Benim doktorum 12+4 de cağirdı ama 11. Haftada yaptiran arkadaslar da vardi galiba
Muz şuan bana yasak çünkü bagirsaklarim da calismiyor iki taraftan sıkışmış durumdayim resmen bana en kötü gelen ekmek yiyememek ekmek bana kokuyor maalesef onun icin pide pogaca vs kokusu gelmeyecek seyleri denemeye basladim bakalim. 12. Haftada baya azaliyormus 2. Haftam var gün sayiyorum resmenMide bulantısı durumu geçse gerçekten çok iyi olucak benim o kdr yogun değil ama 2 günde bi istikrarlı istifra ediyorum ve ne yediğimin hiç önemi yok, muz genelde iyi geliyordu dün akşam midem kötü die muz yedim 5 dk geçmeden komple çıktı bi süre muzunda yüzünü görmek istemiyorum :)
1 gün yiyip ikinci gün aynı şeyi yiyememe durumu bende de var :)
11-14 hafta arasinda yapiliyor. Senin de uygun zaman gibi.kızlar 11+1 de gitsem ikili yaptırabilir miyim? yoksa 12 haftalıkken mi gitmeliyim
Benim doktorum 12. Haftada daha net olacagini soylemisti bütün hastalarina da o haftada yapiyormus ben de cok kurcalamadim. Sen de 12. Haftaya yakin git benceilkimde 11 den sonra yapıldı ama eminim 12 değildi çünkü o zaman cinsiyet söylemişti
Hareketlerini saymak gerekmiyor mu
Cok teşekkür ederim ayrıntılı anlattığınız icin. Ben ikili yaptırdım ama henüz uçlu ya da dörtlü ile ilgili bir sey konuşmadık. 3 hafta sonra gittiğimde belki uçlu isteyebilir o zaman. Hayırlısı olsun. İkili de cok endişe etmiştim cok şükür temiz çıktı hersey.merhabalar,
ikili test, üçlü test ve dörtlü test var down sendromu tarama testi olarak. doktorlar bunların arasından ikisini seçiyor genelde. benim doktorum ikili ve üçlü yaptırmamı istedi. bazı doktorlar ikili ve dörtlü istiyor. ama ikili test daha kararlı sonuçlar verdiğinden mutlaka ikili testi istiyorlar. ikili testte down,ve edward sendromu riski ölçülüyor. üçlüde down,edward ve spina bifida(omurgalar arasında açıklık) riski ölçülüyor. ikilide düşük risk çıktıktan sonra üçlü testte de düşük risk çıkarsa doktorlar ve hasta daha rahat devam ediyorlar. tabi bunların birer risk oranı ortaya koyduğunu unutmamak gerekiyor. risk yüksek diye illa down lu çocuk olacak veya risk düşük diye illa ki sapasağlam doğacak diye bi olay yok. sadece gönlünüzü biraz daha ferahlatıyor. down sendromuna kesin tanı koymak için amniyosentez veya kordosentez yaptırmak gerekli.
bir de niffty veya harmony gibi fetal dna analizi yapılıyor. bu testi ikilisi yüksek riskli çıkanlar yaptırıyor genel olarak. %90 ın üzerinde doğruluk ile down riski sonucu çıkarıyor ama %100 değil, çünkü bu niffty ve harmony de sonuç olarak tarama testi.tanı koymak için uygun testler değil. o yüzden doktorlar ikilisi yüksek risk grubu olanlara amniyosentez öneriyor veya 20. haftada detaylı ultrasona göre karar vermeyi öneriyor genel olarak.
ya ben korkuyorum 1 gün geri çıkıyo ultrasonda acaba bu sefer daha mı geri çıkar ilk defa gidicem kafam çok karışık ama gitmesem o gün izinliyim. offff çorba oldu kafam
Ailem de şeker yok,ben de çıkmadı çok şükür o yüzden yaptırmayı düşünmüyorumPeki yaptirmama sebebiniz nedir ögrenebilirmiyim ? Bütün arkadaslar faydalanmis okur hem
Muz şuan bana yasak çünkü bagirsaklarim da calismiyor iki taraftan sıkışmış durumdayim resmen bana en kötü gelen ekmek yiyememek ekmek bana kokuyor maalesef onun icin pide pogaca vs kokusu gelmeyecek seyleri denemeye basladim bakalim. 12. Haftada baya azaliyormus 2. Haftam var gün sayiyorum resmen
Geç döllenme durumun varsa bence biraz daha bekleyip git canım. Enazından 11+5 falan olursa daha iyi olur. Ben o zaman gitmiştim.ya ben korkuyorum 1 gün geri çıkıyo ultrasonda acaba bu sefer daha mı geri çıkar ilk defa gidicem kafam çok karışık ama gitmesem o gün izinliyim. offff çorba oldu kafam
Ben de bu sebepten yaptirmayi dusunmuyordum ama gizli olabiliyormus sadece hamilelik şekeri cikabiliyormus dediler arada kaldim.Ailem de şeker yok,ben de çıkmadı çok şükür o yüzden yaptırmayı düşünmüyorum
Cok zor oluyo ya yemek yiyince acı ac kalınca acı arada minik lokmalarla yine acı. Benim iyice ağırlaştı. Evet hesaba göre 2.5 hafta var inşallah yemek yediğimiz günleri de görürüm. Mide bulanınca ağrıyınca uyuyamıyorum. Uyku bölündüğü gibi ağrı geri geliyo. Şöyle şu ay hayırlısıyla geçeydiCok iyi degilim aslinda sadece ilacla bir tik nefes alabiliyorum sanirim. 1 gün yiyebiliyorsam ertesi gün yiyemiyorum cok degisken benim de uykum bolundu mu dalmam cok zor oluyor o cok kotu ya o balayi donemini bende bekliyorum doktorum 2.5 haftan kaldi sik disini diyor ama umarim oyledir.
Sen 12. Haftandasin azalma olmadimi belirtilerinde ? Ekmek arasi keske bende yiyebilsem bazen ozluyorum ekmegi resmenhadi inşallah azalsın artık benmde az kalmış :)
bende herşeyi ekmek arası yemege başladım midemi tutuyor die kişiden kişiye çok değişiyor işte yiyebildiklerimiz..
Benim göğüslerim çok küçük ,75b takıyorum düşün yani,hamile olduktan sonra göğüs uçlarım çıktı ,halkası daha belirgin oldu ve koyu renk oldu,bu belirti olabilir mi ?Kızlar birşey sorucam geçen de konuşulmuştu sanki erkek bebek bekleyen anneler göğüs ucu renginiz değişti mi? Benim oğlumda çok çok koyulaşmıştı şimdi nerdeyse hiç değişmedi rengi. ?
Ben de iyiyim, prenatest (fetal dna) yaptırdım sonucunu bekliyorum. 15. Haftaya girdim, benim de çıktı biraz. Hamilelik takvimini göremedim, kaç haftalıktın?teşekkürler iyiyim, göbüşüm kocaman oldu bile:)
ikili ve üçlü test yaptırdım. sorun yok. sen nasılsın,nasıl gidiyor
Brnim uykudan uyaninca siddetli bulanti oluyor gece de uyansam sabahta uyansam hic degismiyor . O yuzden gerekirse koyun sayip uyumaya calisiyorum hic yataktan kalkmiyorum. Bizim asagi yukari ayni ilerliyor. Ayni haftalarda da biter insallah hic azalma olmadi mi peki sende ?Cok zor oluyo ya yemek yiyince acı ac kalınca acı arada minik lokmalarla yine acı. Benim iyice ağırlaştı. Evet hesaba göre 2.5 hafta var inşallah yemek yediğimiz günleri de görürüm. Mide bulanınca ağrıyınca uyuyamıyorum. Uyku bölündüğü gibi ağrı geri geliyo. Şöyle şu ay hayırlısıyla geçeydi
Benim göğüslerim çok küçük ,75b takıyorum düşün yani,hamile olduktan sonra göğüs uçlarım çıktı ,halkası daha belirgin oldu ve koyu renk oldu,bu belirti olabilir mi ?
Süper :))buarada erkekmiş:)
Benim.normalde ufaktir baya büyüdü ve koyulasti hem de ilk haftalarim da oldu ama onla mi alakali bilmem tabiKızlar birşey sorucam geçen de konuşulmuştu sanki erkek bebek bekleyen anneler göğüs ucu renginiz değişti mi? Benim oğlumda çok çok koyulaşmıştı şimdi nerdeyse hiç değişmedi rengi. ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?