Evet Bepanthol de çok iyi, sudocrem'in de çok metnini duydum teşekkür ederim fıstıkCanım pişik kremlerinin içerisinde en iyisi Sudocrem ....Ama şimdi şöyle de bir durum var ,arkadaşım bebeğin altını her açtığında Sudocrem kullandı ve bebeği şu anda 4 aylık maşallah hiç pişik şikayeti yaşamadık.Ama kendi yiyenime Sudocrem hiç fayda etmedi,bepontol kullandık.Bu biraz da bebekle ilgili,Sudocrem pahalı bir krem o yüzden ilk etapta küçük boyunu alıp denemekte fayda var
Kesinlikle arkadaşım.Ins ise yararda dedigin gibi icerigi ne kadar masum denilsede ne oldugu belirsiz kremler kullanmayiz
:)). Kız yok öyle deme:). Ben haftaya cuma yine gidicem, değişik birşey verirse yine gönderirim.destina_88 Canım senin diyet listeni aldım Pazartesi başlamayı düşünüyorum. Ama benimki farklı bir kilo alma durumu diye düşünüyorum 1 haftadır çikolata hamur işi gibi şeyleri kıstım dün bir tartıldım 2 kilo almışım ya ben birisini çok kınadım Allah bana verdi hatırlamıyorum yada bende bir problem var.
Bende nerdeyse senin gibi besleniyorum bir rutin yok günde iki öğün yiyoruz belki de ondan mı nedir bende 4 kilo aldımkarın gıder de totodan emın degılım ama en azından tatıle kadar gıder kılolar gıdınce o kalacak degıl yaeskı halıne donersın merak etmeee :)
acaba kışın eller catlıyor ya ıse yarar mı kardesımın daha fena oluyor ne surse gecıreemedı kız
hahahahah dumduz olursun merak etme ben tesellı arıyordum tesellı edıyorum
canım bısey uygulamıyorum kı hayran olasım ben normal hayatımda kı gıbı beslenıyorum baska bısey yapmıyorum.
Sabah kahvaltı ıkı ya da bır yumurta kesın,peynır coook severım, kaşar, bazen tahınpekmez, bazen yaZdan kendı cılek recelım(oda bttı ) bugday ekmegıne tost, bazen sıcak sımıt :) yanı normal kahvaltı yapıyorum:) bunu normal hayatımda yaptıgım gıbı
Meyve bu ara cok yemıyorum doktor cok yemenın faydası yok dedı kivi, elma, ayva ,armut vs canım ısterse yıyorum...
Aksam bız et cok tuketırız et yemeklerımın ıcıne de et cok gırıyor. onun harıcı sebze baklıyatlar ama bunların yanında mutlakaaa makarna pilavım oluyor ekmek yemıyorum aksamları onlar oldugu ıcın zaten doyuyorum..
yogurt sut gelıyor haftada bır 3lt yogurdumu kendım mayalıyorum hergun ıkı bardak ayran ıcıyorumdur cok severım...
boyle yanı ben normal beslenıyorum hergun bır cıkolata mutlaja yıyorum bazen tatlı aldırıyorum bazen psta yapıyorum canım ne ısterse yıyorum fındık fıstık zaten coook severım cevız her gun yıyorum bunlardan :)Belkı baskaları daha cok yıyodur blmıyorum keşke bende dıkkatlı beslensem...
bence elınde olmadan kılo alanlar normal hayatında belkı daha az beslendıgı ıcın vucut buna ıhtıyac duyabılır.
Ben mustela almıştım mesela onun sonuna gelemedık cunku bıyerden sonra gerek olmuyor :)) gercekten her bebek farklı kabul etmeyebılıyor.
Bu arada bılırsınız belkı ama asırıııı pişik olursa bebeklerınız o zaman fıto surebılırsınz
Çocuklu bir arkadaşım demişti biz çok ayakta kalıp yorulduysak o sarsıntı bebeğe beşik gibi gelip uyutuyormuşBenim baya hareketliydi ama son haftalarda pek yüz vermiyor bize endiselendirdi beni dün cok yoruldum belki ondandir diyorum
Şu mühendisinoğlu sayfası da sudokremi önermemişCanım pişik kremlerinin içerisinde en iyisi Sudocrem ....Ama şimdi şöyle de bir durum var ,arkadaşım bebeğin altını her açtığında Sudocrem kullandı ve bebeği şu anda 4 aylık maşallah hiç pişik şikayeti yaşamadık.Ama kendi yiyenime Sudocrem hiç fayda etmedi,bepontol kullandık.Bu biraz da bebekle ilgili,Sudocrem pahalı bir krem o yüzden ilk etapta küçük boyunu alıp denemekte fayda var
20ye razıyım artık hedefim 15tiBen de 9 kilo aldım valla son üç ayda bi 9 daha almam inşallahGerçi hakkını verdim hergün canım ne istediyse yedim yani az yedim de kilo aldım desem yalan olur
ıste bızım gıbı kecı olurlar bıtane var bendeOhooo kecilige hic girme hayat boyu bu kime cekmis keci gibi sozuni duydum her yerde eh evet oleyim napim : )))
Ya aynen gizli sakli yiyorum tatli cikolata dondurmayi.
Nutella kavanozunu buldu dondu yaziklar olsun anne biricik kizindan mi sakliyorsun diyor : )))
Dondurma bir defa aldim onada simdi yokluyor bu havada dondurma yenir mi sende yemiyorsun dimi falan diye : )))
ayyy ınsallah cıdden zor olur benım kuzenler aylarca pamukla sıldıBenim oglum eziyet etmez belki ya teyzesi pamukla silmekte 1 hafta sorna nasil zor geliyor insana allahtan yaz tutarim muslugun altina yikarim poposunu : ))o kadar islal mendil aldim bi kabul etsin bence ama
Evet canım yemekten sonra bır bardak cay kestane kuruyemısler falan fılm ızlersek mısır patlatıyorum agzım bos durmuyor aslındaBende nerdeyse senin gibi besleniyorum bir rutin yok günde iki öğün yiyoruz belki de ondan mı nedir bende 4 kilo aldımçok acıkıyorum meyve ile falan geçiştiriyorum her acıktığımda bir öğün yemek yesem baya alırım galiba çokta üstüne düşmüyorum her gün onuda yiyim bunu da yiyim diye o gün aklıma ne gelirse
Aynı şekil besleniyorumkarın gıder de totodan emın degılım ama en azından tatıle kadar gıder kılolar gıdınce o kalacak degıl yaeskı halıne donersın merak etmeee :)
acaba kışın eller catlıyor ya ıse yarar mı kardesımın daha fena oluyor ne surse gecıreemedı kız
hahahahah dumduz olursun merak etme ben tesellı arıyordum tesellı edıyorum
canım bısey uygulamıyorum kı hayran olasım ben normal hayatımda kı gıbı beslenıyorum baska bısey yapmıyorum.
Sabah kahvaltı ıkı ya da bır yumurta kesın,peynır coook severım, kaşar, bazen tahınpekmez, bazen yaZdan kendı cılek recelım(oda bttı ) bugday ekmegıne tost, bazen sıcak sımıt :) yanı normal kahvaltı yapıyorum:) bunu normal hayatımda yaptıgım gıbı
Meyve bu ara cok yemıyorum doktor cok yemenın faydası yok dedı kivi, elma, ayva ,armut vs canım ısterse yıyorum...
Aksam bız et cok tuketırız et yemeklerımın ıcıne de et cok gırıyor. onun harıcı sebze baklıyatlar ama bunların yanında mutlakaaa makarna pilavım oluyor ekmek yemıyorum aksamları onlar oldugu ıcın zaten doyuyorum..
yogurt sut gelıyor haftada bır 3lt yogurdumu kendım mayalıyorum hergun ıkı bardak ayran ıcıyorumdur cok severım...
boyle yanı ben normal beslenıyorum hergun bır cıkolata mutlaja yıyorum bazen tatlı aldırıyorum bazen psta yapıyorum canım ne ısterse yıyorum fındık fıstık zaten coook severım cevız her gun yıyorum bunlardan :)Belkı baskaları daha cok yıyodur blmıyorum keşke bende dıkkatlı beslensem...
bence elınde olmadan kılo alanlar normal hayatında belkı daha az beslendıgı ıcın vucut buna ıhtıyac duyabılır.
Ben mustela almıştım mesela onun sonuna gelemedık cunku bıyerden sonra gerek olmuyor :)) gercekten her bebek farklı kabul etmeyebılıyor.
Bu arada bılırsınız belkı ama asırıııı pişik olursa bebeklerınız o zaman fıto surebılırsınz
Ee canım bende az aldım ama popom buyudu anlıyorum basenımde cıktı daha cıktı gogus buyudu :))) yanı normal halımızde degılız kı muhtemelen dogumdan sonra ınersın canım zaten asırı su tuketıyorsun emzırırken falan... hepımız eskı halımıze donerız ınsallahAynı şekil besleniyorumgerçekten yapısal o zaman bunu anladım. Hergün çikolata yemem mesela ama ne bilim evde durmuyorum çalışıyorum,izin günleri yürüyorum. Haftada bir iki pilatese gidiyorum Göbek,göğüs,popom aldı başını
Canim bende dun cok yoruldum hareket etmedi. Sabahtan beri uzaniyorum yeni yeni kipirtilar basladi. Bazen sabahtan aksama kadar uyuyor. Gece hareketleniyor. Endiselenme dinleniyordur oglusunBenim baya hareketliydi ama son haftalarda pek yüz vermiyor bize endiselendirdi beni dün cok yoruldum belki ondandir diyorum
Ayyy valla mı bu beni heycanlandırdıEe canım bende az aldım ama popom buyudu anlıyorum basenımde cıktı daha cıktı gogus buyudu :))) yanı normal halımızde degılız kı muhtemelen dogumdan sonra ınersın canım zaten asırı su tuketıyorsun emzırırken falan... hepımız eskı halımıze donerız ınsallahEylulun yorumları oku cogu kısı gobegım dumduz oldu yazmıs
Ya sen ne düşüncelisin öyle teşekkürler bizimle paylaştığın içinKızlar şimdi eğitimden çıktım sizede aldığım bi kaç bilgiyi vermek istiyorum. Doula girdi eğitime ve nefesin doğumda ne kadar önemli olduğunu anlattı normal doğum düşünenler için söylüyorum. Gün içinde sürekli 4/8 nefesi çalışın sancınız geldiğinizde bu şekilde nefes alırsanız çok işe yarıcağını söyledi. Youtubedan bakabilirsiniz nasıl olduğuna. Ve ne kadar az kişi gelirseniz o kadar iyi olduğunu söyledi. Ben odada kayınvalide olduğu için gebemin kendini kasıp çatı muanesi saatlerce yapamadığımı bilirim dedi. Sancıyı asla yatakta çekmememiz lazımmış pilates topunda hafif zıplamak veya yanlara doğru gidip gelmek, duşa girmek, yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, bi yere asılıp eğilmek vs. Bebeğin gelişini çok daha kolaylaştırırmış. Aynı zamanda 35. Haftadan sonra perine masajına başlarsak yırtılma/kesik çok daha az oluyormuş. Zeytinyağ veya kantaron yağıyla yapabilirmişiz bu masajı haftada iki kez 3er dakika. Sancı esnasında yapılan bele masajları anlattı o kadar rahatlatıyomuş ki eşleriniz muhakkak öğrensin her sancıda bu masajları isticeksiniz çünkü dedi. İlk 24 saat doğum sezaryende olsa normalde olsa ten tena temas çok önemliymiş çocukla annenin ömür boyunca yaşadığı ilişkiyi etkiliyomuş. Aynı zamanda benim gittiğim hastanede babaylada ten tene temas yapılıyomuş. 40 gün boyunca günün büyük bi kısmı koynumuzda olmasını önerdi doktor daha sonra bunun çok faydasını görüceksiniz kim ne derse desin kucağa alıştırma diyen çok olucaktır ama unutmayın bebeğin güvende olması için sizin kokunuza ihtiyacı var dedi. Bu arada geçenlerde doğum yaptırdığı bi hastası 15. Gün hastaneye gelmiş doktorda hayırdır noldu diye sormuş eve gelen misafir gripmiş ve bebeğe bulaşmış yoğum bakımda yatıyomuş bebek bu yüzden. Misafir kabul etmeyin gelen olursa da bebekle temas kurmasına izin vermeyin dedi. Şimdilik aklıma gelenler bunlar inşallah faydalı olur sizin içinde ❤
Çok guzel bilgiler canim paylaştığın icin teşekkürler. Ben de 16.haftamda hastanenin düzenlediği eğitime gitmiştim aynı bilgileri edinmiştim. Özellikle ten teması koynunda uyutmak falan çok önemli. Zaten insan elinden birakasi gelmez yataginda surekli süs gibi yatsin diye dogurmuyorum valla alışırsa alışsın onu kucagimda tutmak bana zevk verir :) misafir konusu da kesinlikle katılıyorum arkadaşımın bebeği de daha 1 haftalikken hastaneye yatti grip yuzunden. 40 gun kabul etmeyin küsecek olan küssün bebeğin sağlığı her seyden önemliKızlar şimdi eğitimden çıktım sizede aldığım bi kaç bilgiyi vermek istiyorum. Doula girdi eğitime ve nefesin doğumda ne kadar önemli olduğunu anlattı normal doğum düşünenler için söylüyorum. Gün içinde sürekli 4/8 nefesi çalışın sancınız geldiğinizde bu şekilde nefes alırsanız çok işe yarıcağını söyledi. Youtubedan bakabilirsiniz nasıl olduğuna. Ve ne kadar az kişi gelirseniz o kadar iyi olduğunu söyledi. Ben odada kayınvalide olduğu için gebemin kendini kasıp çatı muanesi saatlerce yapamadığımı bilirim dedi. Sancıyı asla yatakta çekmememiz lazımmış pilates topunda hafif zıplamak veya yanlara doğru gidip gelmek, duşa girmek, yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, bi yere asılıp eğilmek vs. Bebeğin gelişini çok daha kolaylaştırırmış. Aynı zamanda 35. Haftadan sonra perine masajına başlarsak yırtılma/kesik çok daha az oluyormuş. Zeytinyağ veya kantaron yağıyla yapabilirmişiz bu masajı haftada iki kez 3er dakika. Sancı esnasında yapılan bele masajları anlattı o kadar rahatlatıyomuş ki eşleriniz muhakkak öğrensin her sancıda bu masajları isticeksiniz çünkü dedi. İlk 24 saat doğum sezaryende olsa normalde olsa ten tena temas çok önemliymiş çocukla annenin ömür boyunca yaşadığı ilişkiyi etkiliyomuş. Aynı zamanda benim gittiğim hastanede babaylada ten tene temas yapılıyomuş. 40 gün boyunca günün büyük bi kısmı koynumuzda olmasını önerdi doktor daha sonra bunun çok faydasını görüceksiniz kim ne derse desin kucağa alıştırma diyen çok olucaktır ama unutmayın bebeğin güvende olması için sizin kokunuza ihtiyacı var dedi. Bu arada geçenlerde doğum yaptırdığı bi hastası 15. Gün hastaneye gelmiş doktorda hayırdır noldu diye sormuş eve gelen misafir gripmiş ve bebeğe bulaşmış yoğum bakımda yatıyomuş bebek bu yüzden. Misafir kabul etmeyin gelen olursa da bebekle temas kurmasına izin vermeyin dedi. Şimdilik aklıma gelenler bunlar inşallah faydalı olur sizin içinde ❤
Sağol canım benim ne demek yararlı olabildiysem ne mutluYa sen ne düşüncelisin öyle teşekkürler bizimle paylaştığın için
Çok haklısın canım 40 günden önce gelen olursada açıkcası yatak odasından yanlarına çıkarmayı düşünmüyorum görmek isteyen yatak odasına gidip bakarsa 5 dk baksın geri içeri girsin beşiği orda uyuyo derim. Hiç kimse benim bebeğimden değerli değilÇok guzel bilgiler canim paylaştığın icin teşekkürler. Ben de 16.haftamda hastanenin düzenlediği eğitime gitmiştim aynı bilgileri edinmiştim. Özellikle ten teması koynunda uyutmak falan çok önemli. Zaten insan elinden birakasi gelmez yataginda surekli süs gibi yatsin diye dogurmuyorum valla alışırsa alışsın onu kucagimda tutmak bana zevk verir :) misafir konusu da kesinlikle katılıyorum arkadaşımın bebeği de daha 1 haftalikken hastaneye yatti grip yuzunden. 40 gun kabul etmeyin küsecek olan küssün bebeğin sağlığı her seyden önemli
Dün aynıydık biz de. Nasıl moralimi bozdu eşek sıpası bütün gün sakin sakin durdu. Biraz yorgun ve hasta gibiydim sanıyorum ondan. Bütün gün uyudum moral bozukluğuyla. Akşam yemekten sonra kendine geldi beyefendiKizlar merhaba bizim oglan bugün oynamadı napabilirim oynasin diye biraz endişelendim niyeysecikolata denendi ise yaramadi
valla benim hiç yemek yapasım gelmiyo bıktım her gün ne yapıcam derdinden bide eşim çok seçiyo kendine ayrı ona ayrı yemekıste bızım gıbı kecı olurlar bıtane var bendeıkıtane olur napalım
Kızımda oyle yaaa ama arada yer ya baya ısındı havar bır su bır dondurma
ayyy ınsallah cıdden zor olur benım kuzenler aylarca pamukla sıldıamaan yazzz yıkarsın bool boollll ohhh
Evet canım yemekten sonra bır bardak cay kestane kuruyemısler falan fılm ızlersek mısır patlatıyorum agzım bos durmuyor aslındaoglenlerı ne bılım meyve yemesem havuc kemırırım falan bazen uc ogun de yıyorum her zaman ıkı ogun olmuyor
cok sukur ıyıyız suan :) kızımda da boyleydım gayet guzel dogdu ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?