- 29 Mart 2017
- 1.553
- 5.116
- 158
Yok çok şükür yani şuan bi gerginlik oluyor karnımda özellikle ayaktayken tam dik duramıyorum da ,bu rahim büyümesiyle ilgilidir diye düşünüyorum aslında kasılma nasıl bişey onu bilmiyorumPeki sizin karın ya da bacak kasilmaniz var mı? Bacaklarda kramp olursa ya da gece uyandiracak şiddette kasılma mutlaka doktora haber verin. Ben bunun önemli olduğunu bilmiyordum çok geç öğrendim
Aynen Benimde uykumdan uyandırıyor çok yanıyor geceleri bende süt içiyorum bide lokum yiyorum cok yanınca kücük lokumlardan lokum iyi geliyo yatıştırıyo gibi doktora gittiğimde sorcam bende dedigin gibi ilaç içmek istemiyorum inşallah gecer bu mide yanması çok kötü bişeymişMaalesef gün aşırı gece özellikle benimde yutaktan boğazıma acı acı tat geliyor, uykumdan uyandırıyor resmenilaç kullanmakta istemiyorum
inşallah bu da geçicidir
Benimde felaket oluyor bazen renne kullanıyorum doktorum verdi hicbir sakincasida yokmuş.aninda geçiriyor kurtaricim o benimAynen Benimde uykumdan uyandırıyor çok yanıyor geceleri bende süt içiyorum bide lokum yiyorum cok yanınca kücük lokumlardan lokum iyi geliyo yatıştırıyo gibi doktora gittiğimde sorcam bende dedigin gibi ilaç içmek istemiyorum inşallah gecer bu mide yanması çok kötü bişeymiş
Evet canım lansinoh marka ekektrıklı ıkılı pompa aldım damla damla da olsa geliyor pompayla. Daha duş da alamadığım için inmedi sanırım sütılk zamanlar az cıkar elektırıklı makına alsaydın cnm bol bol sıvı tuket
Canım rezene süt yapıyor diyolar denemediysen denemeni tavsiye ederim birde ekteki bu pompalar daha fazla süt çıkarıyormuşEvet canım lansinoh marka ekektrıklı ıkılı pompa aldım damla damla da olsa geliyor pompayla. Daha duş da alamadığım için inmedi sanırım süt
Magnezyum kullanmak gerek. rahim agzi ölçümü 19. hafta için kısa çıkmış arkadaşın. İlaç başlanmış. Eğer bacaklarda kramp varsa bu kasların gergin olduğu anlamına geliyor malum ve karın kasılması 19. haftada istenen bir şey değil. Şayet kramp varsa doktora söylemek gerek magnezyum başlanıyor ve karnında kasılma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Bazı durumlarda başka vitamin mineral eksikliğinin de işareti olabiliyormus. Şikayete göre Dr değerlendiriyor.Benim arada oluyor bacağımda kramp yatarken bir iki kere dayanılmazdi magnezyum kullanıyorum ne gibi bir önemi var
Benim de bu hafta başladı bacak krampları o kadar ki dört gün önce giren krampın ağrısı hala devam ediyor bir şeyi fark ettim ne zaman d vitamini içsem o gün bacağıma kramp giriyorMagnezyum kullanmak gerek. rahim agzi ölçümü 19. hafta için kısa çıkmış arkadaşın. İlaç başlanmış. Eğer bacaklarda kramp varsa bu kasların gergin olduğu anlamına geliyor malum ve karın kasılması 19. haftada istenen bir şey değil. Şayet kramp varsa doktora söylemek gerek magnezyum başlanıyor ve karnında kasılma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Bazı durumlarda başka vitamin mineral eksikliğinin de işareti olabiliyormus. Şikayete göre Dr değerlendiriyor.
Bende bi doktoruma sorayım gittiğimde belki bana da verir çok dayanamazsam kullanırımBenimde felaket oluyor bazen renne kullanıyorum doktorum verdi hicbir sakincasida yokmuş.aninda geçiriyor kurtaricim o benim
İlk çocukta kramplar çok erken başladı bende. Meğer karnımdaki kasılmalar için de çok erkenmis. Şu an çok şükür bir şey yok. Rahim.agzi kisaldiysa da doğrusu artık 34 bitiyor ve çok önemsemiyorum i yüzden ama ilk çocukta rahim ağzı kısalığı vardı. Eğer başta kasilmalari doktora zamanında söylesem o şiddetli karın kasılmaları o kadar erken olmayacak ve ben o sıkıntıları yasamayacaktim belki. İlk çocukta 28. haftada rahim ağzı doğum değerine ulaşmıştı doktor doğum başlangıcındayiz dedi ve hastanede yattım bir süre. Çok şükür ilaç istirahat vs derken zamanında doğdu ama. Bu kez 12 haftada kramlar başladı. Hemen magnezyum başlandı. Bu gebelikte rahim ağzı beklenen seviyelerde çıktı hep. Riskli çıkmadı çok şükür.ne önemi var. ne oldu sana
Estağfurullah. Benim ilk bebekte 28. haftada 19 mm inmişti ve hemen o gün hastaneye yatirildim. Bir hafta sonra 21 mm ye döndü ve doğuma kadar da o değeri koruduk çok şükür. Siz bir şey yapmayın hafif küçük hareketler.Teşekkür ederim cevapladığınız için ,vajinal baktı son 3-4 muayenede hep 30 un üstü çıktı bakalım Cuma tekrar kontrol inşallah uzama oluriyi bari sizin de sınırın altına İnmemiş şükür zaten az kalmış sonuna kadar böyle devam etsin
Yemek ,sofra toplama falan yapıyorum başka bişey yapmak istemiyorum Cuma’dan beri böyleyim ondan önce abarttım biraz ev işi yürüyüş falan fazla oldu galiba bide bebiş tüp bebek doktor her fırsatta kıymetli gebelik aman tedbirli olalım diyor Allah’a emanetler
Kasılma ani olur, ciddi gaz sancısı gibi karında şişlik olur. Bacakta kramp kasılma olursa doktoruna bunu söylemek yeterli. Karın kasılması 19'da pek olmaz ve hissetmek de bacak kadar kolay değil :)Yok çok şükür yani şuan bi gerginlik oluyor karnımda özellikle ayaktayken tam dik duramıyorum da ,bu rahim büyümesiyle ilgilidir diye düşünüyorum aslında kasılma nasıl bişey onu bilmiyorum
Benim çok sorunlu bir midem var. Çocukluğumdan beri... Her şeyi denedim. Bu gebelik sonuna kadar devam edecek. Bebek mideye baskı yaptıkça siz rahatsız olacaksınız. Mide kasları da gevsiyor ki aman aman... Lokumu bilemem ama süt kesinlikle önermem. Süt daha kötü yaparAynen Benimde uykumdan uyandırıyor çok yanıyor geceleri bende süt içiyorum bide lokum yiyorum cok yanınca kücük lokumlardan lokum iyi geliyo yatıştırıyo gibi doktora gittiğimde sorcam bende dedigin gibi ilaç içmek istemiyorum inşallah gecer bu mide yanması çok kötü bişeymiş
Benim çok erken başladı. Magnezyum kullanıyorum. Ama son iki haftadır günde iki doz kullanmama rağmen gece krampla uyanıyorum ve tüm kaslarım gergin. Farklı vitamin falan da sebep olabiliyormus. Salı randevim. Bakalım ne diyecek Dr.Benim de bu hafta başladı bacak krampları o kadar ki dört gün önce giren krampın ağrısı hala devam ediyor bir şeyi fark ettim ne zaman d vitamini içsem o gün bacağıma kramp giriyor
O kadar çok vitaminlerim var ki artık hiçbirini kullanmıyorum kan ilacı da dahil dr geçen hafta iç mutlaka dedi içtim kramplar başladı içmeyince daha iyiyim ben şimdi 32+6 dayımBenim çok erken başladı. Magnezyum kullanıyorum. Ama son iki haftadır günde iki doz kullanmama rağmen gece krampla uyanıyorum ve tüm kaslarım gergin. Farklı vitamin falan da sebep olabiliyormus. Salı randevim. Bakalım ne diyecek Dr.
Çok teşekkür ederim.. Benim hiç mide sorunum olmadı o yüzden ne yapacağımı da pek bilmiyorum sütle lokum iyi geldi gibi onu da annem söyledigi icin denedim bir haftadır var bende çok kötü yanıyor dediginiz gibi bebek baskı yaptıgı için oluyo galiba geceleri cok kötü oldugu icin bende acıktığım için mi oluyo düşünüyodum demekki alakası yok açlıkla. Suyu çok içiyorum tuvaletten cıkamıyorum o yüzden de hele bu aralar gece 3 kere kalkar oldum valla midem bi yandan tuvalet bi yandan derken ben şimdiden uykusuz gecelere basladım bebek dogmadanBenim çok sorunlu bir midem var. Çocukluğumdan beri... Her şeyi denedim. Bu gebelik sonuna kadar devam edecek. Bebek mideye baskı yaptıkça siz rahatsız olacaksınız. Mide kasları da gevsiyor ki aman aman... Lokumu bilemem ama süt kesinlikle önermem. Süt daha kötü yapar
Daha doğrusu şöyledir.
Süt içersiniz, yarım saat bir saat rahatlatır. Sonra midede fazladan gaza sebep olur mide asidi artar ve daha çok şiddetlenir. Gün boyu bol su için. Yatmadan önce bir şeyler yemeyin içmeyin en az bir saat. Yastığı omuzdan itibaren yükseltin. Eğer rahatsız ediyorsa gebelikte sorun olmayacak mide yatiatiricilar var onları kullanmaktan korkmayın doktor kontrolünde tabii.
Öyle oluyor öyle insan alışıyor uykusuz gecelere. :). Yarım dilim bayat ekmek midenin asidini çeker mesela. İyi gelir. Süt maalesef herkes iyi geleceğini sanıyor ama tam tersi etki yapıyor. Aradan yarım saat falan geçtikten sonra tekrarladığı için insanlara kabul ettirmek de kolay olmuyor süte karşı inanılmaz bir güven var bu konuda :)Çok teşekkür ederim.. Benim hiç mide sorunum olmadı o yüzden ne yapacağımı da pek bilmiyorum sütle lokum iyi geldi gibi onu da annem söyledigi icin denedim bir haftadır var bende çok kötü yanıyor dediginiz gibi bebek baskı yaptıgı için oluyo galiba geceleri cok kötü oldugu icin bende acıktığım için mi oluyo düşünüyodum demekki alakası yok açlıkla. Suyu çok içiyorum tuvaletten cıkamıyorum o yüzden de hele bu aralar gece 3 kere kalkar oldum valla midem bi yandan tuvalet bi yandan derken ben şimdiden uykusuz gecelere basladım bebek dogmadan
Carrefour dan green clean marka aldm canim roxy pek iyi duymadim acikcasizameboz hayırlı olsun Sağlıkla buyusunler,
Bu arada kızlar bebek kıyafetlerimi yıkamak için hangi deterjanı aldınız ilk çocuğumda roxy kullandım ama çok memnun kalmamistim
Aynen annemin midesi çok ağrır hep süt içer ona da söyleyim bariÖyle oluyor öyle insan alışıyor uykusuz gecelere. :). Yarım dilim bayat ekmek midenin asidini çeker mesela. İyi gelir. Süt maalesef herkes iyi geleceğini sanıyor ama tam tersi etki yapıyor. Aradan yarım saat falan geçtikten sonra tekrarladığı için insanlara kabul ettirmek de kolay olmuyor süte karşı inanılmaz bir güven var bu konuda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?