2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
aynen canım 5-6 cm bir şey zaten ya uygulamada da yazıyor rahminiz limon büyüklüğünde diye e düşününce de limon kadar belli olması zor tabi :))

Partem benimde midem çok yanıyor hatta sebebini bile araştırdım.Boyle bir yazı ile karşılaştım..

Hamilelik sırasında, plasenta, rahmin (uterus) düz kaslarını gevşeten hormon progesteronunu üretir. Bu hormon aynı zamanda yemek borusunu mideden ayıran ve gastrik asitlerin boruyu geri çekmesini sağlayan valfi de rahatlatır. Bu, mide ekşimesi olarak bilinen rahatsız edici yanma hissine neden olan şeydir.

Progesteron ayrıca midenin dalga benzeri kasılmalarını yavaşlatır, sindirimi yavaşlatır ve asitliğe yol açar.

Daha sonraki hamilelikte, büyüyen bebeğiniz o kadar büyük olur ki etraftaki organlar bazen sıkışır. Bu, midenizden midenizin bağırsaklarına olan hareketlerini yavaşlatarak asiditeye neden olabilir. Ayrıca mideden mide asitlerini yemek borusuna doğru iterek mide ekşimesine yol açabilir.

Şuan 12 haftalığım hiç yok 2 hafta sonra nolucak bakalım :)) aslında öyle zayıfta değilimdir. 1.64 boyum 56 kiloyum. 64ü gördüm geçen sene 6 ay spor ve yediklerime dikkat ederek zar zor verdim bakalım kaç kilo alıcam inşallah çok almam.

Canım ılerı kı haftlarda da yanma oluyor ama boyle mıdenı bulandırcal derece de degıl. Suan okadar rahatsızım kı ınan sankı ıgnelesem pıssss dıye sonucem zaten 6haftadan sonra nerdeyse hergun ıstıfar ettım. Ac olsam daha cok mıdem agrıyor vallahı ne yapıcagımı sasırdım.
Ilk uc ay boyle asırı halsızlıkler asırı mıde sorunları yasanıyor herkes yasamıyor evet ama malesef bak bende boylesıne yasamamıstım ama suan dıbıne vurdum.
Yanı umudum 12haftadan sınra bıtmesı! Insallah bıter daha hafıflemıstı sankı doktora sorucam rennıe emme hapını kullan derse kullanırım cok rahatlatıyor.
Bılgıler ıcın sagol kuzum bende bakmıstım ama cozum yok suan

Gece gece içim daraldı korku sardı birden yarın doktor randevumuz var 1 aydır her hafta çağırıyor yüksek riskli gebeliğim olduğu için iki kayıbım var yine kaybetme korkusu var...

Rabbim korktuğuma uğratmasın inşallah belirtisiz hamilelik yaşamakda zor herşey yolunda mı değil mi diye düşünmekten kafayı yicem galiba doğuma kadar...

Almazsın ya max 15 olsa bıle kolay verırsın ama 20ler ıcın bısey dıyemıcem :) bende yıne 9-10ıle tamamlamak ısterım.
Emerken cok kolay ucuyor kılolar merak etme oturdugun yerden kalorı yakıyosun :))))

Sabret dua et
Insallah onu hıssettıgın zamanlara gelınce daha bır rahat edersın bılıyorum orda dıye mutlu olursun konusursun az daha sabret. Insallah rabbım saglıkla dogurmanı nasıp etsın

Canım benim ya
Rennie bilmiyorum ama gaviscon kullanıyorum ben doktorum verdi o çok rahatlatıyor beni.
Hatta bana mide ilacı dahi verdi sabahları içmem için koruyucu..
Ama şu anda ara verdim kullanmıyorum sadece midem yanınca bir kaşık alıyorum gaviscon..
Umarım atlarirsin biran önce

Sagol kuzumm pzartesı söylucem doktora ben bulantı falan takmadım olur oyle gecer dıye ama mıde agrısıyla gaz flan hepsı bı araya geldı ıcım yanıyorrrrrrrrr.
Iyı yapıyosun oldukca ıc geçer ınsallah senınde

Almazsın ya max 15 olsa bıle kolay verırsın ama 20ler ıcın bısey dıyemıcem :) bende yıne 9-10ıle tamamlamak ısterım.
Emerken cok kolay ucuyor kılolar merak etme oturdugun yerden kalorı yakıyosun :))))
Ay inşallah sütümüz olurda emzirebiliriz. Gelmez falan diye korkuyorum.

yok kız kilon yok ki zayıfsın bence bende 1.64 im 53 dim 52 oldum zayıf duruyorum öyle herkes çok zayıfsın diyor sende 3 kilo fazlasın benden pek bi farkımız yok :) ben bide bi ara yemek yedikten sonra hemen acıkıyordum sürekli yicek bir şey arıyordum bu ara o kadar acıkmıyorm ama kriz gelince yemesem midemi kazıyorlar sanki çok fena oluyo öyle olursa bile az bir şeyler attım ağzıma yatıştırsın diye abartırnca alınıyor baya

Bence emzirmek sabır isteyen bir süreç ya gelmeyebilir bebek tutmayabilir ama hiç gelmeyecek yada tutmayacak diye bir şey yok bazıları uğraşmıyıp mama veriyor ama uğraşmak lazım yoksa süt gelmemesi için bir sebep yok bence :)

Aynen canım. Ben varya ilk zamanlar bi yemek yiyordum sana anlatamam sabah 10da kahvaltı yapsam 2 saat sonra acıkırdım doymak bilmiyodum hiç neden öyleydi anlamıyorum 4 haftalıkken hatta öğrenmeden öncede öyleydi şuan öyle değilim allahtan :))

bende öyle aynen 2 saat sonra acıkıyordm midem kazınıyodu bir şey yapmayada üşenip ufak tefek şeylerle geçiştiriyordum alışkında değilim 2 saatte bir yemeye falan şimdi o kadar yok ama gece acıkıyorm şimdide acıktım mesela tutuyorm kendimi artık vucudumuz extra enerji harcıyor yakıyor hemen yediklerimizi valla

Ne meme ucum vardı , ne de ilk 3 gün sütüm.
Doğum yaptım normal de doğum yaptım ama gelmedi 3 gün sütüm kızım o 3 gün aç kaldı mama falan vermeye çalıştık ama yemedi. O hırsla emzirdim ve uyudumadım neredeyse ilk 6 ay. Resmen kopartarak meme ucu çıktı :))) off yani çektiğim 12 saat dogum sancısı yanında hiç kalır o derece bir ağrı . Kan aka aka emzirdim. Ve sonuç kızımı sütten kestiğimde 23 aylıktı :) yani emzirmek sabir,emek işi ha diyince olmuyor ve şuna inanırım ne yedigin ne içtiğin hiçbir şey emzirme sıklığı kadar süt sağlamaz göğüste. Dediğine katılıyorum.

kesınlıkle....malesef öyle kızlar.

Benım de yerımde baskası olsa belkı hemen bırakırdı ınanın neler cektım hemsıre sırıngayla cekmeler aglıyorumm ucum cıksın dıye kızım tutmAz sarılık olur kılo kaybeder. ahhh!!!
Ama bende pes etmedımmmm cok ugrastım agrı sızı yara agla agla (annemın dayan kızım gececekkkkkk) ah cok sukur.
Bende bı ıkı gun tutmayınca bırakanı gordum malesef.... sabır lazımm hemde coook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…