2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bide aklında olsun, ıspanakla yoğurt birlikte yenmiyor canım.Yoğurt,ıspanaktaki bütün demiri,minerali pasifize ediyor.Ispanakta yogurttaki kalsiyumu azaltıyor.Bunu da bi araştır istersen.
U UzayDeniz

Bide aklında olsun, ıspanakla yoğurt birlikte yenmiyor canım.Yoğurt,ıspanaktaki bütün demiri,minerali pasifize ediyor.Ispanakta yogurttaki kalsiyumu azaltıyor.Bunu da bi araştır istersen.
U UzayDeniz

Süt ürünleri demiri bağlarmış okumuştum onu, yoğurdu sabah vermiştim ayrı olarak. Ispanağın kalanını yedim şimdi, baya güzel oluyormuş böyle, kendime de yapicam benim tosun tatlı şeyleri asla yemiyor, pekmez ve meyve gibi. Onları nasıl verebilirim sence? Demirde veremiyorum bari pekmez yesin dedim de yok yemiyor.

Kahvaltı olarak verebilirsin.Sade pekmez çok tatlı geliyordur,içini bayar.Lor yapmıştın ya,pekmezle karıştırıp yedirmeyi denesen?Meyveleri de ilk etapta sade yemek istemiyorsa yulaf yada irmigi pişirip eklesen?1 tatlı kaşığı irmiğe çeyrek elma mesela?

irmik+pekmez mantıklı, onu deniyim. Zormuş ek gıda, ilk günden böyle olduysam bi kaç haftaya ne olacak bakalım

Lor peyniri de süt ürünü ya pekmezle verilmesi dogru mu sence bende kahvaltida veriyorum ama aklimda soru isareti vardi konusu acilmisken sorayim dedim

Merhaba, haydi bakalim kolay gelsinçorba seklinde veriyorsunuz anladigim kadariyla,tabi siz daha iyisini bilirsiniz ama uzmanlar pütürlü yerse daha iyi olacagini söyluyor ,çorbaya alışırsa hep öyle isteme tehlikesi var,çiğnemeyi ogrenmede zorlanirlar hatta blander bebegi olmasin, derler

Lor peyniri de süt ürünü ya pekmezle verilmesi dogru mu sence bende kahvaltida veriyorum ama aklimda soru isareti vardi konusu acilmisken sorayim dedim
Aslında haklısın,pekmez en iyi c vitamini ile alınmalı ama bizim doktor süte ve yogurda göre peynirin bir tık daha masum olduğunu söyledi bu konuda.Aslında işlem aynı neye dayanarak dedi bilmem.Bende veriyorum kahvaltı da.En iyisi portakal suyu veya kiviyle tüketmek ama iste bizim bebeler o kadar büyümedi daha.Galiba en iyisi irmik+pekmez yada yulaf+pekmez.

Teşekkür ederiz çocuğunuz mama yerken diliyle damağında bir şey ezer gibi yapıyorsa pütürlüye geçin, diliyle iterek yiyorsa henüz erken biraz daha bekleyin diyordu bir doktor. Baktım benimki iterek yiyor, o yüzden öyle yaptım da endişelenmedim değil bu konuda da. 1-2 hafta sonra tekrar deneyeceğim pütürlü

Yeni tat oldugu icin once itiyorlar benimki de oyle yapti,yani bilmedigi bir tat ondan benimki muz gibi tatli bir meyveye bile yapti,cok az kasigin ucuna koya koya verdim baslangicta sonra aldi alışınca ama ger yeni gidada yapiyor

Yeni tat oldugu icin once itiyorlar benimki de oyle yapti,yani bilmedigi bir tat ondan benimki muz gibi tatli bir meyveye bile yapti,cok az kasigin ucuna koya koya verdim baslangicta sonra aldi alışınca ama ger yeni gidada yapiyor

Ben de deneyeyim yarın olmazsa, biraz korkuyorum ama bir cesaret yapmak lazım.

Ben ilk ogluma hiç irmik ya da yulaf vermedim hep sebze meyve püreleri verdim,hâlâ kararsızim

Daha erken zaten pütürlü için.Çocuk daha yeni anne sütünden farklı tatlar deniyor.Yadırgamaması için anne sütü gibi akışkan olması lazım ilk etapta.Zamanla çiğneme refleksi gelişince pütürlü olarak yer.
K Ktybebek canım haklısın ama 8 aylık bebeğin blenderlı yemesi sıkıntı. 6 aylık ,henüz ek gıdaya geçişte blender öneriliyor.Corbalara blender yapıyorum ben kahvaltıyı catalla eziyorum

Ben de deneyeyim yarın olmazsa, biraz korkuyorum ama bir cesaret yapmak lazım.
Cok az koyun kasigın ucuna,sonra az az artirin ama gidayi cok iyi ezin,bekleyin her seferinde biraz yutmasini bekleyin,ben korkudan her seferinde ağzının icine bakiyorum yuttu mu diye bazen yutmadan ağızlarında tutabiliyorlar

Ben direkt püre halinde veriyorum,ilk ogluma da oyle verdim ama iyice ezilmiş şekilde ama her cocuk farkli tabi

Son düzenleme:
Ben direk pure halinde veriyorum,ilk ogluma da oyle verdim ama iyice ezilmiş şekilde ama her cocuk farkli tabi
Benim kızım çok dar bogazliydi.Hemen bogulmaya kalkardi.Çok korkardım onu beslerken.1ay blender yaptım.7.ayda ezerek verdim.Kolay adapte oldu.Şimdi oğluma pirinç,sehriye gibi corbalari blender yapıyorum yine,meyve,kahvaltı falan onları catalla eziyorum.

Uzay da çok boğuluyor, emerken ya da kendi tükürüğünden tıkanıyor sürekli. O yüzden korkuyorum baya, akışkan yedirdim bende. Bir süre ben de blender taraftariyim.

Dimi bencede ayni kapiya çıkıyor vermeyeyim bende en iyisi.. ben bide kahvaltisina irmikte katiyorum yani şöyle anlatayim. Yumurta sarisi, lor peyniri, pekmez, birde irmik pisiriyorum pisirdigim suya 1 küp peyniralti suyu koyuyorum muhallebiyle diger urunleri birlestirip veriyorum. Sizler nasil veriyorsunuz muhallebi eklemeden mi

Kızlar alya kabağı çok sevdi dün ve bugün buharda pişirdiğim kabağı çatalla ezdim çiğneyerek yedi çok mutlu oldum ben pek kabak sevmem oda sevmez diye düşündüm ama kaşığa ağzını açtıkça havalara uçtummesela elmayı sevmedi muzu sevmedi kabağı sevdibide ben yedirirken ımm kabak yiyorsun şuanda nasıl beğendinmi yada karışım yedirirken bunun içinde havuç patates zeytinyağı var nasıl buldun tadını falan diyorum yediği yemek hakkında konuşuyorum bu çok önemliymiş.bu arada probiyotik yopurt mayası aldım hiç marketten aldığınız mayalarla yopurt yaptınız mı tavsiye eder misiniz? Yarın yedircem bakalım sevicekmi. Ben bundan sonra blendır yapmicam çünkü bizimki çiğniyo baya. Ah bi de sütümü güzel emse daha ne isterimbnm kızım keçiboynuzu özünü de sevmedi sanırım şekerli şeylerle arası pek yok. Kahvaltı karışımına katınca yemedi. Birde şu halının püsküllerini ağzına sokmasa çok iyi olcak

Makarnavitmadan yoğurtlu tarhana almıştım ondan vereyim diyorum da tarhana için erken mi siz halen püre mi veriyorsunuz yoksa çorbalara mı geçtiniz ben çoK gerideyim Yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…