- 12 Ekim 2018
- 343
- 337
- 18
- 31
Onu biliyorum iyi ki Esim sorun yapmıyor hatta kizlarimin adini hep o koydu Evin Havin Derin ve Sirin kaynanamm kizdi en son bebekte bir birine uydurmayin yine kiz olur diye esimde olsun olursa onuda Selin koyarim dedi herşeyin hayrlisiÖncelikle kolaylıklar diliyorum 4 tane yaşları birbirine yakın yavruyla ilgilenmek kolay olmasa gerek.
Dördününde kız olması benim elimde olan bir şey sanki demişsin ya senin değil eşinin belirlediği bir şey bu. Çocuğun cinsiyetini erkek belirler. Kaldı ki kız olsun erkek olsun. Sağlıklı olsunlar öncelikle ve onlara güzel bir gelecek verelim daha ne ister ki insan..
ALINTI:
Ülkemizde pek çok çiftimizin mevcut bilgisinin aksine kadının çocuğun cinsiyetinin belirlenmesinde hiçbir katkısı yoktur ve doğacak çocuğun cinsiyetini erkekten gelen sperm belirler. Sağlıklı bir bireyde genetik şifremizin kayıtlı olduğu 23 çift (toplamda 46) kromozomumuz vardır; bu kromozomların 23’ü anneden 23’ü babadan gelir. Bu çiftlerden cinsiyet ile ilgili olarak kadınlarda iki adet “X” (dolayısı ile XX) kromozomu, erkeklerde ise bir “X” bir de “Y” kromozomu mevcuttur.
Cinsiyeti belirleyen “Y” kromozomudur. Döllenme öncesi kadınlardaki yumurta hücresinde sadece tek bir “X” kromozomu bulunur. Erketen gelen sperm hücreleri de ya “X va da “Y” kromozomu taşırlar. Dolayısı ile yumurta eğer “X” kromozomu taşıyan bir sperm ile döllenir ise doğacak çocuk kız (“XX”), eğer “Y” kromozomu ile döllenirse doğacak çocuk erkek (“XY”) olur.
CAnim bulanti icin ilac veriyorlar bazn dr una soyleseydin verirdi belki
Rabbim bebeğini sana bagislasin saglikla kavusun insAllah canimBugun doktora gttik hanimlar dun kanamakanamam ostu acilde igne olmustum bugun de doktorum 10 gun rapor verdi calismiycam hatta yataktan hic kalmiycam haftaya da ilaca basliycaz haftaya kalp atimini duyabiliriz ama Allaha emanet dedi yani kanama durmazsa yapacak bi sey yok Rabbm herkesn bebegini korusun insallah
Hayirli ben ilgileniyorum kaynanamla oturuyorum onları 1 odada buyutuyorum desem yalan olmaz bir kizim okula başladı Allah kolaylık verioMaşallah harikasınız gerçekten hepsiyle kendiniz mi ilgileniyorsunuz yardımcınız varmı (yalnız nasıl saygı duyduysam hep sizli konuşmuşum)
Insallah CanimŞu an görünmemesi normal canım üzülme ben de geçen pazartesi gittiğimde görünmemişti. Doktor bugün çağırdı bugün görüldü. Haftaya senin de görülür.
Haklisin canim insan herseyde tereddüt ediyor ama bir zarari olacak olsa dr vermezdi . Bulanti icin zencefil miydi zerdecal miydi bisey oneriyorlardi unuttum hangisiydiEmadur verdi canım ama pek bir faydasını göremedim.
Birde ilaç kullanma fikri biraz korkutuyor
Hem ultrason hem de alttan bakti CanimGözünaydın :)Karindan mi gorundu canim kalp atisi cin erken 1 hafta daha bekle
Bencede canım Allah vermiyorsada vardır sebebi demek lazım. Benim annemin 7 sene çocuğu olmamış sonra ablamla ben olmuşuz annem bi tanede erkek istemiş babam ne diyosun sen allah bize 7 seneden sonra iki tane kız çocuğu nasip etti bide erkek için pazarlıkmı yapalım vermediyse vardır sebebi allah onlara ömür versin demiş.Öyle tabi erkegin adi var demişler bu bebeğim kiz da olsa erkek te olsa kordon baglatacam çok yiprandim bu yasta üst üste doğumlar Hayirlisiyla doğum sezeryanla yapip baglatacam
tam olarak kac gun oluyor senın baya buyuk benım cokmu dusuk acaba bılemedım sımdıbenim 5. haftada 14 gs yazmış
Sorun yoktur tabiki canim. Doktorlae pat diye soylemeye hevesli zaten. Icin rahat olsun.Sağolasın canım amin inşallah sizde en yakın zamanda görürsünüz kalp atışlarını. Heralde sorun olsa doktor söylerdi o an heyecandan tüm sorularımı sormayı unutmuşum doktora :)
İnşallah canım en iyisini yapmışsın gitmemekle eğer ağrın sızın yoksa çünkü erken dönem pek bir şey görünmüyor. güzel haberlerini bekliyoruz :)Sorun yoktur tabiki canim. Doktorlae pat diye soylemeye hevesli zaten. Icin rahat olsun.
Bende haftaya pazartesi 6+3 de gidecegim. Henuz hic gitmedim. Insallah bende guzel haberler veririm o gun.
Ilk ogrendigimde yerlesme kanamasi oldu. Bel ve kasik agrim vardi. Gecti cok sukur. Simdilik baska bir sorun yok. Insallah hersey yolundadir.İnşallah canım en iyisini yapmışsın gitmemekle eğer ağrın sızın yoksa çünkü erken dönem pek bir şey görünmüyor. güzel haberlerini bekliyoruz :)
Gozun aydin canim. Kalp atisini da onumudeki haftadan itibaren duyarsiniz bence. Tabi bu da her bebekte farklilik gosteriyor. Benim bir yakinim 9 haftalikken duymustu.Merhaba kızlar kasem göründü. 5+ 5 te bugun. Ama kasem yassı benim. Sizce bu bir sorun mu
Aynen öyle Allah veriyorsa ya zamani ya sebebi var çok şükür saglikli 4 kizimda varBencede canım Allah vermiyorsada vardır sebebi demek lazım. Benim annemin 7 sene çocuğu olmamış sonra ablamla ben olmuşuz annem bi tanede erkek istemiş babam ne diyosun sen allah bize 7 seneden sonra iki tane kız çocuğu nasip etti bide erkek için pazarlıkmı yapalım vermediyse vardır sebebi allah onlara ömür versin demiş.
Canim Allah sana guc kuvvet versin. Cocuklara her turlu bakilir ama kaynanayla yasamak daha zordur. Cokta anlayisli degil gibi. Insallah tez zamanda kendi evine cikarsin.Hayirli ben ilgileniyorum kaynanamla oturuyorum onları 1 odada buyutuyorum desem yalan olmaz bir kizim okula başladı Allah kolaylık verio
Benim de sata göre 6+0 ultrasonda 5+5 dedi. Biz de bugün duyduk kalp atışınıKızlar günaydın. Biz de bugün kalp atışlarını gördük çok şükür :) ama sata göre 6+6 iken ultrasonda 6+3.
Normal dedi ama icin rahat degil ilk duayen de böyle yassıydı canimGozun aydin canim. Kalp atisini da onumudeki haftadan itibaren duyarsiniz bence. Tabi bu da her bebekte farklilik gosteriyor. Benim bir yakinim 9 haftalikken duymustu.
Kese sekli icin doktorun bir sey soyledi mi?
Evet 5 canim igne olduoldum ya dun propon muydu adi o 5 6gun suruyormus etkisi sora progestan basliycaz kan testi istemedi hatta iki gune bi bi testi yaotrdim en son 1660 ckti gerek yoktu bu kadar kan testne deditekrar kan testi verdin mi, inşallah sağlıkla sana tutunur bebeğin,ilaca niye haftaya peki, bir de 6 haftalık demişssiniz ama 5 değil mi daha sizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?