2.ay aşısını yaptırmayanlar gitmeden sağlık ocağını arasın bence bilgi alsın rota aşısı için .Çünkü eczaneden kendiniz alıyorsunuz dedi bize ebe her eczanede olmuyor dedi sipariş üzerine getiriyorlar falan dedi.Giderrken yanınızda götürüp onlar ağızdan veriyorlarmış.
Çok geçmiş olsun artık düzene giriyor endişelenmeyin siz artık iyileştikten sonra hasta etmemeye dikkat edin . Damar yolunu elinden açmadılar mı ki biz hep kan aldırırken elinden alıyorlar hatta ilk doğduğunda aldılar 2.5 kg idi düşünün hemen buldular. Tabi dr lar daha iyisini bilirler uygun olan ora demekki bebeğiniz için
Çok geçmiş olsun artık düzene giriyor endişelenmeyin siz artık iyileştikten sonra hasta etmemeye dikkat edin . Damar yolunu elinden açmadılar mı ki biz hep kan aldırırken elinden alıyorlar hatta ilk doğduğunda aldılar 2.5 kg idi düşünün hemen buldular. Tabi dr lar daha iyisini bilirler uygun olan ora demekki bebeğiniz için
Oralardan aldılar cnm alınan yerden bi daha alamıyolar zaten sıkıntıda alacak yer kalmaması el baş parmağinin kenarından bile alındı bilek ayak kol içi hiç biyer yok bebekler çok kıpırdadığı için en fazla bi gün duruyo aynı yerde çıkıyo sonra. Bundan sonra çok dikkatli olucam tabi yeter ki iyileşsin
Oyy kıyamam ya iyiye gitmesine sevindim de damar yolunu bulamamak kötü olmus zaten cocugun sıkıntısı kendine yetiyor bide öyle acı çektirmişler kuzum benim insallah en kısa zamanda tamamen iyileşip evinize dönersiniz canm
Oralardan aldılar cnm alınan yerden bi daha alamıyolae
Oralardan aldılar cnm alınan yerden bi daha alamıyolar zaten sıkıntıda alacak yer kalmaması el baş parmağinin kenarından bile alındı bilek ayak kol içi hiç biyer yok bebekler çok kıpırdadığı için en fazla bi gün duruyo aynı yerde çıkıyo sonra. Bundan sonra çok dikkatli olucam tabi yeter ki iyileşsin
Benim kızım hastanede yatarken damar yolu hep açıktı dört gün boyunca serumu açıp kapatıyolardı hiç cıkarmadılar o yüzden sürekli açmak zorunda kalmadılar keske size de öyle yapsalarmıs
Bende hasta olmasın diye 5 6 günde yatırıyorm valla kayınvalidem ya da annem geliyo beraber yaptırıyorız dedigin gibi bende oturma odasında yaptırıyorım biraz zor oluyo tabi
Banyoda kuvette yıkıyoruz sobayı yakıyoruz elektrikli ısıyı ölçmüyorum bence yeterlidir çok dereceye takılma cnm sürekli su dök 5,dk yetiyir uzun uzun yıkamaya gerek de yok
Ben 2 günde bir yaptırıyorum. Vücudu rahatlıyor daha sakin oluyor banyodan sonra. 3. Güne kalırsam huysuzlaşıyor. Artık alıştım eşim nöbette olunca tek başıma bile yaptırıyorum. Kaloriferler yanıyor ama elektrikli ısıtıcı çalıştırıyorum yinede. Şu köpüklü küvet fileleri çok rahat oluyor tavsiye ederim. Arkasını yıkayacağım zaman ters çeviriyorum kendi duruyor öyle kafasını kaldırıp etrafına bakınıyor hatta banyodan sonra da bir masaj oh pamuk oluyor
Ben dogdugundan beri oturma odasında yaptırıyorum banyosunu ve 3 günde 1 yikiyorum.Zor tabi getir götür yapmak ama napalım..Bunca dikkate rağmen burnu sürekli tıkalı ve hiriltisi var.Kaç kutu serum fizyolojik,kaç kutu aspirator başlığı aldık bu güne kadar saymadim.Faydası olsa amenna..O da yok.Valla etrafta hastalık kol geziyor,hiç banyoda yıkamaya falan uğraşıp riske atmayın bence
Benim kızım hastanede yatarken damar yolu hep açıktı dört gün boyunca serumu açıp kapatıyolardı hiç cıkarmadılar o yüzden sürekli açmak zorunda kalmadılar keske size de öyle yapsalarmıs
Canım bizimkide açık zaten ama en fazla bi gün dayanıyor o kadar bant yapıştırmalarına rağmen bugün çıkmış bende ağlasına farkettim kolu şişmiş diğer bebeklerinde çıkıyo çünkü sürekli bi bebek ağlıyo dakikalrca hemşire odasında damar yolu arıyolar. Bnm kızın şuan bide kıvranma saati geldi kımıl kımıl bide bu taktıkları çıkarsa çok korkuyorum. kolunun iç kısmında kolunu durduramıyorum
Canım bunlarda da var o cihazdan zaten. Hiç sağlam damar kalmamış hep şiş kendi gözümle gördüm bu verdikleri antibiyotik damarlarına zarar veriyormuş klacid diye bi antibiyotik
Kizlar dun kontrole gittim doktorum gebelik engelleyici hap ve IUD onerdi 3 santimlik bisey rahimi ic kisminami takiyorlarmis falan hatta 5 sene bounce kalabilirmis hamile kalmak istedigim zaman cok okay cikartibiliyormus ne napmaliyim sizce hap mi yoksa iud denilen seyimi yapmaliyim
Kızlar selam, eylül annesiyim :)) nerdeyse 5 aylık olmak üzere bir oğlum var. Şu son 1 haftaya kadar konak sorunu vardı, bi türlü geçmek bilmedi. Galiba sorunu çözüyorum, yazmak istedim, belki bununla uğraşan birileri vardır diye. Banyodan 1 saat önce organik hindistancevizi yağı sürüyorum, sonra tarayıp yıkıyorum. 3 kez kullandım henüz, %95i gitti diyebilirim. Zaten alerjik bi bebek, egzamaları var, konakları da o yüzden geçmiyordu. İnşallah şifası budur, aranızda varsa da umarım şifalanır bütün bebeklerimiz :) iyi geceler herkese
Valla hep imreniyordum kendi kendine uyuyan çocuklara.. İlk oğlumun hiç görmedim kendi kendine uyuduğunu hep sallanarak uyurdu .Bundada kendi ne zaman uyumak isterse koyuyorum yatağa bir bakıyorum uyumuş bile inş.böyle devam eder...
Büyümekte büyütmekte çok zormuş gerçekten. Yaklaşık 12 saat oldu toplam 3 saat belki uyudu yavrum, çok yoruldu. Sürekli yarı uyku hali, sersem oldu iyice. Ben zaten insanlıktan çıktım
@Sumib Deneyeceğim ninniyi umarım işe yarar. Yüzüstü zor ama bizim, çok uykusuzum uyur kalırsam sıkıntı olur, güvenemem kendime.
Bana dr dün bebeğin iyi değil dedi ve gözlerim o an karardı resmen hayati tehlikesi var dedi ölüm burnumun ucundaydı ölürse kendimi nasıl sakinleştireceğimi düşündüm acıya nasıl katlanırım diye düşündüm ölüm ilk kez bu kadar yakındı hiç yaşamadığm şeyler ilk kez ambulansa bindim siren sesleriyle hep geçen ambulanslara bakar Rabbim yardım etsin derdim bu sefer o ambulansta ben vardım dışardakiler ise bakan. Nolur dua edin bi an evvel iyileşsin kızım...
Sütüm çoğalsın diye neler neler yapmıştım bahsetmiştim sizlere ama hiç çok fazla olmamıştı.. Depremden sonra kesin sütüm iyice kesildi dedim ama çok şükür aksine sütüm çok allahım işi bu gerçekten.. Ne bir yemek yiyorum ne uyku uyuyorum ama süt var normalde gece biraz az uyusam sütüm çok az alırdı öğlen uyumasam süt toplanmazdı ama şimdi hemen hemen sıfır uyku ile oturuyoruz yemem içmek yok ama sütüm var allahım sen büyüksün çocuklarımızın yüzüne bak yarabbim koru bizleri acı bizlere.. Çok zor kızlar çok korkunç sadece bebeğimi düşünüyorum
Çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın, kimseye. Rızkı veren Allah. İşte demek şimdi riski çoğaldı yavrunun. Biz düşüncesiyle bile uyuyamazken... Allah yardımcınız olsun.
Bu burun tıkanıklığına baya dikkat etmek gerekiyormuş ya, ekim annelerinde okudum da her hastalığın başı tıkalı burun sanırım bebeklerde. Sıkıntısız dönersiniz umarım evinize
Aslında sadece bebeklere değil. Çocuklarda yetişkinlerde. Eğer burun açılmazsa yeterli oksijen gitmez. Oksijen gitmezse vücut savasamaz. Enfeksiyon mesela burun tıkalı olursa göğse daha rahat iner.
Arkadaşımın oğlu 3 yaşındaydı. Geniz eti varmis. Yeterli oksijen alamadığı için iki haftada bir zature oluyordu çocuk. Doktor yeterli oksijen alamadığı için demiş.
Bebeklerde solunum sadece burundan olduğu için daha tehlikeli yani..