- 14 Ocak 2015
- 18.645
- 26.227
- 598
- 35
Kızım var oyle yapmama gıbı sansım yok :) ee esımle bende yıyoruzzz tabıııvalla benim hiç yemek yapasım gelmiyo bıktım her gün ne yapıcam derdinden bide eşim çok seçiyo kendine ayrı ona ayrı yemekbende öğlenleri önceki günden kalan varsa çorba morba içiyorm yada sütle nesquik falan yiyorum
bende çok severdm yemek yapmayı da eşim saolsun soğuttu acıkana kadar yemek yapasım gelmiyoKızım var oyle yapmama gıbı sansım yok :) ee esımle bende yıyoruzzz tabıııama ben zaten yemek yapmayı cok severım zor gelmıyor.
Pazar gunlerı genelde dısarda oluruz ozaman da ızgara vs yıyorum zaten...
aaaaaa ama oyle nesquık falan olmaz guzel beslenmen lazımm bebıse sana vıtamın lazımmmmm
Evet canım problem yoktu ondaŞeker yüklemesi yapıldı mı canım?
Tamam canım bu hafta bu listeye uyup tekrar tartılıcam hala da aynıysa aklıma gelen yemediğim canımın çektiği ne varsa yicem:)). Kız yok öyle deme:). Ben haftaya cuma yine gidicem, değişik birşey verirse yine gönderirim.
Cok mu yemek secıyorbende çok severdm yemek yapmayı da eşim saolsun soğuttu acıkana kadar yemek yapasım gelmiyosabah akşam iyi yiyorum aslında ama öğlenleri o şekilde geçiştiriyorm nesquik bir yerde bebişe kilo yaptığını duymuştum
Zaten ben aynı kaldım, ama yüzde 70 falan uydum. İlk uyduğum günler hemen gramlar eksilmisti. Benim gibi hem uygula, hem arada ye:).Tamam canım bu hafta bu listeye uyup tekrar tartılıcam hala da aynıysa aklıma gelen yemediğim canımın çektiği ne varsa yicem
Benim eşimde çok seçer o yüzden seni çok iyi anlıyorum canımvalla benim hiç yemek yapasım gelmiyo bıktım her gün ne yapıcam derdinden bide eşim çok seçiyo kendine ayrı ona ayrı yemekbende öğlenleri önceki günden kalan varsa çorba morba içiyorm yada sütle nesquik falan yiyorum
aşırı ya makarna istiyo ya tavuk pilav tarzı hep gerisini yemek olarak görmüyor ot falan olarak görüyo bi mercimek yemeği yapmışım oda çok olmuş 3 gündür bitsin diye onu yiyorum mesela neyseki faydalıCok mu yemek secıyorcocuk dogunca ne yapacak bazen cocuk yesın dıye cok sevmedıgım seylerı pişirmek zorunda kalıyorum.. esım yemek secmez sagolsun...
Nesquık kılo olayını hıc duymadım canım gozumde abur cubura gırıyor nedense
Çok da ünlü bir özel hastanenin diyetisyeni ona verdi öyle 1300'luk liste. 5.aydan 9.aya geldi, hiç kilo almadi ama bebek geride olduktan sonra ne anlamı var ki? Mercimek konusunda çok iyi yapıyorsun. Ben de o kadar tatlı yerim , benim de çok düşük çıktı. Çıkmadığı daha iyi boşver.1300kcal çok az günlük kendi enerji ihtiyacını karşılamaya yetmez ki kaldı ki bebisi yetsin.Bende gebelik şekeri çıkarmı diye çok korkttum ama şükür çıkmadı.ömrümün yarısı rejim yapmakla geçti zaten ha öyle doğum dışında büyük kilo alışlarım olmadi ama 5-6kg al ver şeklinde yaşadım. Dediklerinin hepsini alıyorum gün içinde bende hergün mutlaka bir tabak mercimek yemeği yemeye çalışıyorum.
bizim kavga çıkıyor ya daha dün çıktı valla dedm sana ayrı kendime ayrı yemek yapmaktan bıktım bugn ne varsa onu yiceksin yada git dedm ne istiyosan yap ye inat etti kalkmadı yernden aç kaldı sonra da ben aç bıraktım oldu hiç acımasıda yoktur saolsunBenim eşimde çok seçer o yüzden seni çok iyi anlıyorum canım
İyi yanı yemek yapmadım desem bir şey demez bende çok bunaldıysam yapmam
Yolladım fıstığım, kendi çektiğim resimler olduğu için özelden attım, iç çamaşırı şeklinde diye, isteyen olursa yollarım.Yaa bu eylulde bundan kullanmis cok memnun kalmis 12 gunde dal gibi olmus ondan bir yukseldim acikcasisen at ben tavsiyelere acigim bakarim
bence de hiç gerek yok hamile elbisesineKızlar trendyoldan aldığım elbise çok kötü geldi,düğünde filan giyilecek bir elbise değil.Bildiğin penye geldi.Benim sadece karnım var ,56 kgdayım,hamile elbisesi almaktan vazgeçtim.Çünkü hiç güzel model bulamıyorum.Normal elbise alacağım,bana fikir verirmisiniz
Pelviks kemik ağrısı aynı zamanda çatı ağrısı cnm benimde öyle iki aydır var.ilk ayağa kalkarken bende zorlanıyorum yürüdükçe geçiyor ama oturup tekrar kalkarken yine aynı.Ayrica yatakta dönerken çok zorlanıyorum o kemiklerin ağrısından ama okuduguma göre bunlarda normalMerhaba kızlar eşim 1 aydır evde onunla uğraşmaktan ugrsamaktan yazamadım ama hep okudum takip ettim sizleri . :)
Benim de bacak aramda ağrı var 2 aydır. Hani bacaklarını ayirirsin da zorla kasiklarinin oradaki eklemler hamlar ya onun gibi . 2 gündür de geceleri daha sola ağrıdan dönemiyorum bacaklarımı açamıyorum Çok kötü oldum . Acile gittim muayene ettiler idrar testi aldılar açılma yok suyun ıyi bebek hareketli idrar da da enfeksiyon yok dediler çok şükür. Ama ben ağrıdan pozisyon degistiremiyorum geceleri. Bunu yaşayan bilgisi olan var mı acaba
İşin içine Hamile ismi girince fiyat 2 katına çıkıyor,saol canım önerin içinbence de hiç gerek yok hamile elbisesinezaten model de olmuyor alt tarafı bol normal bir elbise olur yani bordo olan hoşmuş tam düğünlük
Yapayım ozanımızaBenim oglusa da yap el emegi seyler cok hosuma gidiyor ya ama olmayinca olmuyor
Çok güzel bilgiler cnm ve aynen katılıyorum kimse bebeği öpmeye kalkmasin ben asla izin vermem.Ayrica misafir geldiğinde bebek mutlaka başka odada olmalı hatta bebeğin yanına girmek isteyene maske bile verebilirim çünkü benim bebeğim milletin bir opucugunden çok çok kıymetli.Kızlar şimdi eğitimden çıktım sizede aldığım bi kaç bilgiyi vermek istiyorum. Doula girdi eğitime ve nefesin doğumda ne kadar önemli olduğunu anlattı normal doğum düşünenler için söylüyorum. Gün içinde sürekli 4/8 nefesi çalışın sancınız geldiğinizde bu şekilde nefes alırsanız çok işe yarıcağını söyledi. Youtubedan bakabilirsiniz nasıl olduğuna. Ve ne kadar az kişi gelirseniz o kadar iyi olduğunu söyledi. Ben odada kayınvalide olduğu için gebemin kendini kasıp çatı muanesi saatlerce yapamadığımı bilirim dedi. Sancıyı asla yatakta çekmememiz lazımmış pilates topunda hafif zıplamak veya yanlara doğru gidip gelmek, duşa girmek, yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, bi yere asılıp eğilmek vs. Bebeğin gelişini çok daha kolaylaştırırmış. Aynı zamanda 35. Haftadan sonra perine masajına başlarsak yırtılma/kesik çok daha az oluyormuş. Zeytinyağ veya kantaron yağıyla yapabilirmişiz bu masajı haftada iki kez 3er dakika. Sancı esnasında yapılan bele masajları anlattı o kadar rahatlatıyomuş ki eşleriniz muhakkak öğrensin her sancıda bu masajları isticeksiniz çünkü dedi. İlk 24 saat doğum sezaryende olsa normalde olsa ten tena temas çok önemliymiş çocukla annenin ömür boyunca yaşadığı ilişkiyi etkiliyomuş. Aynı zamanda benim gittiğim hastanede babaylada ten tene temas yapılıyomuş. 40 gün boyunca günün büyük bi kısmı koynumuzda olmasını önerdi doktor daha sonra bunun çok faydasını görüceksiniz kim ne derse desin kucağa alıştırma diyen çok olucaktır ama unutmayın bebeğin güvende olması için sizin kokunuza ihtiyacı var dedi. Bu arada geçenlerde doğum yaptırdığı bi hastası 15. Gün hastaneye gelmiş doktorda hayırdır noldu diye sormuş eve gelen misafir gripmiş ve bebeğe bulaşmış yoğum bakımda yatıyomuş bebek bu yüzden. Misafir kabul etmeyin gelen olursa da bebekle temas kurmasına izin vermeyin dedi. Şimdilik aklıma gelenler bunlar inşallah faydalı olur sizin içinde ❤
Evet canım kesinlikle öyle valla en iyisi başka odada beşikte olmalı o zaman kucağa almak istemezler biz alın demezsek bende demicem yani belki gribi yeni atlattı belki bi enfeksiyon bulaşıcak. Maske almayı bende düşünüyorum belki eşim veya annem yanımda kalcak olanlar rahatsız falan olursa onlar takar muhakkak lazım olur.Çok güzel bilgiler cnm ve aynen katılıyorum kimse bebeği öpmeye kalkmasin ben asla izin vermem.Ayrica misafir geldiğinde bebek mutlaka başka odada olmalı hatta bebeğin yanına girmek isteyene maske bile verebilirim çünkü benim bebeğim milletin bir opucugunden çok çok kıymetli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?