2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Kızlar ikili test ve şeker yüklemesiyle ilgili düsünceleriniz nedir ? Bir kısım ısrarla yaptir derken bir kısım israrla yaptırma diyor ben yaptirma taraftariyim siz ne ďüsünüyorsunuz ?
Ben ikili taramayı yaptırdım,şeker yüklemesini yaptırmayı düşünmüyorum

Çok geçmiş olsun sata göre derken benimki de 1 buçuk hafta geride beslenmeyle mi alakalı dersin

Sağol canım benim ikimizde kaynana olucaz ha :)) bende de idrar yolunda baya enfenksiyon varmış antibiyotik verdi istemeyerekte olsa içiyorum inşallah geçer bi an önce..

Kızlar doktorum ikili test önermedi büyük bi ihtimal yaptırmicam ayrıca kan ilacı ve decavit verdi kabızlık için osmolak kullandım fayda etmedi deyince bekunis verdi İnşâAllah iyi gelir

Kontrolden çıktım ikili için haftaya Çarşamba çağırdı doktorum , yine cihaz çıktı vermedi ya bebegimi de göremedim. Haftayi bekleyeceğim artık

Merhaba uçlu test nasıl oluyor acaba ben 12. Haftamda ikili test yaptırdım sonucu iyi çıktı. Simdi doktorum 16. Haftamda çağırdı kontrole. Acaba bana da ister mi uçlu test
Genelde ikili testi iyi çıkanlar üçüncüye gerek duymuyor ama doktordan doktora değişebilir oglumda ikili sonucum iyi oldugu için üçlüye gerek yok demişti ama yaptırmak istersen sana kalmış birşey demişti doktorum şimdi hayırlısıyla bende perşembe yaptiricam ikiliyi

Geçmiş olsun canım idrar yolu enfeksiyonumla ergenliğe girdiğimden beri uğraşıyorum hamile kalmadan çok ağrılı geçirdim antibiyotik kullandım şimdi pek olmuyor ,senin hamilelikte olmuş inşallah tez zamanda geçer

Bende sabah boğaz ağrısıyla uyandım , şimdide burnum akıyor baya. İşe gittim bi de kurum doktorundan rapor alaym die şansıma o da izinliymiş sağlık ocağına gideceğim . En çok korktuğm şey hamileyken hasta olmaktı

Sağol canım benim ikimizde kaynana olucaz ha :)) bende de idrar yolunda baya enfenksiyon varmış antibiyotik verdi istemeyerekte olsa içiyorum inşallah geçer bi an önce..
Canım bende de idrarda enfeksiyon cıktı antibiyotiğe başlattı doktorum. Hamilelikte idrar yolu enjeksiyonu Allah korusun erken doğuma yol açar bunu önlemek adına enfeksiyona başlıyoruz antibiyotik diye korkma bu bebeğine zarar vermiycek dedi

Merhaba uçlu test nasıl oluyor acaba ben 12. Haftamda ikili test yaptırdım sonucu iyi çıktı. Simdi doktorum 16. Haftamda çağırdı kontrole. Acaba bana da ister mi uçlu test
merhabalar,
ikili test, üçlü test ve dörtlü test var down sendromu tarama testi olarak. doktorlar bunların arasından ikisini seçiyor genelde. benim doktorum ikili ve üçlü yaptırmamı istedi. bazı doktorlar ikili ve dörtlü istiyor. ama ikili test daha kararlı sonuçlar verdiğinden mutlaka ikili testi istiyorlar. ikili testte down,ve edward sendromu riski ölçülüyor. üçlüde down,edward ve spina bifida(omurgalar arasında açıklık) riski ölçülüyor. ikilide düşük risk çıktıktan sonra üçlü testte de düşük risk çıkarsa doktorlar ve hasta daha rahat devam ediyorlar. tabi bunların birer risk oranı ortaya koyduğunu unutmamak gerekiyor. risk yüksek diye illa down lu çocuk olacak veya risk düşük diye illa ki sapasağlam doğacak diye bi olay yok. sadece gönlünüzü biraz daha ferahlatıyor. down sendromuna kesin tanı koymak için amniyosentez veya kordosentez yaptırmak gerekli.
bir de niffty veya harmony gibi fetal dna analizi yapılıyor. bu testi ikilisi yüksek riskli çıkanlar yaptırıyor genel olarak. %90 ın üzerinde doğruluk ile down riski sonucu çıkarıyor ama %100 değil, çünkü bu niffty ve harmony de sonuç olarak tarama testi.tanı koymak için uygun testler değil. o yüzden doktorlar ikilisi yüksek risk grubu olanlara amniyosentez öneriyor veya 20. haftada detaylı ultrasona göre karar vermeyi öneriyor genel olarak.

korkmayın hiçbişey olmaz bu tür basit enfeksiyonlardan. bolca dinlenin.ıhlamur hariç bitki çayı tüketmeyin. ballı süt içebilirsiniz.burun tıkanıklığı olursa burun spreyi kullanmayın. onun yerine tuzlu su çekebilirsiniz burnunuza. bir de gece yatmadan önce sıcak su kaynatın, başınıza bi havlu ile kapatıp içinize çekin. 5-10 dakika yeterli olur. ben böyle çok rahatlamıştım.

Günaydın Kızlar, doktorum büyük ihtimal erkek dedi bana göre ultrasonda da çıkıntı belli oluyor ama emin olamadım daha 15gün var bidahaki randevuma. Sizce oğluşum mu geliyor bakarmısınız
Maşallah cnm gerçektende çok net erkek gibi görünüyor hayırlısı olsun bakalım yarın doktor bana ne diyecek gerçekten çok heyecanlıyım

Merhaba hanımlar. İki gündür kasıklarımda ağrı oluyordu. Şimdi baktım kanamam var. Oğlumu da yeni uyuttum. Bırakacak yerim de yok. Sizce hemen hastaneye gideyim mi yoksa akşamı beklesem mi?

Merhaba hanımlar. İki gündür kasıklarımda ağrı oluyordu. Şimdi baktım kanamam var. Oğlumu da yeni uyuttum. Bırakacak yerim de yok. Sizce hemen hastaneye gideyim mi yoksa akşamı beklesem mi?

Tabiki de beklemeyin hemen gitmenizde fayda var.

Çok teşekkür ederim hepsini uygulayacağm :)
Bence hemen gidin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…