2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım bexsero konusunda bize dr bilgi verir misin? Ben onu yaptırıp yaptırmama konusunda kararsizim Menenjitlerin diğerini hangisinden yaptıracaksın ya da yaptırdın mı?

Canım doktordan gelince yazarım mutlaka da diğeri için menactra dedik diye hatırlıyorum.

Bexsero için bende tereddüt etmiştim ama ingilterenin vatandaşlarına zorunlu tutup aşı takvimine aldığı bir aşı olduğunu öğrenince yaptırmaya karar verdim. Dünyada vatandaşına en çok kıymet veren ülkedir ingiltere. Sıkıntılı bir durum olsa ülkeye sokmazlar o aşıyı.
Akademik makaleleri araştırdım "bexsero side effect" yazınca öyle şeyler çıkıyor ki yok dedim yaptirmayayim ama sonra aspirinin bile prospektüsünde dünya kadar yan etki yazdığını gördüm. Bir de hastalıklar aniden yayılmaya başladı artık, corona çok korkuttu beni mesela. O yüzden yaptiricam.

Benim çocuğumun sorunu ne bir türlü anlamıyorum. Bende uyusun diye çıkardım ama yok, eve gelince yorgunluktan uyudu ama 15 dakika sadece. Hâlâ uyku sorunumuz var, 2 hafta oldu. Meraktan uyumuyor çocuk resmen.

Yok canım 3e kadar çıkardı çoktan merak etme. Atak haftan olabilir. Bu ara benimki de haydut gibi çok fena. Dönemsel sanırım. Uyku denen şeyi unuttuk gitti
Uykuyu geçtim de bağırması sancıaı beni mahvetti hiç böyle olmamıştı bende desim yeni mi başlıyor gaz sancıları yavrum ya ayaklarını asla bırakmıyor katlayıp masaj ayapyıö gaz çıkarsın hiç izin vermiyor kas katı ayakları. Napcam kızlar ya geçer mi bu ne kadar sürer acaba çaresiz kaldım gaz için de o kadar şey kullandıö hiçbirşey çare olmuyor çok fazla gazı. Doktora götüesüm bir yeri mi ağrıyoe dedim çok ağlıyor çünkü dedi çok fazla gazı var.. Napam bilmiyorum hani azalırdı bizimki neden arttı atak haftasıysa birkaç güne geçmesi lazım hafta oldu

Benim oğlumun kalçasında lacivert bir leke var. Doğum lekesi . Geçici olabilirmiş bu tarz lekeler. Takip edeceğim.

Bu ara benim oğlumda da arttı gaz. Eczaneden satılan sıcak soğuk kullanılan jellerden aldım. Mikrodalgada 1 dk ısıtıp karnına ve ayaklarına koyuyorum. Uyuyunca da koyuyorum. Bi de daha da durmazsa kovaya socak su doldurup göbeğine kadar suya sokuyorum. Sonra masaj. Yine de hergün bir iki kere bağıra bağıra ağlıyor ama uzun sürmüyor ağlaması. Şu gaz ve kusma ve bitseydi

Benim oğlumun kalçasında lacivert bir leke var. Doğum lekesi . Geçici olabilirmiş bu tarz lekeler. Takip edeceğim.

Canım moğol lekesi mi acaba? Benim yeğenimde var, tam kalçanın üstünde. Doğduğunda bilemedik ne olduğunu doktora götürdük. Türk bu çocuk o yüzden var bu leke dedi doktor Asya bebeklerinde çok olur dedi.. 3 yaşında hala duruyor leke. Dayım 50 yaşında, onda da varmış.

Bizimkinde de var o leke foto çekip atayım bakalım moğol lekesi mi

Vicol ü kullandın mı canım tavsiye ederim

Bez epey iz yapmış ama leke görünüyor.

Eklentiler

• IMG_20200226_224627.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 65
Doğrudur. Moğol lekesi o zaman. Bizimkisi köken bakımından melez bir çocuk ama ... demek geçmeyebilir. Neyse görünen bir yerinde değil

Benim kız grip oldu teyzeleri çok kötü burnu baya tıkalı gözleri sulu sulu bu hafta da dışarı çıkmamıştır çıksak ondan bilecektik .geçer ins hemencik. Kızımın kalçasının üst bel boşluğunda kırmızı gülü var

Vicol ü kullandın mı canım tavsiye ederim
Sap simplex kullandım. Nurse harvey, metsil, biogaia ama hiçbiri çarw olmadı daha doğrusu hiç bu kadar şiddetli sancısı olmamıştı zaten anlamadıö 1 haftadır ne oldu çocuğa ayakları kaskatı bırakmıyor masaj yapayım sırt üatü bırakınca bağırıyor direk

Böyle bi morluk oğlumun ensesinin biraz aşağısında da var ama doğum lekesi değil dr her bebekte olabilir sonra geçer dedi benim kardeşimin de vardı geçmişti
Evet,bende doğum lekelerini demin yazarken ondan bahsetmedim,geçici birşeydir diye.

Ya bişey dicem acaba gaz olmayabilir mi?Sırt dikeni diye bişey okumuştum.Bi baksana internetten
Sırt üstü bırakınca ağlıyor dediğin için dedim.

Her bebekte her gaz damlası işe yaramıyor maalesef ama bu vikolü kullanıpta hala gazı var diyeni hiç duymadım mutlaka al çok faydasını görceksin benim oğlum kolik bir bebekti vikolü kullanmaya başlayınca düzeldi çok rahatlamıştı bitkisel bir ürün doktorum reçetelemişti bana

Bende yaptırmak istiyorum bexseroyu ama sağlık ocağındaki aşıları bitsin öyle yaptırayım diyorum 3 ve 5 ayları boştu ona da rotavirüsü ekledim bide çocuğu da aşı manyağı yapmak istemiyorum ya çok aşı yaptırmakta bağışıklığı zayıflatıyormuş menenjitde önemli de sen nezaman yaptıracaksın canm

ay öyle öyle yükseleni kova.Zaten saat için doktora rica etmiştim sırf yükseleni kova olsun diye.Burcu yay yükseleni kova olanlar için nette çok güzel tanımlanıyor o yüzden çok istedim böyle olmasını şükür doktorum kırmadı.Yaylar zaten çok rahat çok hayatı seven insanlar şimdiden belli ediyor mutlu bir bebk olduğunu şükür.
Senin oğlan benim oğlandan da iriymiş maşallah kız cuk cuk hep emiyor o zaman maşallah,pamuk helva yanaklısı teyzesinin yerim onubenim kız pek istediğim kadar sanki emmiyor oğlan daha iyi emiyordu sanki belki de kız diye diyorum şükür kilosu iyi
Benim kızçe sabahları güzel uyuyor ama gece oldumu kızın içinde çaki çıkıyor bak şuan ağlıyor 4e 5 kadar ayaktayız artık ve dediğin gibi ayakta gezilsin istiyor ama senin işin zormuş 8 kilo
popodaki kızarıklara pek pişik kremleri işe yaramadı benim ilk bebeğimde ama sonra sirke+ su+ karbonat ve lavanta yağıyla kurtuldum kuzumun altı resmen şişmişti kabarıklar oluşmuştu beyaz beyaz bir haftada kurtulduk ha bide her temizleme sonrası azıcık havalandırdık poposunu iyice kurusun nemli kalmasın diye hala da yapıyorum arada olduğunda hemen geçiyor.
haaa tamam şindi oldu benimkinde henüz niyetli yani hedefe yönelik kelime yok sanki.Yani kelimeyi söylüyor ama tekrar etmesi için uğraşınca yapmıyor canı isterse diyor ama sanki oda farkında değilinşallah bizimkide 2-3 kelimeyi bilerek söylese o da olur inşallah zamanla.benimkide öyle ya sorma uyumaya elimizi tutarak giden çocuk feryat figan ayrıca dediğin gibi gece kalkmaları bize kabus oldu.kız bunlar bebeğini yeni yeni farkedip kıskanmaya başladılar galiba,benimki de oğlanla uyuyor o ona emanet (tabi evdeyken) kız bana.

Sizin 2 tane galiba cocuk bizimde 2 olunca oyle olur muhtemelen tesekkur ederiz ❣
öyle bu kadar kısa aralıklarla resmen ben Sakın haaaa.İki çocuk arası en az 3 yaş olmalıymış bana geçmiş olsun,ibretliğim işte öyleAma bende deneyecem beni özendirdiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…