Ben zaten uykudan kalkinca sagdaki gibiyim cok sıkıntı degil
Aman dikkat et kendine canim birdahakine parca parca yap en azındanHaklısın valla kuzum annem temizlicek evimi doğuma yakın ama ben genede gelen giden olur diye tutamıyorum kendimi işte
normal bir kısa kollu pijama takımı aldım bitane de gecelik lohusa şeyi falan değil üstüne de evde beyaz gecelik takımımın sabahlığı vardı onu alıcam zaten leke olucak bir şey olucak bir gün giymeye pahalı pahalı lohusa takımları tercih etmedim hiçkızlar hastanede giymek için pijama takımı ve gecelik olarak nasıl bir şey aldınız? lohusa takımı diye baktıklarım hep çok açık renk ve incecik içini gösteriyor..
Ben 1 hafta önce bi karar aldım tavsiye ederim. Bugüne kadar kimseye ağzımı açıp kalbini kırmadım hadi dedim edepsiz terbiyesiz demesinler ama artık bana bişey diyene yapıştırıcam. Bak eşin de yanındaymış ne mutlu direkt sanane bile denir bu densiz insanlara zevk alıyolar karşıdakinin moralini bozunca allah herkesin gönlüne göre versinKızlar bugün canım çok sıkıldı inanılmaz moralim bozukdu.. Sabah kahvaltı için eltim davet etti o da yeni hamile haberini aldı hem tebrik için hemde değişiklik olsun diye gittim ev epey kalabalıktı kayınvalidemin kız kardeşleride gelmişti..
İşte bebekten muhabbet açıldı.. Eltilerimin çocuklar 3800 diğeri de 4 kilo felan doğmuş işte bana sordular ne durumda diye dedim 1500 gr 38,5 cm olmuş..
Herkeste bir surat değişikliği yok iyi beslenmemişim ben 30 haftalık 1500 çok azmış..En fazla 2 kilo doğurursun küvözde kalır tövbe tövbe saçma sapan konuştular..
Doktoruma göre normal ama adam boşa okumuş tıp demek ki sizden iyi bilecek değil ya dedim.. Sonra bir sustular bu seferde ayaz diye isim mi olur çok soğuk olur o çocuk diye başladılar.
soğuk olsun işte gevşek gevşek konuşmaz her yerde dedim..
Sonra eşimi aradım gel al beni diye sinirlerim bozuldu kayınvalide aradı arabada Anti herkese laf soktu teyzenler çok üzüldü diye beni şikayet ediyor.. Eşimde hak etmişlerdir iyi yapmış hamile kadınla konuşurken dikkat etsinler biraz dedi..Kayınvalidem de söylene söylene kapattı..
İnsanların boş konuşmasından inanılmaz sıkıldım..
Karnımın belli olmasına bile laf edenler var dar giyiyorum diye..Ayıpmış güya..
Hadi her şeyden geçtim bebeğim konusunda inanılmaz canım sıkıldı
Her gün muz yiyorum canım maden suyunuda her gün içemesemde iki güne bi içiyorum kesin yumurta ve sütte tüketiyorum bu aralar her gün ama sütüm bitiyo 3 gün almadığım oluyo yani çokta düzenli değilim açıkcasıFeeling07 canım bide gene her gün maden suyu muz yiyoemusun acaba o mu etki ediyo böyle bende bende maden suyu stokladım bu ara da
Yaaa aman tek sorun bunlar olsun millet yapsan da laf eder yapmazsan da bakimsiz derler onlari memnun etmek imkansiz hamilelik bana cok yaramadi ama saglikla gelsin insallah herseyi yapariz oglusumla korkmuyorum eve kapanicam falan diye gerekirse kuafore yanimda gotururum(ılk aylar sabahları sagdakı gıbı uyanıyorsun)
ben 4senedır soldakı gibi gezıyorum ama mıllete dert oluyordu sagdakı gıbı olayımda mıllet rahat nefes alsın salmış dıye dedıkodumu yapsınlarohhh bee ıkı cocuk yaptı bitti desinler
Her Dr farklı bişey söylüyor bizimki şimdiden başla dediBenim doktorum rezeneyi dogumdan sonra onerdi oncesinde icme ama dedi
Ben ev eriştesiyle kesme çorbası seviyorum. Birde mercimeği pişirip soğanla kavurıyırum biraz salça tuz karabiber pul biber ile pişiriyorum. Yoğurtlu Makarnayla güzel oluyor et tüketemediğim için böyle basit şeyler yapıyorum
ayy ne kadar sinirler hiç tahammüllüm yok böyle insanlara doğunca da gelir bi ton laf söylerler böyle insanların kucağına torun bile vermek istemiyorum bizimkiler de çok samimiyetsiz şahsen hiç birini ne doğumumda ne lohusalığımda yanımda istemiyorum kalplerini kırarım yoksa uzak olsunlar aman mesafeni koyman iyi olmuş doğumunda falan da çok yüz göz olmasınlarKızlar bugün canım çok sıkıldı inanılmaz moralim bozukdu.. Sabah kahvaltı için eltim davet etti o da yeni hamile haberini aldı hem tebrik için hemde değişiklik olsun diye gittim ev epey kalabalıktı kayınvalidemin kız kardeşleride gelmişti..
İşte bebekten muhabbet açıldı.. Eltilerimin çocuklar 3800 diğeri de 4 kilo felan doğmuş işte bana sordular ne durumda diye dedim 1500 gr 38,5 cm olmuş..
Herkeste bir surat değişikliği yok iyi beslenmemişim ben 30 haftalık 1500 çok azmış..En fazla 2 kilo doğurursun küvözde kalır tövbe tövbe saçma sapan konuştular..
Doktoruma göre normal ama adam boşa okumuş tıp demek ki sizden iyi bilecek değil ya dedim.. Sonra bir sustular bu seferde ayaz diye isim mi olur çok soğuk olur o çocuk diye başladılar.
soğuk olsun işte gevşek gevşek konuşmaz her yerde dedim..
Sonra eşimi aradım gel al beni diye sinirlerim bozuldu kayınvalide aradı arabada Anti herkese laf soktu teyzenler çok üzüldü diye beni şikayet ediyor.. Eşimde hak etmişlerdir iyi yapmış hamile kadınla konuşurken dikkat etsinler biraz dedi..Kayınvalidem de söylene söylene kapattı..
İnsanların boş konuşmasından inanılmaz sıkıldım..
Karnımın belli olmasına bile laf edenler var dar giyiyorum diye..Ayıpmış güya..
Hadi her şeyden geçtim bebeğim konusunda inanılmaz canım sıkıldı
30. Haftadan sonra boyle mi oluyor acaba yoksa baska sebebi mi var ? Bende fazla yuruyunce yoruluyorum ufak ufak sizlamalsr oluyor ama o kadar bi gozum korktu simdi
Ilk 3 ay endise telas alisma sureci baya zor geçmişti paragraflarca yazi yazardin bana hatirliyorum. Simdi de aksine bir rahatlik bir rahatlik sanki dogum yapacak ben degilimOhhh masallah ❤ Evt canım benım Allah nasip ederse o aralar olur... yuruyus aslında hareketlı gecıyor gunlerım bazen dısarda bayaa saatlerce yurumus oluyorum ama hergun yuruyuse cıkmıyorum tabı... butun gun yatıp dınlencek zamanda olmuyor malesef...
Ah ah nerden nerelere he :) senı rahatlatmak ıcın bazen ne dil dökerdimzaman gelecek gazdan konusuyor olucaz ☺ Zaman akıp gıdıyor
Benim hayatimda hic 52yi gecmedi kilom baslarda zor geldi ama alistimBen. De etmıyorum
80
Olmayı gözden çıkardım hayatında 57 kilo bile olmamış biri olarak
Zeytinyagi emilmiyor canim vücutta kaldigindan cok zor oluyor tavsiye etmem cok ama tabi 'sen bilirsin hindistan cevizi yagi susam kakao yagi daha iyi geliyor birde zeytinyaginin hasini bulmak lazim digerlerinin hic etkisi olmazYok kuzum kilo falan almadım baştan 7kilo verdiğim için hala eksideyim 2 kilosu bebek plesenta suyu olsa 62yim hala o yüzden çok gerilmedi vücudum belkide sürmem krem falan arada zeytinyağı sürebilirim
Benım depolar saglam cocuklar ordan yıyo herhaldeYaaa aman tek sorun bunlar olsun millet yapsan da laf eder yapmazsan da bakimsiz derler onlari memnun etmek imkansiz hamilelik bana cok yaramadi ama saglikla gelsin insallah herseyi yapariz oglusumla korkmuyorum eve kapanicam falan diye gerekirse kuafore yanimda gotururumsenin masallahin var zsten 5 kilo nedir ya kilo al bak bana yetis cabuk
bende öyle yapıyorum her gün olmasa da iki günde bir mutlaka yemeye başladım şu son ay özellikle süt bitince yoğurt yiyorum mutlaka bakalım fark edecek mi azıcık ele gelsin kızım yahu çok yemek yiyemiyorum bari bunları yüketeyim yani aslında yemek yiyorum ama doyurmuyo ekmek de yemek istemiyorumHer gün muz yiyorum canım maden suyunuda her gün içemesemde iki güne bi içiyorum kesin yumurta ve sütte tüketiyorum bu aralar her gün ama sütüm bitiyo 3 gün almadığım oluyo yani çokta düzenli değilim açıkcası
Ben ellesmiyorum henuz diyorum nasil rahatsa oyle dursun bakalim donecekmi kendi istegiyleevet çok zor gerçekten vurdukça yerimden zıpladım hareket halindeyken karnıma aşağı doğru masaj yaptım hafif iteler gibi geri döndü sanırım bugün sıkıntı yok vurmuyor aşağı
Yaaa tesekkur ederim valla buranin yoklugunu cok hissettimdönecekler bence. yüzde 96'sı dönüyormuş; dönmeyen yüzde dörde girmek biraz zor iş. inşallah bakalım. allah bizim için en hayrlısını versin diye dua edelim belki de sezaryende hayr olacak. kaç gündür yoktun grup eksikti hoşgeldin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?