su . ve tuzu kesmekKızlar ödem için zarar vermeyecek içebileceğimiz bişey var mı sudan baska ya hiçbiyerimi oynatamıyorum şişti ellerim ayaklarım :/
Nasıl.oldunuz doğum yapmisinizdir.ins her şey yolunda gitmiştir.Allah razı olsun canim amin . Daha yurutmuyolar önce propess ile açılma bekliyorlar suni verdiklerinde plates topu merdiven falan hareket yaptiricaklarmis şuan bekliyorum
Bebek dönmezse suni sancı veriyorlar mı yoksa direk sezeryana mı alıyorlar.Mesela benim ki hala yan duruyor yan duran bebeği çeviriyorlar demişti burda arkadaşlar bende hala tık yok ya gün içinde resmen oturmuyorum desem yeri sadece bel ağrım var inşallah önümüzdeki hafta gelir de normal doğum yaparımBebeğin gelişimi annenin halı hepsine göre karar veriyorlar. Her doktroun da görüşü ayrı oluyor. Benim ilkinde 40+5'i gecirmeyecekti40+4'te suni veririz demişti.
nasilsin canim ?Allah razı olsun canim amin . Daha yurutmuyolar önce propess ile açılma bekliyorlar suni verdiklerinde plates topu merdiven falan hareket yaptiricaklarmis şuan bekliyorum
Bende aynı dertten muzdaribim parmaklarım emanet gibi. Şiş ve yumruk yapamıyorum.uclari hissiz tuttuğum şeyler yere düşüyor bazen o dereceKızlar ödem için zarar vermeyecek içebileceğimiz bişey var mı sudan baska ya hiçbiyerimi oynatamıyorum şişti ellerim ayaklarım :/
Bu da aslında doktorun tercihi. Riske atıp atmamak bebeğin pozisyonu dönüp donememesi vs. Ama bence sezaryene gider.Bebek dönmezse suni sancı veriyorlar mı yoksa direk sezeryana mı alıyorlar.Mesela benim ki hala yan duruyor yan duran bebeği çeviriyorlar demişti burda arkadaşlar bende hala tık yok ya gün içinde resmen oturmuyorum desem yeri sadece bel ağrım var inşallah önümüzdeki hafta gelir de normal doğum yaparım
Peki bisey daha sorcam mesela benim bebegim sata göre 37 haftalık ama gelişmine göre 39 haftalık acaba 37 haftalıga göre dogum olur da iki hafta gec doğabilir mi yoksa ultrasonda cıkana yani 39 haftaya göre mi doğar biraz karısık anlattım ama anladınız inşallah dogum yaklaştıkça kafamda deli sorular oluyorBebeğin gelişimi annenin halı hepsine göre karar veriyorlar. Her doktroun da görüşü ayrı oluyor. Benim ilkinde 40+5'i gecirmeyecekti40+4'te suni veririz demişti.
Sade maden suyuKızlar ödem için zarar vermeyecek içebileceğimiz bişey var mı sudan baska ya hiçbiyerimi oynatamıyorum şişti ellerim ayaklarım :/
Benim oğlanda gelişimi 9gun kadar önde gidiyor doktora sorduğumda 9 gun öncemi doğar dediğimde haftasını bekler demisti.ama son gittiğimde doğum tarihini ultrasonda da 23.11 gösteriyor sata göre 4.12 bakalım.anlamadim bendePeki bisey daha sorcam mesela benim bebegim sata göre 37 haftalık ama gelişmine göre 39 haftalık acaba 37 haftalıga göre dogum olur da iki hafta gec doğabilir mi yoksa ultrasonda cıkana yani 39 haftaya göre mi doğar biraz karısık anlattım ama anladınız inşallah dogum yaklaştıkça kafamda deli sorular oluyor
Anladimmabladim :)) sat'a göre hareket edilir.Peki bisey daha sorcam mesela benim bebegim sata göre 37 haftalık ama gelişmine göre 39 haftalık acaba 37 haftalıga göre dogum olur da iki hafta gec doğabilir mi yoksa ultrasonda cıkana yani 39 haftaya göre mi doğar biraz karısık anlattım ama anladınız inşallah dogum yaklaştıkça kafamda deli sorular oluyor
Mesela benim sat 18 Ocak ama geç döllenme diye tarih değiştirmişti Dr. Benim.adet düzensizliğim vardı. Bhcg değerim 5 haftalık çıkmıştı. Usg'de 5 hafta demisti. İkisi uyumlu olduğundan sat düzeltildi 29 Ocak oldu.Anladimmabladim :)) sat'a göre hareket edilir.
Bebek ilk 6 7 hafta içinde standart değerlerde çıkıyor. Bhcg ve ultrason'a göre hesap yapılıyor. Eğer Sat ile uyumlu değilse tahlil ve usg sonucuna göre düzeltilmiş sat belirleniyior. Ama 30. haftadan sonra bebeğin bazen ileri bazen geri çıkması doğum.tarihi acisindan bir şey ifade etmiyor. Bebek tam açı ile olculemiyor yaklaşık değerler malum dolayısıyla doğum tarihi belirlemede önemi olmuyor.
Evet benim de aynı oldu.29 ocak olan sat, 6 şubat olarak düzeltildi.Mesela benim sat 18 Ocak ama geç döllenme diye tarih değiştirmişti Dr. Benim.adet düzensizliğim vardı. Bhcg değerim 5 haftalık çıkmıştı. Usg'de 5 hafta demisti. İkisi uyumlu olduğundan sat düzeltildi 29 Ocak oldu.
Aynen valla bakalım dogunca anlıycaz anca heraldeBenim oğlanda gelişimi 9gun kadar önde gidiyor doktora sorduğumda 9 gun öncemi doğar dediğimde haftasını bekler demisti.ama son gittiğimde doğum tarihini ultrasonda da 23.11 gösteriyor sata göre 4.12 bakalım.anlamadim bende
Hımm anladım teşekkür ederim hayırlısıyla doğsunlar da biraz daha sabredicez artık son zamanlar zor geçiyo biraz siz kurtuldunuz masallahAnladimmabladim :)) sat'a göre hareket edilir.
Bebek ilk 6 7 hafta içinde standart değerlerde çıkıyor. Bhcg ve ultrason'a göre hesap yapılıyor. Eğer Sat ile uyumlu değilse tahlil ve usg sonucuna göre düzeltilmiş sat belirleniyior. Ama 30. haftadan sonra bebeğin bazen ileri bazen geri çıkması doğum.tarihi acisindan bir şey ifade etmiyor. Bebek tam açı ile olculemiyor yaklaşık değerler malum dolayısıyla doğum tarihi belirlemede önemi olmuyor.
HeraldeAynen valla bakalım dogunca anlıycaz anca heralde
Amin canım inşallah. Tabi saglıkla doğsun iyi olsunlar da önemli olan o zaten bendd normal istiyorum ama dur bakalım nolcak. Kac haftalık oldu sninkiHeraldebakalım bu cuma kontrol var ne durumda benim tospiğim ona gore doğum şeklini karar verir heralde doktor.artik diretmicem zaten normal olsun diye oğlum ve benim için en sağlıklısı hangisiyse öyle olsun
Benim ilk oğlan 40+2'de doğdu. Bu sefer 38+6'da.Hımm anladım teşekkür ederim hayırlısıyla doğsunlar da biraz daha sabredicez artık son zamanlar zor geçiyo biraz siz kurtuldunuz masallah
Aynen dursun da bu sefer de 4 kilo olur dogması zor olur diye korkuyorum korkular düşünceler hiç bitmiyo işte anne olmak cok zormuş daha doğmadan annemin kıymetini anladımBenim ilk oğlan 40+2'de doğdu. Bu sefer 38+6'da.
Son zamanların çok zor olduğunu sabretmenin zor olduğunu biliyorum. Ama içerdeki günler çok önemli. Kalsın kalabildikleri kadar. Ben bunu 36'dan sonra doğar diyordum sonra baktım doğmadı bunda da 40 biter diyordum. Beklemedi o kadar ve ben doğum sancısı devilydir o kadar erken dogmaz diyordum sancinin başında.
Benim de oyle oldu.Benim de Sat 21 Ocak.9 martta gebe miyim diye doktora gitrim.Ultrasonda hicbir sey gorunmedi.Doktorum soylediginiz tarihe gore 6 haftalik olmali ve ultrasonda gorulmeli demisti ama benim kanda cikti.Daha kucuktu ve adet tarihim 4 subat olarak degistirildi.11 kasim beklenen dogum tarihim ama benim de ultrasonda 8 kasim yaziyor:))Hangisi olacak bakalim.:))Mesela benim sat 18 Ocak ama geç döllenme diye tarih değiştirmişti Dr. Benim.adet düzensizliğim vardı. Bhcg değerim 5 haftalık çıkmıştı. Usg'de 5 hafta demisti. İkisi uyumlu olduğundan sat düzeltildi 29 Ocak oldu.
Haklisiniz.Ben de doktoruma soyledim.cok sabirsizlaniyorum ne zaman dogacak benimkinden kucukler bile dogdu diye..O da oyle soyledi.Ne kadar durursa o kadar iyi.40 haftalik dogarsa sana kolay olur.Emme refleksi gelisir deei.38 de dogan bebekler ememiyor,zor emiyorlar..Hep uyku halinde oluyorlar.Zaten 2 hafta kendilerine gelemiyorlar dedi..Ben de oyle dediginden beri simdi gunu dolsun diyorum.Cok sukur 39 hafta doldu.40 a girdim.Benim ilk oğlan 40+2'de doğdu. Bu sefer 38+6'da.
Son zamanların çok zor olduğunu sabretmenin zor olduğunu biliyorum. Ama içerdeki günler çok önemli. Kalsın kalabildikleri kadar. Ben bunu 36'dan sonra doğar diyordum sonra baktım doğmadı bunda da 40 biter diyordum. Beklemedi o kadar ve ben doğum sancısı devilydir o kadar erken dogmaz diyordum sancinin başında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?