Bazen sinirleniyorum dayanamiyorum canim he he deyince sinirim gecmiyorBen böyle anlattığımdan anlamıcak insanlara hee hee diyip geçiyorum artıknefes yormaya bile değmez o körü körüne inanıyo kendi bildiğine
Baya aynıyız işte böyle böyle geçireceğiz inşallah canımcanım benim kültürümde enfeksiyon çıkmıyordu önemli olan oymuş bünye yapıyor akıntıyı idrar yollarımda da enfeksiyon çıkıyor evlendim evleneli onun için de kültür yapıldı ona da aynı şeyi söylediler bünye geçmiyor malesef her türlü ilacı kullandım
böyle durumlarda baskıdan sütün geleceği varsa da gelmez valla bende sonuna kadar emzirmek istiyorum inşallah bir sıkıntı olmaz da ama olmuyorsa da napıcaz aç mı kalıcak bebekEmzirme konusu benim annelikte kafayı sıyırmamda başlangıç noktamdır.oglumu sezeryanla doğurdum.3 gün sütüm gelmedi.emzir gelir emzirrr emzirrr emzirrr emzirrrrrrr emzirrrrrrrrrr bir annenin omuzlarına okadar çok psikolojik baskı koyuyorlar ki farkında değil toplum.3 koca gün benim yavrum aç durdu kocam inat etti mama vermemek için.sonunda mecbur mama tavsiyesi yaptık günde bir sefer sadece.haaa şükür 14 ay emzirebildim mama takviyesi ile ama yaşadıgım günler aklıma geldikçe boğazım düğümleniyor.
aynen canım birbirini de tetikliyor üşütünce falan da çoğalıyor bende pes ettim artık bi rahatsızlık vermiyor zaten alıştımBaya aynıyız işte böyle böyle geçireceğiz inşallah canım
Mecbursa napsin birsey olmaz oyle de boyle de buyuyor o cocuk eminim anne cok uzuluyordur ama gercekten dert edilecek aglanacak bir durum olmamali buEvet arkadaşımın gelmedi mesela
Ne yapsın kızcağız mama veriyor
Insallah hepimiz guzel gunlerde kullanalim saglikla gelsinler yavrularimizHayırlı olsun canım. Bizde bi çılgınlık yaptık letgodan Kraft fit travel sistem araba aldık piyasa fiyatının 3te 1 fiyatına sıfır.gayet Güzel beğendik güzel sağlıklı günlerde kullanalım İnşâAllah
İnşallah vaktiyle ve sağlıkla gelecek bebişin annesi stres yapma en doğru ve en hayırlı zamanda geleceğinden eminim ben sen yeter ki bol bol dinlen canımKızlar selam
Bebeğimin odası hazır
Eşyaları da hazır
Dua edin zamanında sağlıkla gelsin
( insallah hepimizinki )
Bu arada benden az az su gelmeye devam ediyor
Doktorum test yaptı arada gelen su ammiyon sıvısı imiş
Bol bol dinlenip havuç suyu içiyorum ama aklım çıkıyor bebeğime birşey olacak diye
Bana dua edin olur mu
Bebeğim tüp bebek 5 sene sonra kavuştum ona
Maddi manevi çok emeğim var ve de umudum tabi
Bu arada ebebek joi de mama sandalyelerinde indirim var az evvel aldım bir tane
Bir bakın dilerseniz
Oyle kocayi bogarım o lohusa kafasiyla sanirim en ufak birsey diyeni bogabilirim onceden uyaricam herkesi ben gelse zaten emziririm esirgeyecek degilim sonucta degilmi boyle davrananlari kınıyorumEmzirme konusu benim annelikte kafayı sıyırmamda başlangıç noktamdır.oglumu sezeryanla doğurdum.3 gün sütüm gelmedi.emzir gelir emzirrr emzirrr emzirrr emzirrrrrrr emzirrrrrrrrrr bir annenin omuzlarına okadar çok psikolojik baskı koyuyorlar ki farkında değil toplum.3 koca gün benim yavrum aç durdu kocam inat etti mama vermemek için.sonunda mecbur mama tavsiyesi yaptık günde bir sefer sadece.haaa şükür 14 ay emzirebildim mama takviyesi ile ama yaşadıgım günler aklıma geldikçe boğazım düğümleniyor.
ya ben mesela emzırdım yanıı doya dıyaa hatta artıkk memelerımı oyuncak etmıstı bagımlıydı hem yemek yıyordu hem benı emıyordu cok mutluyum cok sukur amaaa... ben bu anne sutu alanın bagısıklıgı cok guclu olur yok dişi şöyle olur vs pek ınanmıyorum. Ben normal dogan bır bıreyım bagısıklıgım hıcte kuvvetlı degılAnne sütü ve mama arasinda illaki fark vardir ama sütü gelmeyen anneler yada gelmeyecek anneler olabilir aramizda tabiki herkes emzirmek ister ama bazi sebeplerden emziremiyor ise bunlari duyup uzulebilir bence mamayla da cocuk gayet büyür kimse bunu tercih etmez tabiki ama bazilarinin bu konuda bu kadar kati olmalarina ben kiziyorum gercekten biberon atilacak falan neymis daha neler
bencede bencede ben cocugumu emzırdıgım halde katı uyaran ebelere doktorlara sınır oluyorum. Belkı bu sefer benım sutum gelmıcek ne yapayım hayret yanı.. arkadasım dogum yaptı kızı suan hastanede bıberonla sut ıctı napsın mecbur sımdı bu arkadasımı emmıyecek mı cokta guzel emer. Hatta ılk cocugu da erken dogmustu oda oyle bıberonla vermıstı sonra noldu gece gunduz meme bagımlısıydı cocuguBenim arkadaşım da 15 günlük bebeği varken annesini kaybetti ve çok densiz bir şekilde haberi verdiler,sütü kesildi,bebeğini emziremedi,herkes emzirmek ister ama hayatın neler getireceğini de şimdiden bilemiyoruz,ebelerin bu kadar sert ve katı olmalarına hiç anlam veremiyorum
Ben de aynisini aldim mavisi sadeceEn istediğim önem verdiğim şeylerden biriydi sonunda aldım 39.90 e bebekten oğlumda tek sıkıntım emzirmekle alakalıydı çok baskı (“emzirmeyenden anne mi olurmuş “)gibi sütü toptan kesecek cümleler yüzünden çok sıkıntılı zamanlardı oyüzden daha bilinçli hazırlanmaya çalışıyorum
Kişiden kişiye değişiyor demekki canım benim arkadaşımın bebeği biberonla mama içti doğar doğmaz sütü olmadığı için sonra bebek naptıysak annesinin memesini almadı :/ bebekten bebeğe değişiyor. Bende mamaya karşı değilim hepimiz emzirmek isteriz ama gelmezse bu dünyanın sonu değil ama biberonla mama vermeye çok karşıyım. Enjektörle veya kaşıkla verilebilir.ya ben mesela emzırdım yanıı doya dıyaa hatta artıkk memelerımı oyuncak etmıstı bagımlıydı hem yemek yıyordu hem benı emıyordu cok mutluyum cok sukur amaaa... ben bu anne sutu alanın bagısıklıgı cok guclu olur yok dişi şöyle olur vs pek ınanmıyorum. Ben normal dogan bır bıreyım bagısıklıgım hıcte kuvvetlı degılcok sukur tabı allah beterınden korusun.
Mesela kv calısıyormus esımı emzırememıs ama esımın dişleri mukemmel ya da bagısıklıgı cok cok ıyı... yanı cevremde cok ornek var boyle bu sekılde sartlanmak cok agır hıc emzıremeyenler cok uzuluyor. Dogum yapınca bebek sarılık oluyor gelmeyenın sutu gelmıyor ee ne olcak mecbur mama çokta takmamak lazım 6ay sonra zaten hem emıryorlar hem yıyorlar
Ayrıca bıberon cok sacma ya ben bazen bıberonla sut verdım ee neden mememe yapısık yasadı bu cocukdemek kı bıberonla emzıkle alakası yok cocukla alakası var. Boyle seylerı sadece anne bılır ya ama tabı sütğ geldıgı halde sırf cocuk kg alsın dıye mama verenlere kzııyorum.
bencede bencede ben cocugumu emzırdıgım halde katı uyaran ebelere doktorlara sınır oluyorum. Belkı bu sefer benım sutum gelmıcek ne yapayım hayret yanı.. arkadasım dogum yaptı kızı suan hastanede bıberonla sut ıctı napsın mecbur sımdı bu arkadasımı emmıyecek mı cokta guzel emer. Hatta ılk cocugu da erken dogmustu oda oyle bıberonla vermıstı sonra noldu gece gunduz meme bagımlısıydı cocuguarkadasım yorgunluktan oluyordu
Keske herkes boyle bilincli olabilse senin gibiya ben mesela emzırdım yanıı doya dıyaa hatta artıkk memelerımı oyuncak etmıstı bagımlıydı hem yemek yıyordu hem benı emıyordu cok mutluyum cok sukur amaaa... ben bu anne sutu alanın bagısıklıgı cok guclu olur yok dişi şöyle olur vs pek ınanmıyorum. Ben normal dogan bır bıreyım bagısıklıgım hıcte kuvvetlı degılcok sukur tabı allah beterınden korusun.
Mesela kv calısıyormus esımı emzırememıs ama esımın dişleri mukemmel ya da bagısıklıgı cok cok ıyı... yanı cevremde cok ornek var boyle bu sekılde sartlanmak cok agır hıc emzıremeyenler cok uzuluyor. Dogum yapınca bebek sarılık oluyor gelmeyenın sutu gelmıyor ee ne olcak mecbur mama çokta takmamak lazım 6ay sonra zaten hem emıryorlar hem yıyorlar
Ayrıca bıberon cok sacma ya ben bazen bıberonla sut verdım ee neden mememe yapısık yasadı bu cocukdemek kı bıberonla emzıkle alakası yok cocukla alakası var. Boyle seylerı sadece anne bılır ya ama tabı sütğ geldıgı halde sırf cocuk kg alsın dıye mama verenlere kzııyorum.
bencede bencede ben cocugumu emzırdıgım halde katı uyaran ebelere doktorlara sınır oluyorum. Belkı bu sefer benım sutum gelmıcek ne yapayım hayret yanı.. arkadasım dogum yaptı kızı suan hastanede bıberonla sut ıctı napsın mecbur sımdı bu arkadasımı emmıyecek mı cokta guzel emer. Hatta ılk cocugu da erken dogmustu oda oyle bıberonla vermıstı sonra noldu gece gunduz meme bagımlısıydı cocuguarkadasım yorgunluktan oluyordu
Orası sana kalmış bısey canım ona yorum yapamam zaten ebelere doktorlara yapıyorum bende mesela yara oldu anlatmıstım bıgun dınlendırdıgım memeı sagıp dıgerını emzırdım fln sarılık oldu daha cok gelsın dıye delı gıbı sagım yaptım daha cok hem emzın hem cogalsn vs cok sukur hastanelık olmadan atlattık... zor annelık ınsan herseye tutunuyor cok sukur hıc sıkıntım olmadı.. umarım hıc bırınız yasamazsınızKişiden kişiye değişiyor demekki canım benim arkadaşımın bebeği biberonla mama içti doğar doğmaz sütü olmadığı için sonra bebek naptıysak annesinin memesini almadı :/ bebekten bebeğe değişiyor. Bende mamaya karşı değilim hepimiz emzirmek isteriz ama gelmezse bu dünyanın sonu değil ama biberonla mama vermeye çok karşıyım. Enjektörle veya kaşıkla verilebilir.
Evet canim o zaman 12 haftalık hamileydim, ikinci hamileligim bu benim ilkinde de hep düşüktü. Iyotsuz sofra tuzu diye geçiyor canım migros da falan var. Siz yine de doktorunuza da sorun ona gore tuketin diyeyim. Çok stres yapmamaya çalışın stres başlı başına bir sıkıntı insallah sağlıkla bu günleri atlatıp sağ salim kucagimiza almak nasip olurHayırlı akşamlar cnm.
Birde gebelikte mi düşmüştü senin
Tmm cnm tuz önerini bekliyorum
Katılıyorum canım sana bende ya böyle bi yöntemle yada enjektörle veririm mamaya değilde biberona karşıyım bebeğin biberona alışıp annenin memesine yabancılaşmasına.Kızlar emzirme konusuna bende deyinmek istiyorum, hepinizin yazdıklarını okudum. Elbette her anne ister yavrusunu emzirmeyi sonuna kadar katılıyorum hepinize . Benim ilki sezeryandı, yok “sezeryanda hemen sütün gelmiyor” filan bu cümleleri kulak asmayın. Gayette güzel geldi. Her çocuk nasibiyle gelir. İlk bebekte öyle oldu diye bu demek değilki 2.bebektede sütüm hemen gelecek. Her bebek her hamilelik farklı. Ben eğer olurda hemen gelmezse biberon verme taraftarı deyilim, e açta bırakacak değilim yavrumu, EDS yöntemini kullanmayı düşünüyorum. Sizinde aklınızda bulunsun. Hem bebek biberona alışmamış olur, hem ten teme temas, hemde sütünüz böylelikle gelir.
Aynen canım, ya buda biraz sabır isteyen bişey,zaman isteyen ama herşey bebeklerimiz için,katlanırız.Katılıyorum canım sana bende ya böyle bi yöntemle yada enjektörle veririm mamaya değilde biberona karşıyım bebeğin biberona alışıp annenin memesine yabancılaşmasına.
Aynen öyle zekayaaa hıc gırmıcemKeske herkes boyle bilincli olabilse senin gibibana simdiden ufak ufak basladi o baski aman kizim bak emzir emzirmessen soyle olur falan denmelere bende katilmiyorum emen cocuk zeki olur mama yiyen soyle olur yok bagisikligi boyle olur beni annem 3 yasina kadar emzirmis dunyanin hastaligini gecirdim 2 kere ameliyat oldum astim hastasiyim cok sukur yinede ama cokta alakasi yok bence bebegi soguga mikroba alistiracaksin tozla kumla oynatacaksin ki bagisiklik gelissin sütün illaki faydasi vardir eskiden kulagimiz agriyinca babannem emziren komsu teyzenin sutunu damlatirdi hatta iyilessin diye hicbir annede bile isteye cocugu sütünden mahrum birakmaz diye dusunuyorum en azindan bilincli ise kilo yapsin diye mama vereni de ilk kez simdi duydum o nasil birseymis ya
Ne ilkim canım ne de son olurum bir çok anne yaşıyor bu durumu.Benim ilk bebeğim ama etrafımda senin hikayene benzeyen çok hikayeye şahit oldum. Zaten kendimizi en yetersiz hissedeceğimiz bir dönemde bir de böyle psikolojik baskı ne bileyim yazık günah ya anneye
Kaynanan emzirirken başında beklerrr ufff ufffböyle durumlarda baskıdan sütün geleceği varsa da gelmez valla bende sonuna kadar emzirmek istiyorum inşallah bir sıkıntı olmaz da ama olmuyorsa da napıcaz aç mı kalıcak bebekçevre çok önemli etkiliyo cidden o yüzden bence bebeğe alışma sürecinde 40 gün kimseyi kabul etmemek lazım
Lohusaya ceza da vermiyorlarmış :)Oyle kocayi bogarım o lohusa kafasiyla sanirim en ufak birsey diyeni bogabilirim onceden uyaricam herkesi ben gelse zaten emziririm esirgeyecek degilim sonucta degilmi boyle davrananlari kınıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?