2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Hametan sür canım dikkat et artmasin pişik gergin aynı saatte mi agluyor kolik aynı saatte başlar aynı saatte biter gaz çıkarsa da ikinmaya devam eder
Kantaron yağı ile mustelanin pisik kremini sürüyorum iyi geldi sanırım ıslak mendil kullanmıştım 2-3gun o yaptı.artik pamuğa gectim.dun gece saat 8gibi başladı ağlamaya 12ye kadar sanırım kolik benim oğlan

Birde birşey soracağım çikolata ve magnet yaptıracağım anca vakit oldu,birde erken gelince bizim kuzucuk evdeki hesap çarşıya uymadı.yaptiran varsa nerde yaptırdı,memnunmu, önerileri alabilirim

Her emmeden sonra gaz çıkart mutlaka ağladığı sırada kucakta piş piş yap bizim oğlan öyle rahatliyordu

Kızlar YouTube da beyaz gürültü diye bi ses var bizde işe yaradı, bebeğim kolayca uyuyor. Siz de deneyebilirsiniz

Hametan sür canım dikkat et artmasin pişik gergin aynı saatte mi agluyor kolik aynı saatte başlar aynı saatte biter gaz çıkarsa da ikinmaya devam eder
Benim kizim gece 12 den 3 e kadar delirmis gbi agliyor cekistryor memeyi durmuyor karnini geriyor bacaklari geriyor , alip oynatiyorum uyutmaya hic ugrasmiyorum ama cok gergin oluyor kolik mi acaba

Guzel anneler, subat sonu mart basi annesi olcam ins bende.
Alisverise baslamadim tulum, zibin fln. Size danismak istedim.
Bebisleriniz gunluk kac takim degistiriyor az cok belirtebilir misiniz ? 0-3 aylik ve yenidogan kiyafet sayisini, buna gore belirlemek istedim de.
Tesekkur ederim simdiden

Birde birşey soracağım çikolata ve magnet yaptıracağım anca vakit oldu,birde erken gelince bizim kuzucuk evdeki hesap çarşıya uymadı.yaptiran varsa nerde yaptırdı,memnunmu, önerileri alabilirim

Vipbebekcikolatası var. Instagram hesapları ve web siteler var. İki doğumumda da oraya yaptırdım. Hem hızlı hem lezzetli hem de güvenilir. Kutuları da hatıra oluyor. Tavsiye ederim.

Benim kizim gece 12 den 3 e kadar delirmis gbi agliyor cekistryor memeyi durmuyor karnini geriyor bacaklari geriyor , alip oynatiyorum uyutmaya hic ugrasmiyorum ama cok gergin oluyor kolik mi acaba
Olabilir canım emzirme o sırada daha çok gaz olur kolik müzikleri dinlet yüzü sana dönsün kucakta gezdir genelde kolik 3 ay sonra kendiliğinden geçiyor bı de probiyotik kullanmanızı tavsiye ederim

Vipbebekcikolatası var. Instagram hesapları ve web siteler var. İki doğumumda da oraya yaptırdım. Hem hızlı hem lezzetli hem de güvenilir. Kutuları da hatıra oluyor. Tavsiye ederim.
Sağolasın canım bakcam

Lohusalik sanirim hamileligin en zor donemiymis.Her kafadan bir ses cikiyor.Zaten ilk bebegim alisma surecindeyim.Tavsiye duymak artik bana olum.gibi geliyor gercekten.Keske insanlar daha anlayisli olabilse,daha mutevazi,haddini asmasa..Sutun var mi?,Sorusundan gına geldi artik.Cocuga en kucuk bir sey olsa..acaba doymuyor mu diyorlar.Bebegime gelismemis bu bebek.Doymadigi icin agliyor diyen oldu..Bugun doktora gittim..Bebegim 24 gunde 1 kilo 200 gram almis.Ve masallah hic mama vermedim.Sadece anne sutu ile 1 kilo aldirmissiniz tebrik ederim dedi doktorum.609 gram alsa biz anne sutu yetiyor diyoruz.Siz ikiz bebek bile doyirabilirmissiniz dedi.Ben 1 haftadir bu bebek gelismemis lafini dusunup sitrese girdim..Her gelen bir fikir yurutuyor.Kimsenin kalbini kirmak istemiyorum ama ilk tecrubem olmasina ragmen bebegime iyi baktigimi dusunuyorum.Simdi o insanlarla yuzyuze gelecegim guni bekliyorum.Doktorun soylediklerini suratlarina soyledigimde ne hale girecek o yuzleri.Inanin daraldim.Yok gobegine para koy.Yok kundak yap bacagi yamuk olur.Yok az emziriyorsun.Bu bebek sari gibi sarilik mi..Ince giydirmissin.Kalin giydirmissin..Yorgan ort.Gobek bagi dusmeyen bebegin gobegine pamuk baglayan kayinvalidem.Acik olmasi gerekiyor diyorum anlamiyorlar..Nasil basa cikiyorsunuz?Daha kirkimiz cikmadan beni dert sahibi yapacak bu millet..Inanin lohusalikta bebek bakmak zor degilmis insanlarla basa cikmak zormus..Bir yerde lohusalik zor bir surec degildir zorlastirilan bir surectir yaziyordu.Gercekten cok dogruymus.Icimi size dokmek istedim.Biraz olsun rahatladim:)))

Kızlar oğlumun popuşunda kırmızı kırmızı isilik gibi yara gibi şeyler çıkmış.dun akşam ve bu akşam saat 8den 10a kadar ağlama nöbetine girdi acaba o yaradan mı yoksa bebeğim kolikmi
Kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz memede mi uyuyolar benimkinin gazı olunca ben sallıyorum valla sallamakta istemiyorum ama genelde sallanarak uyymaya basladı üzülüyorum kücük diye bazen de meme de uyuyo
Benimki istisnasiz memede uyuyor..Sallanmaktan hoslanmiyor cok.Bir de omuzda gezdirilmekten cok hoslaniyor.Oyle babasinin omzunda uyuyup kaliyor..

Maşallah bu kadar strese iyi dayanmışsın, Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Bu arada kaç saatte bir emzirdiğini merak ettim. İnşallah benim bebeğim de kilo alır

Çok şükür benim çevremde öyle kişiler yok ama olsa çıldırırdım sinirlenmekte çok haklısın bebek sadece aç olduğunda, ağlamazki eğer ağladığı için aç diyorlarsa. Gerçekten insanlar sınırlarını bilmiyorlar. Bence kırmadan uygun bi dille uyar sinirlerini bozup sütünü etkilemesinler. 24 günde 1200 g çok iyi gerçekten sadece emzirerek. Demekki sütünün kalitesi iyi. Tebrikler maşallah

#sütünyetiyor
#memeterbiyesi
#ciciannelerenot
#genelbilgiler

Sorduğum için bağışlayın ama sütünüz GERÇEKTEN yetersiz mi?

Bu noktadan başlamak çok önemli. Lütfen bana sabır gösterin. Sizin durumunuzu sorgulamak ve sinir bozucu, o çok bilmiş emzirme danışmanı olmak niyetinde değilim. Ancak sütünün yetersiz olduğundan endişe eden ÇOĞU yeni annenin süt üretimi yetersiz DEĞİL.

Yeterince süt üretemediğini veya bebeğinin yeterince süt alamadığını düşündüğü için mama vermeye başlayan kadınların büyük bir çoğunluğunun BİR SORUNU YOK.

Bunu ne kadar vurgulasam da az.

Her gün birçok anne süt üretimlerinde bir sorun olmadığı halde panik içinde emzirmeyi bırakıyor veya mama kullanmaya başlıyorlar. Ancak pek tabi ki yanlış bir yönlendirmeyle mama kullanmaya bir kez başladıklarında, memelerine süt üretimini gerçekten azaltmak için sinyal göndermeye başlayacaklardır.

Bebeğinizi emzirme aralığınız sehpanızın üzerindeki kitabın veya kayınvalidenizin söylediği veya arkadaşınızın bebeğinin yapabildiği gibi, X saate çıkmadığı için süt üretiminiz yetersiz değil.

Sağlıklı süt üretimi olan bir anneye sahip sağlıklı, mutlu ve normal bir bebek son beslenmesinden bir saat, 90 dakika, 45 dakika veya iki saat sonra yeniden acıkabilir. Bebeğiniz sık aralıklarla emen bir bebek olabilir ve memeden ayrılmak istemeyebilir. Büyüme atağı geçiriyor ve günün her saati emmek istiyor olabilir.

Memelerinizden artık eski kadar süt sızmamasından dolayı süt üretiminiz yetersiz değil. Bazı annelerin memeleri diğerlerinden daha az süt sızıntısı yapar. Çoğu anne, memelere basınç yapmaktan sorumlu minicik sphincter kaslarının zamanla uyum sağlaması ile süt sızıntısının azaldığını fark etmektedir.

Memeleriniz eskisinden daha yumuşak olduğu içinsüt üretiminiz yetersiz değil. Emzirmeye başladığımız ilk günlerde hissettiğimiz fazla doluluk damarsal genişleme (kan ve lenf) kaynaklıdır ve bedenimizin emzirme aralarında fazladan oluşan sütü verimsiz bir şekilde depolamasıyla ilgilidir. Zaman geçtikçe memeler depolama konusunda akıllanırlar. (Unutmayın ki bebek emdiği sırada da süt anlık olarak üretilmektedir.) Diğer yandan meme dokusunun büyüme hızı yavaşladığında daha az kan ve lenf sıvısına ihtiyaç olmaktadır. Başlangıçta, çoğu zaman hangi memenin sırasının geldiği bellidir. Bu his zamanla kaybolur. Pek çok anne de bu durumu yanlış bir şekilde süt üretimlerinde bir düşüş olarak yorumlarlar. Pek çoğumuz emzirme deneyimimiz boyunca memelerimizi ağır ve dolu hissetmeyebiliriz. “Memelerimin dolmasını bekleyeceğim!” gibi bir şeyi aklınızdan geçirmeyin sakın! Hayır. Sütün olağanüstü salgılanma sürecinin işleyişinin nasıl yanlış anlaşıldığının göstergesidir bu. Memeler daha boşken süt üretimi artmaktadır. Daha boş, daha yumuşak olan memeler, şişmiş ve dolu olan memelerden, 24 saatlik zaman diliminde toplamda daha çok süt üretebilirler.

Bebeğinizin emme süresi kısa olduğu için süt üretiminiz yetersiz değil. Pek çok bebek ihtiyaç duyduğu her şeyi on dakikadan kısa bir süre içerisinde alır. Bazen bir beslenme sadece beş dakika sürebilir. Pek çok bebek dil ve çene kaslarını olağanüstü etkili bir şekilde kullanır, lıkır lıkır yutkunur, yağlı süt gelmeye başladığında yavaşlar ve sonra mutlu bir şekilde memeden ayrılır. Bu dokuz dakika da sürebilir on dokuz da. Bir bebek yeni doğduğunda bir memeyi boşaltmak için (boşaltmak derken memeler asla tamamen boşalmaz, sadece bebeğin almak istediği tüm sütü almış olması demek) 30 dakikaya ihtiyaç duyabilir. Bebek büyüdükçe bu süre belirgin bir şekilde düşer. Bu, bebeğin daha az süt içtiği anlamına gelmez. Küçük, uykulu, hafif sarılık geçiren bir bebeğin, emerken bir kaç dakika boyunca yutkunmadan anne memesinde hemen uykuya dalması tamamen farklı bir hikaye. Yine de bebeğin daha uzun emmesi her zaman daha iyi olmayabilir.

Memeleriniz küçük olduğu için süt üretiminiz yetersiz değil. Büyük memeler yağ dokusu ve salgı bezlerinin bir birleşimidir. Memelerinin ebadına bakarak bir kişinin süt üretimiyle ilgili yorumda bulunulamaz. Memelerinizin gerçekten de “normal” görünmediğini düşünüyorsanız bu konuya daha sonra değineceğiz.

Bebeğiniz çok sık uyanıyor diye süt üretiminiz yetersiz değil. Pek çok küçük bebek gece gündüz aynı aralıklarla beslenir. Pek çoğu 2-3 saatte bir uyanmaya bir süre daha devam eder.

Bebeğiniz beslendikten sonra “sızmadığı” için süt üretiminiz yetersiz değil. Bebeklerinizi beslersiniz ve onlar memenizde uyuyakalırlar. Onları beşiklerine alırsınız ve bir anda sanki çivili bir yatağa yatırmışsınız gibi uyanırlar. Ve yeniden aranmaya başlarlar. Bu, sizinle ten tene temasta olmak güzel, rahat, sıcak olduğu ve güzel koktuğu için olur.Beşiği sizin kadar sıcak değil. Bebeğinizi beşiğe taşırken Moro refleksini tetiklemiş olabilirsiniz. Muhtemelen beslendikten sonra 15-30 dakika içinde, kan dolaşımlarındaki kolesistokinin hormonunu düştüğü ve bu yüzden daha uyanık olduğu bir anda taşıdınız.Minik, primat memeli bebeğiniz anne memesinin harika bir yer olduğunu düşünüyor. Bebekler rahatlamak için emmeyi sever. Bebekler ekstra porsiyonları sever. Bu yeterince süt üretemediğiniz anlamına gelmez.

Bebeğiniz emdikten sonra biberonla süt içmeye devam ettiği için süt üretiminiz yetersiz değil.Küçük bir bebeğin damağına memeyi dokundurduğunuz an emme refleksini tetiklersiniz. Bebekler genellikle ihtiyaçlarının ötesinde süt içmeye devam edeceklerdir. Bu durum biberonla beslenmeyle obeziteyi ilişkilendirmemizin nedenlerinden biridir.

“Süt inme” refleksini hissedemediğiniz için süt üretiminiz yetersiz değil. Bazı kadınlar süt geldiğinde hafif bir sızı hissederler. Bazıları hissetmez. Önemli bir kısmı sadece ilk haftalarda hisseder ve bu his zamanla kaybolur. Bu hissin kayboluşu bazen anneleri endişelendirir. Bu hissin kaybolması son derece normaldir ve süt üretiminizle ilgili bir şeyin değiştiği anlamını taşımaz.

Yüksek miktarda süt sağamadığınız için süt üretiminiz yetersiz değildir. Emzirmek ve süt sağmak şaşırtıcı bir şekilde birbirinden alakasızdır. Bebeğiniz sütü çok farklı bir şekilde çekmektedir. Sağlıklı süt üretimine sahip pek çok kadın süt sağma konusunda başarısız olabilmektedir. Pompa bazı bu annelerde süt inme refleksini ortaya çıkaramayabilir. Dolayısıyla süt sağamayabilirler. Pompalar her zaman çalışmayabilir. Valflar eskidikçe emiş gücü düşer.

Bir annenin süt üretiminin GERÇEKTEN yetersiz olduğunu gösteren şeyler şunlardır:

Kilo alma sorunları. Bebekler doğar ve kilo kaybederler. Aşağı yukarı iki hafta içinde doğum kilolarını geri alırlar. Bundan sonra her hafta yaklaşık olarak 150-200 gr alırlar. Dördüncü ay civarında bu kilo alım hızı düşer. Yeni doğan bebeğiniz toplam ağırlığının %10'undan fazlasını kaybetmişse dikkatli olmamız gerek, ancak doğumun kendisi gibi bir kaç şeye daha bakmak isteriz. Doğum sırasında, sizi ve bebeğinizi sıvıyla dolduran, serum takıldı mı? Göz kamaştıran yeni doğanınız ilk fotoğraflarında minik bir marşmelov adamına benziyor muydu? Serum sıvısı bebeğinizin doğum kilosunu artırdı ve bir kaç gün içinde vücuttan atılacağından daha çok kilo kaybı görebiliriz. Bu, mutlaka bir besleme veya süt üretim sorunu olduğu anlamına gelmez. Ancak, bebeğinizin beşinci günden sonra veya ikinci bir kez kilo vermesini istemeyiz. Bazı bebeklerin doğum kilolarına ulaşması üç hafta sürebilir.

Bebek takip kitapçığındaki büyüme eğrisine bakın. Dikkat edin doğum kilosu çizgisi var ve eğrinin devam etmediği bir boşluktan sonra ikinci haftada eğri yine başlar. Sırf bebeğiniz %75'lik persentilde doğdu diye, iki haftalık boşluktan sonra yine %75'lik eğriden devam etmesini bekleyemeyiz. Eğriler bu sebeple devam etmezler. Bu yüzden arada boşluk var. Bebeğiniz iki haftalık olduğunda yeniden başlarız. O zaman %50'lik eğride olabilirsiniz. Bundan sonra ideal olması gereken aşağı yukarı aynı eğride kalmalarıdır. Bazen bebekler kilo alma da düşüş yaşayabilirler. %25'lik eğriye yaklaşabilirler. Sonra birden yine yukarılara çıkabilirler. Tüm bebeklerin bir eğriye sıkıca sarılmalarını bekleyemeyiz. Bu tablo bir rehber niteliğindedir. Ortalama değerlerle ilgilidir, matematiksel kesinliklerle değil.

Bezler. İlk günlerde (ilk dört hafta)kakaya ve çişe bakarız. Sütünüz geldikten sonra (ikinci ile beşinci gün arasında) 24 saatlik bir zaman diliminde altı çişli bez ve üç tane, en az 1 TL demir para büyüklüğünde kaka görmeyi bekleriz. Dördüncü haftadan sonra bazı bebeklerin kaka yapma sayıları azalabilir. Bu herhangi bir şeyin yanlış olduğu anlamına gelmez. Bazı bebekler günlerce kaka yapmadan durabilir ve bunun sütü daha az alması veya süt üretimiyle bir ilgisi yoktur. Ancak biri size on günlük bebeğin bir kaç gün kaka yapmamasının normal olduğunu söylerse ona inanmayın. Bu durumun araştırılması gerekir. Bu konuda ancak ilerleyen zamanlarda rahat olabiliriz.

Kilo alımı ve bezler. Hepsi bu. Sadece bu ikisi süt üretimiyle ilgili bilgi verebilir. İnsanların “bebekler emdikten sonra rahatlamalı ve bir süre uyumalıdır” dediklerini duyabilirsiniz ancak bazı bebeklerin hava almaya veya çiş yapmaya ihtiyacı vardır. Bazılarının reflüsü vardır veya uyanıp bir kez daha emmek isteyebilirler. Bunları söylerken bile dikkatli olmak gerek. Biz kilo alımı ve bezlere bakalım.

SÜT ÜRETİMİ İLE İLGİLİ BİR TEŞHİS
Vücudunuzda hamileliğin 4. ayından itibaren bir aşçı işe başlar. Dünyanın en profesyonel aşçısıdır. Hem mükemmel yemek yapar hem de israf edip de vücudun malzemelerini boşa harcsmaz ( kalsiyum, protein, vitamin, mineral, karbonhidrat ve yağ) . Mutfağına gelir gelmez kolostotrum denen ilk mucizevi yemeğini yapmak için çalışmalara başlar. Onun derdi gücü bebektir ve onu en iyi şekilde beslemekten sorumludur. Mutfakta bebeğin doğumu için sabırsızlıkla bekler. Bebeğin geldiğnin işareti plasentanın ( bebeğin eşinin) vücuttan ayrılmasıdır.
Evet ve beklenen an gelir plasenta gitti mutfakta kırmızı alarm aşçımız heyecanlı. Kolostotrum çoktan hazır ve tezgahın üzerinde ( memede). Garsonu bekliyor gelip yemeği bebeğe ulaştırması için ( garson anne). İlk yemek olan kolostotrum sarı koyu kıvamlı ve içerik olarak, bebeği geldiği bu yeni ortamdaki hastalıklardan korumak için adeta bir zırh gibi. Bebek nihayet ağzına memeyi aldı aşçımız telaşlı üretim başladı yemek son sürat hazırlanıyor bebek asla aç kalmamalı. Birkaç gün bu kıymetli yemeği son sürat yapmaya devam ediyor. Gün geçtikçe artık bebeğin ihtiyacının değiştiğini bilmektedir kolostotrum sonrası ikinci yemek ( geçiş sütü) ve sonrasında olgun süt ( beyaz süt) hazırlanacak. Fakat aşçımız heyecanından ve bebeği koruma çabasından yemek miktarını epey abartıyor " aman fazla olsun az olmasın yemek, bebek katiyen aç kalmamalı, ben her ihtimale karşı bol bol yapayım da tezgahın üzerinde dursun" diyor . Garson gelip ne zam bebeğe yemek götürse aşçı panik içinde "çabuk hızlı daha hızlı olmalıyım bebek besleniyor"
Fakat ne oluyor aşçının canını sıkan bir durum var. Garson geliyor gidiyor" yemek yetecek mi? Var mı yok mu? Bebek aç mı?" Diye söylenip duruyor. Aşçı şimdilik bunlara kulağını tıkamış çünkü onu garsonun fikirleri değil sadece bebek ilgilendiriyor.
Bu kırıcı laflara aldırmadan yemekleri yapıp tezgahın üzerine koymaya devam ediyor. Yemek yendikçe tabi ki tezgahın üzerinde eski yemekler yığılmıyor fırında sürekli yenisi pişmekte ve saniyeler içinde de hazır. Her şey yolunda aşçı mutlu ne güzel yemekleri iştahla yeniyor taze taze büyük bir hızla tükeniyor ve o her seferinde daha fazla daha fazla pişiriyor. Tek sorun şu garsonun kaygıları.
Zaman içinde aşçı ve bebek arasında şöyle bir bağ gelişir aşçı bebeğin günlük yemek ihtiyacını öğrenir ve artık yemekleri tam bebeğin ihtiyacı kadar pişirir. Tezgahta gereksiz yere yemek yığılmaz. Zaten bu kadar kıymetli malzeme neden israf olsun ki? Bunlar vücut için hayati önem taşıyan maddeler. Artık ihtiyaç kadar yemek pişecektir ( meme terbiyesi)
Ama gel de bunu kaygılı garsona anlat. Tezgahta yemek yığılmadığnı gören garson birgün yemeği servis için almaya gelmez aşçı son sürat çalışmaktadır ama eee nerde hani garson yok. Demek ki bebek aç değil olsun ben her ihtimale karşı pişirmeye devam edeyim. Akıllı garson aşçıya güvenmediği için dışardan hazır yemek söylemiştir ( mama) bu da yetmemiş hazır yemeği bebeğe ulaştıracak ve bebekle aşçı arasındaki bağı yavaş yavaş yok edecek biberon denen plastiği işe almıştır. Garson artık doğru dürüst mutfağa uğramaz olur. Yaptığı yemekler yenmeyen aşçımız ise günden güne daha az yemek yapmaya başlar çünkü yaptıkları yenmemiştir demek ki kendisine ihtiyaç yoktur.
Pişman olan garson Emzirme Akademisinin uyarılarıyla mutfağa koşar. Aşçıdan özür diler ve yeniden yemek yapması için ricada bulunur. Aşçı " iyi de ne zamandır gelmiyorsun bebeğin ne kadar yemeğe ihtiyacı olduğun unuttum. Ben eskisi gibi sen götürdükçe yapmaya başlıcam ama dediğim gibi biraz zamana ihtiyacım var. Ben miktarı yeniden ayarlana kadar sen kısa bir süre kademeli azaltarak dışardan yemek söylemeye devam et ama sana tavsiyem önce bebekle aranı düzeltmek için hemen şu biberonu işten at."
Garson söylenenleri harfiyen yapar ve bir daha aşçının işine karışmaz. Aşçı zamanla eskisi gibi son sürat yemek yapmaya garson da onun işine bir daha karışmadan yemeği servis etmeye devam eder. Bebek ilk başta bu durumu yadırgasa da zamanla garsona barışır ve aşçının hazırladığı o mükemmel yemeklerle daha sağlıklı ve mutlu büyür.
( Sürç - ü lisan ettiysem affola)
Nuriye Saraç
#sütoluşumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…