2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
benim bebeğim bugüne dek bir kere bile normal pozisyona dönmedi. baş aşağı olmadı yani. makat geliş pozisyonu imiş ismi. doktor rahmi sivri kısmı aşağıda olan bir üçgen gibi düşün dedi. benimki o üçgenin sivri kısmına poposunu yerleştirmiş ayakları havaya dikili başı ile aynı hizada :) ayakları elleri hep yüzünün önünde toplanmıştı son ultrasonda. karman çormandı ortam :)

hep normal doğum istedim ama bu normal doğuma engelmiş. stres yapmıyorum son hafta bile olsa bebeğimin döneceğine inanıyorum. dönmezse de canı sağolsun sezaryen oluruz.

ben de 30 haftalığım değerlerimiz aynı. dün bebeğin karnınızın bazı yerlerinde sivrildiğini toplandığını yazmıştınız. size yazacaktım ama aklımdan çıkmış. magnezyum kullanıyor musunuz? aynı hissi ben de yaşıyordum ve bebeğim sanıyordum, doktorum o hissin kasılma da olabileceğini söyleyip magnezyum verdi. ve gerçekten dört gündür o sertleşme sivrilme olmuyor. baya da rahatladım fiziksel olarak. gece deliksiz uyumaya başladım.

biz de bugün doktora gittik çok şükür her şey yolunda, bu defa yüzünü bize dönüp güzel pozlar bile verdi oğlum
bir de nst ye girdim kasılmalarım olduğu için. doktora tarif ettiğimde normal artık ama 5 dk da bir olursa mutlaka hemen geliyosun dedi. nst de her şey normal çıktı

Kızlar yeşil mercimekle yemek yapmak istiyorum ama ne yemek yapılır bilmiyorum Bana tarif verir misiniz nasıl tüketiyorsunuz yeşil mercimeği ?

Maşallah kuzucuğaaa
kaç haftalık şimdi gelişimi nasıl ?
Kasılmların nasıldı bir de kuzum ?

Maşallah kuzucuğaaa
kaç haftalık şimdi gelişimi nasıl ?
Kasılmların nasıldı bir de kuzum ?
kuzum normalde 31+6 şuan ama ultrasonda 30+6 benim hep 1 hafta geç döllenmeden dolayı geri çıkıyor. kilosu 1580 gram olmuş boyunu sormadım .
kasılmalarımda şöyle oluyor; mesela karnımın bi kısmına bi anda ağrı giriyo ve semsert oluyor orası. bi kaç dk boyunca da o sertlik geçmiyor. ben ilk başta bebek toplanıyor sanıyordum ama başının başka yerde olduğunu farkettim yani toplanma değil bu daha farklı..

artık 2 haftada bir görüşeceğiz doktorla. ben gerçi haftaya 32+0 da rapor almak için gideceğim tekrar. sonrasnda 2 haftada bire düşürürüz

Anladım. Ben de mesela çok yürüyünce hep karnımın sağ tarafı acıyor.
Yırtılcakmış gibi sanki dalak şişer ağtı batar ya öyle bir şey.
Anlayamıyorum kasılma mı
Doktorum osteocare verdi onu kullanıyorum ama bakalım

bana hiç ekstradan ilaç vermedi nst yapalm o zaman dedi orda da bi sorun çıkmadı çok şükür. sadece takip et 5 dk da bir olursa hemen gel dedi

Denicem canım bunları.teşekkür ederim bu şekilde çok zor gerçekten yan veya baş aşağı dururken ne rahatmışım

Merhaba kızlar bugün kontrolumuz vardı çok şükür kilosu suyu falan iyi ama bende enfeksiyon çıktı çok şiddetli enfeksiyon var erken doğuma sebeb olur bu değer dedi antibiyotik fitil falan verdi kullanan oldu mu enfeksiyon için inşallah bir sorun çıkmaz kasilmalarim oluyordu sanırım enfeksiyondan kaynakliymis

Kızlar yeşil mercimekle yemek yapmak istiyorum ama ne yemek yapılır bilmiyorum Bana tarif verir misiniz nasıl tüketiyorsunuz yeşil mercimeği ?
Corba yap.hasla öncedenmercimegi yumsasin azcik.
Sonra yag sogan salca kavur su koy kaynasin.mercimegi dök suya varsa birazcik eriste yoksa arpa sehriyede ekle.en sonda nanesini serp kapat.birazda kivamli oluyor zaten.

Canım ben sorduğumda yalancı sancıların olduğunu ve devamlı geçmemesi halinde endişe etmem gerektiğini söyledi.. Magmezyum felan vermedi..

Bende dusuk tansiyonluyum canim bizim icin 12 ler bile yuksek bence doktoruna sor. Limonlu su ic arada dengelensin. Son zamanlara geldik belki ondan da yukseliyordur. Ben bu aralar hep dinleniyorum 10 a 7 falan cikiyor.
Limonlu su icsin demis.esim butun gun irtibattaydi.tekrar 13 8 olursa arayin beni mutlaka demis.bende hep dinleniyorum aslinda ama bir kac gun gerildim falan ins ondandir sureklilik haline gelmez : (

Corba yap.hasla öncedenmercimegi yumsasin azcik.
Sonra yag sogan salca kavur su koy kaynasin.mercimegi dök suya varsa birazcik eriste yoksa arpa sehriyede ekle.en sonda nanesini serp kapat.birazda kivamli oluyor zaten.
Bizim yörelerin çorbasına benzedi bu tarif canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…