2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Günaydın herkese, Doğum konusu konuşulmuş, ben de bir iki bi şey söylemek istiyorum. Öncelikle genellemelere inanmıyorum, kişinin bünyesine, bebeğin boyutuna kadar bir sürü değişken var. Nasıl genelleme yapılırki? Ayrıca ilk hamileliğimde gönlümden geçen normal Doğum olmasına rağmen bizim için en sağlıklısı hayırlısı hangisiyse öyle olsun diye dua ettim. Ve benim önce suyum geldi yaklaşık 12 saat hastanedeydim belki hızlı olmadı ama bana sorarsanız doğumum güzel ve kolaydı. Epiduralli normal Doğum yaptım. Epiduralden sonrası çok rahattı. Yürüyerek çıktım doğumhaneden. Doğuma kadar hep pozitif Doğum hikayeleri okudum. Olumlu koşullanmanın gücüne inanıyorum ben. Ayrıca bebeğimi kucağıma alınca yaşanan mutluluğun tarifi yok, diğer tüm duygular basit kalıyor, hatta direk o gün bir insan bu mutluluğu sadece bir kere yaşamamalı dedim :) herkese hayırlı sağlıklı kolay doğumlar diliyorum bir kez daha..

Beni de sezaryan korkutuyor normal doğum istiyorum hayırlı ise tabii:) tatmak istiyorum bir kere belden aşağı uyuşturularak kıl dönmesi ameliyatı olmuştum. Sevmiyorum ameliyat

Acil durumlarda ya da anne çok panikse genel anestezi yapıyorlar genel anestezi en hızlı yöntem tabi doktor çok önemli bebeği çok hızlı şekilde alıyorlar acil sezeryanlarin hepsi genel anesteziyle oluyor ablamın da öyle oldu 2 ay önce arkadaşımın da epiduralle vakit kaybetmiyorlar doğum konusunda en doğru kararı doktor verir bence ben hiç müdahale etmeyi düşünmüyorum sağlıkla kucağıma alayım da o nasıl doğmak istiyorsa öyle gelsin benim ablam normal doğumu çok istedi ki ağrı eşiği falan inanılmaz yüksektir ama doğmadı yeğenim ablam normal istiyor diye doktor da çok bekletti artık nst de kalp atışları düşmeye başladı bebeğin sıkıntıya girdi. Kendi doktoru nöbet değişti giderken hala sen normal çok istiyorsun 1-2 saat daha bekleyin dedi gitti yerine gelen doktor sağolsun 5 dakika içinde ablami sezeryana aldı kimseyi dinlemedi bebek içerde bir sıkıntı yaşıyor belli ki dedi insiyatif kullandı iyiki de öyle yapmış bizim kerata kakasını yapmış içerde ama yemeden aldı doktor ıraz daha bekleyelim dese ne sıkıntılar çekecektik çok şükür ama ablamı ameliyata almalarıyla bebeği aşağı indirmeleri arasında 5 dakika var o kadar hızlı oluyor yani her şey doktorun pratikliği sezeryanda çok önemli

Ben 17 de çok az başladı şimdi maaşallah gıcık bile oluyorum

Sezeryan yapıpta anne bebek bağlanamıyor konusuna asla katılmıyorum Sezeryan keyif için yapılmıyor tabi korkan anneler istisna fakat hem mecburi sezeryan olanlara haksızlık hemde bu konularda genelleme yanlış ( bu arada sezeryanda normal Doğum ağrısını yaşamış biriyim )daha narkozlu halimle yavrum diye sayıklıyormuşum bebek odaya benden önce gelmiş oğluma kucağıma aldığımda kolum kopmuşta oğlum kucağıma gelince yerine takılmış gibi hissettim keşke sağlık psikoloji el verse de her kadın normal Doğum yapabilse sonuçta herşeyin doğalı sağlıklı sezeryanla bağlılık söylemi çok yanlış geldi bana ayrıca sezaryen e mecbur annelere de haksızlık

Bağlanamıyor demedim lütfen dikkatli okuyun, ne demek bağlanamamak? Onu nereden çıkardınız? Sırf bu yüzden burda bişi paylaşasım gelmiyor. Ya okumuyoruz ya okuduğumuzu anlamıyoruz gereksiz yere geriliyorum. Kimseye haksızlık yapmadım yani rahat olun, yapacak en son kişi bile değilim.

Anne bebek bağlanması İçin daha iyi olduğunu okudum, okuduğumu paylaştım. Bağlanmak içim doğurmaya da gerek olmadığına inananlardanım. İnsanlar evlat edinip öyle çok bağlanıyorlar, sezeryan oldum diye bağ kuramayacaksam anne olma kararını vermezdim, kimsede vermesin bi zahmet.

O acı ve sancıyla doğurduğunda muhakkakki o an biraz daha farklı yaşanacak ve hissedilecektir. Normal doğurabileceğimizinde garantisi yok, sağlıklı Ne şekilde Doğum yapabileceksek o şekilde olsun inşallah

Son düzenleme:
Evet canım acil durumlarda doktorlar en iyisini bilir. Ama şahsen bana sorsalar epidural mi genelmi diye epidurali tercih ederim. -ki burda çoğu özel hastane genel anestezi yapmıyolar prensib gereği demekki bunun bi nedeni var. Arkadaşım çok korkuyodu genel istedi. Doktor belden uyuşturup ameliyata başlamadanda uyuttu böyle daha mantıklı korkanlar için.

İnşallah canım geçenlerde benimde bi arkadaşım doğum yaptı kız dediki öyle güzel zevkli bişey ki doğum. Eşim adına üzüldüm bu duyguyu hiç bi zaman tadamıcak dedi :)

İnşallah canım geçenlerde benimde bi arkadaşım doğum yaptı kız dediki öyle güzel zevkli bişey ki doğum. Eşim adına üzüldüm bu duyguyu hiç bi zaman tadamıcak dedi :)

Nedense bende böle olacağını hissediyorum İnşallah bizede nasip olur tatlım Ne diyelim

Tamam canım bunu da doktorumla konuşurum,epidural da bekleme süresi çok uzun geldiği için böyle bir durum düşünmüştüm
Ben belimden rahatsız olduğum için genel anestezi oldum. Onda da beklemen gerekiyor. Ama çok şükür her şey yolundaydı.uyudum uyandım, odadaydım bebişim de yanımdaydı çok şükür:))

Doğum konusunu şimdiden kafaya takmayın arkadaşlar. Her gebelik, her doğum, bebek farklıdır.41.haftaya kadar normal dogum bekledim.son kontrolde yine hiçbir dogum başlangıcı yok.suni sancı istedim.dogurmak istiyordum artık.suni sancının beni hırpalamak dışında bir işe yaramayacagını söylediler ki o dönem bir kamu hastanesine gidiyorum zevki sezeryan zaten yok.41. haftada spinal sezeryanla oğlumu kucağıma aldım.demem o ki normal istersiniz suyunuz gelir, başka bişey olur sezeryan olursunuz yada bakmışsınız dogum başlamış acılma bile olmuş rahatça doğum yaparsınız.su akıp yolunu buluyor bir şekilde.planlananla uymuyor...
Birde şu zihniyete karşıyım sezeryan olunca yarım insan, yarım anne olacağımı düşünüp daha da beklemi söyleyenler vardı.

Ben belimden rahatsız olduğum için genel anestezi oldum. Onda da beklemen gerekiyor. Ama çok şükür her şey yolundaydı.uyudum uyandım, odadaydım bebişim de yanımdaydı çok şükür:))
Canım benimde ilki genel anesteziydi. Ama bunu epidural istiyorum. Bel fıtığı başlangıcım var olmazmı ozaman bana epidural

Anasi gibi merhametli cocuk iste en bebisi sensin deseydin detaylin vardi ne dedi doktorun ?
Buyumus teyzesi 390 gram 24 cm olmus : )
Su iciyordu bicbic
Her sey iyi yolunda dedi.
Sadece tek arter damarindan dolayi ben biraz pimpiriklendim ondan hic 1 sey cikmaz diger hersey normal emin ol dedi ama pernotolojide gorsemi diyince görsün dedi.carsamba gunu icin randevu aldim gidip bi goruneyim icim rahatlasin
Kendi doktorumda 15 subatta yine cagirdi hem.kontrol hem seker yuklemesi icin

Kabul etmiyorsunuz hatta okuduğumu anlamamakla itham ediyorsunuz sonra “anne bebek bağlanmasında daha iyi olduğunu okudum”diyorsunuz eee bunca açıklamaya ne lüzum vardı o vakit yine aynı şeyi yazmışsınız
Hanımefendi çanınız isterse yorum yapın istemezse yapmayın kimseyi okuduğunu anlamakla itham etmeyin ben düşüncemi söyledim yermedim kırmadım fikrinize katılmıyorum bence siz okuduğunuzu anlayamıyorsunuz
Amacım tartışma değil fakat sezeryan keyiften tercih edilmiyor artık anneler çok daha bilinçli mecburen sezeryan olan anneler var ve normal Doğum olursa dahamı bağlı olurdum gibi saçma bi fikri düşündürmeyin insanlara

Ben de birdaha 20sinde gidicem :)) kocaman adam olmus ama ya :)) benimki 186 gr henüz tabi gorün icin rahat eder en azindan canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…