Evet, Türk ve Dili ve Edebiyatı bölümü."Edebiyat fakültesi mezunuyum. "demişsiniz acaba edebiyat fakültesi mi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mü?Ben de Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim siz de bölüm mezunuysanız meslektaşız demektir.İnsanin farkli alanlarda da kendini geliştirmesi çok güzel özellikle anne olunca her anne kendi çocuğu konusunda neredeyse uzmanlaşıyor üzerine bir de sizin gibi araştırma merakı da olunca başka oluyor.
Tanistigima memnun oldum hocam :)Evet farkettim bi okuma merakı olduğunu zaten eski yazışmalarda da "makale okudum" kısmını görünce tamam demiştim işte buldum soru soracak birini :) öğretim görevlisiyim ben, o yüzden hassas noktam makale :)
Ek gıda bilinmez bir mecra şu an benim için. Oğlum biraz yoğurt denedi bir de pekmez veriyorum sadece. 10 gün sonra tam 6 aylikta elimden geldiğince 3 gün kuralıyla tadimlara başlayacağım. Mümkün mertebe anne sütüyle idare etsin istiyorum ama benimki biraz iştahlı bebe. Bi denerse bi daha zor alırım önünü. Bol bol kapını çalarım o dönemde de
H Halahask ve trukid/trubaby kullanıyorum. Hatta kendi yuzume de.Merhaba canım ben thinbaby kullanmıştım bebeğimde. Kendim de solante pregna kullanıyorum.rint sen ne dersin bu konuda ☺
Açıkçası kulağını deldirmeyi düşünmüyorum. Ben küçükken küpem takılmıştı kopuyordu kulagım nerdeyse o acıyı hala hatırlıyorum. Fobi oluştu sanırım hala çok nadir takarım.
Ben de havuç ile başladım. Keten tohumu yağı kullanıyorum ben. Salı günü patates vericem.Kabak ile basladim ben sonra havuç sonra patates sonra brokoli sonra ıspanak sonra elma sonra armut sonra muz 3 er gün denetteim sonra karıştırmaya başladım havuç kabak havuç patates patates kabak gibi baharda haslayip pure halinde verdim ben hepsini meyvelerde dahil zeytinyağı koydum yüz koymadım corbalardan tavuk suyu ve bebek tarhanasi birde yoğurt çorbası verdim
Patates kabiz yapabilir biraz sulu yap beninkiler kabiz oldu patateste bir de muzdaBen de havuç ile başladım. Keten tohumu yağı kullanıyorum ben. Salı günü patates vericem.
Ben patates ve muz verirken ezip içine kendi sutumden akitiykrum birazda zeytinyağı koyupta veriyirum hiç kabiz olmuyor larBen de havuç ile başladım. Keten tohumu yağı kullanıyorum ben. Salı günü patates vericem.
Tamam canım teşekkür ederimPatates kabiz yapabilir biraz sulu yap beninkiler kabiz oldu patateste bir de muzda
Nasıl yani iştahlı değilmiş derken? Benimki de iştahlı gibi deTanistigima memnun oldum hocam :)
Her zaman yaz. Biz de ek gıdaya yeni geçtik. İki hafta oldu. Epey iştahlı görünen bir bebeğim vardı ama pek iştahlı değilmiş :)) yeni bir tecrübe oluyor benim için.
Ah benim güzelim, neden öyle olmuş kiBu sabah yüzü böyle olunca tekrar dr a gittim yatış verdi sabah 9dan öğleden sonra üçe kadar yatış yaptık 18saat boyunca emmediği için dr göndermedi serum aldı antibiyotik kan tahlili temiz akciğer filmi temiz çıktı ama çocuk huzursuz anlamadım. Mama aldık memeye yatırınca çıldırıyo uyurken de emzrsem uyanıp çıldırıyo. Biberon tutmadığı için sert başlıklı sulukla 70cc kadar içince dr gönderdi. Şuan evdeyiz yüzü biraz düzeldi öyle işte kızlqr halimiz bu
Ben de tattırıyorum, yeni başladık zaten ek gıdaya. Benimki de her şeyi ağza götürmek istiyor. Oral dönemdendir :)Biz de sokağa çıkma yasağının olmadığı,çocukların çıkmasının serbest olduğu gün çıktık ruzgarlıydı gittigimiz yer,üşüdü gibi geldi dün de aşıya gittik sıra vardi dışarida bekletiyorlardı çok sıcakti çok terledi hasta olmasalar iyi,tetkikteyim.Bu arada benimki artik desteksiz oturmaya başladı Hiç dönmuyordu dün sırt üstü yatıyorken yüz üstü döndü,dönemiyordu şişko,yuz ustü durmayı sevmiyor anca birazcık kendi etrafında sürünüyor hemen agliyor, çok tembelsu vermeye başladım suya bayiliyor,terlediği için ve tadım yaptigim için anne iç güdüme göre sanki ihtiyacı var gibi geliyor geceleri kalkıp oturmak istiyor aglamiyor da en az 1 saat uykuya döndürmek için ugrasiyorum,sesini keşfetti ,devamlı bağırıyor ,kumanda,telefon ve bilgisayara dokunmaya çok meraklı,tabi hic ama hiç izlemiyorum ama o gördüğü icin tanımak ağzına götürmek istiyor ,kendi oyuncaklarından sıkıldı galiba oynamak istemiyor,2 tanesini sakladım bir hafta sonra çıkaracağım unutsun onları.Siz karışımlara gectiniz mi ben hâlâ tattiriyorum,çorba,muhallebi karışım püreleri yediriyor musunuz?Kan damlasina dün başladım ,sağlik ocaginin verdiğini deneyeceğim ama korkuyorum,6 yıl önce ilk oglumda hep saglik ocaginin verdiğini kullanmıştım bir sorun olmamıştı deneyeceğiz bakalim,çok uzun oldu bende durumlar böyle.Bir de hatirlatma belki biliyorsunuzdur ama paylaşmak istedim 6 aydan sonra anne sütündeki enfeksiyonlara karşı koruyucu antikorlar yok oluyormuş yabi enfeksiyonlara dikkat edeceğiz,özellikle diş çıksrma döneminde enfeksiyonlar artıyormuş ,haberiniz olsun
Tamam canım çok teşekkür ederim bilgiler için şimdilik yoğurt vermeyi bıraktım ama yoğurttan olduğunu sanmıyorum farklı hiçbişeyde yedirmedim ki patates havuç yoğurt falan öyle alerjik bişey yemedi bence alya nın ki sıcaklardan bakalım zamanla anlaşılır çok saolEvet canim süt alerjisi vardi ama yavas yavas geciyor benimkinin alerjisi sanirim çünkü yogurt yiyor gaz dışında tepki vermedi şükür. Şimdi neye alerjisi oldugu onemli aslinda süt ürünlerinde kakada kan gormeden diyet önermiyor doktorlar alya nin kakasinda sorun yok sanırım. Farkli biseye alerjisi olabilir hic bisey tattirdin mi alya ya? Veya sen son zamanlarda farkli bisey tukettin mi? Selim e sebze ve meyveler dokunmadi sadece bebek irmigi verdigimde vucudunda hafif dokuntuler oldu gecti biraz ara verip tekrar verdim bisey olmadi. Korkma 3 gün kuraliyla sebzelerden baslayarak ver ve gözlemle kabak ve patates alerji riski düşük sebzeler mesela
Saol cnm neden olduğunu bende bilmiyorum ateşi çıkmıştı ondan sonra böyle oldu kan tahlili falan temiz çıktı dr doğal bi reaksiyon dedi çok sıcak olunca oluyo sanırım isilik çok teşekkür ederimAh benim güzelim, neden öyle olmuş kişimdi nasıl? Çok geçmiş olsun..
Sıcaklardan oldu galiba cnm bende bilmiyorum dr umda doğru dürüst ne olduğunu anlatmadı oda anlamadı bnce. Çok saolasınYavrum benim geçmiş olsun neden oldu ki acaba
Bugün de emmedi cnm napayım bilmiyorum elimden bişey gelmiyo sütümü sağıp alıştırma bardağıyla veriyorum vermezsem biliyorum yine 18saatlere kadar dururEn önemli olan kısmı yani ilk 6 ayı atlattık canım, umarım tekrar emecek ama emmezse de sağlık olsun, strese girme hiç. 6 ay emzirdin sen.
Çok teşekkür ederim cnm sanırım alerji testi yaptırcaz bizde çünkü neye alerjisi var tam bilmiyoruz süt ve süt ürünlerine olabilir birde ben şuan bağlıyorum acaba calpol mu yaptı ateşliyken verdik ondan mı oldu sıcaklardan mı oldu bilmiyorum halen ara ara oluyo dr ara ara gelir gider endişe etme dediCanım senin ateş üstüne olduya bu döküntüler 6.hastalık tarzı birşey olmasın alyanin yaşadığı ben 3 hafta oldu diyete başlayalı 3 gündür sebze tadımı ile başladım ek gıdaya sende ben süt ürünleri yumurta kuruyemiş kestim 1 ay olsun ufak açma denemesi yapacağım sende böyle bir yol izleyebilirsin
Çok teşekkür ederim canımAh kuzum benim. Geçmiş olsun çok.
Kreme bakıcam canm talihsizlik olmuş küpe olayın bende kararsızım annemler benim 6 aylıkken deldirmişler çok Ağlamışım annem 1 yaşından sonra deldirin diyorMerhaba canım ben thinbaby kullanmıştım bebeğimde. Kendim de solante pregna kullanıyorum.rint sen ne dersin bu konuda
Açıkçası kulağını deldirmeyi düşünmüyorum. Ben küçükken küpem takılmıştı kopuyordu kulagım nerdeyse o acıyı hala hatırlıyorum. Fobi oluştu sanırım hala çok nadir takarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?