2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Kizlar benim bikac gundur kasilmalarim cok artti 30 mayisa gun vermisti doktorum ozamana kadar nasil durucam hic bilmiyorum. Sizde de varmi kasilma sanci??

Kızlar bu şekilde yorum yaparak korkutmayın.
Çoğu kişi nasıl Doğum yapacağının belli olacağı dönemde ve siz Doğumun doğal olanını kötülüyorsunuz. Herkes aynı olacak diye bir şey yok. Kimisi vajinal Doğumda kesisiz dikişsiz Doğum yapar kimisinin de dikişleri olur. Genelleme yapılmaz herkesin vücudu farklı. O yüzden kötü örnekler vermeyin lütfen nasıl sezaryen için kötü şeyler yazılmıyorsa.

Ne yapalım mış gibi mi yapalım herkes koca koca insan kendi için neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyor mu şimdiye kadar kimse doğum şekli görmedi de burda yazdığımız iki laftan mi etkilenecek anlamadım yani.
Herkesin az çok şekli belli zaten sona gelindi burda yazılanı okuyup vazgeçen olmaz herhalde.. İnternete normal doğum yazsan neler neler çıkıyor 9 aydır burda herşeyi konuştuk korkular endişeler bu konuda da fikirleri paylaşıyoruz kotülemiyoruz herkes görmek istediği gibi yorumlar..

Canim ben iki dogumuda yapmis birisi olarak soyleyim kesinlikle normal dogumda vucut daha kolay toparlaniyor. Hemoroid zaten cogu kiside var normal dogumda ikininca disari cikiyor dogumdan kaynaklanmiyor. Normal dogum yaptiktan sonra yuruyerek eve bile gidebilirsin. Sezeryanda bir hafta oturup kalkmak cok zor. Herkesin bunyesi farkli tabi kendinizi salmazsaniz ne kadar cabuk ayaklanirsaniz okadar cabuk iyilesirsiniz.

Canım bunun kordonla alakası yok bence üzülme. Benim de bebeğim artık daha az ve yumuşak hareketler yapıyor. Büyüdükleri için yerleri daraldı iyice...

Haklıymışsın canım doğruymuş doktoruma sordum bugün zamana yayılır hareketleri uzun uzun sürer yerinden dolayı dedi.
Teşekkür ederim

Hayırdır hemen bir kavga dili laf sokma falan? Düzgünce yaptığınız yanlışı söyledim.
Vazgeçen olur son anda bile Doğum şekli değişebiliyor. Koca insanız ama hepimizde bir korku var dimi? Çünkü kolay bir şey değil.
O yüzden genelleme yaparak yok çevremde tüm Doğum yapanlar şöyle oldu böyle oldu diyerek insanların bilinç altına sokmayın lütfen.

Doğru canım bence de kişiden kişiye göre değişiyor bu durum... her ikisi için de olumlu olumsuz örnek çok
Dileğim hepimiz en sağlıklı olanı yaşarız en kolay şekilde..
Benim korkum kordon dolanmasi ve iri bebek olması..

Acı çekmekten korkmuyorum aslında,acı çekmeyeceğimi biliyorum sadece yapılan işlemleri hissetmeye dayanabilirmiyim,onu bilmiyorum
Canım hiç birşey hissetmiceksin ki.
Yapilacak işlemleri de hiç düşünme kendine stres yaratma.bak herşey cok güzel olacak farkına bile varmicaksin boşuna kendimi üzmüşüm diyeceksin.
Ne kestirebiliyorum ne boyatabiliyorum takıntılıyım zaten.
Doğumdan sonra direk bakıma giriyorum.
İlk kim gözüküyor şu an
C.tesi Turkuazvesari var.

Benim rahim ağzı kısalıyordu erken doğum riski o yüzdendi kasılmalara magnezyum da iyi gelebilir doktor ne dedi size
Magnezyum içiyordum zaten gunde 2 ye çıkarttı, birde celestone iğne verdi 24 saat arayla 2 tüp olduk.. 2 hafta durur diye tahmin edıyorum dedı yorum olarakta ama biz daha 34+3 üz.. o yuzden erken olacak die tedirginim biraz

Hayırdır falan diye cümleye başlama şeklin hiç hoş değil asil bu dil kavga dili.

Laf sokmak huyum değil gayet açık ve net yazdım okuduğun üzere..
Yaptıgimzin yanlış olduğunu düşünmüyorum ne zamandan beri herseyi konuşmak yanlış oldu.. burada yazılan iki cümle etkilenen bilinç altı yoktur bence.
Kendi adima korkum var evet oda bebeğime kordon dolanmasi ve iri bebek olduğu için riske atmak istemiyorum.

.

Yaş önemli mi bilemem ama spinal olan kişi 45 yaşındaydı..
Sütü vardı evet emziriyordu ama anne kötüydü..
Ayy kolay doğumlarımız olsun inşallah.. etrafımda sezeryan oldum 2 günde ayağa kalktım diyen var, normal oldu zor oldu diyen var, normal yapan çok memnun olan var.. ama spinal harici artık tümden uyutulan pek duymadım. bu konuda kendim de öncü olabilirm spinalden tırsıyorum hafif

işyerime de verdim kimse bişi demedi. hatta herkes daha çok rapor verseydi ya dedi. ben de doktorun veremediğini söyledim. şimdi sizler böyle konuşunca kafam dank etti, o yüzden fazla veremem dedi demek ki..
bazen çok yorgun hissediyorum kendimi ama bu aralar iyiyim. çalışsam daha çalışırım yani öyle bir azim

Nasıl sezeryan için doğrular yanlışlar varsa ,normal Doğumda da sıkıntılar olabiliyor,hiçbir Doğumun acısız,ağrısız olacağının yüzde 100 garantisi var mı ?Kötü birşey yazdığımı da düşünmüyorum ,genelde de yazdıklarımda zaten iyi okuduysan genelleme yapmak istemediğimi belirttim

Evet kaburga kırılması gerçekten kötü birşey değil :)
Tamam kızlar, S sandyy ikiniz de haklısınız yazdıklarınız çok güzel şeyler, ben yanlışım.

Al benden de o kadar bel ağrısı yaşarım diye korkuyorum ama bakalım hayırlısı dicez artıkk geneli de önermiyor artık hiç bir doktor

Tamam kızlar, S sandyy ikiniz de haklısınız yazdıklarınız çok güzel şeyler, ben yanlışım.
Ben buraya kimseyle polemik yaşamak için girmiyorum sen kendin nasıl anlamak istiyorsan o şekilde anla olur mu ,sonra bilinç altın filan benim yüzümden etkilenmesin ,iyi günler

Canim tartismaya gerek yok 9 aydir iyi kotu endiselerimizi paylasiyoruz zaten. Bazilarimiz daha cok korkuyor panik atak olanlarda var onlarda bilgilenmek icin soruyorlar. Kimse burdaki konusmalardan dogum seklini degistirmez. Birbirimize karsi anlayisli olalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…