Cok sağol canımşükür iyi dedi canım, küvez hemşireleri, tabi Doğum kılolarını az vermişler ama sağlıkları iyi dedi. Süt istiyorlar benden ama damla damla anca çıkıyor bakalım hayırlısı
Yok canm öyle bişey demedi daha NST ye de girmedim hiç bu gitmem de girecem ama erken dogum falan demedi rahim uzunluğun iyi dedi sadece en son gittiğimde
Y
Yok canm öyle bişey demedi daha NST ye de girmedim hiç bu gitmem de girecem ama erken dogum falan demedi rahim uzunluğun iyi dedi sadece en son gittiğimde
Aslında gayet iyi maşallah. Ben 19mm ile hasta eye yattım birincide. 21'e döndü ve doğuma kadar 21 mm ile idare ettik.
Öncelikle sen sakin olacaksın. Dinlen. Karnını kazan hareket yapma. Yat. Ayakta çok durma ki çocuk baskı yapıyor rahme. Kasılmak varsa doktoruna söyle mutlaka magnezyum verir. İshal olmamaya çalış. Gaz yapacak şeyler tüketme. Halı koltuk yer silme. Evi süpürme. Karın kaslarını kasacak şeyler yapma. Yükseğe uzanmak çamaşır asmak vs yok. İlişki de yok. Progesteron epey yardımcı olur. Ama önemli olan senin kendini koruman. Yavaş yavaş yürüyüş yap. İlacını ihmal etme. Ben de 28. haftada hastaneye yattım bu sebeple. Kasılmam vardı benim. 36'ya kadar iğneye devam ettik. Çok şükür 40. hafta bitti benim oğlan teşrif etti. Bu sefer rahim.agzi normal sevilerde çıkıyordu. Şu an 31. haftadayim artık sancı şeklinden kisaldigini hissediyorum ama ciddi boyutta değil. Rahim ağzı kapaliysa ve doktoruna güveniyorsan sen kendini koru ilacını ihmal etme yeter.
Merhaba inşallah kısaltmanız düzelmiştir ,19 haftalık hamilryim geçen hafta 31 mm olan uzunluk bu hafta 26 mm çıktı çok canım sıkıldı doktor tedbir alalım haftada bi proluton depot bide gece yatmadan progestan fitil olarak kullan dedi korkuyorum daha kısalmaz inşallah evdeyim yatıyorum ama illa kalkmak gereken durumlar oluyor mesela eğilmemek mi gerek sizin yazdıklarınıza da dikkat edeceğim çok şükür rahim ağzı kapalı geçen hafta biraz yoruldum ondan mı oldu bilemedim
Evet canım ondanmış öyle dedi doktorumda.birkac arkadaşın daha acıyormuş. Normal dediler.
Buaralar mide yanması ve el uyusmasiyla uğraşıyorum.her hafta birşey çıkıyor.kazasiz belasiz sağlıkla sihhatle kolay bir doğumla kavuşsaydık yavrularımıza,bugunumuze de şükür yinede
Kızlar bende dünden beri vücudum ağrıyor bacağım kalçan Felan üşüttüm mü acaba hiç halim yok. İlaçsız iyileşmek için önerisi olan var mı ne yapayım ne yiyip ne içeyim çok güçsüzüm sırtım Felan heryerim ağrıyor
Evet canım ondanmış öyle dedi doktorumda.birkac arkadaşın daha acıyormuş. Normal dediler.
Buaralar mide yanması ve el uyusmasiyla uğraşıyorum.her hafta birşey çıkıyor.kazasiz belasiz sağlıkla sihhatle kolay bir doğumla kavuşsaydık yavrularımıza,bugunumuze de şükür yinede
Merhaba inşallah kısaltmanız düzelmiştir ,19 haftalık hamilryim geçen hafta 31 mm olan uzunluk bu hafta 26 mm çıktı çok canım sıkıldı doktor tedbir alalım haftada bi proluton depot bide gece yatmadan progestan fitil olarak kullan dedi korkuyorum daha kısalmaz inşallah evdeyim yatıyorum ama illa kalkmak gereken durumlar oluyor mesela eğilmemek mi gerek sizin yazdıklarınıza da dikkat edeceğim çok şükür rahim ağzı kapalı geçen hafta biraz yoruldum ondan mı oldu bilemedim
Evet olabilir yorulmayla alakalı.. peki vajinal ultrasonla mi yapıldı bu ölçüm ?
Benim bu gebelikte çok kısa hiç çıkmadı. 25'e kadar indi. Siz kendinizi koruyun. Bol bol istirahat. Yatin ama tamamen de hareketsiz kalmaya gerek yok. Yerden bir şey toplamak evi süpürmek squat tarzı oturup kalkmak... El ile yer silmek yok. Karnınizda kasılma olursa bu kisalmayi tetikler. Gaz ve ishal olmamaya dikkat edin. Tabii ben de yemek yaptım hareket ettim o kadar kötü degildi. 26 mm kötü degil. Dinlenme ve ilaçla belki birkaç mm uzar ya da sabitlenir. 22 mm altına dusmedikce sorun yok demişlerdi bana. Ki zaten risk olsa hastaneye yatirirlardi. Siz içinizi rahat tutun. Bebeginizle konuşun beklesin zamanını ufaklık :)
Peki sizin karın ya da bacak kasilmaniz var mı? Bacaklarda kramp olursa ya da gece uyandiracak şiddette kasılma mutlaka doktora haber verin. Ben bunun önemli olduğunu bilmiyordum çok geç öğrendim
Peki sizin karın ya da bacak kasilmaniz var mı? Bacaklarda kramp olursa ya da gece uyandiracak şiddette kasılma mutlaka doktora haber verin. Ben bunun önemli olduğunu bilmiyordum çok geç öğrendim
Maalesef gün aşırı gece özellikle benimde yutaktan boğazıma acı acı tat geliyor, uykumdan uyandırıyor resmen ilaç kullanmakta istemiyorum
inşallah bu da geçicidir
Cok sağol canım❤şükür iyi dedi canım, küvez hemşireleri, tabi Doğum kılolarını az vermişler ama sağlıkları iyi dedi. Süt istiyorlar benden ama damla damla anca çıkıyor bakalım hayırlısı
Evet olabilir yorulmayla alakalı.. peki vajinal ultrasonla mi yapıldı bu ölçüm ?
Benim bu gebelikte çok kısa hiç çıkmadı. 25'e kadar indi. Siz kendinizi koruyun. Bol bol istirahat. Yatin ama tamamen de hareketsiz kalmaya gerek yok. Yerden bir şey toplamak evi süpürmek squat tarzı oturup kalkmak... El ile yer silmek yok. Karnınizda kasılma olursa bu kisalmayi tetikler. Gaz ve ishal olmamaya dikkat edin. Tabii ben de yemek yaptım hareket ettim o kadar kötü degildi. 26 mm kötü degil. Dinlenme ve ilaçla belki birkaç mm uzar ya da sabitlenir. 22 mm altına dusmedikce sorun yok demişlerdi bana. Ki zaten risk olsa hastaneye yatirirlardi. Siz içinizi rahat tutun. Bebeginizle konuşun beklesin zamanını ufaklık :)
Teşekkür ederim cevapladığınız için ,vajinal baktı son 3-4 muayenede hep 30 un üstü çıktı bakalım Cuma tekrar kontrol inşallah uzama olur iyi bari sizin de sınırın altına İnmemiş şükür zaten az kalmış sonuna kadar böyle devam etsin
Yemek ,sofra toplama falan yapıyorum başka bişey yapmak istemiyorum Cuma’dan beri böyleyim ondan önce abarttım biraz ev işi yürüyüş falan fazla oldu galiba bide bebiş tüp bebek doktor her fırsatta kıymetli gebelik aman tedbirli olalım diyor Allah’a emanetler