2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Merhaba, ben de düzenli takipçilerdenim ama size cevap vesilesiyle ilk mesajımı atmış oluyorum. Notch dedikleri çeltiklenme tek taraflı olarak bende de bulundu ve coraspin verdi doktorum. Tansiyon yükselmesi ihtimalini artırabilir ya da bebeğin daha düşük kilolu olmasına sebep olabilir dedi ama bunlar hep ihtimal tabi ki umarım dediğiniz gibi ilerleyen haftalarda kaybolurlar.
Kızlar aranızda kan uyuşmazlığı olanlar var mı iğne için doktor bişey dedi mi, baya pahalı bi iğne ne düşünüyorsunuz
Kan uyuşmazlığı bizde de var ama ilk gebeliğim olduğu için doktorum problem olmayacağını, iğneyi doğum sonrası yapacağını söylemişti. Ama duruma göre 28. hafta civarında önlem olarak da yapılabiliyormuş. Onun haricinde kanama olursa da mutlaka yapmak gerekiyormuş.

Sancı gibimi? Bence kesinlike gaz sancısı o tarif ettiğin şey. Geçenlerde başıma geldide midemi deliyolar sandım kıvranıp durdum

Doğumla ilgili bir şey olduğunu sanmıyorum çünkü hani rahimde bir şey hissetmiyorum..
Evet o da olabilir çünkü büyük abdestimde düzensizlik var birde

Geçmiş olsun canım yediğin bişey dokunmuş olabilir mi

Ya o kadar çok şey yiyorum ki belkide bu yüzden oluyor

İnşallah kaybolurlar bende çift taraflı notch görüldü kaygım biraz daha ondan ama doktorun geçicek demesi biraz olsun rahatlatıyo bana ilaç da başlamadılar. Haftaya kontrolüm var gittiğimde tekrar bakılmasını isticem bakalım .

Edirne ciğeri falan olsa şöyle, yemez misin kız:)? Grup hamile dolu, vebal aldım galiba bahsederek:). Yapımı zor değil de, öldürmemek lazim, canlı sayiliyor:). Öldürünce tekrar bulmak lazım falan filan. Hangi markaymis? Burda yazilabiliyorsa yaz bize.

Pozitif düşünüp takip edelim.
Allah Kalbimize göre verecek inş.
Ben hiç takmiyorum bile.testleri bile yaptırmadim.
Inan bana biz naparsak yapalim Allahın yazısının önüne geçemeyiz. (Daha önce düşük ve dış gebelik geçirmiş biri olarak konuşuyorum)
Umutla gün saymaya devam : )

Gerçekten de öyle biz ne yaparsak yapalım rabbim nasıl isterse öyle olur inşallah bizim hakkımızda da hayırlısı olur evlatlarımızı sağlıkla kucagimiza alırız:)

Canım sen iyi süt içebiliyosun ben gece hiç bişey yeyip içemiyorum eşim bazen muz getiriyimde ye diyo onu bile canım istemiyo ama bebişim için bişey yesem iyi olcak demekki o acıkıyo
Iciyorum ama malesef laktozsuz olanindan. Diger sutler sanci gaz yapiyor cok fena.
Sütü Çok ısıtma ya da soğuk olmasin. Ben su sicakliginda ısıtıyorum azıcık.
O zaman su niyetine içiyorum bi kerede. Oyalansam gece gece benim de icim almıyor. Bi de boyle dene bakalim.

Günaydın sabah kalkıp işe gitmek yoğun çalışmak her geçen gün daha da zor geliyor ya var mı çalışan hamişler
Ben de çok zorlanıyorum. Hep yorgun hissediyorum kendimi. Yataktan kalkmazk bile zor geliyor. İşte bir şey yapmadan otururken bile yorulduğumu hissediyorum.
Hamile çalışanların mesai süresi daha kısa olmalı ama kuralları koyan erkekler ne anlar hamilenin halinden

Öylemi canım decavit kullanıyodum ben oda demir hapı bi daha neden verdiki

Canım decavit multivitamin olarak geçiyordu 4.ay dolunca onun yerine bana da gyno ferro yu verdi dr.
gece yatarken aç karnına iç demişti ertesi gün cok fena bulantı yaptı. bi kaç gün ara verdim
şuan kahvaltıdan 2 saat sonra içiyorum 1.5 2 saat sonrada ögle yemegi yiyorum etkilemiyor bulantı yapmıyor sende dene kendine göre dogru zamanlamayı ayarlarsın canm

demir + folik asit + b12 en önemli şeyler bu ilacı öyle ya da böyle içmemiz gerekiyor :)

renkleri cok tatlıymış canım bende araştırıyorum ilk başta anne yanı beşik alıcam diye gerek olmaz diyordum ama sallanan beşik de kullanımı rahat oluyormuş o zmn buna ihtiyacım olucak gibi :)
Ne kadara almıştın cnm sen ?

Evet ya çok densiz insanlar
Bir tane arkadaş geldi yanıma müşterim aynı zamanda
Senin kız miydi erkek mi dedi
Ben cevap vermeden dedi ki
Kız olmalı kız anneyi çirkinleştirir derler dedi

Terbiyesizliğin bu denlisini de görmedim yani ne değişik insanlar var ya, hayır yani zaten hamilelikte ister istemez alıngan ve hassas olabiliyoruz bu kdr düşüncesizlikte çok fazla.

azcık hızlı yürüsem iki merdiven çıksam bende tıkanıyorum hemen neresi erkenmiş sen benden daha da ilerdesin ve şuana kadr aldıgım kilo da 4 kilo maksimum :)
bence totonun biraz büyümesi güzel ya ben isterdim şuan sadece göbek var bakıyorum arkadanda büyüseydi azcık iyiydi diye herkes kendinde olmayanı istiyor sanırm

Kendini frenle. Çok tehlikeli. Teyzem her gün yarım kutu yiyordu kolesterol krizi geçirdi, kolesterol hastası olmamasına rağmen. Doktor bu dondurmaların içinde yüksek oranda şeker ve margarin türü yağ olduğunu, ciddi zararlı olduğunu hemen kesmesi gerektiğini söylemiş. Kaldı ki sen hamilesin. Bebeğine yazık Canın tatlı istiyorsa evde kendin bir şeyler yap, margarin yerine tereyağ koy, şekerini az koy.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…