok gençsin şimdiden çok yıpranmışsın. Rabbim benden isteyin hayırlısını vereyim diyor hayırlısı ile erkek nasip etsin İnşâAllah de :) kızların en büyüğü 6 yaşındaydı yanlış hatırlamıyorsam öbürleri kaç yaşında?
Ilk kizima hamileyken 5 aylikti ben biliyordum kız bebek oldugunu doktor 4. Ayda soylemisti ben kontrolde sira beklerken tansiyonum dustu bayildim ben eve gelince bir.dedikodu zeynep kizi olacağını duyunca bayildi diye ve bu benim ilk bebegimdi dusunsene kiskancliga Benim 2. Kizima ben hamileyken o kadat dua ettimki Allah once ona sonra bana bana erkek versin diye hatta o erkek bebek sahibi olunca o kadar sevindimki ilk onun oldu diye ama o sozu yüzünden 1 yila yakındır konusmuyorum onla kim.konuşur herkesin evladı kendine tatlidir ben bazen onum.ogluma bakınca iyiki kizim oldu diyorum cunku o kadar simartmislarki ablalarini dövüyor hep ağlıyor annesine tukuruyor benim kizlarim masallah o.kadar akilliki şükürler olsun
Amin aynen oyle heo onu dua ediyorum hayirlisi olsun kiz olsun bakan ben buyuten ben erkekte benim kizda benim kimene diyorum Allah temiz cocuklar versin ilk basta saglikli ALLAH evladını sana bağışlasın saglikl kucagina al inşallahBenim teyzemin 5 tane kızı var, şimdi 4 tanede damadı değil erkek evladı oldu sultan gibi bakılıyorBenimde erkek olacak inşallah sağlıklı hayırlı evlat olsun ama anlamıyorum erkek merakı nedir, evlat evlattır. Çok afedersiniz pipisi olunca bişi olmayacak yani, iyi insan olsun kız erkek ne farkeder? Bizim bir akrabamız 2 kızı vardı, 3. Erkek olsun erkek olsun diye ölüyordu. Erkek oldu ama çocuğun pipisi yok, göbek deliğinden işiyordu. Yıllarca bilmem kaç tane ameliyat oldu. Rabbimin gücüne gider yani yapmasınlar böle, sağlıklı olsun, iyi bir birey olsun, vatana millete hayırlı evlat olsun kızı erkeği mi var
Amin aynen oyle heo onu dua ediyorum hayirlisi olsun kiz olsun bakan ben buyuten ben erkekte benim kizda benim kimene diyorum Allah temiz cocuklar versin ilk basta saglikli ALLAH evladını sana bağışlasın saglikl kucagina al inşallah
Aynen oyle. İster. 10 oğlan olsun duzgun.yetistiremedikten sonra neye.yarar tek.geldik tek.gideceğiz Allah hakkimizda.en.hayirlisini bilir onuda verir insallahAmin canım hepimiz inşallahİnsan kızı varsa erkek, oğlu varsa kız ister tabiki çok normal ama insanları böle üzmekte saçmalık valla sinir oluyorum, övünülecek bişi yok kız evlat candır isterse 10 tane olsun
Miğde yanması bu haftalardan sonra normal canım bendede yeni yeni başladı. Saçları çıkıyordur bebeğinin :).Şiddetli bir mide yanmam var gaviscon şurup bile fayda etmiyor. Doktora mail gönderdim hap ismi yazsın diye etkili bir hap bilen varmı eşimi göndericem nöbetçi eczane bulup hiç bu kadar kötü olmamıştım
Yok canım karıştırdın galiba :))Sizin kız değil miydi hatta çok çok kız istiyodunuz sanki öyle hatırladım
Yaa ne tatlı bi kızın var maşallah onaKizim hadi kardeşimin besigini kuralim belki bu gece ben denemek icin yatarim diye diye uyudu : ))
Canim emin olki hala.diyorum iyiki kizlarim var iyiki ama ne.olursa olsun erkek olmasa hep kadina yuklenilir ya bende sirf agizlari kapansin diye istiyorum ama Allah biliyorya tum kizlarimdam sonra hep dedim insallah Son olur kizda olsa erkekte olsa asla cocuk istemiyorum ben erkek bebek olsun.diye 5. Cocugu getirmiyorum ALLAH biliyorya rabbin bana 5. Hediyesi Aslinda 7. Cunku 2 düşuğüm var ben her doktordan geldiğimde cinsiyetleri soylenince bana hadi bize mujdeyi ver demelerinden bıktım ama cok.sukurki esim bu konuda birsey demiyor ama biliyorum oda oglu olsun cok istiyordu ben bunu 4. Kizima hamile iken anladim mesela benim 4 kizimin adlarida bir birine benzer ve kaynanam isimleri bir birine uydurdukca arkasi yine kiz.geliyor ayni koymayın dedi.oyle bir düşünce eşim de dediki olsun bir kızımız daha olsa onumda ismini onlara uydururuz ama Allahtan once saglikli bir bebek olursa kız olursa erkek o RABBImin bildigidir Haşa asla rabbimle pazarliktir öyle seymi olur hatta 3. Kizima hamileyim ve o dediğim kişi eltimdi iste ben 7 aylik hamileyim onunda oglu 2 aylik aşı icin saglik ocagina goturuyoruz benimde izlem var kaynanamda gelmis ben o karnimla 2 kilometre kizimi kolumda tasidim kaynanam onun oğlunu almisti o durumu gören hemsire ebe bile o agir degil kaynanan bak bu zor durumda bunun cocugunu al o bile Allahim insallah doktor yanilmistir da karnındaki erkketir diye dua etmisti bide biliyordu kv hamileligim riskliydi 5. Ayda bile kanama yasamistim ama erkek degildi diye karnimdaki umrunda degildi hatta kanama gördüğümde 5. Ayimdaydim kv Allahim erkekkse insallah bir sey olmasin kiz ise düşerse düşsün demişti hala o lafini ona hatirlatirim ama simdi en cok benim o kızımı seviyor kv4 prenses 1 prens Canım o kadar istiyorum ki bu bebeğinin erkek olmasını inan sırf etrafındaki insanlar ağzını kapatsın diye. Allah utandırmasın inşallah sağlıklı ve hayırlı erkek evladın olur. Ama sana bişey diyim mi sen bu kızlarını hayırlısıyla yetiştirip evlendirirsen Allah bilirya cennetliksin. Bundan güzeli mi var.
Hem şuan belki çekiyosun kayınvalideyle bir arada kalarak vs. Ama kızların büyüdüğünde sana çok çok iyi bakıcaklarına eminim. İşte o zaman diceksin ki allahım beni affet o kadar erkek istedim üzüldüm ama şükürler olsun kızlarım olmuş diceksin.
Biz 2 kız kardeşiz annem çok istemiş oğlu olsun komşunun oğlu olmuş onu kıskanmış babama bi tane daha çocuk yapalım oğlan olur belki demiş. Babamda biz 7 sene çocuk çocuk diye türkiyede gitmediğimiz şehir kalmadı allah bize nur topu gibi 2 tane kız verdi şimdi oturup Allahla pazarlık mı edelim bana kızlarım yeter demiş. Annem şimdi hep der iyiki oğlum olmamış siz beni bi gün olsun üzmediniz dizimin dibinden ayrılmadınız diye.
Maşallah allah evlatadınızı size bağişlsın çok şükür çok güzel bir şekilde almişssınız kucagınıza umarım bizlerde çok kolay ve güzel bir mutlulukla kucağımıza alırozBir de dogum kismindan bahsedeyim, benim oglan 37. haftanin sonlarina dogru geldi. Yurtdisindayiz, annemle babam gelecek, esimle havaalanina gidecegiz o gun. Sabah kalktik sancim var biraz, girdim ilik dus aldim, sanci gecmiyor ve siklasiyor, esime ben sizi evde beklerim, annemleri sen gidip alirsin artik diyiyorum. Bu arada esim hadi doktoru arayalim diyiyor ben yok bugun pazar daha erken aramayalim diyiyorum, ne alakaysa. Sonra ariyoruz hastaneyi, tamam size simdi donecekler diyiyorlar, telefonu kapatinca benim su geldi, sok oldum zaten yerde yataga dayanmis oturur pozisyondaydim, bir aglar bir guler gibi oluyorum, ne yapacagiz falan diyiyorum esime, ayaga kalkayim mi kalkmayayim mi:) neyse hastaneyi tekrar aradik ve hemen gelin dediler. Bir gun sonra normal kontrolum vardi ve o gun bize doldurmak icin verdikleri formlari verecektik, herseyi yazmistik, iste epidural istiyorum, cocuk dogunca hemen yikanmasin, kucagima verin falan filan ama isim kismi bostu hala karar veremedigimizden. Evden cikarken artik esim tamam artik su ismi yaziyorum dedi ve yazdi. Yolda giderken diyiyorum ki ben orda bagiramam, dur sanci geldikce biraz bagirayim icimde kalmasin.
Hastaneye 9 gibi gidiyoruz, 2 gibi oglum doguyor. Arasira acikligi kontrol ediyorlar falan, sancilar siklasinca beni baska bir odaya aldilar, jakuzi gibi bir kuvetin icine koydular, su gercekten iyi geldi ama yetmedi, dedim dayanamiyacagim siz bana epidural verin. Arada diyorum ki tuvalete gitmem lazim, yok o hissettigin bebek diyiyorlar. Epidurali alinca ben bir rahatladim, sadece adet agrisi kadar sanci hissediyorum, Turkiyedeki kardesimle konusuyorum beklerken falan. Annemler de birkac saate inecekler, esime dedim annemler dil bilmez naparlar koca sehirde, sen git ben dogururum dedim, arkadasimi aradik o geldi. Allahtan dogum yakindi, bebek dogdu esim gobegini kesti, esim de arkadasim da agladi ama ben cok donuktum, esime iyi mi saglikli mi dedigimi hatirliyorum ilk. Sonra hemen uzerime koydular, gozlerini oyle bir acmisti ki, bana oyle bakiyordu ki, ben yeni doganlarin gozleri kapali olur zannediyordum.
Sonra esim yarim saat daha kaldi yanimizda ve annemleri almaya gitti, git gel 8 saat sonra yanima geldiler, esime giderken soyleme dogum yaptigimi al buraya gel dedim. Hastaneye gelince esim Zeynep`e ilac almam lazim demis, annemler de esimi takip etmisler, odaya bir giriyorlar bebek kucagimda, herkes baya agladi o anda.
Maşşalh canım sana tekrar hamiş gelmişssin sanırım inşallah bir erkkek bebeğin olur rabbim her iki meyveden tatdırsın hem kız hem erkek evladı sevgisi ve mutluluğunu yaşatsın evlat aynı ama ikisinin tadınıda mutluluğunuda eksik etmesin bizlereBide bazi insanlar oglu olunca başı göğe eriyor saniuor benim bir tanidigim 3 kizi oldu son sezeryandi 4. Sezeryani cok.sukur oglu oldu diye cok sevinmiştim hatta bende o zaman 3. Kizima hamileydim aradan 1.5 yil gecti ben 4. Kızıma hamileydim ve oda benle doktota geldi cinsiyeti icin girmiştik telefonumu ona verdim ve ultrason icin uzandim doktor kiz dedigi anda beni videoya almis bakalim ben aglicakmiyim o 3. Kizinda doktor kiz dediginde bayilmisti üzüntüden bende ayni olacak sanmis ve benim 8. Ayimda bana dediki benim oglum var senin icin gidiyor sen öluyorsun dedi bana böyle bir dusuncede var ben o.zaman cok üzüldüm ve bu bebegimin erkek olmasi icin.o.kadar dua ediyorumki biliyorum kiz.olsa neler konusulacak evlat benim.evet ama.cok.zor inanin lutfen sizde dua edin bana
Ben de aldım çok çok az eksiği kaldı. Bez falan da aldık doğuma kadar taksiti bitiyor. Ben çeyiz alırken de herkes alma diyordu son zaman o kadar başka şeyler çıktı ki iyi ki almışım şimdi bunu alamazdım dediğim çok şey oldu .Eğer paran varsa toplu bi anda alınır yoksa zorDaha erken diyenler benim başımda da var özellikle kayınvalidemler sürekli çok şey alma zaten geliyor diyor..
Defalarca söyledi bende bebeğime güvendiğim yerlerden aldığım kumaşının dokusunu bildiğim şeyleri giydireceğimi söyledim..
Nasıl erken olabilir ki her şeyi topluca alacak kadar zengin değiliz vallahi ülkeninde hali belli yavaş yavaş artık eriteceğiz ihtiyaçları..
Ben çok olmamakla birlikte bir miktar kıyafetler aldım.
Ek olarak havlu ve müslin bezde aldım..
Şubat ayında ebebek mağazasına gidip Oto koltuğunu ve arabasını alacağız..
Bebek mağazaları çok burada olmadı başka yerlere gider oralarda da bakarız..
Canim bu sonuclarin down sendromuyla ilgisi yok. Trisonomi 21 riski biraz yuksek cikmis. O da 21. Dna da sorun olabilir demek baska bir sendrom ama ihtimal testi bu ciddiye alinacak birsey degil. Bence baska doktora gidip tekrar olcum yaptir cok farkeder. Bu testten bahsetme etkilenmesin doktor birde onun gorusunu al. Canini sıkma hemen..
Sırtüstü yatınca nefes darlığı oluyor ama yan dönünce daha çok oluyor kısa süreli. Bi sorayım saol canımBen de sırt üstü yatınca oluyo. Daha önce okumuştum, kalp daha çok çalıştığı için,çarpıntı,nefesin yetmemesi filan normalmiş. Ama yine de doktorunla paylaş tabiki.
Ispanak kötü yapar mideyi, onun yerine pazıyı deneyin. Sarmısağı unutun çiğ ise yemeyin kesinlikle.Benim öncede vardı reflü ama bu kadar dokunmuyodu sarımsaklı yoğurt dahi yesem dokunuyor. Pırasalı ıspanaklı börek yemiştim o mahfetti beni ya. Rennie diye bi hap varmış o iyi geliyomuş eşime yarın aldırıyım bari tabi bugün uyuyabilirsem :/
Tabula Rasayı izlemedim canım ona ‘da başlarım Narcos,La Casa de Papel,You ,the Sinner bunlar bitti,Hanedanı izliyorum şimdi deBen de benim gibi dizilere saran var mı merak ediordum.Netflixde hangi dizileri izledin canım ve beğendin mi? tabula rasayı bitirdim şimdi de sense8 izliyorum tabula rasayı tavsiye ederim izlemediysen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?