Ayy canım ben çok çektim ondan ilk oğlumda hemen önlemini al ateş yapar o eğer boşaltamazsan antibiyotik falan kullandıydım ben .Sürekli emzir sağ sıcak duşta masaj yap açmaya çalış yapılması gerekenleri yapmışsın ama devam et lütfen çok kötü ağrır ateş yapar yoksa .
Bnm bugün 4 gün oldu yapmayalı emiyor üstüne bide biberonla içiyor o kadar süt nerde bilmiyorum annemle kayınvalidem kilo yapıyor çok kaka yapmayan bebek et yapıyo diyolar o yüzden çokta takmıyorum artık çünkü kilo alımı iyi karnı doyunca uyuyor
Kızlar benim bu ara sık sık süt düğümlenmesi oluyor. Göğsümün bir kısmı sertleşip inanılmaz ağrı yapıyor. Sağmak emzirmek masaj yapmak iyi geliyor diyorlar, bugün hepsini yapmama rağmen açılmadı şu an inanılmaz ağrı çekiyorum. Bu durumu yaşayan var mı? Siz neler yapıyorsunuz?
Tersten emzirme öneririm yani sol göğsünü emzirirken bebeğin kafası sağda sağ göğsü emzirirken bebeğin kafası solda duracak futbol topu tutar gibi kapalı kanalları en iyi bebek açar hep aynı yönden emdikleri için diğer yöndeki kanallarda süt birikiyor ben ilk kızımda 3 kere mastit oldum bunda olmadan önlemini alıyorum
Mastit çok kötü bişey ateşten halsizlikten bebeğim ağlardı zor kucağıma alırdım kolumu bile kaldıramazdım bi yandan da kat kat örtünmeme rağmen üşürdüm. Nerdeyse ameliyatla alacaklardı birikmiş sütü. Sağmak çok iyi geliyor ama en etkili yöntem kesinlikle ters emzirmek bi dene kesin faydasını göreceksin
Kızlar bişey sorcam akşam saatlerinde ağlama memeyle kavga etme durumları gazdan dolayı diye düşünüyodum ama az önce masaj yaptım gazı mazı kalmadı karnı yumuşacık ama halen aynı şeyler devam ediyo her akşam gazını çıkarıyoruz ama rutin bu saatlerde bizim kıza bi haller oluyo memede durmak istiyo tamam eyvallah dursun iki dk sonra bırakıyo ağlıyo süt geliyo ondan da eminim hatta ağlarken ağzının içinde görüyorum. Memeyi bulamıyo ağzı açık kafasını sallıyo memeyi tutamıyo niye yaparki böyle şeyler akşamları mafoluyo çocuk
Buarada sürekli fön makinesi sesi açık telde anca onla sakinleşiyor bugün oda fayda etmedi vakıa suresini dinletin diye okumuştum biyerde onu açtım onu dinlerken uyudu kuzum
Aynen canım yapıyorum da sanki hiçbişeyin faydası olmuyo her aksam aynı bacaklarına bastırıncs cıkarıyor ama cok zor rahatlıyo geç saate kadar ağlıyo yavrum
Tersten emzirme öneririm yani sol göğsünü emzirirken bebeğin kafası sağda sağ göğsü emzirirken bebeğin kafası solda duracak futbol topu tutar gibi kapalı kanalları en iyi bebek açar hep aynı yönden emdikleri için diğer yöndeki kanallarda süt birikiyor ben ilk kızımda 3 kere mastit oldum bunda olmadan önlemini alıyorum
Kızlar bişey sorcam akşam saatlerinde ağlama memeyle kavga etme durumları gazdan dolayı diye düşünüyodum ama az önce masaj yaptım gazı mazı kalmadı karnı yumuşacık ama halen aynı şeyler devam ediyo her akşam gazını çıkarıyoruz ama rutin bu saatlerde bizim kıza bi haller oluyo memede durmak istiyo tamam eyvallah dursun iki dk sonra bırakıyo ağlıyo süt geliyo ondan da eminim hatta ağlarken ağzının içinde görüyorum. Memeyi bulamıyo ağzı açık kafasını sallıyo memeyi tutamıyo niye yaparki böyle şeyler akşamları mafoluyo çocuk
Soğuk açıldıktan sonra ağrısını hafifletmek için işe yarar ama önce kanalların açılması gerek. Sıcak su torbası koydun mu göğsüne bide şu var onu istersen yapmayabilirsin bir tülbente kolonya döküp göğsüne koyuyorsun bunu ben yapmamıştım ama bi arkadaşım önermişti. Bide banyoda tarakla arkalardan uca doğru göğsüne masaj yapacaksın yumuşak masajla olmuyo biraz sert masaj yapman gerek o kanallar açılmazsa ameliyat bile gerekebiliyor
İlk kızımda hiç yaşamadım bunları o yüzden şaşkınlıkla bakıyorum çırpınıyo bebeğim kollarını titretiyo ayaklar desen sanki denizde yüzüyogeçsin artık şu sıkıntılar güzel güzel büyütelim yavrularımızı
Evet çözüldüüydü ama sonra dikkat etmedim sanırım gene antibiyotik kullandığımı hatırlıyorum. Çok zor biliyorum o acı ...Biraz uğraş ateşin yoksa çok ilerlemedi sanırum ,açılmazsa doktora git mutlaka.
İlk kızımda hiç yaşamadım bunları o yüzden şaşkınlıkla bakıyorum çırpınıyo bebeğim kollarını titretiyo ayaklar desen sanki denizde yüzüyogeçsin artık şu sıkıntılar güzel güzel büyütelim yavrularımızı
Kızlar ya benim kızım daha öncrde bahsetmiştim gece 6 saat felan uyuyor. Doktorun biri uyandırma beslenmesi iyiyse karışma drdi başka doktor mutlaka 3 saati geçirme emzir dedi. E ben uyandıramıyorum bu kızı az önce naptıysam uyanmadı. Ayağının altıyla oynadım bayağı bastıra abstıea topuğunu ama yok. Altını açtım dedim uyanır yine yok. Elini kolunu hareket ettirdim yok uyanmıyor burnunu sıkıyorum felan anlık bşr tepki veriyor sonra uykuya devam. Emmiyor. Napcam sizce napmalıyım vvar mı tavsiyesi olan kızlar
Ay o elleri kolları titretmesi benş de şok ediyor havaya kaldırıyor ellerini titreriyo dediğin gibi yüzüyor sanki eller ayaklar bir gario harekef ediyor şok oluyorum bu kıza ne oluyor diyorum böyle. Hala anlam veremiyorum o ellerin öyle titremesine havaya kaldırıp okadar hareket ettirmesine
Bizimde öyle valla ne kadar gazı çıksa da demekki az bişey daha kalıyor ya da Karnı ağrıyor ki aglamaya devam ediyor en sonunda rahatlıyo uyuyo saatler sonra ama hergün aynı şeyi yaşıyoruz yani
Bnm bugün 4 gün oldu yapmayalı emiyor üstüne bide biberonla içiyor o kadar süt nerde bilmiyorum annemle kayınvalidem kilo yapıyor çok kaka yapmayan bebek et yapıyo diyolar o yüzden çokta takmıyorum artık çünkü kilo alımı iyi karnı doyunca uyuyor
Benimki de günde 6 7 kere yapıyor hatta her açmamda kesin az bişey yapmış oluyor bende acaba nw zaman azalacak diyorum kızım emdigi sütü hep cıkarıyor heralde
Ay o elleri kolları titretmesi benş de şok ediyor havaya kaldırıyor ellerini titreriyo dediğin gibi yüzüyor sanki eller ayaklar bir gario harekef ediyor şok oluyorum bu kıza ne oluyor diyorum böyle. Hala anlam veremiyorum o ellerin öyle titremesine havaya kaldırıp okadar hareket ettirmesine