Geçkalma gibi bi durum olmaz çünkü farkedersin sizin belirtiler her bebekte olabilen durumlar, süt alerjisi nin en önemli belirtisi beslendikten sonra oluşan kızarıklıklardır bunlar nokta şeklinde olmaz özellikle dudak çevresinde vucutta öbeklenmiş büyük kızarmalardır.Aslinda doktor pek yapmak istemedi ama ben istedim alerjiden suphelendigim icin. Direk süt alerjisi testi de yapilmadi acikcasi sadece gaitada gizli kan testi istemis doktor onu yaptirdik sonuc negatif. Pozitif olsaydi o zaman alerji var diyebilir miydik ? Acikcasi bu teshisi koymakta gec kalirsak diye korkuyorum yani ya bebegimde alerji varsa ve ben bunu is isten gectikten sonra farkedersem diye. Tukettigim süt ürünleri onun sistemlerini yorup etkilerse kafamda deli sorular. Huzursuz bi bebek gazini kakasini aglayarak yapar cogu zaman ve mukuslu sekilde. Yanaklarinda hafif kirmizi döküntüleri var. Kakada kanı da gorunce kesin alerjisi var diye düşündüm. Sizce bu belirtiler neyin gostergesi
Kesinlikle cnm orda daha iyi bakılıyo ilk gunler çok üzülüyodum ama baktım iyileşiyor biraz rahatladım hava veriyolar serum veriyolar saatini hiç şaşırmıyolar.Aminn canım insallah. Iyi iyi çok sevindim masallah kuzucuga hastanede yatınca insan üzülüyor ama onlar bizden iyi bakıyo tedavisi yapıyo evde olsa o kadar kısa sürede iyileştiremeyiz
İnşallah öyle bir şey yoktur cnm geçmiş olsunKızlar selam moralim çok bozuk dün 2. Ay kontrolümüz vardı bebeğim zaten kolik bilen bilir tüm gün nerdeyse ağlayan bir bebeğimiz var ama dün doktor göz takibinde biraz sıkınto görüyorum ama endişelenmeyin geçebilir kolik bebeklerde genelde oluyo fln dedi geçmezse gelişim geriliği doktoruna göstericez dedi bebeğim bizi takip ediyo seslere herşeye tepki veriyo ama onunla konuşurken hala odaklanamıyo bize ve bilinçli gülmeyi yapmadı çok korkuyorum böyle bişey yaşayan varmı? Birde biraz dik oturulan ana kucağına koymamızı söledi tavsiye ettiğiniz ev tipi ana kucağı varmı?
Önceden aventin pompasını kullanmıştım, bozulunca arkadaşımdan kraft solo plus aldım çekişini beğendim avente görede iyi buldum araştırabilirsinKızlar göğüs pompası kullanıyor musunuz kullanıyorsanız hangisini önerirsiniz. Ben manuel almıştım ama elektrikli almayı düşünüyorum malum biraz da pahalılar riske atmak istemiyorum o yüzden sizlere de sormak istedim
Branşım evhanımlığıAyni test bize de yapildi pozitif cikti. Valla soyledikleriniz bana umit oldu, gerckten diyet yapiyorum coklu gida cok zorluyor en onemli gidalari yiyemiyorum haliyle sagligim da sutum de etkileniyor bu durumdan
1-Gizli kan için tahlilden önce 2 gün öncesinden senin et türevi yememen gerekiyordu yapıldımıBu bakis acisini ilk kez sizden duydum ozel deilse, hangi alan uzmani oldugunuzu sorabilir miyim ? Cidden kizimda da sut alrjisi cikti bunu alerji testi negatif , kakada gizli kan pozitif sonucuyla anladik. Ve simdi coklu gida alerjisi arastirmasi yapiliyor
Bende alıyım ya madem bha var zararlı neden sağlık ocağı onu veriyo anlamıyorum bide ben cocuk doktoruna da sordum kullan saglık ocagının verdigini bi zararı yok dediCnm ben wellcare kullanıyorum trendyoldan indirmli alıyorum 25tl ydi sanırım bir fıs sıkıyorum
İlk oğlumda kullanmak zorunda kalmıştım yani 7 yıl önce lansinoh marka almıştım çiftli olandan bayağı kullandım kız kardeşlerime görümceme falan da verdim şimdi bana geri döndü gayet iyi çalışıyor tavsiye ederimKızlar göğüs pompası kullanıyor musunuz kullanıyorsanız hangisini önerirsiniz. Ben manuel almıştım ama elektrikli almayı düşünüyorum malum biraz da pahalılar riske atmak istemiyorum o yüzden sizlere de sormak istedim
Ben ocean aldım zeytinyağlı pahalı değil 35 di galibaKızlar d vitamini saglık ocagının verdigini mi kullanıyorsunuz yoksa ocean falan mı ben saglık ocagının verdigini kullanıyorum ama bha varmıs içinde ocean alcam galiba kaç lira ki çok mı pahalı bişey bilen var mı
Ben lansinoh kullanıyorum ama benim göğüslerimi çok yara yapıyor memeyi kavrayan vakum kısmının ucu dar sürekli çekmekten yara oldular ben memnun değilim açıkçası hem motor gücü zayıf sağmak uzun zaman alıyor avent iyi diyorlarKızlar göğüs pompası kullanıyor musunuz kullanıyorsanız hangisini önerirsiniz. Ben manuel almıştım ama elektrikli almayı düşünüyorum malum biraz da pahalılar riske atmak istemiyorum o yüzden sizlere de sormak istedim
Et turevi yedim valla ama hicbir alerjen yemedim bir aydir, dunku kakada gizli kan da cikmadi..1-Gizli kan için tahlilden önce 2 gün öncesinden senin et türevi yememen gerekiyordu yapıldımı
2-bebeğin kilo alımı normalmi alerjik bebek kilo almada zorlanır
3-vucudunda yüzünde büyük kızartılar görülür öncelikle kusma en son kakada kan mukus vs. Belirtileri dikkate alırsın çünkü sadece kaka belirtileri farklı durumlarında belirtisi olabilir.
Ne demek ev hanimligi egitimsizlik deildr canim oyle takintilarim yok cok okuyan cok arastiran bilir her zamanBranşım evhanımlığıama şimdi eğitimsiz diye hafife alma!!! bir başak burcu kadını olarak herşeyi ıncığına cıncığına kadar araştırıp incelerim.kızım şuan 8 yaşında 8 yıldır doğru kaynaktan bilgi alıp öğrenmeye kıyaslamaya uygulayıp tecrübe edip kendi doğrumu bulmaya çalışırım sağlık konusunda... Çünkü çok yordular bilinçsiz olduğum dönemde her doktor farklı bişey soyledi sonuç hep alerjiye çıkıyordu en son gittiğim doktor marmara ünv. Çocuk hastalıkları eğitim dalı başkanı ve öğretim üyesi profdu baktım oda aynı yolun yolcusu bende kendi yolumu buldum inanmadığım ve doğruluğundan emin olmadığım şüphede olduğum hiç bir bilgiyi paylaşmam. Seninde doğrularını bulmanda yardımcı olurum Soruların varsa ayrıntılı cevaplıyım.
Lansinoh çift pompalı olanı kullanıuorum ilk kızımda kullandım sonra kız kardeşim kullandı biraz şimdi tekrar ben kullanıuorum çok memnunumKızlar göğüs pompası kullanıyor musunuz kullanıyorsanız hangisini önerirsiniz. Ben manuel almıştım ama elektrikli almayı düşünüyorum malum biraz da pahalılar riske atmak istemiyorum o yüzden sizlere de sormak istedim
Tamam canım eşime söyledim ocean alcak bugunBen ocean aldım zeytinyağlı pahalı değil 35 di galiba
Kendi bakış açımla yorumlıyım siz bundan sonra yaşanılanları, bu açıdanda gözlemlemeye çalışın. Gizli kan tahlili, et diyeti yapmadan bakıldığı için pozitif yani hatalı çıkma ihtimali yüksek... Kusmalarda bebeği dik konumda emzirmeyi deneyip gazını geğirterek çıkardığından emin olup düzelme yaşadınızmı? Kilo alımı persentilden fazla ise çok beslendiğini göstermezmi? Çok beslenen bebekte fazlasını kusar (normal) fazla gıdanın boşaltımıda barsakların fazla çalışması demektir, kanda olur mukusta yeşil kakada sancıda olur (hepsi normal) şimdi gelelim can alıcı yereEt turevi yedim valla ama hicbir alerjen yemedim bir aydir, dunku kakada gizli kan da cikmadi..
Kilo aliyor masallah hatta..
Kizarikliklar oldu evet buyuk buyuk krem kullandik, kusma hep var ve siddetli, kakasi kokulu ve koyu renkliydi diyetle duzeldi, kanta hafif de pihti oldu
Bu benim ikinci kizim ilk kizimda da oldu. Ayrintili bakilmadi bu kadar ama belirtiler ayniydi, hatta onda dana eti de rahatsz ediyordu, anneler anlar malum gazi artyor karin agrsi yapiyordu. Bisey olmaz gecer insallah 5 6 ay diyet yapiyoz insallah ilerlemez.
Kisaca fazla beslenme de aynilarini yapar diorsun himmmKendi bakış açımla yorumlıyım siz bundan sonra yaşanılanları, bu açıdanda gözlemlemeye çalışın. Gizli kan tahlili, et diyeti yapmadan bakıldığı için pozitif yani hatalı çıkma ihtimali yüksek... Kusmalarda bebeği dik konumda emzirmeyi deneyip gazını geğirterek çıkardığından emin olup düzelme yaşadınızmı? Kilo alımı persentilden fazla ise çok beslendiğini göstermezmi? Çok beslenen bebekte fazlasını kusar (normal) fazla gıdanın boşaltımıda barsakların fazla çalışması demektir, kanda olur mukusta yeşil kakada sancıda olur (hepsi normal) şimdi gelelim can alıcı yerediyet yaptığın için alerji geçti gibi görünüyor değilmi? Benim düşüncem diyet yaptığın için sütün etkilendi belkide azaldı, bebek fazla değilde yeterli beslenincede belirtiler hafifledi ortadan kalktı.
Ben ocean aldım 40 lira civarıydı alırken. Ama doktorum o piyasa ürünü ruhsatı yok. Sen dvit 3 kullan dedi. Peki bunu bitireyim mi dedim. Sen bilirsin dedi. Ben kullanıyorum çok da memnunum. Sprey olanı vermek çok kolay. Kendime de kullanıyorum aynı markadan. Bitince yine alırım galibaKızlar d vitamini saglık ocagının verdigini mi kullanıyorsunuz yoksa ocean falan mı ben saglık ocagının verdigini kullanıyorum ama bha varmıs içinde ocean alcam galiba kaç lira ki çok mı pahalı bişey bilen var mı
Anladım canım bende doktora sordum kullan saglık ocagınınkinş bi zararı yok dedi de kullanılmıycam artıkBen ocean aldım 40 lira civarıydı alırken. Ama doktorum o piyasa ürünü ruhsatı yok. Sen dvit 3 kullan dedi. Peki bunu bitireyim mi dedim. Sen bilirsin dedi. Ben kullanıyorum çok da memnunum. Sprey olanı vermek çok kolay. Kendime de kullanıyorum aynı markadan. Bitince yine alırım galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?