2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Çok.gecmis olsun bir şeye alerjisi var sanirim sizi emmek istememesi de bundan olabilir.diyet açarken aynı sorunları yaşadım.siz biraz yediklerinize dikkat ederek anlarsınız.

Kızlqr dediğiniz gibi sütümü sağdım şimdi uyuyo uykusunda bi denicem biberonla vermeyi hastanede sağamamıştım şimdi evde sağdım sağmazsam kesilecek yoksa Ayla- cnm bu emzirme olayından yüzüm bi gülmediki benim

Kızlar alerjik bebek anneleri şimdi ben bebeğimin bişeye alerjisi olduğunu düşünüyorum akasyaak aynen cnm bende alerjisi olduğunu düşündüm ama neye onu bilmiyorum süt ve süt ürünlerine olabilir galiba şimdi süt içeren gıdaları yememeye başlayayım bende

Biliyorum canım Allah yardım etsin valla benimde çok gülmüş değil 6 aylık oldu hala canı isterse emiyo istemezse emmiyo uykusu gelince ağlıyo bir saat kucakta gez gez memeyi veriyorum tutmuyor en son iyice uyku sıkıştırınca emip uyuyo değişik bi huyu var uyku desen sıfır sabah 8 de uyandı 11e dogru uyudu 12.30 da uyandı 5 gibi yarım saat uyudu onla duruyor daha uyuyacak nasıl dayanıyo anlamıyorum ben dayanamıyorum artık ayagımın üstüne basamaz oldum bizim cimcimeler de böyle büyüyecek yapacak bişey yok artık saglık olsun. Nasıl şimdi Alya ateşi düştü mü emmiyo mu hala teklif ettin mi memeyi

S Selimm canım sanki senin oğluşunda alerjikti yanlış hatırlamıyorsam sen nasıl bi yol izliyosun ek gıda sürecinde şimdi ben korkar oldum ne vericem şimdi ya alerjisi varsa diye

Ateşi düştü cnm malesef memeyi emmiyo biraz da fobi oluştu memeye unutmasını bekliyorum şuan bi inada girdi üstüne gittikçe iyice çıldırıyo ama ara verdikçe de iyice uzaklaşacak napcam bilmiyorum birazdan uykusunda biberonla sütümü vermeyi denerim

Ah kuzum benim. Geçmiş olsun çok.

Canım senin ateş üstüne olduya bu döküntüler 6.hastalık tarzı birşey olmasın alyanin yaşadığı ben 3 hafta oldu diyete başlayalı 3 gündür sebze tadımı ile başladım ek gıdaya sende ben süt ürünleri yumurta kuruyemiş kestim 1 ay olsun ufak açma denemesi yapacağım sende böyle bir yol izleyebilirsin

Kızlar bebekler için güneş kremi hangi marka önerirsiniz bilginiz var mı yarın Ege de çöl sıcakları olucak bahçeye kadar çıkıyoruz kızım güneşte kızarıveriyor güneş kremi kullanmam gerek sanırım
Ayrıca kız bebiş anneleriNe sorum Kızlarınızın kulaklarını ne zaman deldirmeyi düşünüyorsunuz ??

Kızlar selam. Malum havalar ısındı sivrisinekler çıkmaya başladı bizim burda. 5 yıldır istanbuldayım sivrisineksiz bir gecemiz olmadı Bugün de odada bir tane gözüme çarptı. Raid elektro likit kullanıyorum normalde. O sayede uyuyabiliyoruz. Bugün de taktım ama bebeğe bi zararı olur mu bilmiyorum. Biraz araştırdım. Zararı yok galiba. Ama ne de olsa bi kimyasal. Uzman tv de bi videoya denk geldim. Bir doktora sormuşlar. Kapı pencere açık havalanan bir ortamda kullanabilirsiniz demiş. Siz sinek sorunu yaşıyor musunuz? Ne yapılabilir?

Güneş kremi daha araştırmadım canım zaten dısarı da cıkamıyoruz malum. Ama kulağını 1 yasından sonra deldirmeyi düşünüyorum büyüyünce daha zor oluyo

Benim bütün cam kapılarda sineklik var o yüzden hiç giremiyor sinek sivrisinek öyle bi sorun olmuyo

Anladım canım emer insallah tekrar emmezse de kısmet artık bu zamana kadar emdi nasılsa cok canını sıkma sağlığı iyi olsun da

Tamam canım sağolasın. Ben de kullanayim o zaman. Sen ne kadar zamanda veriyorsun
Daha yeni dün aldik ve dün aksam 9 gibi verdim gece 1 gibi kakasini yapti. Bugunde verecektim normalde ama oglen kakasini yapinca vermedim yarin vericem. Gün aşırı vermeyi düşünüyorum

S Selimm canım sanki senin oğluşunda alerjikti yanlış hatırlamıyorsam sen nasıl bi yol izliyosun ek gıda sürecinde şimdi ben korkar oldum ne vericem şimdi ya alerjisi varsa diye
Evet canim süt alerjisi vardi ama yavas yavas geciyor benimkinin alerjisi sanirim çünkü yogurt yiyor gaz dışında tepki vermedi şükür. Şimdi neye alerjisi oldugu onemli aslinda süt ürünlerinde kakada kan gormeden diyet önermiyor doktorlar alya nin kakasinda sorun yok sanırım. Farkli biseye alerjisi olabilir hic bisey tattirdin mi alya ya? Veya sen son zamanlarda farkli bisey tukettin mi? Selim e sebze ve meyveler dokunmadi sadece bebek irmigi verdigimde vucudunda hafif dokuntuler oldu gecti biraz ara verip tekrar verdim bisey olmadi. Korkma 3 gün kuraliyla sebzelerden baslayarak ver ve gözlemle kabak ve patates alerji riski düşük sebzeler mesela

Uzaya yapacaksin tarhanayi dimi ? Ben beceremem ama makarnavitmadan almayi dusunemedim hic aklima tarhana gelmedi. Kaçıncı ayda verilebiliyor tarhana biliyor musun?

Sanırım 7 sonrası canım. Tarhana içine epey malzeme koyabileceğim bi çorba, o yüzden kendim yapmak istiyorum aslında. Ben de ilk kez bebek tarhanası yapicam ama zor görünmüyor. Tutar umarım :)

Evet farkettim bi okuma merakı olduğunu zaten eski yazışmalarda da "makale okudum" kısmını görünce tamam demiştim işte buldum soru soracak birini :) öğretim görevlisiyim ben, o yüzden hassas noktam makale :)
Ek gıda bilinmez bir mecra şu an benim için. Oğlum biraz yoğurt denedi bir de pekmez veriyorum sadece. 10 gün sonra tam 6 aylikta elimden geldiğince 3 gün kuralıyla tadimlara başlayacağım. Mümkün mertebe anne sütüyle idare etsin istiyorum ama benimki biraz iştahlı bebe. Bi denerse bi daha zor alırım önünü. Bol bol kapını çalarım o dönemde de

Trukid trubaby bir bak istersen buna, içeriği remizmiş. Ben de bundan alacağım eğer kullanma fırsatımız olursa.

En önemli olan kısmı yani ilk 6 ayı atlattık canım, umarım tekrar emecek ama emmezse de sağlık olsun, strese girme hiç. 6 ay emzirdin sen.

"Edebiyat fakültesi mezunuyum. "demişsiniz acaba edebiyat fakültesi mi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mü?Ben de Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim siz de bölüm mezunuysanız meslektaşız demektir.İnsanin farkli alanlarda da kendini geliştirmesi çok güzel özellikle anne olunca her anne kendi çocuğu konusunda neredeyse uzmanlaşıyor üzerine bir de sizin gibi araştırma merakı da olunca başka oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…