tasarimcibayan yukarıda konuşmuşsunuz geç doğum konusunda uzuyor izin lafa atlamış gibi oldum ama :) mesela sen 37 de ayrıldın 40. Hafta doğum olmadı diyelim gününü geçen hergün 16 haftaya artı olarak alınır 41de doğum olduysa 17 hafta gibi . Post bir şey deniyor adına ama unuttum :/
Benim daha doğumum yok ilk çocuk ama 10 yıldır devlet memuruyum etrafIm doldu taştı Doğum izinleriyle ordan biraZ biliyorum
Yaa yerim sanirim hamileliğin en guzel kisimlarinda. biri de bu saglikla gelsin saglikla giysinlerBana yine bir dünya ütü yolları gözüktü
Kiz bebesi oldugu ne kadar belliBende bugün yıkadımmm :) ama ütüler o kadar gözümde büyüyor ki azar azar yapıyorum hemen bi bacak bel ağrısı oluyor :/
ayy çok tatlı hele o çoraplar nee bittimBende bugün yıkadımmm :) ama ütüler o kadar gözümde büyüyor ki azar azar yapıyorum hemen bi bacak bel ağrısı oluyor :/
Amin canım inşallah,darısı sana olsunYaa yerim sanirim hamileliğin en guzel kisimlarinda. biri de bu saglikla gelsin saglikla giysinler
Benim arkadaşım 36.haftada ayrıldı 37.5da doğum yaptı izni aktardı ya kullandı öyle biliyorumSelam arkadaşlar
Ben özel sektördeyim devlet ile uygulama farklı olabilir ancak biz de durum şöyle toplamda 112 gün yani 16 hafta ya izin, eğer doğum geç olursa doğumdan sonraya devrolmuyor o izin. Doğumdan sonra eksik kullanmış oluyoruz.
Diyelim 37 de çıktıniz, doğum 42 de oldu doğumdan sonra kalan süre 11 hafta oluyor. Benim ilk doğum 41+1 de oldu Aynen böyle oldu.
İkinci bir konu da diyelim 37. Haftada doğum yaptınız. Doğumdan sonraya devretmeyi planlandığınız 3 hafta yanıyor. Çünkü bu 3 hafta minimum doğumdan önce kesin kullnmaniz gereken süre. Eğer doğum erken olursa doğumdan sonraya sadece 13 hafta kalıyor
Siz de araştırın derim kızlar bunlar benim bildiklerim.
Bir yanlışım olursa beni de bilgilendirin
Ek olarak hastane çıkışı nerelerden aldınız bana mesaj ya da resim atar mısınız?
Bir de ben ilk doğumda hastaneye depend almıştım çok faydalı idi. Büyük boy hasta bezi.
Tavsiye ederim hepinize
Hastane çantanıza ya da diğer hazırlıklar için listeniz var ise paylaşır mısınız?
Sağlıkla gelsin tüm Kuzular
İyi pazarlar
Canım ben başka bi demir kullanıyorum ama günde 1 di, en son kontrolümde kan vermiştim doktorum kanın düşmeye başlamış 1 gün 1 kez ertesi gün 2 kez kullan demiri artık dedi yani iki günde 3 tane alıyorum şuan doktorunu dinle bence o öneriyo arttırman gerekirse söylüyo zatenGyno ferro sanol kullananlar günde bir mi iki mi kullanıyorsunuz?
Eczacı sabah akşam dedi ben hep bi tane kullanıyodum kafam karıştı ya
Ben kullanılmıyor diye biliyorumKızlar bişey sorucam size ;ben çok kötü belden ,bacağıma kadar ağrı çekiyorum,magnezyum ilacım da var ,onu da içiyorum.Size sorum “yakı “kullanılır mı ,bilginiz var mı ?
Devlette uygulama daha farklı sanırım erken doğum olursa doğum sonrasına aktarılıyor geç olursa da ekleniyormuş galiba yine de bi araştırmak lazım tabii .. ben hastane çıkışını instagramdan isimli yaptırdım bi tane de gs storedan alcazSelam arkadaşlar
Ben özel sektördeyim devlet ile uygulama farklı olabilir ancak biz de durum şöyle toplamda 112 gün yani 16 hafta ya izin, eğer doğum geç olursa doğumdan sonraya devrolmuyor o izin. Doğumdan sonra eksik kullanmış oluyoruz.
Diyelim 37 de çıktıniz, doğum 42 de oldu doğumdan sonra kalan süre 11 hafta oluyor. Benim ilk doğum 41+1 de oldu Aynen böyle oldu.
İkinci bir konu da diyelim 37. Haftada doğum yaptınız. Doğumdan sonraya devretmeyi planlandığınız 3 hafta yanıyor. Çünkü bu 3 hafta minimum doğumdan önce kesin kullnmaniz gereken süre. Eğer doğum erken olursa doğumdan sonraya sadece 13 hafta kalıyor
Ek olarak hastane çıkışı nerelerden aldınız bana mesaj ya da resim atar mısınız?
Bir de ben ilk doğumda hastaneye depend almıştım çok faydalı idi. Büyük boy hasta bezi.
Tavsiye ederim hepinize
Hastane çantanıza ya da diğer hazırlıklar için listeniz var ise paylaşır mısınız?
İyi pazarlar
BElki özel ve devlet arasında fark vardır dediğin gibi iyi araştırmak gerekir ama ben izin aktarılıyor ve eksilmiyor diye biliyorum etrafımdaki kişilerdenSelam arkadaşlar
Tavsiye ederim hepinize
İyi pazarlar
8-9 ay pusetler oto koltuğu olarak kullanılıyormuş genelde 1 yaşından sonra oto koltuğuna geçiliyormuş canım biz araştırırken böyle öğrendikk :)Kızlar bu bebek arabaları ile satılan pusetler var ya oto koltuğu olarak kullanılabilir diyor. Kullandınız mı oto koltuğu olarak ?
Ypksa a101 e oto koltuğu geliyormuş uygunmuş.
Onu alsam mı ?
Ooy maşallah yaaaİyi pazarlar herkese,
Dün ki kontrolümüzden fotomuz,köfte hor dudaklım.önce sağlıkla gelmesi sonra benzesi duam :)
2 haftaya düştü artık kontroller 15 gün önce de gitmiştik. 400gr almış kuzum 2 haftada.maşallah.nts yede girdik.ufaktan geri sayımlar başlıyor.nisana da giriyoruz mayısa ne kaldı.
Devlette aktarılıyor Eminim ben 37 de Doğum yaptım ve aktarıldıBElki özel ve devlet arasında fark vardır dediğin gibi iyi araştırmak gerekir ama ben izin aktarılıyor ve eksilmiyor diye biliyorum etrafımdaki kişilerden
Pusetler oto koltuğu olarak kullanılıyor canım diğer bahsettiğin o oto koltukları( a101 gelen )modeline göre değişiyor ort. 10-12 kg dan sonra geçiliyorKızlar bu bebek arabaları ile satılan pusetler var ya oto koltuğu olarak kullanılabilir diyor. Kullandınız mı oto koltuğu olarak ?
Ypksa a101 e oto koltuğu geliyormuş uygunmuş.
Onu alsam mı ?
Patiksiz 3 ay dan itibaren var genelde.boyları çabuk uzadığı için küçülüyor ama ilk 1 ay en azından yeni doğanda ben patikli seviyorum,daha rahat sanki.Kızlar bir sorum olacak ben hep üst kıyafet almışım alt açık gezicez kesinya 1-2 tane patikli alt ve 1-2 tane patikli tulum var ben patiksiz alt almak istiyorum ama çok bulamadım hep patikli var onlar için kullanışsız diyorlar siz ne düşünüyorsunuz?
Yesinler onun agzini burnunu annesiİyi pazarlar herkese,
Dün ki kontrolümüzden fotomuz,köfte hor dudaklım.önce sağlıkla gelmesi sonra benzesi duam :)
2 haftaya düştü artık kontroller 15 gün önce de gitmiştik. 400gr almış kuzum 2 haftada.maşallah.nts yede girdik.ufaktan geri sayımlar başlıyor.nisana da giriyoruz mayısa ne kaldı.
4 tane patiksiz 4 tane patikli aldim 0 3ay ve 3 6 ay olarakKızlar bir sorum olacak ben hep üst kıyafet almışım alt açık gezicez kesinya 1-2 tane patikli alt ve 1-2 tane patikli tulum var ben patiksiz alt almak istiyorum ama çok bulamadım hep patikli var onlar için kullanışsız diyorlar siz ne düşünüyorsunuz?
Yesinler onun agzini burnunu annesi
Aa öyle mi,peki oto koltuğu düşündünüz mü? A101 e geliyor da alınır mı 280 küsür sanırım8-9 ay pusetler oto koltuğu olarak kullanılıyormuş genelde 1 yaşından sonra oto koltuğuna geçiliyormuş canım biz araştırırken böyle öğrendikk :)
Ooy maşallah yaaa
Almayı düşünüyor musunuz a101 dekini ? 36 kg a kadar kullanım diyor da iyi midir ki ?Pusetler oto koltuğu olarak kullanılıyor canım diğer bahsettiğin o oto koltukları( a101 gelen )modeline göre değişiyor ort. 10-12 kg dan sonra geçiliyor
Patiksiz 3 ay dan itibaren var genelde.boyları çabuk uzadığı için küçülüyor ama ilk 1 ay en azından yeni doğanda ben patikli seviyorum,daha rahat sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?