Benim bi korkum yok zaten genelleme sevmiyorum sadece her kadının her doğumu kendine özeldir . Birinde sakindir birinde stres yaşar birinde çok mutludur birinde çok üzüleceği maddi manevi bir kayıp yaşamıştır . Birinde sağlık sorunu olmuştur diğerinde olmamıştır . Direkt herşeye cinsiyet tahminiyle yaklaşmak bence çok yanlış . Kız böyledir erkek böyledir demek . Ki zaten burada çok hassas arkadaşlarımız var onları da aylar öncesinden tedirgin etmek bana saçma geliyor o kadar hepimiz farklı bireyleriz çünküKorkacak inan hic bir sey yok Allah oule kolaylik veriyorki anlaymak istedigim.ikisinin sancisi baska yere vurur biri bele biri karnina
Tabi ki oyle ama genelleme.olarak genelde oyledir kiz bebek arkaya vurur ve tedirgin edecek birseh demedim Allah herkese kolay dogumlar versinBenim bi korkum yok zaten genelleme sevmiyorum sadece her kadının her doğumu kendine özeldir . Birinde sakindir birinde stres yaşar birinde çok mutludur birinde çok üzüleceği maddi manevi bir kayıp yaşamıştır . Birinde sağlık sorunu olmuştur diğerinde olmamıştır . Direkt herşeye cinsiyet tahminiyle yaklaşmak bence çok yanlış . Kız böyledir erkek böyledir demek . Ki zaten burada çok hassas arkadaşlarımız var onları da aylar öncesinden tedirgin etmek bana saçma geliyor o kadar hepimiz farklı bireyleriz çünkü
Benim 2.gebeliğim. 2.sinde daha çabuk hissedersin , kesin anlarsın derler. Ben minik bişeyler hissediyo gibiyim ama kesin bebek diyemiyorum halaAllah Allah acaba ben şişkoyum azcuk ondan mı hissetmiyorum ya da günü mü erken
Canım herkesin sancısı farklıdır Allah büyük o an öyle birşey ki Rabbim kolayligini verir bebek kucağına gelince ne sancı ne acı herşey bitiyor çok değişik hissi Rabbim kolaylıkla sağlıcakla kucagimiza aldirsin insallahBenim annemde sancı çekerken hep beline vurmuş zordu baya der. Allah herkesin yardımcısı olsun o esnada inşallah.
Aman dikkat edin kızlar ,ben trafikte bi de çok agrasif oluyorum.Herkese atarlanıyorumSon zamanlara doğru nasıl olacak bilmiyorum göbeğim direksiyona dayanana kadar giderim diyordum ama zor olacak gibi
Bende daha çok çok yeni hissetmeye başladım canım benimde 2. Gebeligim biraz daha sabret herkes bir değil sonuctaBenim 2.gebeliğim. 2.sinde daha çabuk hissedersin , kesin anlarsın derler. Ben minik bişeyler hissediyo gibiyim ama kesin bebek diyemiyorum halaçok kilolu da sayılmam. 18-24 arası diyorlar hissetmek için. Demekki daha zamanımız var :)
Hiç endişelenme bence canım benim doktor normal dedi eğer bunlarla geçmezse o zaman kardiyoloji ye yonlendiririz dedi ulaşma imkanın var mı doktoruna danışmak içinGörmedim canım yazılanı muayene günüme var fakat doktoruma danışayım bi rahatsız etmeye başladı baya. Endişelendim açıkcası
Oğlumu normal doğurdum ve sancısı inanılmazdı ağrı eşiğim çok düşük ama dediğin gibi yok kız oraya vurur ağrısı erkek buraya vurur ben karnımı kasılklarımı belimi bacaklarıma heryerime vurdu sancı. Burda birçok hassas arkadaşı tedirgin ediyorsun ki bu ilk değil bazen çok düşüncesizce yorum yazıyorsun. Niyetin kötü olmayabilir ama yazdıklarına dikkat edersen sevinirim. Şimdi bebeği kız olupta doğumdan korkan arkadaşları iki kat tedirgin edicek bu gereksiz yorumunEvet canim devlette cinsiyet fark eder canim kiz bebek arkaya vurur afedersin kalcan cikmis gibi okur erkek bebek karnina vurur sanvi
Kiz bebek sancisi arkaya yani kalcaya vurur ister buyuklerine sor erkek bebek sancisi kiza gore daha hafif erkek bebek sancisi karnina vurur annem.kaynanam gorumvem.eltilerim hepsi kiz bebek daha zor gelir der.nazlidir ya ondan her iki dogum yapmış birine.de sorabilirsin mesela ben bir gorumceme hep diyordum kiz bebek dogumu bir tik daha zor hep hayir diyordu 2 oglu geven ay kizi oldu evet yenge kiz bebek sancisi bir tik daha cok ama tabi iki cinsiyette zor dogum.kendi haliyle zordur Allah herkese kolaylik versin
Bence böyle şeyler yazıp kız bebek annelerini korkutma. Sen tecrübeli olabilirsin ama biz ilk defa yaşayacağız.Evet canim devlette cinsiyet fark eder canim kiz bebek arkaya vurur afedersin kalcan cikmis gibi okur erkek bebek karnina vurur sanvi
Kiz bebek sancisi arkaya yani kalcaya vurur ister buyuklerine sor erkek bebek sancisi kiza gore daha hafif erkek bebek sancisi karnina vurur annem.kaynanam gorumvem.eltilerim hepsi kiz bebek daha zor gelir der.nazlidir ya ondan her iki dogum yapmış birine.de sorabilirsin mesela ben bir gorumceme hep diyordum kiz bebek dogumu bir tik daha zor hep hayir diyordu 2 oglu geven ay kizi oldu evet yenge kiz bebek sancisi bir tik daha cok ama tabi iki cinsiyette zor dogum.kendi haliyle zordur Allah herkese kolaylik versin
Benim bi korkum yok zaten genelleme sevmiyorum sadece her kadının her doğumu kendine özeldir . Birinde sakindir birinde stres yaşar birinde çok mutludur birinde çok üzüleceği maddi manevi bir kayıp yaşamıştır . Birinde sağlık sorunu olmuştur diğerinde olmamıştır . Direkt herşeye cinsiyet tahminiyle yaklaşmak bence çok yanlış . Kız böyledir erkek böyledir demek . Ki zaten burada çok hassas arkadaşlarımız var onları da aylar öncesinden tedirgin etmek bana saçma geliyor o kadar hepimiz farklı bireyleriz çünkü
Herkes aynı şeyi söylüyor gerçekten öyleymiş. Ben diyorumki rabbim bizi böyle yaratmış demekki bu güç yaradılışımızda var. Kimseye kaldıramıcağı acı vermezmiş allah. O yüzden çok düşünmemeye çalışıyorum ben o an gelince zaman su gibi aksın inşallah.Canım herkesin sancısı farklıdır Allah büyük o an öyle birşey ki Rabbim kolayligini verir bebek kucağına gelince ne sancı ne acı herşey bitiyor çok değişik hissi Rabbim kolaylıkla sağlıcakla kucagimiza aldirsin insallah
Oğlumu normal doğurdum ve sancısı inanılmazdı ağrı eşiğim çok düşük ama dediğin gibi yok kız oraya vurur ağrısı erkek buraya vurur ben karnımı kasılklarımı belimi bacaklarıma heryerime vurdu sancı. Burda birçok hassas arkadaşı tedirgin ediyorsun ki bu ilk değil bazen çok düşüncesizce yorum yazıyorsun. Niyetin kötü olmayabilir ama yazdıklarına dikkat edersen sevinirim. Şimdi bebeği kız olupta doğumdan korkan arkadaşları iki kat tedirgin edicek bu gereksiz yorumun
Doktora söylesen bunları doktor o saatten sonra ciddiye almazBence böyle şeyler yazıp kız bebek annelerini korkutma. Sen tecrübeli olabilirsin ama biz ilk defa yaşayacağız.[/
Canım genel anestezi için bebeğe zararlı diyorlar ama doktoruna danıştınmı. Artık doktorlar bile yapmak istemiyor genel anestesiziyi çünkü hem anne hem bebek için tehlikeliymiş. Epiduralde anında ayaklar uyuşunca yatırıp bebeği alıyolar daha ona gitmeden ama genelde bekleme süresi olduğu için ve heryer uyuştuğu için bebeğede geçiyomuş ve eski sezaryenler hep genel olduğu için eskiden sezaryen olan bebekler çok uzun süre uyanamıyo falan dermiş. Genede sen bilirsin iyice araştır diye söyledim canımm.Herkesin acı eşiği de çok farklı oluyor.Burda mesela 2.doğumunu yapmış olan arkadaşlar var,onlar çok güzel anlattılar.@havvaku çok güzel anlatmıştı.Benim kızkardeşim gece sancılandı,sabaha kadar yürüdü,sabah sancı sıklaşınca hastaneye gitti,2 saat içerisinde de doğumunu yaptı.Ama ben korktuğum için genel anestezi ile sezeryan istiyorum.Arkadaşım epidural oldu.8 saat boyunca birşey yiyip içemedi,ayağa kalkamadı.Herkesin Doğum hikayesi çok farklı oluyor
Tamam canım bunu da doktorumla konuşurum,epidural da bekleme süresi çok uzun geldiği için böyle bir durum düşünmüştümCanım genel anestezi için bebeğe zararlı diyorlar ama doktoruna danıştınmı. Artık doktorlar bile yapmak istemiyor genel anestesiziyi çünkü hem anne hem bebek için tehlikeliymiş. Epiduralde anında ayaklar uyuşunca yatırıp bebeği alıyolar daha ona gitmeden ama genelde bekleme süresi olduğu için ve heryer uyuştuğu için bebeğede geçiyomuş ve eski sezaryenler hep genel olduğu için eskiden sezaryen olan bebekler çok uzun süre uyanamıyo falan dermiş. Genede sen bilirsin iyice araştır diye söyledim canımm.
Yok bak benim arkadaşım epidural sezaryen oldu kız diyoki iğneyi yaptılar hemen ayaklarımda sıcaklık hissettim doktor ayağın uyuştumu diye sordu elledi falan uyuştu dediğim an yatırdılar hemen ve önüme perde çekip başladılar 15 dk sonrada bebiş doğdu dediler dedi. Doktoruna bi sor ama epidurali önerceğini düşünüyorum banada söyle merak ederim :)Tamam canım bunu da doktorumla konuşurum,epidural da bekleme süresi çok uzun geldiği için böyle bir durum düşünmüştüm
Benim kardeşim birisi ikiz olmak üzere 2 Doğum yaptı genel anestezi sezeryan ile . Yaşlar 8 ve 5,5 iki buçuk yıl vardı arada hiç bir sıkıntı olmadı . Bunları da konuşmak için çok erken bence biraz rahat olup anın tadını çıkarmak en güzeliCanım genel anestezi için bebeğe zararlı diyorlar ama doktoruna danıştınmı. Artık doktorlar bile yapmak istemiyor genel anestesiziyi çünkü hem anne hem bebek için tehlikeliymiş. Epiduralde anında ayaklar uyuşunca yatırıp bebeği alıyolar daha ona gitmeden ama genelde bekleme süresi olduğu için ve heryer uyuştuğu için bebeğede geçiyomuş ve eski sezaryenler hep genel olduğu için eskiden sezaryen olan bebekler çok uzun süre uyanamıyo falan dermiş. Genede sen bilirsin iyice araştır diye söyledim canımm.
Evet doktorlar ısrarla genel ıstemıyor. Benı hem doktor hem anestezıcı ıkna etmıstıTamam canım bunu da doktorumla konuşurum,epidural da bekleme süresi çok uzun geldiği için böyle bir durum düşünmüştüm
Herkes aynı şeyi söylüyor gerçekten öyleymiş. Ben diyorumki rabbim bizi böyle yaratmış demekki bu güç yaradılışımızda var. Kimseye kaldıramıcağı acı vermezmiş allah. O yüzden çok düşünmemeye çalışıyorum ben o an gelince zaman su gibi aksın inşallah.
Benim annemde kardeşimle beni genel anestezi sezaryenle doğurmuş zorunda kaldığı için ama hem uyanmakta zorluk çektim hemde siz hep uyurdunuz zor emerdiniz dedi. Şimdiki bebekler öylemi ama maşallah doğar doğmaz gözleri ap açık :) yok canım ne erkeni araştırıyoruz sadece bilgi ediniyoruz birbirimizden ne güzel işte.Benim kardeşim birisi ikiz olmak üzere 2 Doğum yaptı genel anestezi sezeryan ile . Yaşlar 8 ve 5,5 iki buçuk yıl vardı arada hiç bir sıkıntı olmadı . Bunları da konuşmak için çok erken bence biraz rahat olup anın tadını çıkarmak en güzeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?