2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Evet Bepanthol de çok iyi, sudocrem'in de çok metnini duydum teşekkür ederim fıstık. Ama olabildiğince doğal yağlarla kurtarmaya çalışıyorum işi. Yüzüme mesela eskiden Bepanthol sürerdim, uzun yıllardır artık soğuk sıkım yapılmış kuru üzüm çekirdeğinin yağını sürüyorum, saçıma Argan yağı, hep böyle şeyler yapmaya çalışıyorum. Ama darda kalırsam deneyeceğim, teşekkür ederim.

:)). Kız yok öyle deme:). Ben haftaya cuma yine gidicem, değişik birşey verirse yine gönderirim.

Bende nerdeyse senin gibi besleniyorum bir rutin yok günde iki öğün yiyoruz belki de ondan mı nedir bende 4 kilo aldım çok acıkıyorum meyve ile falan geçiştiriyorum her acıktığımda bir öğün yemek yesem baya alırım galiba çokta üstüne düşmüyorum her gün onuda yiyim bunu da yiyim diye o gün aklıma ne gelirse

Benim baya hareketliydi ama son haftalarda pek yüz vermiyor bize endiselendirdi beni dün cok yoruldum belki ondandir diyorum
Çocuklu bir arkadaşım demişti biz çok ayakta kalıp yorulduysak o sarsıntı bebeğe beşik gibi gelip uyutuyormuş ne zaman sessiz sakin yorulmadan kendimizi dinlersek o zaman uyanık olup tepki veriyormuş :))

Şu mühendisinoğlu sayfası da sudokremi önermemiş Ben de musteka aldım ama hindistancevizi yağını da düşünüyorum

ıste bızım gıbı kecı olurlar bıtane var bende ıkıtane olur napalım
Kızımda oyle yaaa ama arada yer ya baya ısındı havar bır su bır dondurma
Benim oglum eziyet etmez belki ya teyzesi pamukla silmekte 1 hafta sorna nasil zor geliyor insana allahtan yaz tutarim muslugun altina yikarim poposunu : ))o kadar islal mendil aldim bi kabul etsin bence ama
ayyy ınsallah cıdden zor olur benım kuzenler aylarca pamukla sıldı amaan yazzz yıkarsın bool boollll ohhh
Evet canım yemekten sonra bır bardak cay kestane kuruyemısler falan fılm ızlersek mısır patlatıyorum agzım bos durmuyor aslında oglenlerı ne bılım meyve yemesem havuc kemırırım falan bazen uc ogun de yıyorum her zaman ıkı ogun olmuyor
cok sukur ıyıyız suan :) kızımda da boyleydım gayet guzel dogdu ❤

Aynı şekil besleniyorum gerçekten yapısal o zaman bunu anladım. Hergün çikolata yemem mesela ama ne bilim evde durmuyorum çalışıyorum,izin günleri yürüyorum. Haftada bir iki pilatese gidiyorum Göbek,göğüs,popom aldı başını

Ee canım bende az aldım ama popom buyudu anlıyorum basenımde cıktı daha cıktı gogus buyudu :))) yanı normal halımızde degılız kı muhtemelen dogumdan sonra ınersın canım zaten asırı su tuketıyorsun emzırırken falan... hepımız eskı halımıze donerız ınsallah Eylulun yorumları oku cogu kısı gobegım dumduz oldu yazmıs

Benim baya hareketliydi ama son haftalarda pek yüz vermiyor bize endiselendirdi beni dün cok yoruldum belki ondandir diyorum
Canim bende dun cok yoruldum hareket etmedi. Sabahtan beri uzaniyorum yeni yeni kipirtilar basladi. Bazen sabahtan aksama kadar uyuyor. Gece hareketleniyor. Endiselenme dinleniyordur oglusun

Ayyy valla mı bu beni heycanlandırdı kilomoldum olası hiç sevmem ve ömür boyu nerdeyse 3-5 kilo ile derdim vardır bebeğimiz sağlıcakla gelsin inş eşim problem yapma kilonu diyor beraber yürüyüş yaparız veririz diyor. Bakalım

S Serylady canım yorgun musun fazla mı ayakta kaldın ? anne dinlendiğinde bebek çok hareket edermiş genelde akşamları hareket etmelerinin sebebi buymuş doktorum öyle söylemişti.. Şuan uyuyordur sen biraz dinlen uzan keyif yap..

Kızlar şimdi eğitimden çıktım sizede aldığım bi kaç bilgiyi vermek istiyorum. Doula girdi eğitime ve nefesin doğumda ne kadar önemli olduğunu anlattı normal doğum düşünenler için söylüyorum. Gün içinde sürekli 4/8 nefesi çalışın sancınız geldiğinizde bu şekilde nefes alırsanız çok işe yarıcağını söyledi. Youtubedan bakabilirsiniz nasıl olduğuna. Ve ne kadar az kişi gelirseniz o kadar iyi olduğunu söyledi. Ben odada kayınvalide olduğu için gebemin kendini kasıp çatı muanesi saatlerce yapamadığımı bilirim dedi. Sancıyı asla yatakta çekmememiz lazımmış pilates topunda hafif zıplamak veya yanlara doğru gidip gelmek, duşa girmek, yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, bi yere asılıp eğilmek vs. Bebeğin gelişini çok daha kolaylaştırırmış. Aynı zamanda 35. Haftadan sonra perine masajına başlarsak yırtılma/kesik çok daha az oluyormuş. Zeytinyağ veya kantaron yağıyla yapabilirmişiz bu masajı haftada iki kez 3er dakika. Sancı esnasında yapılan bele masajları anlattı o kadar rahatlatıyomuş ki eşleriniz muhakkak öğrensin her sancıda bu masajları isticeksiniz çünkü dedi. İlk 24 saat doğum sezaryende olsa normalde olsa ten tena temas çok önemliymiş çocukla annenin ömür boyunca yaşadığı ilişkiyi etkiliyomuş. Aynı zamanda benim gittiğim hastanede babaylada ten tene temas yapılıyomuş. 40 gün boyunca günün büyük bi kısmı koynumuzda olmasını önerdi doktor daha sonra bunun çok faydasını görüceksiniz kim ne derse desin kucağa alıştırma diyen çok olucaktır ama unutmayın bebeğin güvende olması için sizin kokunuza ihtiyacı var dedi. Bu arada geçenlerde doğum yaptırdığı bi hastası 15. Gün hastaneye gelmiş doktorda hayırdır noldu diye sormuş eve gelen misafir gripmiş ve bebeğe bulaşmış yoğum bakımda yatıyomuş bebek bu yüzden. Misafir kabul etmeyin gelen olursa da bebekle temas kurmasına izin vermeyin dedi. Şimdilik aklıma gelenler bunlar inşallah faydalı olur sizin içinde ❤

Ya sen ne düşüncelisin öyle teşekkürler bizimle paylaştığın için

Çok guzel bilgiler canim paylaştığın icin teşekkürler. Ben de 16.haftamda hastanenin düzenlediği eğitime gitmiştim aynı bilgileri edinmiştim. Özellikle ten teması koynunda uyutmak falan çok önemli. Zaten insan elinden birakasi gelmez yataginda surekli süs gibi yatsin diye dogurmuyorum valla alışırsa alışsın onu kucagimda tutmak bana zevk verir :) misafir konusu da kesinlikle katılıyorum arkadaşımın bebeği de daha 1 haftalikken hastaneye yatti grip yuzunden. 40 gun kabul etmeyin küsecek olan küssün bebeğin sağlığı her seyden önemli

Çok haklısın canım 40 günden önce gelen olursada açıkcası yatak odasından yanlarına çıkarmayı düşünmüyorum görmek isteyen yatak odasına gidip bakarsa 5 dk baksın geri içeri girsin beşiği orda uyuyo derim. Hiç kimse benim bebeğimden değerli değil

Kizlar merhaba bizim oglan bugün oynamadı napabilirim oynasin diye biraz endişelendim niyeyse cikolata denendi ise yaramadi
Dün aynıydık biz de. Nasıl moralimi bozdu eşek sıpası bütün gün sakin sakin durdu. Biraz yorgun ve hasta gibiydim sanıyorum ondan. Bütün gün uyudum moral bozukluğuyla. Akşam yemekten sonra kendine geldi beyefendi dinlen bolca meyve tatlı şeyler ve bol su iç akşama hareketlenir merak etme

valla benim hiç yemek yapasım gelmiyo bıktım her gün ne yapıcam derdinden bide eşim çok seçiyo kendine ayrı ona ayrı yemek bende öğlenleri önceki günden kalan varsa çorba morba içiyorm yada sütle nesquik falan yiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…