Benim tansiyon düşünce başım ağrıyor farkediyorum ölçüyorum bakıyorum düşmüş. Eşim bikere biraz tuzlu ayran yaptı 5-6 tane de zeytin yedim dengeledimHer sabah birkac tane yiyiyorum ama sayiyi arttirayim biraz o zaman :)
Aa neden hiç bişey yok hissetmiyosun bile daha sonra biraz ağırlık hissediyosun ama oda geçiyo bi iki gün sonra hiç korkmam aşıdan kan aldırmadan serumdan iğneden falanAşıdan çok korkuyorum ya
Canim bende asidan korkuyorum normalde cildimde cok hassas. Ilk dozunda hic hissetmedim agrim olmadi. Ikinci dozda da cok hafif sizladi bir gun hemen gecti. Korkma vurun bence..Ben yarın sağlık ocağına tetanoz aşısının 2. Dozunu vurulmak için gitcem galiba,ebe çağırmıştı. Ama hiç gidesim yokhepiniz yaptırdınız mı 2. Dozu ?
İlginçtir kan aldırmadan serumdan falan korkmam hatta severimAa neden hiç bişey yok hissetmiyosun bile daha sonra biraz ağırlık hissediyosun ama oda geçiyo bi iki gün sonra hiç korkmam aşıdan kan aldırmadan serumdan iğneden falan
Gidip vurunayımCanim bende asidan korkuyorum normalde cildimde cok hassas. Ilk dozunda hic hissetmedim agrim olmadi. Ikinci dozda da cok hafif sizladi bir gun hemen gecti. Korkma vurun bence..
Ayh hadi gözünaydin. Yazmamistim ama son birkaç gündür durumunu merak ediyordum. Haydi hayırlısı, maşallah yavruşuna da ,boyu kilosu da yerinde, surat da çok tatli.Arkadaşlar bu gün gittim doktoruma vajinal muayene ile baktı ilk kez..
Plasentam rahim ağzıma çok yakınmış.. %80 yukarı çıkar dedi ve bu yüzden kanama olmuştur dedi..
Biraz yoruldun mu diye sordu bu hafta ev taşıdığımız için biraz fazla ayakta kalmıştım..
Bana şimdilik bir süre dinlen çok ayakta durma dedi..
Korkulacak bir şey yok dedi..
980 gr olmuş oğlum 34 cm
Teyzelerine selam söylüyor
Korkma bişey olmaz ikinci doz daha rahat geçiyomuş. Yarın bebişler olunca onlara yapılan aşıları gördükçe keşke bize yapılsa dicezİlginçtir kan aldırmadan serumdan falan korkmam hatta severimama aşı bilmiyorum ya çocukluk travması mıdır nedir bi de ilk dozu oldum 3-4 gün ağrıdı kolum,sonra geçti dünyanın sonu gelmedi yani ama korkak oldum bi anda
Hahaha bizimkinin evde misafir olsun biraz fazla ses olsun hop hop hoplayasi tutuyor usttende gorebiliyorum artik oglusumun hareketlerini ama video cekince duruyor bir türlü yakalayamadimaynen su içsemmmm kopuyor helr seslı yerlerde ahhhhh yıcem totosunuuuuu dogsunnn
evet ama vurmayı gectıler sankı ıttırıyolar orası sısıp sısıp ınıyor mesela yan yatıyorm suan koltuga gelen kısım hopluyorbazen hem yattıgım kısım hem yukarı kısım artık ne yapıyorsa ablası da burda zıplıyor ne olcak boyle bakalım
Cok sevmemde aslinda zatenn cok canim cekerse bi parca yiyorum ozaman birsey olmuyor ilginctirAyy kıyamam ya çok üzüldüm gerçekten seviyomusun peki normalde
Evet ben dayanır mıyım bilemiyorumKorkma bişey olmaz ikinci doz daha rahat geçiyomuş. Yarın bebişler olunca onlara yapılan aşıları gördükçe keşke bize yapılsa dicez
Ha ha, hamilelik boyunca ortak noktalarimiz olmus baya desenize:) Ozellikle dis konusunda ne yaptiginizi merak ettim, okudugum kadariyla hamilelikten dolayi bir islem pek yapilmiyormus ama benim bu dis ya dolgu yapilir ya tamamen cekilir, curuk bir dis. Cok agrimiyor ama disciye bir gostericegim.
Ultrasonun bildigim kadariyla saglik acisindan bebege hicbir zarari yok, burada saglik pahali oldugundan az bakiyorlar. Hamilelik oncesi ve sonrasi kontrolleri sigortalar tamamen karsilamak zorunda, o yuzden minumumda tutuyorlar ultrason sayisini. Ikili test mi uclu test mi bilmiyorum ama 3 tane gene baktiklari bir test var onu yapiyorlar ve sigorta karsiliyor. Seker yuklemesi, tetanoz asisi, grip asisi, 2-3 kere yapilan kan tahlili gibi seyler de dahil. Hatta bende kaplte parlaklik ciktigi icin Nifty denen testi de yaptirdim ve sigorta karsilayacak, tabi bunun icin biraz ugrastim, doktordan rapor aldim sigortayla konustum falan. Sonrasinda suprizle karsilasmak istemedim, bir arkadasima Nifty icin 7500 $ fatura geldi daha yeni, neyseki onun da sigorta karsiliyormus da odemesine gerek kalmadi.
Genel olarak kilo, tansiyon, idrar kontrolu yapiliyor, bebegin kalp atislarini dinliyoruz, gobegim olculuyor, sorularimi soruyorum bu kadar. Araya bir iki ultrason daha sikistirsalardi fena olmazdi, ben cebimden odeyerek yaptirabilirim galiba ama bosver bebegin bir ihtiyacini alirim diyiyorum, meraksizmiyim ne biraz:)
Allahtan çok sevmiyomuşsun canım biz gibi olsan acı çekerdin resmenCok sevmemde aslinda zatenn cok canim cekerse bi parca yiyorum ozaman birsey olmuyor ilginctir
Evet şampuan aldım canım hiç dikkat etmedimCanım şampuanınımı aldın uni baby’nin. 2 farklı şampuanınıda inceledim ben uni baby’nin içeriğinde sodyum benzoat bulunuyor yazıyor.
Anladım canım sata göre güncelledin ozaman doğrusuda o zaten diğer türlü yanıltır insanı.Şuan 26+5 iz canım geç döllenme vardı kapatmıştı doktorumu değiştirdim oda kapatmamış dedi ama satı baz alıcaz doğum da dedi doktorun doğum için söylediği tarihi işaretledim takvimde
Ablamda yurt dışında anlatıyor şaşkınlıkla dinliyorum biz burda devlet hastanelerini beğenmiyoruz ama orda çok daha kötü.geçen anlatıyor hatta arkadaşı hamile, böbrekleri ağrıyor hastaneye gidiyor bebek büyüdüğü baskı yaptığı için ağrıdığını söylüyorlar ber seferinde kadın taş düşürüyor sonra anlıyorlar.bizim burda olsa olacakları tahmin edersin :)) Atam boşuna dememiş beni türk hekimlerine emanet edin diyeKizlar merhaba herkesin keyfi yerindedir umarim. Ben biraz agirlasmaya basladim ama mecbur calismaya devam, toplam 8 kilo aldim, bakalim kac kiloyla tamamlayacagim. Oglumda neredeyse 22 kilo almistim ki 3 hafta da erken dogmasina ragmen, ama hepsini 6-7 ayda vermistim, metabolizmam hizli galiba bir de emzirmek ise yaradi.
Nacizane bir tavsiye vermek istiyorum, oglumda sampuan olsun sabun olsun her banyoda kullanmadim, atiyorum birgun sampuanladiysam ertesi gun sadece suyla yikadim, sizin de akliniza yatarsa oyle yapabilirsiniz, bebeklerin cok kirlendiklerini dusunmuyorum.
Bu arada size ozenmiyor degilim, masallah kilosunu boyunu takip ediyorsunuz, ben yurtdisinda oldugun icin toplamda iki kere ultrasona girdim (10. hafta ve 18. hafta), bebegin boyu kilosu hakkinda suanda hicbir bilgim yok. Kontrollerde gobegimi mezurayla olcup, tamam haftasiyla uyumlu demiyorlar mi kafayi yiyecegim:)
Hayirlisiyla kucagima alsam baska birsey istemiyorum, buna da sukur ama bu hamilelikte basima gelmeyen kalmadi:) Ilk 4-5 ay kustum, biopsy oldum, yururken buzda kaydim dustum, yemek yerken disim kirildi, ve ben kirilan disimi yemekten cikan tas zannettim sonradan ayri baslayinca farkina vardim:) Bir de dusuk tansiyon icin tavsiyeleriniz var mi, en son kontrolde 8.4/5.6 cikti.
Amin canım kurban olurum ben ona canları sağolsun onların varlıkları yeter.bugün bana yaptıklarından yollamış sağolsun.Aminn arkadasim.olsun annende napsin varligi yeter eylulden sonra seve seve yapar o da herseyini allah yokluklarini gostermesin : )
Bende unuttum aslında bazı şeyleri ne yalan söyleyim sil baştan çocuk büyütecegim sanki :)Öylemi canım valla çok sevindim hiç tahmin edemiyorum daha önce yaşamadımya :)
Maşallah Ayaz aArkadaşlar bu gün gittim doktoruma vajinal muayene ile baktı ilk kez..
Plasentam rahim ağzıma çok yakınmış.. %80 yukarı çıkar dedi ve bu yüzden kanama olmuştur dedi..
Biraz yoruldun mu diye sordu bu hafta ev taşıdığımız için biraz fazla ayakta kalmıştım..
Bana şimdilik bir süre dinlen çok ayakta durma dedi..
Korkulacak bir şey yok dedi..
980 gr olmuş oğlum 34 cm
Teyzelerine selam söylüyor
Kalsiyum ilacı olarak ne kullanıyorsun,dişlerimde şu anda bir sorun yok ama o kadar korkuyorum ki,çok acı çektim ,eğer olmazsa doktor kontrolünde ben de o ilaçtan alıyımSaglik acisindan sorun oldugundan demedim ultrasonu canim ben hani boyle surpriz oluyor ne bilim biraz eski usul gibi ya ondan hosuma gidiyor ama dedigim gibi kendim yapamayanlardanimdisim icin benim doktor isleme izin vermedi antibiyotik kullandim dogumdan hemen sonra cektiricem 20lik dis benimki sadece temizlik yaptirdim ve kalsiyum hapina basladim o zamandan beri biraz daha iyi yani agrisi hafif dayanabiliyorum insallah nifty testi sonucun temuz cikmistir burda saglik ocaklari tansiyon vs herseye bakiyor ultrason haric onun gibi saniyorum
Bende öyle valla bide herşeyi hazır oldukça insan daha çok hevesleniyoEvet ben dayanır mıyım bilemiyorumbebişimi hissettikçe ona daha çok bağlanıyorum
evet canım genel bi kısıtlama var malesef :/Sizin de internetler kötü mü kızlar ? Siteye düzgün giremiyorum ☹
bende ilk defa bu derece oldum vallaOoo masallahben cooooook asırı yedıgım zamanlar cooook rahatsız oluyorum gecen gece catlıcam sandım Aslında gec saat yemeyınce daha rahat mıdeler neyse arada olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?