2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kizlarrr bir sorum var özellikle anneler bebeklerinizin ultrasonda ki ağırlığı ile doğdukları ağırlık denk mıydı? 300 gr eksik veya fazla doğabiliyorlarmış çünkü. Sizin bebislerinize kac kg dediler bebisleriniz kac kg dogdu

Bana 2800_2900 doğar dedi dr um 3100 g doğdu beklediğimden kilolu demişti karnımı dikerken bence bebekler doğumdan sonra alacaksa alıyor mesela görümcem 3050 erkek doğurmuştı sütü çok yaradı 10 günde bi kilo aldı. 2800 lerde bile doğsa sonradan güzel emerse süt de yağlı olursa bebek hızlı kilo alıyor. Asıl mesele doğumdan sonrası yani. Benim kızım ilk üç ay birer kilo aldı ama sonra kilo alımı yavaşlamıştı.

Gerçekten mi? bende hiç bi sıkıntı olmadı ama yine de söylediğiniz gibi bi etkisi varsa kullanacak arkadaşlar sizin söylediğiniz gibi dikkat etsinler sıkıntı olmasın Allah korusun.
Kayınpederim alkali su yapıyorum diye damacanaya karbonat katmış. Kayınvalidem de tansiyon hastası zaten. İlaca rağmen niye bu kadar yükseliyor diye düşünüyoruz. Anne dedim bol su iç, tansiyona iyi gelir. Kadın bol su içti hastanelik oldu meğer suda karbonat varmış o yükseltiyormus.

3.360 dediler doğumdan 12 saat önce. 3.660 doğdu.

İlk üç aydan sonra hep yavaşlıyor kilo alımı. Ama şu da bir gerçek ki doğum.kilosu az olan bebekler daha çabuk kilo alıyor.

İlk üç aydan sonra hep yavaşlıyor kilo alımı. Ama şu da bir gerçek ki doğum.kilosu az olan bebekler daha çabuk kilo alıyor.
Evet yavaşlıyor 500 600 g alıyolar 400 g a kadar normal kabul ediyolar. ama bizde baya yavaşlamıştı çünkü meme reddi başlamıştı biberon tutmuyodu mama içmiyodu vs. Yaşadığım sıkıntıları tekrar yaşamaktan çok korkuyorum her bebek farklıdır diyerek kendimi telkin ediyorum ama insan ister istemez bi korkuyo.

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı
Doktor kaçıncı haftadaki kontrolde alttan muayene etti ? Yada hep karından ultrasonla mı baktı ?

Doktor kaçıncı haftadaki kontrolde alttan muayene etti ? Yada hep karından ultrasonla mı baktı ?

İlk gebeliğimde 37. haftada çatı muayenesi denen muayeneyi yapmıştı. Onun dışında zorunlu bir durum olmadıkça vanijal muayene yapmaz doktorum. Mesela bu gebelikte henüz hiç yapmadı. Ve her şey yolunda giderse inşallah doğuma kadar yapmayacak.

Anladım teşekkür ederim bilgilendirme için

4.ay maalesef tam bunların ayı. Sabır sabır sabır .. yaşarsanız da hepsi geçecek, biliyorsunuz

Benim ilk bebegim olacak ama doktor kontrolde hep bu söylediğim kilonun 200 gr aşağısı veya yukarısı olabilir diyor

Bana şimdiye kadar hep karından baktı doguma yakın bakar mı alttan bilmiyorum ama şimdiye kadar hiç bakmadı zaten hiçte istemiyodum bakmasını

Benim doktorum seni rahatsız etmeyeceğim, bir sorun olmazsa sancıyla geldiğinde muayeneni iyice yaparım ama bebek zamanını beklerse 40'i doldurduğu gün bakacağım ki yolumuzu çizelim, demisti. Öyle de oldu. 40'in bittiği gün hem çatı hem açıklık sancı vs komple muayeneni yaptı. Sen bu akşam gelir yarın sabaha dogurursun dedi, akşam gittim sabahına doğurdum.

Bana şimdiye kadar hep karından baktı doguma yakın bakar mı alttan bilmiyorum ama şimdiye kadar hiç bakmadı zaten hiçte istemiyodum bakmasını

Bende istemiyorum yaa tabi zorda kalmadıkça diğer türlü baksın da insan tedirgin oluyor yine de

Maşallah yaa inşallah benim de öyle olur insan kestiremiyor birde ben devlet hastanesine gidiyorum doktorumdan çok memnunum ama çok fazla ayrıntı sorulmuyor maalesef

bana bugun vajinal ultrasonla da bakti bende devlet hastanesine gittim, kasilmalarim oldugunu soyleyince rahim agzi uzunluguna bakmak istedi karnimdan net goremedi o yuzden canim bu gibi ekstrem durumlar olmadigi surece 37-38. Haftalara kadar bakmiyorlar

Bende istemiyorum yaa tabi zorda kalmadıkça diğer türlü baksın da insan tedirgin oluyor yine de
Aynen dogumda nasıl olcak diye bile düşünüyorum ben ama heralde o zaman sancıdan Gözüm bişey görmez hiç yaşamayınca insan ne olcak nasıl olcak diye düşünüyo ama herkes bilmediğin daha iyi ikinci de daha zor oluyo ne yasayacagını bildigin icin diyo ama sancı falan nasıl bişey mesela hiç bilmiyorum insan tedirgin oluyo böylede

Bence insanlar abartiyor. Madem öyle niçin ikinci çocuk yapılıyor? Ya hu insanın içinden başka bir insan çıkıyor. Tabii ki zor. Ama Allah sabrını da gücünü de veriyor. Zor bir gebelik zor bir doğum yaşadım. Doğum sonrası ise ciddi bir enfeksiyon kaptım ve 1 ay hastanede yattım. Şimdi ikinci için gün sayıyorum. Zor olmayacak mı? Elbette. Ama geçeceğini biliyorum. Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin de... Çocuk da ben de sağlıklı olayım da gerisi boş. İnsan bildikce daha çok korkuyor bazı şeylerden evet ama inanın bu benim için doğum ve sancı değil. Ben sadece sagliksal sıkıntılardan korkuyorum ve Allah'a bebeğimle birlikte sağ salim sağlıkla hayirlarla doğmak ve evdeki yavruma kavuşmak için yalvarıyorum. Allah kimseyi korktuklariyla sınamasın. Allah büyüktür. O sancı da doğum da hepsi geçip gidecek.
Zor bir doğum yaşadım ama 3 yıldır kimseyi korkutmadim... Ve ben de inanın doğumdan sancidan korkmuyorum. :)) Eee Allah'in bir kulunu dünyaya getiriyoruz vesile oluyoruz bu lütuf kolay mı?

Benimde 40. Haftada yapıldı çatı muayenem çok iyi çıkmıştı ama normal doğuramadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…