Bende ilkinde yaptirmadim gerci o zaman varmiydi hatirlamadim ama yaptirmadim eminim..detayli usg cektiricem sadece ilerleyen haftalardaBende kayılıyorum ilk hamileliğimde yaptırmadım hiç birini bundada yaptırmıcam
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende ilkinde yaptirmadim gerci o zaman varmiydi hatirlamadim ama yaptirmadim eminim..detayli usg cektiricem sadece ilerleyen haftalardaBende kayılıyorum ilk hamileliğimde yaptırmadım hiç birini bundada yaptırmıcam
Geçmiş olsun canım dr ne dedi?Benim randevum 9.10da idi. Eşim ağrıyla uyanınca iptal etmek zorunda kaldım acile geldik. Kime niyet neye kısmet
3lü tarama da kesin sonuç vermiyor ayrıca down tedavisi yok bebeğin sağlığı için değil bir karar vermek için o test benceGünaydın kızlar 2 li tarama testi tarama testlerinde en çok down sendromu riskli bebeği yakalayan tarama testi aklınızda olsun tabiki kötü birşey çıkarsa kimse çocuğunu aldirmiycak yinede onun sağlığı için yapılmalı diye düşünüyorum ben hem bu bi tarama riskli grupta mi onu öğreniyoruz asıl test Aminyon sıvısı alınarak yapılan test o kesin sonuç veriyor tabiki herkesin kendi kararı ama doktorlar önemli olduğunu söylüyor ben yaptirmaktan yanayım :) hatta ayın 20 sinde randevum var :)
Ben deBende ilkinde yaptirmadim gerci o zaman varmiydi hatirlamadim ama yaptirmadim eminim..detayli usg cektiricem sadece ilerleyen haftalarda
İğneyle daha sonra alıyorlar;tabiki onda da düşük riski olduğu için,imza karşılığında alıyorlar.İkili tarama testi için kan veriyorsun,doktor ultrasyonda ense kalınlığını inceliyor.Down sendromlu bebeklerde ense kalınlığı biraz daha fazla oluyor,ordan anlaşılıyor.Belirli bir haftadan sonra,doktorlar zaten yapmıyorlar,bu testiBen korkuyorum ondan, iğneyle alıyorlarmış. Yaptırdıktan sonra yazar mısın neler hissettiğini?
Gözün aydın canım maşallah onaDoktora gittik bugün büyümüş bebişimiz kalbi daha güçlü atıyor 2 cm olmuş boyu hareket bile etti nasıl mutlu oldum anlatamam ![]()
Gün gün gebelik var ben onu kullanıyorum:)Kizlar gebelik takibi için telefonuznza hangi programi indirdiniz
Öyle mi, çok rahatladım şu an tesekkur ederimEvet biliyorum ama diyorum ki sen aşırı riskli değilsen yani bebeğin %90 in üstü down sendromlu çıkmazsa taramaya göre onu yapmıyorlar gerek yok çünkü :)
Dediğim gibi en çok yakalayan 2 li taramaymis bunlar tarama yani belirli riskleri ortaya çıkarma testleri yüksek grupta çıksa bile olacak diye bişey yok yani 10/1 diyo atıyorum sonuçta o 1 bebek seninki olmayabilir belirli olasiliklardan konuşuluyor çünkü kesin sonuç diye birşey yok bu 2 testte de ben yaptıracagim olurda sonuç kötü çıkarsa allah korusun en azından bebeğim dünyaya geldiğinde buna hazırlıklı olurum sonuçta farkındalık bu rahatsizlikta önemli diye düşünüyorum o yüzden yaptırmak istiyorum :) tabiki senin kararın saygı duyarım :)3lü tarama da kesin sonuç vermiyor ayrıca down tedavisi yok bebeğin sağlığı için değil bir karar vermek için o test bence
İğneyle daha sonra alıyorlar;tabiki onda da düşük riski olduğu için,imza karşılığında alıyorlar.İkili tarama testi için kan veriyorsun,doktor ultrasyonda ense kalınlığını inceliyor.Down sendromlu bebeklerde ense kalınlığı biraz daha fazla oluyor,ordan anlaşılıyor.Belirli bir haftadan sonra,doktorlar zaten yapmıyorlar,bu testi
Bizi çok korkutuyorlar ya :) acemi anne olmak çok zor :) bende ilk başta senin gini sanıyordum yani 2 li tarama yi sıvı almak sanıyordum sonra sağlık çalışanı tanıdıklarım var onlar anlattı tek tek yoksa bende bilmiyordum :)Öyle mi, çok rahatladım şu an tesekkur ederim![]()
Gözün aydın canım, MaşallahDoktora gittik bugün büyümüş bebişimiz kalbi daha güçlü atıyor 2 cm olmuş boyu hareket bile etti nasıl mutlu oldum anlatamam ![]()
Benımde bulantılarım dunden berı azaldı çok şükür . hala et falan aklıma geldıgınde içim kalkıyor ama yemek yıyorum smdılık .Kızlar nasılsınız ?
Ben çok şükür iki gündür yemek yiyebiliyorum, bulantım ve kusmam da yok.
Hatta göğüs hassasiyeti dışında hiçbir belirtim de yok.
Kendimi daha iyi hissediyorum.
Umarım sizler de, iyisinizdir.
Benımde bulantılarım dunden berı azaldı çok şükür . hala et falan aklıma geldıgınde içim kalkıyor ama yemek yıyorum smdılık .
Ama göğüslerim çok fena akşamları yatakta dönerken acıdan uyanıyorum . Bide eşim yanlışlıkla kolunu atmıs ustume gece resmen çığlık attım . Adamda korkudan nasıl sıçradı hırsız girdi sandım diyo![]()
Canım dün benım yorumlarımı uzgunlugumu görmussunzdur nasıl harap oldum .Kızlar ya kafam çok karışık sizle de paylaşmak istedim belki anlayan yada yaşayan vardır durumu
Şimdi dün ben kontrole gitmiştim doktor 2 kese gördü demiştim hatta ama doktor sonra ama şuan çok küçük size tam birşey söylemiyorum saglikli bir gebelik var diye bile diyemem dış gebelik mı normal gebelik mı diye haftaya çarşamba tekrar gideceğim arastirmak istemiyorum ama kafama soktu doktor bir kere baktım kese varsa dış gebelik değildir diyenler var bide HCG düzenli artmiyorsa dış gebelik diyorlar benim öyle de değil valla kafam allak bullak![]()
Ve normal bır gebelık olucak