2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Kamu spotu olarak televizyonda çıkması lazım hatta :)) Ama anlamayana napsak kar etmez canım. Sabır diliyorum hepimize şu dönemde..

Ay çok masum bu erkekler aslında yaa :)) çocuk gibi doktor 12 diyince orda kalıyor :))

ay çok heycanlıyım bugün gördüm uyuyodu kalbini dinletti oğlum için nasıl sevindi oğlum şaşkın gözlerle izliyodu :) yarın inşallah güzel sonuçlarla gelirim aşırı heycan yaptım
Oyyy Maşallah
Benim kızımda niyetleniyor hep ama sabah derin uyuyor kalkmıyor cadı götüremedim bir türlü

Aminnnnn canımmm...

Bencede dolmaz bende senle aynı fıkırdeyım bakıyorm bakıyorum boş ee ne zaman dolcak bu
%80 dedı zaten bıze ama ben hala erken hafta dıye beklemedıym burda cok okudum yanlıs gorenı

Nt ne demek bilmiyorum ama 11.hafta da yapılan ölçümde benim bebeğimin ki 1,2 çıkmıştı,doktor da güzel sonuç demişti.

NT bebeğin ense kalınlığı demek..
Benim 12+4 de kendi doktorum bakti 1.3 çıkmisti guzel demisti..
ikili test için gittiğim merkezde 2.6 diye ölçüldü.

Kızlar birşey sorucam ;
Şimdi hemen hemen hepimiz ikili taramayı yaptırdık.Bu üçlü tarama,dörtlü tarama ne oluyor?Benim ayın 19’unda ayrıntılı ultrasyonum var,başka birşey yaptırmamız gerekiyor mu?

Aminnnnn canımmm...

Bencede dolmaz bende senle aynı fıkırdeyım bakıyorm bakıyorum boş ee ne zaman dolcak bu
%80 dedı zaten bıze ama ben hala erken hafta dıye beklemedıym burda cok okudum yanlıs gorenı
Senin kontrol ne zaman ? Ben geri sayıma başladım 20sinde gidicez inşallah 15 haftalık olucak o zaman 16 bile olabilir biraz önden gidiyor şimdilik :)) Pembe kazak giyip totem yapıcam bakalım nolucak :)

Genelde ıkılı olunca dıgerlerıne gerek duyulmuyor. Zaten bunun garantı olmadıgını onlar bıle tekrarlıyor.
Ayrıntılı olan en onemlısı aslında en ayrıntısına kadar bakılıyor .
18-23 , 20-23 haftalarda belkı doktoruna gore degısıyordur ben 20lerde yaptırmıstım bu son baska böyle bakılan bır test yok bıldıgım.

Senin kontrol ne zaman ? Ben geri sayıma başladım 20sinde gidicez inşallah 15 haftalık olucak o zaman 16 bile olabilir biraz önden gidiyor şimdilik :)) Pembe kazak giyip totem yapıcam bakalım nolucak :)
Ben beklıyorum 16haftalık olunca falan gıderım :) 13hafta ıcındeyım suan...
yap yap ınsallah gorunur kesınlesır

Ben de büyük bir heyecanla ayrıntılı ultrasyonu bekliyorum,iki doktor erkek dedi ama ben biraz garantici biriyim,tam olarak desin,Ayrıntılı ultrasyon da netlik kazanır değil mi?16.haftamda yaptırıcam
Bence kazanır tabii iç organlarına bile bakılıyor orda hem :) ben de ayrıntılı ultrasonu bekliyorum ama ayrıntılı ultrason kaçıncı haftalar arasında ? 19-21 değilmiydi

İyi akşamlar kızlar, sayfalar o kadar birikiyor ki her şeyi okuyamıyorum. Ama şimdiki haliniz en iyi zamanlarınız diye başlayan söylemler asla bitmeyecek maalesef, insan yetiştiriyoruz tabiki de kolay olmayacak ama bu kadar mutluluk veren, hayatı anlamlı kılan, insanı geliştiren başka bir deneyim olamaz hayatta, Allah yeter ki sağlıklı ömürler versin, gerisi boş :)

Bence kazanır tabii iç organlarına bile bakılıyor orda hem :) ben de ayrıntılı ultrasonu bekliyorum ama ayrıntılı ultrason kaçıncı haftalar arasında ? 19-21 değilmiydi
Bilmiyorum ki kızlar ayrıntılı ultrasyon kaçıncı haftada yapılıyor.Beni 16.haftada çağırdı,ayrıntılı bakacağız dedi.Gittiğimde tekrar sorarım olmadı ileriki haftalarda tekrar yaptırırım

Erkekler çok çabuk adapte oluyor gerçekten bizim inşallah değişmez :)) Kaç haftalık kız kaç haftalık erkek dedi acaba doktor ?
İki farklı doktora gittim biri 11+4 tü ve görebilirsem söyliyim dedi net göremedi sanırıö kızı andırıyor dedi.12+5 te başka ile gitmişken orda da doktora gittim erkek dedi çıkıntıyı gösterdi ama erkn bazen kızla karıştırılır beklemekte fayda var dedi :)

Erkek bebeğin genelde 11.haftada testisleri oluşuyormuş canım ama bebekten bebeğe fark edebilir

Ayrıca bebeğin suyu, plasenta (bebeğin eşi) değerlendirilir. Detaylı ikinci düzey ultrasonografi sıklıkla 17-18 haftalarda yapılır, bu haftalar kalbi değerlendirmek için erkendir, çok iyi değerlendirilemez. Gerekli ise daha ileri 21-22 haftalarda kalp fetal ekokardiyografi ile en net şekilde değerlendirilir.(bizi bilgilendirir inş :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…